Perinteinen caprese-salaatti

Ihastuin kesällä Venetsiassa matkatessani yskinkertaiseen caprese-salaattiin ja päätin vihdoin nyt kesän pian taas koittaessa kokeilla sitä ihan omassa kotikeittiössä. Tulipa Italia mieleen!

img_7711ceprese2.jpg

Caprese-salaatin resepti:

Ainekset (kahdelle)

– 200g kevytmozzarellapallo (esim. 8,5% rasvaa)

– 4 tomaattia

– kourallinen tuoretta ruukkubasilikaa

– mustapippuria

– oliiviöljyä

– balsamico-kastiketta (ei näy kuvassa)

Valmistus

Viipaloi mozzarellapallo ja tomaatit. Asettele ne haluamallasi tavalla lautaselle ja laita reilusti kokonaisia basilikanlehtiä. Lorauta päälle oliiviöljyä ja halutessasi viinietikkaa. Rouhi päälle mustapippuria. Tumma balsamico-kastike tuo kivaa lisämakua ja vähän makeutta annokseen. Nauti kylmänä!

img_7703caprese.jpg

 

Matkamuistoja, Berriesforbreakfast

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Mieli