Ladataan...
The Cashmere Hour

Olen huono pakkaaja. Säntäilen läpi yön ennen matkaa ja pohdin miten saada kaikki mahtumaan niin että minun ei perillä tarvitse ostaa mitään. Usein matkani liittyvät myös muuttoon, ja pelaan tetristä tavaroiden kanssa eri maiden välillä. Tähän varmaan auttaisi minimalismi tai osallistuminen Riisutut-sarjaan, mutta itseäni asia ei ahdista ennen kuin juuri sinä yönä. Minua ahdistaa enemmän kun kuulen juuri muuttaneen kaverini suuntaamassa Ikeaan tai lähimpään kauppakeskukseen pyyhkeen ja lakanoiden perässä. Riisutut-sarjasta lempparini on muuten Henrika. Tässä vinkkini siihen mitä kannattaa raahata mukana matkalaukussa jos muuttaa usein ja on semi-köyhä.

1. Petivaatteet

Käytän edelleen vuonna 2012 ostamiani Ikean pellavalakanoita. Niissä on reikiä koska keksin käyttää peittoa myös softboxin päällä ekstra-pehmeää studiovaloa varten. Setti maksoi aikoinaan noin 60 euroa. Näin Geneven Ikeassa saman setin tarjouksessa alle 30 eurolla, mutta en halua ostaa toista todella ärsyttävän kiinnityssysteemin takia. En suosittele. Suosittelen patjansuojusta jos haluaa saada vuokratakuun takaisin ja tykkää juoda teetä sängyssä. Oman tyynyn ja peiton saa mukaan helposti jos niistä vetää ilmat pihalle sellaisella imuroitavalla pussilla. 

2. Pyyhkeet

Samat Marimekon pyyhkeet ovat myös pysyneet mukana viisi vuotta. Kun kaverini antoi muutossa kasan ylimääräisiä Ikeapyyhkeitä, joista yksi oli jättimäinen olin haltioissani. Ei enää ikinä lyhyitä pyyhkeitä. Yksi uusi lempiasiani on hiusten kuivattamisturbaani sillä hiukseni ovat niin ohuet ja liukkaat että tavallisesta pyyhkeestä kiepautettu turbaani ei pysy paikoillaan. Oma keittiöpyyhe on myös kova. 

3. Kiva muki ja lautanen

Sitä ei välillä tiedä minkä keskelle saapuu, joten omasta tutusta mukista on kiva vetää teetä ja kahvia ja samalla luoda jonkinlainen oma tila.

4. Kahvikone

Pieni french press tai mokkapannu ei vie paljon tilaa matkalaukussa ja tulee säästämään rahaa sekä hermoja. 

5. Kattila ja haarukka

Iso Hackmanin kattila on saanut myös viiden vuoden mukanaolotarran. Kattila vie toki tilaa mutta sen sisälle voi tunkea edellämainitut petivaatteet tai pyhkeet tai vaikka kasan sukkia. Mukana on kulkenut myös Hackmanin haarukka.

6. Tarjotin

Tarjotin luo illuusion pöydästä jos sitä ei ole, tai vastaavasti tuo hotellifiilistä jos ei ole varaa lomaan tai edes kahvilareissuun.  

7. Marseillesaippua

Laita marseillesaippua palasiksi ja tadaa, sinulla on tiskiaine, pyykkiaine, käsisaippua, naamanpesuaine, shampoo ja suihkusaippua siihen asti kunnes ehdit kauppaan ostoksille. 

8. Linkkari, jossa on viinipullonavaaja

Samassa linkkarissa saattaa olla myös myös veitsi, pullonavaaja, purkinavaaja ja sakset eli periaattessa koko keittiölipasto. 

9. Ikeakassi

Toimii kauppakassina, pyykkikassina, muuttokassina, laukkuna ja vaikka vaatekaappina. Omat ikeakassini ovat muuten suurimmaksi osaksi kirppareilta.

