Kirjasto ilman kirjoja

Kunnianhimoa ja kiiltäviä ulkokuoria – tarina kirjastosta (lähes) ilman kirjoja

Jos moderneista kirjastoista jatketaan, mielenkiintoinen esimerkki Kiinassa varsin tyypillisestä rakentamisesta on Pekingin naapurikaupunkiin Tianjiniin Binhai-alueelle rakennettu kirjasto. Matkailusivuistoilla runsaasti näkyvyyttä saanut kirjasto sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tianjinin suurkaupungin keskustasta.
Tianjinin Binhai-alueelle rakennettua kirjastoa on kuvattu kirjojen rakastajan taivaana useamman mediajulkaisun sivuilla. Totuus on hieman toisenlainen. Kuva: Aino Röyskö.Tianjinin Binhai-alueelle rakennettua kirjastoa on kuvattu kirjojen rakastajan taivaana useamman mediajulkaisun sivuilla. Totuus on hieman toisenlainen. Kuva: Aino Röyskö.
Uutisoinnin mukaan kirjaston hyllyillä pitäisi olla noin 1,2 miljoonaa kirjaa. Totuus on hieman toisenlainen – oikeiden kirjojen sijaan kirjaston hyllyillä makaa alumiinilevyjä, joille on printattu kuvia kirjojen selkämyksistä. Oikeita kirjoja kirjastossa on ehkä tuhatkunta ja suurin osa niistä sivuhyllyillä. Paikallisten kirjojen ystävien sijaan kirjaston täyttävätkin selfieitä metsästävät turistit. Rakennuksen toteutus on kieltämättä moderni ja tyylikäs, mutta käytännönläheisyyttä ja aitoa kävijäkuntaa puuttuu.
Metallilevylle printattuja kirjan kuvia ja maailman 7. korkein rakennus rakennusvaiheessa vuonna 2018. Kuvat: Aino Röyskö.

kulttuuri uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *