Ladataan...
Aisha

Kylmästä ilmasta huolimatta viime päivinä on tuntunut siltä, että kevät on jo ihan nurkan takana! Toppatakkiin ja valtaviin huiveihin kääriytyminen kieltämättä palauttaa aika rajusti maan pinnalle, mutta auringonpaiste tekee silti mielen kevyeksi ja olon energisemmäksi. Samalla pukeutumisessa tekee mieli juhlia lisääntynyttä valon määrää ja pistää ylle vaaleampia, raikkaita värejä.

Pehmeitä pastellisävyjä ilmestyy kauppoihin melkein joka kevät, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Vaikka suurin osa pinnalla olevista trendeistä ei päädykään omaan vaatekaappiini, niin tämän kevään pastellitrendi on asustellut kaapissani jo vuoden verran. Tänä keväänä erityisesti vaaleanpunaisen, -sinisen ja -violetin sävyt ovat pinnalla, ja niihin on nyt trendikästä verhoutua päästä jalkoihin. Itseäni kiehtovat erityisesti housupuvut ja haalarit.

Seuraan työni puolesta muotia aktiivisesti, mutta se on minulle suuri inspiraationlähde oman tyylinikin kannalta. Uusista mallistoista saa ideoita, joiden avulla voi esimerkiksi yhdistellä uudella tavalla vanhoja vaatteitaan. Usein kiertelenkin kaupoissa ihastelemassa ja inspiroitumassa ilman minkäänlaisia ostoaikeita. Silmänruoka on esteetikolle tärkeä energianlähde ja siksi arvostan suuresti liikkeiden kauniita, harkittuja esillepanoja. Ja nautin valtavasti myös niiden rakentamisesta itsekin.

Yksi ihana meikkivinkki keväälle on vaaleanpunainen luomiväri. Vaaleanpunaistakin löytyy monessa eri sävyssä, joten itselle sopivan voi valita aina kylmästä vaaleanpunaisesta lämpimämpään, persikkaan taittavaan sävyyn. Helpoin tapa hahmottaa taittaako väri kylmään vai lämpimään on vertailla vierekkäin eri sävyjä. Mustan rajauksen kanssa meikistä saa intensiivisemmän, kun taas ruskea tai harmaa rajaus luovat pehmeämmän vaikutelman. Jos haluaa vielä raikkaamman meikin, pelkkä ripsiväri riittää hyvin. Poskipunaa suosittelen melkeinpä kaikille erityisesti talvella, koska se tuo välittömästi eloa kalpeille kasvoille!

jumpsuit Lavish Alice shoes Gabor

You can tell spring is coming when stores are filled with pastel colours. This spring it's especially trendy to wear pastels from head to toe. I've had this light pink jumpsuit already for a year and it's a great example of this trend. I love jumpsuits and trouser suits, they're so elegant and easy to wear in many occasions. They can be worn with heels, boots or even with sneakers. 

Find me on Instagram and Facebook too

Ihanaa, valoisaa sunnuntaita kaikille! 

Lisää kuvia ja kirjoituksia Instagramissa ja Facebookissa

Ladataan...
Aisha

Tammikuu kului omalta osaltani vähän sumuisissa tunnelmissa. Flunssa kolkutteli ovella pitkään ja väsymys tuntui henkeä salpaavalta. Pimeydellä ja kylmyydellä oli varmasti tässä oma osansa, mutta tunsin myös olevani jotenkin epätasapainossa kaiken kiireen keskellä. Aloin kirjoittaa ylös asioita, joiden avulla löytäisin taas tasapainoisemman olotilan ja ajattelin jakaa niitä teidän kanssanne. Tässä siis hyvin yksinkertaisia hyvinvointia lisääviä asioita, jotka usein tuppaavat väsymyksen alhossa unohtumaan. 

Bistro Naapurin salaatti ja raakakakku maistuvat joka kerta. Päälläni ihana R/H Studion collegepaita (Vaatepuu). korvikset Nouki

Kuuntele millaista ravintoa kehosi kaipaa

Kun keho on muutenkin kovilla stressin, väsymyksen tai pöpöjen hallitessa, en halua kuormittaa sitä liiallisella sokerilla ja muilla epäterveellisillä hötöillä. Ruoanlaitto ei huonovointisena juurikaan kiinnosta, mutta terveellinen ruoka voi valmistua nopeastikin. Itselläni ruokahalu katoaa aina ensimmäisenä, kun voin huonosti, joten yritän tehdä ateriasta mahdollisimman houkuttelevan kaikille aisteille. Tässä joitain ideoita:

  • Salaatin tekemisessä ei kauan nokka tuhise ja värikäs lautanen piristää mieltäkin. Lisään aina salaatin päälle oliiviöljyä, siemeniä, pähkinöitä, fetajuustoa tai mitä milloinkin kaapista löytyy.
  • Keittoon voi käyttää pakastevihanneksia (ei pilkkomista, hurraa!), lisätä itselle sopivassa muodossa proteiinia ja paljon ihania mausteita. Kookosmaito antaa keittoon mukavan pehmeyden ja se sopii mielestäni erityisen hyvin curryn ja kurkuman kanssa. Pakastevihanneksia voi myös höyryttää kanan tai minkä tahansa kaveriksi ja nopeuttaa siten ruoanlaittoa.  
  • Smoothiet ovat maailman helpoin juttu ja niillä voi peitota myös makeanhimon. Raikas ja hurmaavan suklainen smoothie syntyy esimerkiksi näistä aineksista: raakakaakaojauhe, mangokuutiot (pakaste), banaani, mansikat (pakaste), kookosmaito ja omena. Päälle hyppysellinen cashewpähkimöitä. Proteiinipitoisen version saa lisäämällä joukkoon chiasiemeniä. 

Lepää aina kun voit 

Niin yksinkertaista, mutta välillä niin vaikeaa. Kun olen liian väsynyt, alan käydä ylikierroksilla ja minun on vaikea rauhoittua. Tämä oli hyvin tuttu olotila aikoinaan, kun vielä työskentelin hoitoalalla. Lopulta poltin itseni loppuun ja jouduin opettelemaan lepäämistä sairauslomalla hyvin pitkän aikaa. Ensimmäiset kuukaudet podin päivittäin huonoa omaatuntoa siitä, että en osannut tehdä sitä mitä sairauslomalla pitäisi tehdä, eli levätä, ja toisaalta syytin itseäni siitä, etten jaksanut tehdä mitään hyödyllistä. Mietin vain kuumeisesti, miten voisin nopeuttaa voimieni palautumista, mikä tietysti vain hidasti paranemisprosessia. 

Vaikka usein väsyneenä alan ajautua tuohon itseni syyllistämisen kehään, olen kuitenkin viisastunut hiukan. Oppimista on vieläkin, mutta osaan jo olla armollisempi itseäni kohtaan. Jotkut asiat on pakko hoitaa väsyneenäkin, mutta kaikkeen ei tarvitse venyä. Kun olen liian uupunut, karsin usein kaikki mahdolliset sosiaaliset tilanteet hetkeksi pois kalenteristani. Jätän suosiolla ystävienkin tapaamisen tuonnemmaksi, koska työn puolesta kanssakäymistä on paljon ja väsyneenä tarvitsen yksinoloa ja omaa aikaa latautuakseni. Joskus taas ystävien tapaaminen on parasta lepoa- tärkeintä onkin taas kerran kuunnella omia tarpeitaan. 

Tee päivittäin pieniä valintoja hyvinvointisi eteen

Hyvinvoinnista on tullut erityisesti sosiaalisessa mediassa ilmiö, johon liitetään helposti tiukka ruokavalio ja aikataulu liikunnan suhteen. Tämä ehkä toimii joillekin, mutta minulle hyvinvointi kumpuaa armollisuudesta itseäni kohtaan ja siitä, että teen päivittäin pieniä valintoja sen eteen. Kun teen itselleni hyvää, on aina vain helpompi kohdella itseäni hyvin jatkossakin. Teot voivat olla hyvin pieniä jokapäiväisiä juttuja. Esimerkiksi jos tavoitteenani on vähentää sokerin käyttöä ja siksi valitsen terveellisemmän herkun karkkipussin sijaan, onnistumisen tunne kohottaa itsetuntoani välittömästi. Se taas saa aikaan helposti sen, että alan kiinnittää hyvinvointiini huomiota myös muissa asioissa: lähden esimerkiksi haukkaamaan happea tai venyttelen sen sijaan, että liimautuisin koko illaksi sohvaan kiinni.

Toisaalta tasapainoiseen elämään kuuluu sekin, että antaa itselleen luvan jäädä sohvalle löhöilemään ja syömään karkkia. Tärkeintä on, ettei syyttele itseään vaan antaa itsensä nauttia niistäkin hetkistä. Syyllisyydentunne johtaa ainakin itselläni helposti pahan olon kierteeseen, jolloin en osaa nauttia oikein mistään. Sillä, miten itselleen puhuu, on iso vaikutus hyvinvointiin. Syyttelyn sijaan itsensä kannustaminen on varsinkin väsyneenä tärkeää.  

Oma hyvinvointi on pohja kaikelle ja kuitenkin sitä tulee helposti laiminlyötyä silloin, kun aika ja voimat ovat vähissä. Hyvinvoinnista huolehtimisen ei tarvitse tarkoittaa dieetin noudattamista, salilla käymistä tai meditointia, vaan sitä mikä juuri itselle on hyväksi. Tärkeintä on kuunnella itseään kaiken sen melun läpi, mitä maailmaan mahtuu. Ja olla armollinen itselle.

Tällä hetkellä oloni on paljon energisempi, terveempi ja tasapainoisempi. Itsestään huolehtiminen tuntuu niin helpolta, kun siitä ei ota stressiä. Ihanaa, valoisampaa helmikuun alkua kaikille! 

Ajatuksia ja kuvia lisää INSTAGRAMISSA ja FACEBOOKISSA

Ladataan...
Aisha

Oletko huomannut, kuinka suuri vaikutus väreillä on mielialaan? Vihreällä on minuun rauhoittava, tasapainottava ja virkistävä vaikutus niin vaatteissa, huonekasveissa kuin luonnossakin. Olen jo pitkään kaivannut vaatekaappiini jotakin vihreää, mutta en ole löytänyt sitä oikeaa sävyä. Viime vuoden puolella kauppoihin alkoi ilmestyä paljon jaden- ja smaragdinvihreää, jotka molemmat kiehtovat minua erityisesti. Viimein löysin tämän smaragdinvihreän neuleen, jossa yhdistyy myös toinen ihastukseni, eli muhkeat hihat. 

paita Lindex korvakorut Aarikka mekko Indiska

Innostukseni vihreään yltyi entisestään, kun sain äidiltäni nämä kuvissa näkyvät Aarikan korvakorut. Ne ovat minulle erityisen rakkaat, koska muistan kuinka lapsena ihastelin niitä äitini korurasiassa. 

Neuleen alle puin siskoltani saadun Indiskan kukkamekon. Hihatonta kesämekkoa ei välttämättä tarvitse laittaa talviteloille, vaan sen voi hyvin pukea neulepaidan tai -takin alle, jolloin se muuttuu puolihameeksi. Itse rakastan mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita, koska tuntuu turhauttavalta varastoida kaapissa vaatteita, joita käyttää vain parina kuukautena vuodesta. 

Puolihameen korvaaminen mekolla on toimiva vaihtoehto myös silloin, jos hyvin istuvaa hametta on vaikea löytää. Ongelmana saattaa olla, että hame alkaa pyöriä päällä tai hilautua kävellessä ylöspäin, koska se ei täydellisesti istu vyötäröltä tai lanteilta. Hyvin istuva puolihame on toki todella monikäyttöinen, mutta jos sellaista ei ole vielä löytynyt, kokeile korvata hame mekolla! 

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille!

I've been craving to have something green in my wardrobe. Finally I found this emerald green sweater and as a bonus there's also those huge sleeves I'm loving at the moment. I paired the sweater with a flower dress I got from my sister. This is a great way to wear summer clothes during colder seasons and make your wardrobe more versatile. 

Have a happy Sunday!

Pages