10. Iso villahuivi

Tästä saat hätäpeiton, päiväpeiton, taiteltuna tyynyn, viltin piknikille ja tietenkin itse villahuivin. 

Pakkaa nämä, hammasharja ja passi ja ensimmäiset päivät uudessa ympäristössä ovat yhtäkkiä tuttuja ja olet kotona.

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Katsoin puolalaisten kämppisteni kanssa Puolan miljonääriäidit-sarjaa. Zony Hollywood on puolalainen versio Svenska Hollywoodfruarista, jossa seurataan eri puolalaisnaisten elämää enkelten kaupungissa. Eräs sarjan henkilöistä oli lähellä romuttaa testiajossa olleen Porschen ja sanoi tilanteen selvittyä puolalaisen sanonnan joka kääntyyy kutakuinkin muotoon tyhmä on aina onnekas.

Tässä pari esimerkkiä omasta elämästäni. Kukapa ei rakastaisi antaa elämänohjeita?

1. Kävin Suomessa hammaslääkärissä vuoden Lontoossa asumisen jälkeen. Tuolloin vedin varmaan viisi kuppia mustinta teetä päivittäin ja hampaani olivat selvästi hieman tummentuneet tämän seurauksena. Valittelin asiaa hammaslääkärille joka totesi että musta tee on hyväksi hampaille koska se suojaa reikiintymiseltä. Kyllä! Juuri niin!

2. Kaverini teki kahvia eräänä hikisenä ja laiskana iltapäivänä pressopannulla ja kertoi että asian juju Italiassa on että pressopannu saa olla vähän mähmäinen. Olen sen jälkeen huuhdellut ja pessyt pressopannuni useimmiten ilman tiskiainetta siihen pisteeseen asti kun se on järkevää. Koska. Italiassa. Toisekseen elämänmakuiset pressopannut ovat myös se juttu. Italiassa asunut luokkalaiseni halusi mielummin kahvinsa vanhasta pannustani kun upouudesta Bialettista.

3. Samainen Italiassa asunut luokkalaiseni kertoi että yksi standarikokoinen pestopurkki on tarkoitettu kahteen annokseen. SIIS MITÄ. En enää tunne syyllisyyttä peston tuhlailusta koska luulin aikaisemmin että purkin pitäisi kestää viikko ellei pidempään.

4. Sveitsiläinen lääkäri kertoi vastaanotollaan että kannattaa ehdottomasti kokeilla alueen valkoviinejä niiden erikoislaatuisten ominaisuuden vuoksi. Kohtuudella tietenkin, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla että tykkääkö vai ei. Ok!

5. Kun Macbookkini alkoi savuamaan näppiksistä mutta sain ilmaisen huollon Applelta kaikista paikoista juuri täällä Sveitsissä vaikka läppärini on vuodelta 2011. Ja niin, varovasti niiden pölyisten läppäreiden kanssa, tämä on ehkä huono esimerkki...

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Onnen päivät ovat saapuneet taas! Ei, en puhu keväästä tai muotiviikoista vaan Uniqlon Uniqlo U-mallistosta jonka Parisiisissa sijaitsevaa suunnittelijatiimiä vetää Christophe Lemaire. Kevään mallistosta löytyy supercoolit laukut, mekkoversio V-aukkoisesta lempparitunikastani ja miesten puolelta ajankohtaista raitapaitaa. Olen kuitenkin hieman skeptinen malliston yleislaadusta: tunikani materiaali on kulunut olkalaukun hankauksesta. Kauluspaidat ja muut kokopuuvillaiset tuotteet ovat taas kokemuksesta luultavasti niin priimaa kun vaatteiden hintaluokalla voi saada. Lemairen ja Sarah-Linh Tranin suunnitteleman Lemairen tuoreen syysnäytöksen Pariisin muotiviikoilta näkee täältä

Share
Ladataan...

Pages