Tee-se-itse: Unelmien keittokirja

keittokirjacover.jpg

Tykkään hurjasti lukea paperisia aikakauslehtiä. Yksi asia, jota en ahtaassa Yksiössä kuitenkaan siedä, ovat ympäriinsä vellovat lehtikasat. Lehtikoteloitakaan ei enää mahdu minnekään, koska kirjahyllyt ovat, yllätys yllätys, täynnä kirjoja.

leikekirja2.jpg

Olen tehnyt periaatepäätöksen, että kaikki vuotta vanhemmat lehdet saavat lähteä. Ennen lopullista  matkaa kierrätyspaperilaatikkoon luen lehdet vielä kerran läpi ja saksin talteen kivat kuvat, ohjeet ja reseptit. Minulla on kolme leikekirjaa, joihin kerään tätä ”silppua”, yksi resepteille, yksi kivoille sisustusideoille ja yksi ”tee-se-itse” -henkisille jutuille. Tosin tajusin juuri, että pitää varmaan perustaa myös erillinen Juomat & Cocktailit -kirjanen.

keittokirja2.jpg

keittokirja1.jpg

keittokirja3.jpg

Askartelu voi kuulostaa vähän lapselliselta touhulta, mutta minusta leikkaaminen ja liimaaminen on älyttömän rentouttavaa. Myös asettelun miettiminen on hauskaa ja samalla saa hieman kuvaa siitä, millaista aikakauslehden taittajan työ on. Mikä parasta, tuloksena saa hienon reseptikirjan, jossa ei ole yhtään epäkiinnostavaa reseptiä. Kuin siistii!

Tarvikkeet: aikakauslehtiä, sakset ja/tai ohutteräinen mattoveitsi, viivotin, paperiliimapuikko, kartonkilehtinen albumi tai muu kirjanen (omani ovat Akateemisesta kirjakaupasta hankittuja). Jos käytät mattoveistä, varaa lisäksi leikkausalustaksi paksuhko pahvipalanen.

leikekirja1.jpg

Pro-tip: Ilmaisjakelulehtiä kannattaa aina napata kaksi kappaletta. Kovin usein nimittäin kuva ja resepti on painettu sivun vastakkaisille puolille, jolloin molempien saaminen siististi talteen on mahdotonta. Ja sekös harmittaa. 

Kuvissa näkyvät omenabaklavan ja granaattiomenaspritzerin ohjeet ovat Alkon Etiketti-lehden numerosta 1/2014. Etiketti on yksi suosikkilehtiäni tällä haavaa, ja mikä parasta, se on täysin ilmainen!

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Höpsöä