Vallisaaresta näkymä merelle

Vallisaaressa oltiin järjestömme kesäretkellä Helsinki Biennaalissa taidetapahtumassa. Vallisaarissa kävin silloin ensimmäistä kertaa. Meillä on opas, hän avasi Vallisaaren historiaa. https://helsinkibiennaali.fi/

https://www.luontoon.fi/vallisaari/historia

Päivi sisälsi runsaasti ohjelmaa Biennaalin teemaista. Lopuksi illallistimme Vallisaaren ravintolassa. Lauttavene kuljetti meidät takaisin Helsingin kauppatorille.

Teimme järjestön kanssa merellisen syysretken Vallisaareen 2.9.2021. Kohteena oli Helsinki Biennaali, joka esittelee yhteensä 41 kansainvälistä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Ensimmäisen biennaalin nimi, Sama meri, muistuttaa siitä, että kaikki on yhteydessä kaikkeen ja siksi toisistaan riippuvaista.

Mukana retkellä oli 17  jäsentä ja tunnelma oli mitä mahtavin kahden vuoden retkitauon jälkeen!

Jaakko Niemelän teos ottaa kantaa ilmastonmuutokseen, joka on kiihdyttänyt huomattavasti mm. Grönlannin pohjoisen jääpeitteen sulamista: jos tämä jääpeite sulaisi kokonaan, nousisi merenpinta noin kuusi metriä, teoksen punaisen, puurakenteisen laiturin korkeudelle. Laituri on pohjamitoiltaan Vallisaaren vanhan kivilaiturin kanssa samankokoinen.

Teoksesta tippuva vesi luo vaikutelman vuotavasta rakenteesta. Installaatiossa kiteytyy keskinäinen riippuvuus: sen osat kannattelevat kokonaisuutta, jonka yhdenkin osan poistaminen romahduttaisi.

Ennuste on kamala ja veden alle jäisi moni iso kaupunki, New York esim. ja Alankomaat, Belgia.

Vallisaari

suhteet ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *