Voitto kotiin Mokon paras pasta -kilpailussa!

mokon_paras_pasta_voittaja.jpg

Hui hurjaa! En ole koskaan aikaisemmin osallistunut minkäänlaiseen reseptikilpailuun. Yllätys oli siis melkoinen, kun Mokosta soitettiin ja kerrottiin, että Lempeän tulinen paprikapasta -reseptini on valittu Mokon paras pasta –kilpailun voittajaksi!

Voittoisaa pastaa on tarjolla Moko Markettien lounaalla torstaina 25.4. Käykäähän maistamassa jos liikutte lounasaikaan (klo 11-14) Punavuoren tai Sörnäisten Mokon liepeillä.

Kiitokset vielä Mokon väelle kunniasta. Toivottavasti pasta maistuu lounastajille!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä

Brekkarilla

smoothie.jpg

Jotenkin siinä taas pääsi käymään niin, että kesän lähestyessä Yksiön pieni pakastin pullistelee edelleen viimekesäisistä marjoista. Marjojen tahaton hautominen pakastimessa johtaa lähes poikkeuksetta joka vuosi siihen, että kevään korvalla on syytä herkutella marjoilla päivittäin, jotta saan varaston tuhottua ajoissa. 

Mikäs siinä. Aamupalaksi mansikka-veriappelsiini-kurkku-basilikasmoothie. Ei lisättävää.

Viikonloppuna leivoin myös siemensämpylöitä. Sovelsin Valion reseptiä sen mukaan mitä kaapista löytyi. Sämpylöiden päälle kannattaa laittaa runsaasti erilaisia siemeniä, sillä niihin paahtuu uunissa ihania pähkinään ja popcorniin vivahtavia makuja.

Siemensämpylät (18 kpl)

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
2 rkl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl juoksevaa margariinia
+ pinnalle auringonkukan-, sesamin-, unikon- ja kurpitsansiemeniä 

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja siemenet ja lopuksi rasva. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 18 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota lämpimässä paikassa n. 15 min. Voitele vedellä tai maidolla ja ripottele päälle siemenet. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

sampylat_2.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Hyvä olo