Ladataan...
The Cashmere Hour

 

Internet on ihan kamala paikka. Sieltä löytää taianomaisia asioita kuten nämä upeat Lapponian Moonlit Eve-korvakorut. Ja sitten kun googlaa lisää löytää sivuston jossa ne ovat -25% alennuksessa ja mahdollista ostaa osamaksulla. Yhtäkkiä 550 euron hintalappu 14 karaatin kultaisista korvakoruista tuntuu ihan järkeenkäyvältä, upealta löydöltä ja sijoitukselta. En yhtään ihmettele miksi jengi on koukussa vähän kaikkeen, tavaraan ja elämyksiin ja mihin vaan. Kaikki on semihelppoa ja niin kaunista.

Kuva: Lapponia

Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Facebookin kohdemainonta räväytti silmieni eteen Swedish Stockingsin mainoksen sukkahousujen kierrättämisestä. Swedish Stockings on brändi joka positioi itsensä markkinoille ensimmäisenä alusta loppuun kierrättävänä ja vastuullisena sukkahousumerkkinä. Loppuvaiheen lupauksena on se että kuka tahansa voi lähettää rikkinäiset sukkahousunsa (mitä merkkiä tahansa) alekoodia vastaan ja Swedish Stockings kierrättää ne parhaalla mahdollisella tavalla mikä on tällä hetkellä mahdollista. Sukkahousuthan useimmiten sisältävät elastaania (josta voit lukea Outi Les Pyyn postauksen tästä) joten se ei ole ihan helppoa.

Ystäväni esitteli taannoin nerokkaan sukkahousuniksin nimeltään sukkien annostelija. Keksintö toimii siis näin: sukkahousun yksittäinen jalkaosa laitetaan roikkumaan vaatekaapin tankoon tai vaaterekkiin. Molempiin päihin leikataan reikä, yläosaan sellainen että sen voi solmia/pujoittaa roikkumista varten. Sisälle laitetaan vaikka mustat sukat pareittain josta ne voi alaosasta ottaa ja pyykistä tultua lisätä yläosasta. Annostelijoita voi olla pari esim. sukkien eri väreille tai pituuksille.

Itse leikkaan rikkinäisistä sukkahousuista sukkia tai pyöräilyshortsit hameiden alle kesäksi estämään reisien hankausta. Rikkinäiset sukkahousut toimivat myös hätähiuslenksuina ja kengänkiillotusrätteinä. Korjaan sukkahousuja ihan minkävärisella kynsilakalla tahansa. Joskus toki YSL:n kynsilakan käyttäminen tähän tarkoitukseen on hieman kyseenalaista.

Suosittelen katsomaan second handeissa paketeissa olevia sukkahousuja: Falken, Wolfordin, Kunertin etc. kahdenkympin sukkikset irtoavat parilla eurolla ja ovat välillä villejä kuvioversioita joita ei muuten tulisi kokeiltua. Kannattaa kuitenkin elastaanin kuivumisen takia ja heti rikkimenemisen suojaksi huljauttaa sukkahousut ennen käyttöä vedessä sillä ei voi tietää kuinka kauan second hand-löydöt ovat olleet paketissa.

Perinteiset pirkkaniksit sukkahousuille on myös upea selauspaikka, sieltä löysin valokuvaajille hyvän vinkin: sukkahousut värigeelien päälle suojaksi. 

Swedish Stockingsin valikoimista himoittaa nuo kierrätetystä polyamidista ja (normi-)elastaanista valmistetut verkkosukkahousut, joissa yläosassa on hieman normisukkahousua. Tästä on hyötyä kun ei esim. halua itkeä kun verkkosukkahousut ovat hanganneet sisäreidet verille :)

Kuva: Swedish Stockings

Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Armanin kauluspaita ja Valentinon uudet housut löydetty kadulta, mekko ostettu kirpparilta Pariisin ulkopuolelta, korvakorut äidiltä ja sisäkengät kuvauspalkkiona luokkalaiselta jonka käsialaa kuvat ovat.

Luin hesarista kerran jutun kuinka roskalava jossa oli ludeongelmajätettä ilman varoituslappua oli nopeasti tyhjentynyt ja ajattelin että heh, tunnistan itseni. Tähän asti ongelmilta on kuitenkin vältytty. En edelleenkään ymmärrä miten joku sveitsiläinen on päätynyt dumppaamaan lähes tonnin arvoiset, uudet Valentinon housut randomilla pahvilaatikkoon vaatekeräyksen viereen sateen ja luonnonvoimien armoille...

Ladataan...

Ladataan...
The Cashmere Hour

Olen aina vältellyt kaikkea minkä olen kokenut feikiksi. Polyester ja akryyli ovat olleet kirosanojani elämässäni tähän asti ja jos joku sitä sisältävä vaate on päätynyt vaatekaappiini, ruoskin itseäni jokaisella käyttökerralla. Nyt ne mikromuovit taas tuhoaa maapallon.  

Kuitenkin viimeaikaiset lempiasusteeni ovat olleet juuri sitä itseään: muovia. Kreppihuivi on ostettu Pariisista (kylän lempisecondhandistani) ja muovilaukku Sveitsistä, niin ikään vähän pienemmän kylän second handista. 

Muovista voi lukea uutisten lisäksi New York Timesin mielenkiintoisesta jutusta jossa kerrotaan miten muoviset designklassikot kestävät aikaa ja kuunnella Radio Helsingin Ruokatunti-ohjelman jaksoa jossa aihetta käsitellään ruokateollisuuden näkökulmasta. 

Ladataan...

Pages