Superhelppo Frozen Yogurt mustikka-basilikasiirapilla
Jokakeväinen pakastimentyhjennysongelma on jälleen ajankohtainen.
Etsiskelin simppeliä jogurttijäätelön ohjetta, koska en halunnut alkaa säätämään kerman, munankeltuaisten ja muiden tykötarpeiden kanssa. Kun tarpeeksi yksinkertainen ohje sitten lopulta löytyi, olinkin yhtäkkiä epäluuloinen; ei kai se nyt ihan noin yksinkertaista voi olla, että ainekset tehosekoittimessa sekaisin, humps vaan, ja tunnin päästä jo pyöritellään palloja. Ei mene läpi!
Piti tietenkin kokeilla. Hämmästyksekseni ohje oli kuin olikin melko toimiva. Muutamassa tunnissa syntyi makea herkku, jonka koostumuskin oli glukoosisiirapin ansiosta melko ”jäätelömäinen.” Alkuperäisessä ohjeessa luvattu jäätyminen tunnissa olisi luultavasti saavutettu, jos olisin älynnyt käyttää tarpeeksi laakeaa astiaa. Syvässä kulhossa massa jäätyi tarjoilukuntoon noin kolmessa tunnissa.
Jäätelön oleskellessa pakastimessa innostuin tekemään vielä kastikkeeksi mustikka-basilikasiirappia, mutta totuuden nimissä täytyy myöstää, ettei makea ja marjaisa jäätelö juurikaan mitään kastiketta kaivannut. Resepti kannattaa kuitenkin laittaa korvan taakse ja kokeilla siirappia vaikka vaniljajäätelön kaverina.
Frozen yogurt
500 g paksua turkkilaista jogurttia
500 g kohmeisia pakastemarjoja (laitoin mansikkaa ja mustikkaa)
1 dl glukoosisiirappia
1 ½ dl vaaleaa siirappia
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi yleiskoneella tai tehosekoittimella. Kaada massa laakeaan pakastimenkestävään astiaan ja siirrä pakastimeen jäätymään. Jäätelö on valmista tarjoiltavaksi n. 1-2 tunnin kuluttua. Jos jäätelö ehtii olla pakastimessa pidempään, se kannatta ottaa huoneenlämpöön n. 15 min. ennen tarjoilua.
Mustikka-basilikasiirappi
1 dl mustikoita
½ dl vaaleaa siirappia
kourallinen tuoretta basilikaa
Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Jos haluat oikein sileää siirappia, siivilöi kastike ennen tarjoilua.
PS. Pakastimessa on edelleen aika paljon mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Vinkkejä otetaan vastaan!