138th Day of Autumn – Avocado – uppomunaleivät
Avocado – uppomunaleipäset
Vihdoin resepti ruoalle, joka on pääsyy sille, että kirjoittelen usein gradua kotona.
Avocado-uppomunaleivät > Unicafe.
Reseptin ainesosaluettelo on lyhyt ja ja aineksia lähes aina kotona.
Lisäksi olen vihdoin oppinut tekemään yhtä hyviä uppomunia kuin äitini, joten voin vihdoin jakaa kaikkein aikojen suosikkireseptini.
Sopii niin sunnuntaiaamuihin, gradulounaaksi kuin nopeaksi illalliseksikin.
Aiemmin tuoreen herkkuleivän säilymisessä on ollut ongelmia, hometta tai kovahtamista, mutta ensin pieneen muoviseen hedelmäpussiin ja sitten paperiseen leipäpussiin pakattuna herkullinen leipä säilyi jääkaapissa hyvänä yli viikon !
Avocado – uppomunaleivät
- 2 siivua laadukasta leipää (paahdettuna)
- 1/2 kypsä, iso avocado
- 2 kananmunaa
- kiehuvaa vettä
- hyppysellinen laadukasta suolaa
- loraus väkiviinaetikkaa
- suolaa + pippuria myllystä
- basilikaa / korianteria / srirachaa halutessa
Kiehauta vesi kattilassa.
Lisää veteen suola sekä väkiviinaetikka ja alenna lämpöä (esim. 4/6, 7/9).
Veden tulisi poreilla rauhassa, ei enää kiehua.
Riko kananmuna lasiin, rikkomatta keltuaista.
Tee vispilällä kattilaan pieni kierre ja kaada kananmuna kierteen sisään.
Anna uppomunan kypsyä 3 minuuttia (tai kauemmin jos haluat kypsemmän keltuaisen) ja nosta kauhalla tai salaattiottimella talouspaperin päälle.
Toista sama toisen munan kanssa.
Upponumien valmistuessa paahda leivät ja voitele avocadolla.
Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti heti !
Mukavaa viikonloppua !