Se maukas kalakeitto
Tein loppuviikosta ison kattilallisen maukasta kalakeittoa, joka sopii hyvin myös Pure-treenin ruokavalioon, sillä siinä on ainoastaan kasviksia ja kalaa sekä vähän katkarapuja. Laitoin kuvan aiemmin Instaan ja sain pyynnön jakaa tämän ohjeen myös täällä.
Joten tässä se nyt tulee. Ohje on 4 :lle annokselle, mutta itse tein sen tuplana, jotta saatiin parin päivän ateriat kerralla ja mausteita voi jokainen lisätä oman maun mukaan. Olen tehnyt tämän keiton jo aiemminkin ja silloin käytin lohta, nyt laitoin vähärasvaisempaa Alaskan seitiä. Resepti on aiemmin ollut blogini vanhalla sivustolla ja alunperin se on löytynyt Paleokeittiön sivuilta.
Punainen kala-katkarapukeitto
-
1 isohko fenkoli
-
4 pienehköä porkkanaa (tai 2 isoa)
-
2 varsisellerin vartta
-
½ purjosipuli
-
3 valkosipulinkynttä
-
2 rkl voita
-
1 rkl CocoVin kookosöljyä
-
2 tl kurkumaa
-
½ tl chilijauhetta (itse laitoin 1 tl)
-
1 rkl tomaattipyreetä
-
1 rkl raakahunajaa
-
1 l kalalientä
-
timjamia
-
400 g kalafileetä
-
½ rs kirsikkatomaatteja
-
3 dl katkarapuja
-
tukko tuoretta, silputtua tilliä
-
½ limen mehu
-
maun mukaan rouhittua mustapippuria
-
Halkaise fenkoli, poista paksu kanta ja huuhtele fenkolit vedellä. Leikkaa fenkoli puoliksi ja edelleen suikaleiksi. Kuori ja viipaloi tai suikaloi porkkanat. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise purjosipuli, huuhtele vedellä huolellisesti lehtien sisältä ja suikaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna voi ja kookosöljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
-
Lisää kurkuma, chilijauhe, tomaattipyree ja hunaja. Jatka kuullottamista vielä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
-
Lisää kalaliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä, mutta ovat vielä napakoita.
-
Kuutioi ruodoton ja nahaton kalafilee paloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää keiton joukkoon kalapalat, tomaatit ja katkaravut. Mausta limetin mehulla sekä mustapippurilla. Ripottele päälle hienonnettua tilliä. Nosta kattila levyltä, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia