Ladataan...
The Cashmere Hour

Ostin Cesare Paciottin korkkarit kuudella dollarilla L Train Vintagesta Brooklynistä ollessani New Yorkissa koska New York ja kuusi dollaria sopi shoppailubudjettiini. Ne muistuttavat Sinkkuelämän Carriesta ja vaikuttavat sellaisilta korkkareilta joissa joku cool carolinebessettekennedyn tyyppinen henkilö on viettänyt New Yorkin seurapiirielämää vuosituhannen vaihteessa.  

Näillä kuitenkin lähdetään korkeintaan omalle parvekkeelle juhlimaan. 

Jos ne mahtuvat kesän helteiden tuoman turvotuksen takia jalkaan.

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Muotibisneksessä kohistaan. Vestojin (aivan paras "kriittinen" muotimedia) päätoimittaja Anja Aronowsky Cronberg haastatteli brittivoguen nyt entistä muotitoimittajaa Lucinda Chambersia. Chambers sai hiljattain 25 vuoden jälkeen yllättäen potkut Vogue UK:n uudelta päätoimittajalta Edward Enninfulta ja avautuu haastattelussa potkuistaan ja muotimaailman yleisestä raadollisuudesta. Kohu nousi kun haastattelu poistettiin päiväksi Vestojin sivuilta, ns. suurempien tahojen paineiden alla. Nyt juttu on onneksi takaisin ja otsikkokin on sopivasti Will I get a ticket? 

Potkut ja skandaalit eivät tietenkään ole tällä alalla mitään uutta, muotimaailma on yksi suuri pyöröovi. Haluaisinkin suositella kesälukemiseksi Joan Juliet Buckin kirjoittamaa muistelmateosta The Price of Illusion jos asiasanat Vogue+potkut kiinnostavat.

Joan Juliet Buck toimi Vogue Parisin päätoimittajana vuosina 1994 - 2001, ennen Carine Roitfeldia, jonka Buck itseasiassa toi Vogue Parisin palkkalistoille. Buck oli ensimmäinen yhdysvaltalainen Vogue Parisin johdossa. Buck sai pestistään potkut ja päätyi myöhemmin epäonnisesti hyväksymään jenkkivoguelta juttutehtävän haastatella Syyrian presidentin Assadin vaimoa Asma al-Assadia joulukuussa 2010. Jos olette ikinä avannut kyseistä lehteä, voitte kuvitella minkälaisen paskamyrskyn ylellinen juttu aiheutti ulos tullessaan alkuvuodesta 2011 samalla kun asiat menivät Syyriassa päin honkia Assadin toimesta. Paskamyrsky kohdistui jutun kirjoittajaan.

Vogue Parisin päätoimittajuus alkaa muistelmien puolivälistä, mistä voi päätellä että Buckin elämä on ollut varsin tapahtumarikas. Kirjaa lukiessa maalautuu kuva Buckin maagisesta lapsuudesta. Maagisesta lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta siis minulle. Buckin elämä on täynnä elokuvatähtiä ja kuuluisuuksia jotka tulivat Buckin isän ammatin kautta, vanhan ajan tyylikkyyttä ja lapsuusvuosia ympäri paremman väen Eurooppaa yms. unohtamatta kuitenkaan perheongelmia ja universaaleja kokemuksia, kuitenkin niin että bestiksenä on Anjelica Huston ja poikkiksena Brian De Palma.

The Price of Illusion on lukukokemuksena loistava, onhan Buck siis oikea kirjoittaja, eikä pelkkää oikean elämän gossipgirliä.

Vaikka olihan Gossip Girl myöskin kultaa.

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

...osta espadrilloja. 

Minulla on aina ollut niistä sellainen kuva että ne rähjääntyvät ja alkavat haisemaan heti.

Joten en ole koskaan ostanut espadrilloksia.

Sitten näin kuvassa olevat bränikät vintage-espadrillot Arabianrannan kierrätyskeskuksessa hintaan 3,60 euroa.

Järkeilin että eivät ne voisi täällä melkein välimeren alppikylässä eli Lausannessa, Sveitsissä mennä heti kauhean paskoiksi.

Hitot, kolmantena kävelykertana ne olivat etupohjasta ns. elämää nähneet.

Siksi haluisinkin kysyä, onko kukaan ikinä löytänyt espadrilloja jotka pysyisivät hyvinä viikon tai jopa kuukauden?

Share
Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Kuva: Sanna Lehto: Morphologies

 

Käyn Helsingissä sen verran harvakseltaan, että en ole aina perillä mikä on ns. in. Siksi on pakko tentata kavereilta. Pienen kesäkuussa 2017 tehdyn otannan perusteella kukaan ei enää asu Punavuoressa vaan nykyään kaikki asuvat Kalliossa, Hesburger-äppi ja Mäkikupla-pitseria ovat kuumaa kamaa ja galleriakierrokset ovat oikeasti galleriakierroksia eivätkä vain ilmaisen viinan avajaiskierroksia. Suuntaa siis tänne:

1. Sanna Lehto: Morphologies Kosmisessa 29.7 asti

Sanna Lehto on viittä vaille valokuvaksen maisteri, jonka kuvia on nähty täällä Trendissä ja Lilyssäkin sekä tällä hetkellä esimerkiksi lehtihyllyssä olevan Imagen kannessa ympäri maan. Suosittelen! Tarkkasilmäinen saattaa bongata Lehdon nettisivuilta myös allekirjoittaneen. Kosminen sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 15.

2. Emma Jääskeläinen: Sad Basket HAM-galleriassa 30.7 asti

HAM:in galleriatila Tennispalatsissa on ilmainen ja siellä on tällä hetkellä Emma Jääskeläisen veistoksia mm. kivestä jotka materiaalistaan huolimatta vaikuttavat jotenkin pehmeiltä, sellaisilta että ne olisivat vaahtomuovia johon on printattu kiven pinta. 

3. Suomen Kuvanveistäjäliiton kesänäyttely Käännekohta Galleria Sculptorissa 05.7 - 23.7

Lisää veistoksia on Sculptorin kesänäyttelyssä jossa on mukana Synnöve Dickhoff, Anna Ellmén, Inkeri Harri, Suvi Härkönen, Henri Ijäs, Sakari Peltola, Minna Pöllänen, Markku Salom Kirsi Tapper, Aiko Tsukahara ja Man Yau. Muuten mikä ihana konsepti on kesänäyttely! Sculptor sijaitsee ihan Kauppatorin vieressä osoitteessa Etelänranta 12.

Käy myös tältä reitiltä poikkeavassa Suomen valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla. Siellä Heikki Willamon näyttelyssä mukana oleva Perttu Saksan lyhytelokuva Eläimen Kuva on samalla rauhoittava ja jollain tapaa pistävä. 

Share
Ladataan...

Pages