Murua kansalle!
Pakastimen syövereistä löytyi jotain, jonka tulkitsin pussilliseksi viime kesänä jemmattua raparperia. Oops! Ois varmaan kannattanut syödä se talvella, eikä nyt kun uuttakin rapareria on jo tarjolla. Vaan mitäänhän ei tietenkään heitetä pois.
Raparperin viimeinen matka taittui murupaistoksena. Kirpsakan raparperin makupariksi valitsin lempeän banaanin. Kuorrutin kaverukset maailman helpoimmalla muruseoksella, joka paahtuu uunissa ihanan karamelliseksi.
Murulla voi kuorruttaa melkein mitä tahansa hedelmiä tai marjoja. Esimerkiksi omena ja nektariini toimivat tosi hyvin. Paistoksen kanssa maistuu vaniljakastike (tai –jäätelö) ja vahva kahvi.
Muru!
100g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
2 rkl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi. Kuorruta seoksella valitsemasi hedelmät tai marjat ja paista 225 asteessa n. 30 minuuttia. Annos riittää yhden uunivuoallisen kuorruttamiseen.