Raakakakulla herkuttelua

Halusin kesäloman kunniaksi tehdä jotain herkkuja meille kahvin kanssa syötäväksi ja koska en jaksanut lähteä käymään kaupassa, oli pakko tehdä sellainen kakku, johon raaka-aineet löytyivät kaapista. Googlettelin erilaisia reseptejä ja hakusanoiksi laitoin avokadon ja banaanin. Kotivinkin sivuilta löysin tämän raakakakun ohjeen ja päätin testata sitä. Kakku oli todella herkullinen ja raikas, mutta ilmeisesti laitoin kuitenkin liian vähän kookosöljyä, koska täyte ei jähmettynyt kunnolla. Tai sitten käyttämäni banaanit ja avokadot olivat isompia kuin ohjeessa oli tarkoitettu. 

Banaani-avokado raakakakku

Tässä myös teille ohje nopean ja herkullisen raakakakun tekoon.

Pohja

  • 3 dl kuorittuja manteleita 
  • 2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita 
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta 
  • (½ dl vettä) 
  • Täyte
  • 1 dl kaakaovoita 
  • tai kylmäpuristettua kookosöljyä 
  • 2 avokadoa 
  • 2 banaania 
  • ½ dl limetinmehua 
  • ¼ tl raastettua inkivääriä

 

1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota noin 20 minuuttia. Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.

 2. Paloittele taatelit ja laita ne sekä mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone. Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä. 3. Laita irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.   Banaani-avokado raakakakku 4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se ja laita kiehumisen kestävään astiaan. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi. Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää. Tarkista maku. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.  Banaani-avokado raakakakku Banaani-avokado raakakakku 5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy. Inkivääri ja Lime antavat kakulle mukavasti makua ja raikkautta, juuri sopivaa kesähelteille. Koska en saanut täytettä jähmettymään tarpeeksi, laitoin kakun hetkeksi pakastimeen ja se oli hieman jäätyneenä vieläkin raikkaampaa. Onnistuu siis tämän kakun pakastuskin tai ehkä täytteestä voisi tehdä jäätelöä?  Ei muuta kuin testaamaan :)  Banaani-avokado raakakakku  Made a raw cake with banana and avocado, lime and ginger. Delicious in summerheat. Here’s a recipe for You also :) Crust3 dl peeled almonds2,5 dl soft dates 2 tblsp raw cocoapowder(0,5 dl water if needed) Filling1 dl cocoa butter or coconut oil2 avocados2 bananas0,5 dl juice from a lime1/4 tsp ripped fresh ginger Place the almonds and dates in a food processor and process until the mixture is all broken down. Add cocoa powder and water if needed. The mixture should stick together when You squeeze it in the palm of Your hand. Press mixture onto bottom and sides of a pie plate.Put the bottom in cold until You have finished the filling. Place avocados, bananas, juice from a lime, ginger and coconut oil in a blender or food processor.  Blend till silky smooth. Pour the filling over the crust and place in a cold place for about two hours.  Now it’s only to enjoy the cake! 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma