Perinteinen caprese-salaatti
Ihastuin kesällä Venetsiassa matkatessani yskinkertaiseen caprese-salaattiin ja päätin vihdoin nyt kesän pian taas koittaessa kokeilla sitä ihan omassa kotikeittiössä. Tulipa Italia mieleen!
Caprese-salaatin resepti:
Ainekset (kahdelle)
– 200g kevytmozzarellapallo (esim. 8,5% rasvaa)
– 4 tomaattia
– kourallinen tuoretta ruukkubasilikaa
– mustapippuria
– oliiviöljyä
– balsamico-kastiketta (ei näy kuvassa)
Valmistus
Viipaloi mozzarellapallo ja tomaatit. Asettele ne haluamallasi tavalla lautaselle ja laita reilusti kokonaisia basilikanlehtiä. Lorauta päälle oliiviöljyä ja halutessasi viinietikkaa. Rouhi päälle mustapippuria. Tumma balsamico-kastike tuo kivaa lisämakua ja vähän makeutta annokseen. Nauti kylmänä!
Matkamuistoja, Berriesforbreakfast