Kaiken alku

Päätin jo kesän alussa, että syksyllä alkaa uudet tuulet puhaltaa ja enää ensi kesänä en joudu ahdistumaan ulkoisesta olemuksestani. En halua olla epätyytyväinen peilikuvaani tai suorastaan kauhistua valokuvista. Haluan taas näyttää minulta.

Tilannehan on lyhykäisyydessään se, että ennen raskautta olin koko elämäni ollut normaalipainoinen. Pitkään siellä alarajoilla ja sitten salakavalasti paino hivutti itseään ylöspäin. Mistä se johtui, vaikea sanoa. Ehkä ikä, ehkä elämäntavat tai tähtien asennot. Ennen raskaaksi tuloa olin kuitenkin edelleen normaalipainoinen, vaikkakaan en kaukana sieltä ylipainosta.

Raskauden aikana keräilin virallisesti n. 15 kiloa, mutta todennäköisesti kilon tai kaksikin enemmän. Synnytyksen jälkeen ensimmäiset kuukaudet paino laski hiljalleen ja iloitsin. Sitten se tyssäsi. Alimmillaan jäljellä oli vain n. 5 kiloa raskautta edeltäneeseen painoon. Meillä oli rankka vauvavuosi. Valvoin paljon enemmän kuin olisi ollut ”tervettä”. Stressasin maidon riittävyyttä ja en missään nimesssä halunnut riskeerata sitä. En myöskään jaksanut olla kovin kiinnostunut itsestäni. Hyvä kun jaksoin olla aina edes hereillä. 

Tiedän painavani nyt jonkin verran enemmän kuin jo alimmillani painoin. Olen kerännyt niitä kuuluisia ”imetyskiloja” tai ihan vain kiloja. Toisilla imetys rieduttaa ja meillä toisilla ikävä kyllä vähän toisinkinpäin. En uskalla vielä käydä vaa’alla, ettei se masenna tätä alkua. Veikkaan, että noin 10 kiloa, kun pudottaisin, olisin jo huomattavasti tyydyttävämmässä tilanteessa ulkoisen olemuksen suhteen. Ehkä ne vanhat housutkin menisivät sitten.

Olen tosi huonossa kunnossa, mistään lihaksista ei ole tietoa. Yleiskunto on nolla. En ole koskaan myöskään erityisemmin harrastanut mitään liikuntaa, joten sellaista pohjaa tai luontevaa suuntaa ei ole. Aiemmin tosin olin melko fyysisessa työssä, nyt edelleen kotona lapsen kanssa. Minulla on ajatuksia, että mitäs tässä syksyllä nyt voisi kokeilla, mutta niistä kirjoittelen ihan oman postauksen. 

Osuuko tänne ketään, joka olisi yhtään samankaltaisessa tilanteessa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *