Sitruunaista broilerinrintaa, munakoisoa ja salaattia avokadososeen kera

Tein meille sunnuntaina päivälliseksi salaatin kaveriksi sitruunalla maustettua broileria, munakoisoa ja lisukkeeksi vielä itsetehtyä avokadososetta. Sitruuna antoi broilerille todella raikkaan maun ja tuo avokadosose toi lisämaustetta salaatille.

 

Sitruunabroileri

 

Avokadososeeseen laitoin 2 avokadoa, 2 rkl sitruunamehua, suolaa, mustapippuria ja makeaa chilikastiketta. Kaikki blenderiin ja sekaisin. Chili toi soseeseen kivan lisäpiristyksen. 

Broilerin rintafileet kääntelin ensin maissijauhoissa, laitoin pannulle voita ja oliiviöljyä. Paistoin molemmin puolin ja maustoin paistamisen aikana suolalla, mustapippurilla ja currylla. Kun fileet alkoivat olla kypsiä, puristin päälle puolikkaan sitruunan mehun ja annoin kiehua hetken pannulla. Aiemmin viikolla tekemästäni kasvishöystöstä jäi yli vähän munakoisoa, jotka nyt paistoin siivuina broilerin ja salaatin lisukkeeksi. Maittava ja kevyt päivällinen, eikä kestänyt edes kauan tehdä.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma