Ennakoitavuutta, kiitos

Jos sitä saisi näin yrittäjänä yhden toiveen esittää päättäjille, niin se olisi se, että ennakoitavuutta on päätöksissä lisää. Ymmärrän hyvin sen, että tässä nykyisessä tilanteessa on pakko tehdä koviakin ratkaisuja ja myös sen ymmärrän, että tilanteet voivat elää nopeasti. Sitä en sijaan ainakaan täysin ymmärrä, että miksi ei voi olla jonkinlaista selkeää ja julkista mittaristoa sille, että missä vaiheessa mahdollisesti tehdään mitäkin muutoksia säännöksiin.

Kun olisi noita mittareita, niin voisi seurata niitä itse ja sitten miettiä tulevia toimia ne mielessä: Onko nyt järkevää investoida asiaan Y? Vai pitäisikö sittenkin suunnata voimavarat juttuun X?

Vaikka tämä viimein reilu vuosi onkin leikannut omiakin tuloja, niin olen varmasti tietyllä tavalla onnekkaassa tilanteessa, koska näin toiminimiyrittäjänä ei ole työntekijöitä, jolloin myöskään ei tarvitse murehtia heidän selviämisestänsä. Toki nyt on ollut aikoja, kun oma toimeentulo on mietittänyt, mutta toisaalta toiminimillekin olisi onneksi ollut mahdollisesti tarjolla ainakin jonkinlaista tukea ja ääritilanteessa voisi ehkä jopa hakea lainaa, kun sitäkin toiminimille pitäisi olla tarjolla. Joskaan varsinkaan tuo jälkimmäinen rahoitusvaihtoehto ei ihmeemmin innosta.

Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin: jos nyt vaan rokotefirmat pitäisivät lupauksensa, niin tästä päivästä pitäisi olla enää noin 90 päivää siihen, kun ylivoimaisesti isoin osa aikuisista suomalaisista on rokotettu. Ja tuon tapahtuminen tietysti tuo toivottavasti jonkinlaista helpotusta myös yrittäjien arkeen.

Kommentit (0)