Tribute to Holy Diver – eli mehujää aikuiseen makuun
Holy Diver on klassikkoaseman saavuttanut cocktail 2000-luvun alkuvuosilta, jolloin Helsingin cocktailbaari-skene alkoi toden teolla kukoistaa. Drinkki maistuu aivan takavuosien suosikkimehujäältä, Päärynä-Lipsiltä. Holy Diver on tiettävästi kehitetty Sling In:issä ja sillä on aikoinaan voitettu baarimestarien SM-kisat.
Alkuperäinen Holy Diver sisältää säilykepäärynän lisäksi karpalovodkaa, päärynälikööriä ja omenasiirappia sekä rutkasti jäitä. En löytänyt kotoa mitään näistä nestemäisistä tykötarpeista, joten jouduin siltä osin vähän soveltamaan. Myöskään blenderini ei ole ihan baaritasoa, joten päädyin jääpalojen rouhimisen sijaan jäädyttämään päärynät. Lopputulos oli kuitenkin sen verran lähellä alkuperäistä Holy Diveria, että kehtaan reseptin tässä julkaista.
Kippasin osan seoksesta mehujäämuotteihin ja takaisin pakastimeen. Lopputulos oli aika kiva; alkoholin ja sokerin ansiosta puikot eivät jäädy ihan kivikoviksi vaan niihin tule kiva sorbettimainen koostumus. Annoksesta tulee (vähän lasien ja mehujäämuottien koosta riippuen) joko kaksi drinkkiä tai yksi drinkki + n. 4 mehujääpuikkoa.
Tribute to Holy Diver
1 prk säilykepäärynöitä sokeriliemessä
5 cl vodkaa
5 cl De Kuypers Sour Apple -likööriä
5 cl Rose’s Lime -mikseriä
Pakasta säilykepäärynät ja jäädytä myös sokeriliemi jääpalamuotilla kuutioiksi. Hurauta sitten kohmeiset päärynät, mehujääpalat, alkoholit ja mikseri tasaiseksi blenderillä. Jos seos ei tule kerralla juotua, kaada loput mehujäämuotteihin ja pakasta pari tuntia.
Vertailun vuoksi kannattaa toki testata aito ja alkuperäinen Holy Diver baarissa. Helsingin keskustassa se on listalla ainakin Sling In:issä ja Shakerissa.