Suppisrisotto & yrttiöljy

suppisrisotto.jpg

Teurastamon maalaistentorilta lähti viime syksynä mukaan pari litraa suppiksia.  Paahdoin sienet kuivalla pannulla ja pakastin sopivan kokoisina annoksina.  Tänä viikonloppuna avattiin kuohuviini ja herkuteltiin suppisrisotolla.  

Suppisrisotto

n. 300 g  suppilovahveroita
1 sipuli
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 dl risottoriisiä (tai tavallista puuroriisiä)
n. 5 dl kasvislientä
1 dl kuohuviiniä (tai valkoviiniä)
n. 50 g voita
2 rkl sitruunalla maustettua öljyä
maun mukaan tuoretta tai kuivattua timjamia
maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuori sipuli ja hienonna kuutioiksi. Freesaa sipulit ja suppikset kasarissa voinokareen kanssa.  Lisää kasariin seuraavaksi öljy ja riisit ja kuullottele hetki. Lisää timjami, aurinkokuvatut tomaatit sekä kasvisliemi ja skumppa. Ja kaada kaikin mokomin itsellesikin lasillinen.

Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes risotto on puuromaista ja riisit juuri ja juuri kypsiä. Jos tuntuu että risotto kuivuu, lisää n. ½ dl kasvislientä kerrallaan. Mausta kypsä risotto suolalla ja pippurilla ja viskaa lopuksi joukkoon vielä pari voinokaretta kiiltoa ja makua antamaan.

Tarjoa risoton kanssa kuivaa kuohuviiniä ja tuoretta maalaispatonkia sekä yrttiöljyä patongin dippailuun.

yrttioljy.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.