Ladataan...
Avec Mari

 

Silloin, kun mieli tuppaa karkaamaan tulevaisuuteen hyvässä tai pahassa, muistutan itseäni juuri tästä hetkestä ja yritän saada siitä kiinni. Muutamalla jipolla voikin maaduttaa itsensä takaisin nykyhetkeen suht helposti. Kokeile ainakin näitä!

 

Hengitys

Jo muutama syvään hengitys rentouttaa ja saa hartiat rentoutumaan. Hengitykseen myös pidemmän aikaa keskittymällä ja omaa hengitystä kuulostelemalla voi myös huomata missä ajatus- tai lihasjumit sijaitsevat, millaista hengitys on (pinnallista ja kireää, vai syvää ja lempeää) ja mitä se ehkä yrittää kertoa meille. Erilaiset hengitysharjoitukset ovatkin hyviä meditaatioharjoituksia. 4+8 sääntö on hyvä, jos kaipaa hetken hengittelyä. Laske neljään sisäänhengityksellä ja laske kahdeksaan uloshengityksellä. Sisään- ja uloshengityksen välissä voit pidättää hetken hengitystä. 

 

Meditaatioharjoitus

Meditaatioharjoitus ei ole mitään mystiikkaa, vaan se voi yksinkertaisimmillaan juuri olla esimerkiksi omaan hengitykseen keskittymistä (ks yllä). Erilaiset kehomeditaatioharjoitukset ovat myös mielestäni tehokkaita. Kehomeditaatiota voi olla esim. meditatiivinen kävely tai kehon osien läpikäyminen yksi kerrallaan. Jooga myös on oiva keino saada keho ja mieli kiinni tähän hetkeen!

 

Kiitollisuuskirja

Siitä asti, kun tutustuin Salaisuuteen olen kantanut mukanani pientä kiitollisuuskirjaa. Kirjaan siihen päivittäin/viikottain erilaisia kiitollisuudenaiheita, pieniä ja isoja. Hyviin asioihin keskittyminen auttaa palauttamaan ajatukset oikeaan asentoon ja auttaa pysäyttämään karkailevan mielen takaisin tähän hetkeen. Juuri nyt olen kiitollinen ja onnellinen...

 

Mielekäs tekeminen

Yksinkertaisesti jokin itselle mielekäs tekeminen (siivoaminen, lukeminen, lenkkeily, käpertyminen poikaystävän kainaloon yms.) saa hetkeksi unohtamaan huolet ja murheet, ja maaduttaa takaisin nykyhetkeen.

 

Puhuminen & kirjoittaminen

Myös puhuminen tai puhelinsoitto ystävälle tai perheenjäsenelle on mitä parhainta "lääkettä". Kun saa ajatukset ulos sen sijaan, että niitä panttaa sisällään, olo kepenee huomattavasti. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, voit myös kirjoittaa. Kirjoita ylös suodattamatta kaikki mitä mielessäsi sillä hetkellä liikkuu ja voilà huomaat, että kynän sauhuamisen jälkeen olo on huomattavasti kevyempi ja mieli kirkkaampi.

 

Kepeää viikkoa!  Täällä raskauskilot jo painavat kohtuullisesti, mutta mieli on kepeämpi kuin koko kuluneena vuonna, se on ihanaa juuri nyt.

M.

 

 

// Word for the monday!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Avec Mari

 

 

 

 

#SUNDAYS

 

Voi juku, että on ollut ihanaa vain olla kotona! En muistanutkaan miten hyvin omassa sängyssä nukuttaa, miten ihanalta tuntuu nauttia aamukahvi hitaasti hörpiskellen jotain lueskellen ja upottaa varpaat omiin aamutossuihin. 

Makuuhuone sai lattian lisäksi uutta ilmettä harmaiden tyynynpäällisten ja torkkupeiton muodossa. Osa tilpehööreistä ja sisustusesineistä on vielä laatikoissaan, sillä riisuimme kodin kaikesta ylimääräisestä remontin alta ja kas pidän melko lailla tästä riisutusta ilmeestä. Pohdiskelenkin parhaillaan jättäisinkö suurimman osan sisustusesineistä laatikoihinsa (ainakin hetkeksi). Vähemmän on enemmän ja tekstiileilläkin saa luotua hyvin kotoisan tunnelman.

Borta bra, men hemma bäst. Ihanaa kotoisaa sunnuntai-iltaa!

M.

 

// It feels soooooooooooo good to be back home!

Share

Ladataan...
Avec Mari

 

Mekin saimme kotihommat sille mallille, että pääsimme karkaamaan kaupungin hälinästä mökille. Juhannus ilman puusaunaa ei olekaan juhannus.

Hyvää juhannusta allihopa! Pitäkää huolta (vielä tänäänkin)!

 

M.

 

 

// Happy midsummer everyone, stay safe!

Share
Ladataan...

Pages