Apua akuuteimpaan sushinälkään

tonnikalasushi.jpg

Jostain syystä himoitsen enimmäkseen sellaisia ruokia, joiden valmistaminen on työlästä, aikaa vievää ja vaatii ainakin jonkinlaista etukäteissuunnittelua. Ihan minä tahansa arki-iltana ei tulisi mieleen alkaa valmistaa esimerkiksi sushia, dumplingseja tai vietnamilaisia rullia.

Tämä nopean tonnikalasushin ohje on julkaistu muutamia vuosia sitten Maku-lehdessä ja se on oikein herkullinen hätäapu esimerkiksi silloin, kun sushin himo iskee yllättäen yhdeksältä illalla eikä makien rullailu oikein houkuta.

 

Nopea tonnikalasushi

3dl sushiriisiä
4dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa

1tlk tonnikalaa
n. 1dl hienonnetua purjoa
n. 1dl majoneesia
(2tl sitruunamehua)
(2tl soijakastiketta)

koristeeksi: purjon vihreää osaa
tarjoiluun: soijakastiketta ja wasabia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisin hautuessa valmista tonnikalatahna sekoittamalla ainekset keskenään. 

Mausta hieman jäähtynyt riisi etikalla, johon olet sekoittanut suolan ja sokerin. Muotoile riisistä soikeita palloja ja päällystä pallot tonnikalatahnalla. Koristele purjolla ja tarjoile soijan ja wasabin kera. 

koti ruoka-ja-juoma