138th Day of Autumn – Avocado – uppomunaleivät

Avocado – uppomunaleipäset

Vihdoin resepti ruoalle, joka on pääsyy sille, että kirjoittelen usein gradua kotona.
Avocado-uppomunaleivät > Unicafe. 

16442885_10154503267534983_1268544791_o.jpg

Reseptin ainesosaluettelo on lyhyt ja ja aineksia lähes aina kotona.
Lisäksi olen vihdoin oppinut tekemään yhtä hyviä uppomunia kuin äitini, joten voin vihdoin jakaa kaikkein aikojen suosikkireseptini.
Sopii niin sunnuntaiaamuihin, gradulounaaksi kuin nopeaksi illalliseksikin. 

Aiemmin tuoreen herkkuleivän säilymisessä on ollut ongelmia, hometta tai kovahtamista, mutta ensin pieneen muoviseen hedelmäpussiin ja sitten paperiseen leipäpussiin pakattuna herkullinen leipä säilyi jääkaapissa hyvänä yli viikon ! 

16491326_10154503265784983_51492066_o.jpg

Avocado – uppomunaleivät

  • 2 siivua laadukasta leipää (paahdettuna)
  • 1/2 kypsä, iso avocado
  • 2 kananmunaa
  • kiehuvaa vettä
  • hyppysellinen laadukasta suolaa
  • loraus väkiviinaetikkaa
  • suolaa + pippuria myllystä
  • basilikaa / korianteria / srirachaa halutessa 

Kiehauta vesi kattilassa. 
Lisää veteen suola sekä väkiviinaetikka ja alenna lämpöä (esim. 4/6, 7/9).
Veden tulisi poreilla rauhassa, ei enää kiehua.
Riko kananmuna lasiin, rikkomatta keltuaista. 
Tee vispilällä kattilaan pieni kierre ja kaada kananmuna kierteen sisään.
Anna uppomunan kypsyä 3 minuuttia (tai kauemmin jos haluat kypsemmän keltuaisen) ja nosta kauhalla tai salaattiottimella talouspaperin päälle. 

Toista sama toisen munan kanssa. 

Upponumien valmistuessa paahda leivät ja voitele avocadolla. 

Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti heti ! 

Mukavaa viikonloppua ! 

avocadoleipä.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

137th Day of Autumn – Ramen love

Ramen Love

PC290428.jpg

Olemme aivan koukussa herkullisen tulisiin ramen-keittoihin. Helsingin hyytävällä tuulella ja Hietaniemen hallin Fat Ramenissa maistelluilla herkuilla lienee aika vahva syy-yhteys tähän lähes joka viikonloppuiseen addiktioon. 

Ennen tätä talvea ja kotona vietettyjä gradupäiviä en ajatellut olevani liemiä tunteja hauduttelevaa tyyppiä, mutta maku palkitsee ja aktiivinen työaika jää ramenissa lyhyemmäksi kuin suuressa osassa muita viikonloppukokkailujani. 

Näissä kuvissa näkyy kaksi eri versiota, ankka sekä possu. Todella hyvä vege-version saa aikaan soijalla maustetuilla, paistetuilla herkkusienillä!   

PB250157.jpg

Ramen – liemi ( neljälle ) 

  • 600 g rasvaista possunosaa, esim. kassler, pork belly
  • suolaa + pippuria + srirachaa + savupaprikaa
  • sesam-öljyä + paistoöljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chili 
  • 1 iso paprika
  • 1 omena 
  • korianterin varsia 
  • 1 rkl srirachaa
  • 0,5 dl soijaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,33 l coca – colaa
  • 0,33 l olutta
  • noin litra lihalientä (vesi + lihafondi) 

Olen tehnyt ramenia kahdella eri tapaa, uunissa yön yli sekä kattilassa miedolla lämmöllä hauduttaen. 

Nosta liha huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero pintaan mausteet sekä sriracha-kastike.
Pilko sipuli neljään osaan ja valkosipuli, chili sekä paprika pieneksi.
Ruskista ensin kuumalla pannulla öljyseoksessa sipulin pinnat. Laske sitten lämpöä ja lisää muut kasvikset. Siirrä sivuun.
Ruskista sitten possun pinta kuumalla lämmöllä samassa pannussa ja nosta sivuun. 

Nostele sitten porsas, vihannekset sekä omenan lohkot isoon pataan tai kattilaan ja mittaa kastikkeen ainekset mukaan.
Lisää lihalientä niin, että possu ja vihannekset peittyvät. 
Kiehauta soppa liedellä ja pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään 3 tuntia tai nosta 100 C -asteiseen uuniin yön yli. 

Nosta possu pois padasta ja siivilöi liemi toiseen kattilaan ja kompostoi pehmenneet kasvikset.  

Pakasta liemi tai käytä heti. 

PC290409.jpg

Ramenin kokoaminen

  • ramen – lientä
  • täysjyvänuudeleita ( yksi pesä / syöjä )
  • löysäksi keitettyjä kananmunia ( yksi / syöjä )
  • suuria herkkusieniä + öljyä + soijaa + suola + pippuri
  • liemessä kypsynyttä pehmeää possua / ankan confit / paistettu ankan rinta 
  • koristeluun esim. omenaa, yrttejä, kevätsipulia, nori-levyä, pähkinöitä maun mukaan
  • tarjoiluun : srirachaa + hoisin-kastiketta 

Kiehauta liemi ja kypsennä nuudelit liemessä maun mukaan. 
Viipaloi herkkusienet ja paista öljyssä, mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.
Nostele lautaselle nuudelit ja liemi.
Kokoa päälle liha, puolitetut, kuoritut kananmunat ja sienet.
Koristele makusi mukaan esim. ohuiksi leikatuilla omenansiivuilla, kevätsipulilla, pähkinöillä, yrteillä sekä pähkinöillä.

Nauti höyryävän kuumana oluen tai viinin kera !

PB250155-3.jpg

PC290424.jpg

PB250146.jpg

PC290423.jpg

PB250134.jpg
PC290426.jpg

PC290419.jpg

PC290410.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma