Ensimmäinen blogipostaus

Heippa kaikille ja tervetuloa lukemaan upouutta blogiani! Olen pitkään jo pyöritellyt mielessä blogin perustamista ja vihdoin sainkin tämän aikaiseksi. Kerron tässä postauksessa vähän itsestäni, jotta teille lukijoille muodostuisi edes jonkinlainen käsitys siitä, kuka täällä höpöttelee. Ja kerronpa myös tämän blogin tulevaisuudesta. 

Olen siis 21-vuotias sosiaali- ja terveysalan opiskelija. Olen hyvin kiinnostunut monista eri aloista, asioista ja kohteista. Minua kiinnostaa eritoten historia, kulttuuri, kemia, biologia, maantiede ja eri kielet. Lisäksi olen tietysti kiinnostunut terveydestä, lääketieteestä, liikunnasta ja monesta muusta, mikä vaikuttaa meidän oloomme tällä planeetalla. Myös poliittiset asiat saavat minut ottamaan asioihin kantaa. Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja, mutta nyt syksyllä aloitan aikuislukiossa opinnot. Tämä voikin kuulostaa hieman hassulta, sillä minulla on pian jo amk-tutkintokin. Mutta kuten edellä mainitsin, olen eri aloista hyvin kiinnostunut ja siksi tahdon lukemaan lisää näistä kiinnostavista aineista. En ole sulkenut pois sitä vaihtoehtoa, että vielä joku päivä pyrkisin yliopistoon jotakin tieteen alaa opiskelemaan. 

Vapaa-ajallani harrastan paljon eri liikuntalajeja, mutta myös matkustelen. Tällä opiskelijabudjetilla ei vielä ihan ulkomaanreissuja tehdä (toki olen käynyt mm. Lontoossa, Ruotsissa, Turkissa, Italiassa, Kreikassa, Espanjassa jne., mutta kovin usein ei ainakaan pidemmäksi pääse!) joten siksi olenkin alkanut kiertämään ympäri Suomea. Toki eihän tämä Suomen kiertäminen vastaa millään tavalla ulkomaanmatkoja, mutta jostakin on aloitettava. Kulttuurikohteet ovat mielenkiintoisia, joten olen ottanut selvää Suomen kulttuurikohteista ja luonnosta – vielä joku päivä voin sanoa käyneeni ympäri Suomea näissä paikoissa. Matkaseuranani minulla on yleensä äitini, tai milloin kukin, joskus myös ystäviäni. Ystäväni tosin eivät ole kovinkaan kiinnostuneita historiasta, kulttuurista (museoista) yms. joten siksi äitini on yleensä matkassa mukana. Hän on kovin kiinnostunut näkemään uusia paikkoja, joten reissut sopivat meille yhteen. 

Tässä blogissa tulen käymään läpi postaus postaukselta erilaisia kohteita, paikkoja, tai mitä ikinä keksinkään, jotka sijaitsevat Suomessa. Koen, että täältä minun on sitten vuosien päästä helppo tulla muistelemaan retkiäni. Esimerkiksi jos käyn Hämeen linnassa, Turun linnassa ja vaikka panssarimuseossa, miten voisin enää vuosien päästä muistaa, mitä missäkin kohteessa puhuttiin ja opastettiin. Tänne voin koota pieniä infopläjäyksiä itseäni varten, mutta olisi loistavaa, että joku muukin inspiroistuisi näistä kirjoituksistani. Kyllä täältä meidän koto-Suomesta löytyy vaikka mitä nähtävää, kun alkaa tarkemmin asiaan perehtyä! Lisäksi olisi hienoa, jos joku saisi vaikkapa vnkkejä blogistani, että missä kannattaisi käydä, ja mitä taas en niinkään suosittelisi. Saas nähdä!

Itse asun Pirkanmaalla, joten luultavasti suurin osa näistä kohteista joissa tulen käymään, sijaitsee alkuun Etelä-Suomessa. Koittakaa silti kestää, kyllä minä sinne pohjoiseenkin aion eksyä 😉

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *