Paahdetut kikherneet ja perunat

img_6457_0.jpg

img_6459.jpg

Paistetut perunat ovat yksi ihanimmista comfort foodeista ja näköjään myös toimiva pari parsakaalin kanssa. Tuntuu, että laitan nykyään kaikkiin ruokiin parsakaalia, mutta mikäs siinä. Tämä resepti on ihan mahtava, helppo ja nopea arkiruoka, joten laitan sen nyt tänne. Paistoin tämän kanssa vielä kasvispihvejä ja lisukkeena käytin kermaviilikastiketta, mutta luulen, että hummuskin voisi maistua ihanalta lisukkeena. 

Ainekset (kahdelle-kolmelle)

500g siikliä

125g kikherneitä

pieni parsakaali

2tl balsamiviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

muskottipähkinää

kuivattua timjamia

cajun-maustetta

chilimaustetta

rypsiöljyä

tarjoiluun

kermaviilikastiketta/hummusta/kasvispihvejä jne. 

Valmistus

Pese, halutessasi kuori ja lohko perunat. Laita keittymään.

Pese parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Laita kypsymään kattilaan perunoiden kanssa, kun perunat ovat ehtineet jo vähän kypsyä. Valuta vedet pois. 

Sillä aikaa, kun perunat ja parsakaali kypsyvät, valuta kikherneet ja paahda kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä, cajun-mausteella ja kuivatulla timjamilla. Kaada sivuun astiaan odottamaan.

Paahda kypsiä perunoita kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilimausteella. Kun perunoissa on rapea pinta, lisää joukkoon kypsät parsakaalit ja kikherneet ja paahda vielä hetken ajan. 

Tarjoile kermaviilikastikkeen tai hummuksen kanssa. 

Koti Ruoka ja juoma

Mustapapuburgerit paahdetulla lehtikaalilla

img_6169_0.jpg

img_6170.jpg

Eka ruoka, jota tein mun uudessa kämpässä oli nämä mustapapuburgerit, joihin ihastuin saman tien. Nyt, kun olen saanut kameran ja suurimman osan astioistakin tänne, kokeilin näitä uudelleen ja yllätyin, miten hyviltä nämä maistuikaan! Resepti on muokattu Viola Minerva Virtamon Vegebudjetilla -kirjan ohjeiden pohjalta. 

Ainekset (neljä vegeburgeria)

täysjyväsämpylöitä

Mustapapupihvit

2tlk mustapapuja (n. 125g tölkit)

1 pieni sipuli

pätkä chiliä

vajaa 1dl korppujauhoja

suolaa

Vegemajoneesi

1 valkosipulinkynsi

0,5dl kauramaitoa

0,5dl rypsiöljyä

1tl dijon-sinappia

0,5tl omenaviinietikkaa

suolaa

Paistetut lehtikaalit

lehtikaalia

suolaa

Valmistus

Mustapapupihvit

Silppua sipuli ja chili. Survo kulhossa valutetut mustapavut ja sekoita niihin silputtu chili ja sipuli sekä korppujauhot ja suolaa.

Muotoile neljäksi pihviksi ja anna vetäytyä hetken. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. 

Veganeesi

Kuori valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Tee sauvasekottimella tasaista vegemajoneesia.

Paistetut lehtikaalit

Huuhtele lehtikaalit ja revi kovien varsien ympäriltä lehdet pois. Paista lehtiä kuumalla pannulla rypsiöljyssä reilu 5 minuuttia ja mausta suolalla.

Kokoa burgereiksi ja nauti bataattiranskisten kera. 

 

Koti Ruoka ja juoma