Tiikerikakku
Tiikerikakku
Omasta lapsuudestani oma suosikki kakku oli juuri tämä Tiikerikakku. Äitini on hyvä leipuri ja hänen Tiikerikakku on mahtavan hyvää. Puhumattakaa näistä muista kakuista mitä ollaan meidän perheessä saatu syödä juhlissa ja arkena.
Tiikerikakku
Ainekset
Tee näin:
Perinteinen tiikerikakku kruunaa kahvipöydän. Helppo kakku saa kauniin ulkonäön ja herkullisen maun kaakaolla ja vaniljalla maustetuista taikinoista.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2 rkl
|
voita |
3 rkl
|
korppujauhoja |
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri.
4 dl
|
vehnäjauhoja |
2 tl
|
leivinjauhetta |
2 tl
|
vaniljasokeria |
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen taikinan joukkoon samalla vatkaten. Lisää kuivat aineet sekä ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.
200 g
|
voita |
2,5 dl
|
sokeria |
3 kpl
|
kananmunia |
1 dl
|
ruokakermaa |
Siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää siihen kaakaojauhe sekä tilkka ruokakermaa. Näin saat kaakaojauheen sekoittumaan paremmin.
2 rkl
|
tummaa kaakaojauhetta |
1 rkl
|
ruokakermaa |
Annostele puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Vedä teelusikalla pieni ura taikinan keskelle. Lisää suklaataikina ja vedä taas lusikalla pieni ura keskelle. Lisää loput vaaleasta taikinasta ja tasoita pinta.
Paista kakkua uunissa 45-55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
1 kpl
|
cocktailtikkuja |
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se lautaselle. Viimeistele jäähtynyt kakku siivilöimällä päälle tomusokeria.
1,5 rkl
|
tomusokeria |
1 annos taikinaa on mitoitettu sopivaksi 1,2 litran vuokaan. Voit käyttää myös 1,8 litran tai 2 litran vuokaa, jolloin kakusta tulee matalampi.
Jos kakkua jää yli, pakasta se valmiiksi viipaloituna. Näin voit sulattaa helposti sopivan määrän herkuteltavaa vaikkapa päiväkahville.