Testissä Hälsans Kök: Savujuustolasagne

savujuustolasagne.jpg

Suureksi riemukseni pääsin Buzzadorin* kautta osallistumaan Hälsans Kök –blogikampanjaan. En ole kasvissyöjä, mutta pidän erittäin paljon hyvästä kasvisruuasta. Halusin myös ennen kaikkea selvittää, olisiko näistä lakto-ovo-vegetaarisista puolivalmisteista iloa esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, kun ruokavieraaksi on saapumassa kasvissyöjiä.

Testaamaani settiin kuuluivat Kasvismureke, Falafel-pyörykät, Kasvispyörykät sekä Kasvispihvit. Näistä Falafelit ovat täysin vegetaarisia, muut lakto-ovo-vegetaarisia. Lisäksi Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita ja ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18g/100 g. (esim. sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5g/100g ja raejuusto noin 16g/100g). Kaikki tuotteet ovat pakasteita.

Ilokseni voin todeta, että testaamani Hälsans Kök -sapuskat olivat sen verran hyviä, että saattaisin hyvillä mielin tarjota niitä sekä kasvis- että sekasyöjille. Pidin kaikista maistamistani tuotteista ja niiden mehevä maku ja miellyttävä koostumus olivat jopa positiivinen yllätys, sillä aiemmat kokemukseni kasvispakasteista ovat olleet enemmän tai vähemmän vetisiä ja mauttomia.

Kasvismureke nousi suosikikseni monikäyttöisyytensä vuoksi. Heti käyttövalmis mureke sopii käytettäväksi jauhelihan tapaan esimerkiksi pizzaan, täytettyihin kasviksiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Itse sain inspiraation valmistaa lasagnea ja testata samalla Stockan Herkusta löytämääni vuohenmaidosta valmistettua savustettua sulatejuustoa.

Rakastan lasagnea sen muuntautumiskyvyn vuoksi (KAKSI kastiketta  joiden tuunaamisessa vain taivas on rajana) mutta samalla inhoan sen valmistamisen vaivalloisuutta (KAKSIN verroin tiskattavaa). Kokkaamisen jälkeen Yksiön keittosyvennys olikin jälleen kuin pommin jäljiltä, mutta onneksi valmis savujuustolasagne korvasi sotkun ja vaivan. Helposti.

 

halsans_kok_kasvismureke.jpg

 

Savujuustolasagne

Kasviskastike
1 rkl öljyä
1 iso paprika
1 iso sipuli
300 g Hälsans Kök –kasvismureketta
4 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
pari rouhaisua mustapippurimyllystä
suolaa maun mukaan

Juustokastike
30 g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 6 dl maitoa
200 g savujuustoa raastettuna
(1-2 tl nestemäistä savuaromia)
ripaus jauhettua valkopippuria
suolaa maun mukaan

lisäksi
n. 50 g rucolaa
n. 250 g täysjyvälasagnelevyjä
1 dl mietoa juustoraastetta

Kuutioi sipuli ja paprika ja kuullota ne  öljyssä pehmeäksi. Lisää kasvismureke, vesi ja tomaattipyree. Mausta kasviskastike suolalla ja pippurilla ja jätä hautumaan sillä aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita maito vähitellen voi-vehnäjauhoseokseen ja keitä seosta kunnes kastike saostuu. Lisää raastettu savujuusto. Maistele kastiketta ja lisää makusi mukaan suolaa ja nestemäistä savuaromia. (Käyttämäni savustettu vuohenjuusto oli tosi suolaista, joten itse en suolaa lisännyt, mutta tilkan savuaromia kylläkin).

Voitele lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros kasviskastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä uusi kerros kasviskastiketta, kerros juustokastiketta ja ripottele päälle kourallinen rucolaa. Tee samanlaisia kerroksia kunnes vuoka on täynnä. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle juustokastiketta ja mietoa juustoraastetta.

Paista lasagnea 170 asteessa n. tunti.  Tarjoile hieman jäähtynyt lasagne raikkaan salaatin kera.

 

*Olen Buzzador.  Se tarkoittaa, että markkinoin kiinnostavia tuotteita ja palveluita. Buzzador on Pohjoismaiden johtava yritys Word of Mouth-markkinoinnin ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvan markkinoinnin parissa. Buzzadorit saavat mahdollisuuden testata mielenkiintoisia tuotteita ja palveluita. He kokeilevat ensin tuotetta tai palvelua itse ja tämän jälkeen keskustelevat siitä ystäviensä kanssa. Buzzadorit kertovat aina rehellisen mielipiteensä tuotteesta. 

 

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma