Lempeän tulinen paprikakastike pastalle
Onnistuin kuin onnistuinkin taiteilemaan paperille asti pastakastikeohjeeni, joten ehdin viime metreillä osallistua Mokon paras pasta –kilpailuun. Osallistua voi vielä sunnuntaihin asti, eli nyt kannattaa kaivella pastabravuurinsa resepti pöytälaatikosta. Voittaja saa nimittäin oman annoksensa Moko Market Café:n lounasvalikoimaan.
Lempeän tulinen paprikakastike pastalle (2 annosta)
2 isoa punaista paprikaa
1 dl kermaa
¼ tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta (hot)
pari rouhaisua mustapippurimyllystä
1 dl kalamataoliiveja
Laita uuni täysille. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne neljään osaan. Paahda paprikoita kuoripuoli ylöspäin uunin ylimmällä tasolla vastuksien alla, kunnes kuori alkaa kupruilla ja muuttuu mustaksi. (Omassa uunissani tähän meni noin vartti ja lämpöä oli 300 astetta).
Poista jäähtyneistä paprikoista palanut kuori. Soseuta paprikat sauvasekoittimella soseeksi. Soseesta ei kannata tehdä liian hienojakoista vaan mukaan kannattaa jättää sattumia. Leikkaa oliivit puoliksi (tai halutessasi silppua pieneksi). Säästä muutama oliivi koristeeksi. Kuumenna paprikasose kattilassa. Sekoita soseen joukkoon kerma, oliivit sekä mausteet. HUOM! Savupaprikajauheen tulee olla sitä tulista laatua. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia.
Tarjoile kastike pastan kanssa. Käytä mielellään farfallea tai gnocchia, tai muuta sellaista uurteista pastaa, joka kerää kastiketta koloihinsa. Koristele annokset kalamataoliiveilla ja tuoreilla yrteillä.