Raakasuklaata moneen makuun / Raw chocolate with many flavors

Innostuin viime viikonloppuna taas tekemään raakasuklaata, kun teki mieli jotain hyvää, mutta viime aikojen mässäilyjen jälkeen halusin jotain terveellisempää herkkua. Olen aiemminkin tehnyt raakasuklaata muutaman kerran ja joskus myös proteiini- ja energiapatukoista raakaversioita. Myös raakakakkuja on tullut väännettyä muutamia erilaisia. 

Raakasuklaa2 26.9..JPG

raakasuklaa_26.9.jpg

Tämä raakasuklaaohje on todella helppo muistaa ja myös nopea tehdä. Et tarvitse kuin kolmea perusraaka-ainetta ja lisäksi ”mausteet” maun mukaan.    Koska en osannut päättää haluanko vain makeaa vai myös vähän suolaista makeaa, päädyin tekemään suklaat kolmella eri mausteella. Ja koska kaikkihan haluavat herkutella terveellisesti, niin tässä ohjetta myös teille 🙂

  • 1 dl kaakaovoirouhetta / cocoabutter
  • 1 dl kookosöljyä / coconut oil
  • 1 dl raakakaakaojauhetta / raw cocoa powder

Kaakaovoi ja kookosöljy sulatetaan vesihauteessa ja kaadetaan raakakaakaojauheen joukkoon. Sekoitetaan ja maustetaan vaikka vaniljalla. Itselläni on Ruohonjuuresta saatavaa vaniljaesanssia, jota ei paljonkaan tarvitse laittaa. Mausteiksi valitsin tällä kertaa kuivatut karpalot antamaan vähän kirpeyttä, suolatut cashewpähkinät tuomaan suolaisuutta ja kookoshiutaleet ihan vain koska mä rakastan kookosta. 

Raakasuklaa3 26.9..JPG

Raakasuklaa4 26.9..JPG

Raakasuklaa5 26.9..JPG

Raakasuklaa6 26.9..JPG

Olen joku aika sitten ostanut Ikeasta setin suklaamuotteja. Setissä on kolme levyä ja tämä ohje oli juuri sopiva täyttämään nuo kolme levyä kokonaan. Laitoin yhteen muottilevylliseen pelkkiä karpaloita, yhteen sekä karpaloita, että cashewpähkinää ja viimeiseen karpaloita ja kookosta sekaisin samaan suklaapalaan. 

Raakasuklaa7 26.9..JPG

Raakasuklaa8 26.9..JPG

Levyt olivat jääkaapissa reilun tunnin ja sen jälkeen sain herkutella :)

 

Made some raw chocolate last weekend. This recipe is really easy to remember and You have these goodies ready in no time. 

Just melt cocoabutter and coconut oil in a double boiler, pour it over raw cocoapowder and mix. I added few drops of vanilla for some sweetness, chose cranberries, coconut and cashew as ”spices”. One hour in a fridge and it’s all done! Quick and simple help when Your sweeth tooth is aching :)

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma