138th Day of Autumn – Avocado – uppomunaleivät

Avocado – uppomunaleipäset

Vihdoin resepti ruoalle, joka on pääsyy sille, että kirjoittelen usein gradua kotona.
Avocado-uppomunaleivät > Unicafe. 

16442885_10154503267534983_1268544791_o.jpg

Reseptin ainesosaluettelo on lyhyt ja ja aineksia lähes aina kotona.
Lisäksi olen vihdoin oppinut tekemään yhtä hyviä uppomunia kuin äitini, joten voin vihdoin jakaa kaikkein aikojen suosikkireseptini.
Sopii niin sunnuntaiaamuihin, gradulounaaksi kuin nopeaksi illalliseksikin. 

Aiemmin tuoreen herkkuleivän säilymisessä on ollut ongelmia, hometta tai kovahtamista, mutta ensin pieneen muoviseen hedelmäpussiin ja sitten paperiseen leipäpussiin pakattuna herkullinen leipä säilyi jääkaapissa hyvänä yli viikon ! 

16491326_10154503265784983_51492066_o.jpg

Avocado – uppomunaleivät

  • 2 siivua laadukasta leipää (paahdettuna)
  • 1/2 kypsä, iso avocado
  • 2 kananmunaa
  • kiehuvaa vettä
  • hyppysellinen laadukasta suolaa
  • loraus väkiviinaetikkaa
  • suolaa + pippuria myllystä
  • basilikaa / korianteria / srirachaa halutessa 

Kiehauta vesi kattilassa. 
Lisää veteen suola sekä väkiviinaetikka ja alenna lämpöä (esim. 4/6, 7/9).
Veden tulisi poreilla rauhassa, ei enää kiehua.
Riko kananmuna lasiin, rikkomatta keltuaista. 
Tee vispilällä kattilaan pieni kierre ja kaada kananmuna kierteen sisään.
Anna uppomunan kypsyä 3 minuuttia (tai kauemmin jos haluat kypsemmän keltuaisen) ja nosta kauhalla tai salaattiottimella talouspaperin päälle. 

Toista sama toisen munan kanssa. 

Upponumien valmistuessa paahda leivät ja voitele avocadolla. 

Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti heti ! 

Mukavaa viikonloppua ! 

avocadoleipä.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *