Ladataan...
Culinarista

Yllätä äiti ensi sunnuntaina tällä super helpolla, taivaallisen ihanalla ja raikkaalla (raaka)kakulla. Kakku ei mene missään vaiheessa uuniin eli et voi epäonnistua, tarvitset vain hyvän tehosekoittimen (tai vähemmän hyvän ja paremmat hermot). Tämä oli ihanaa!!

 

Vadelma-Kookos raakakakku (gluteeniton, maidoton, sokeriton)

Pohja

2,5 dl kookoshiutaleita

2,5dl pähkinöitä ( laitoin 1,5dl cashew ja 1 dl parapähkinöitä)

10 pehmeää taatelia

1 rkl raakakaakaota/ kaakaonibsejä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä hienoksi muruksi. Pingota 20-23cm irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja reunoille kelmua. Painele seos pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte -osa 1

5dl jäisiä kotimaisia marjoja ( vadelmaa, mustikkaa, mansikkaa)

8 pehmeää taatelia

1tl vaniljauutetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada kulhoon. Huuhtele tehosekoittimen kannu.

Täyte -osa 2

300g cashew-pähkinöitä ( yön yli liotus tekee pähkinöistä pehmeämpia ja blendaus sujuu helpommin)

3 rkl kookosöljyä

1tl vaniljauutetta

1 luomusitruunan mehu

1dl (kookos) vettä ( jos liotat pähkinät, vähennä veden määrää)

Päälle

1 rasia pensasmustikoita

Tämä osa vaatii hieman hermoja. Jos omistat vähemmän hyvän tehosekoittimen, kannattaa pähkinät liottaa ensin, tämä tekee niistä pehmeämmät ja helpommin blendattavat. Sekoita siis kaikki ainekset hienoksi ja lisää lopuksi marjaseos ja pyörräytä tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele kakun pintaan pensasmustikoita ( tai vadelmia). Laita kelmu päälle ja siirrä pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yön yli.Ota kakku huoneenlämpöön 30min ennen tarjoilua.

Alkuperäinen resepti: http://www.wholefoodsimply.com/raspberry-cheesecake-with-chocolate-crust/

Share

Ladataan...
Culinarista

 

Vesisateiden ja lämpimien päivien jälkeen kasvimaani on räjähtänyt huimaan kasvuun. Babypinaatista tulikin yhtäkkiä jättiläispinaatti eikä sitä enään uskalla raakana käyttää vihersmootheissa. Juhannuksena tuli syötyä niin paljon lihaa ja makkaraa että nyt teki todella paljon mieli jotain kasvisruokaa. Löysin suosikki vegeblogistani greenkitchenstories.com aivan mahtavan kuuloisen kasvislasagne reseptin. Arrabiata-kastiketta, grillattuja vihanneksia, sitruunaricottaa.. Seurasin reseptiä orjallisesti alusta loppuun, siinä ei vain ollut mitään parannettavaa tai korjattavaa. Ja voi taivas sentään kuinka hyvää siitä tuli. Resepti saattaa kuullostaa monimutkaiselta ja aikaa vievältä mutta muistakaa että kyseessä on kuitenkin MAAILMAN PARAS kasvislasagne. Siihen voi laittaakin vähän enemmän aikaa.

Lasagne grillatuilla vihanneksilla ja sitruunaricotalla

6 hengelle

Arrabiata kastiketta (ohje alla)

Täysjyvälasagnelevyjä

Sitruunaricottaa (ohje alla)

Grillattuja vihanneksia (ohje alla)

Kaksi palloa puhvelimozzarellaa (250g)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä isoon vuokaan ohut kerros tomaattikastiketta ja päälle lasagnelevyjä, sitruunaricottaa, grillattuja kasviksia, pinaatti-sieni paistosta ja tomaattikastiketta. Toista 2-3 kertaa. Viimeiseksi lasagnelevyt, sitruunaricotta, grillatut kasvikset, tomaattikastike ja revitty mozzarellajuusto. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia.

Tomaattikastike (arrabiata)

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli 
3 valkosipulinkynttä 
1 tuore chili
30 kalamataoliivia (kivettömiä)
2 rkl kapriksia
4 isoa kypsää tomaattia
2 purkkia kokonaisia tomaatteja
1 nippu basilikaa

sokeria, suolaa ja pippuria

Lämmitä kattilassa oliiviöljy, silppua sipulit ja chili pieneksi ja kuullota muutama minuutti. Lisää kokonaiset oliivit, kaprikset ja tuoreet lohkotut tomaatit ja paista hetki, lisää sitten loput ainekset ja keitä hiljalleen noin 30min tai kunnes lasagne on valmis koottavaksi. 

Grillatut vihannekset

oliiviöljyä
suolaa
4 pientä kesäkurpitsaa (noin 15cm) tai kaksi isoa ( Mitä pienempi sen parempi maku)
1 munakoiso
1 rasia ruskeita (tai valkoisia) herkkusieniä viipaloituna
300g tuoretta lehtipinaattia tai lehtikaalia
1 valkosipulinkynsi

Lämmitä paistinpannussa oliiviöljyä, lisää silputtu valkosipulinkynsi ja tuore pinaatti/lehtikaali. Paista kunnes pinaatista on haihtunut neste. Lisää pannulle vielä hieman oliiviöljyä ja viipaloidut herkkusienet. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin pinnan. 

Jos käytät paksulehtistä pinaattia lehtipinaatin sijaan, muista ryöpätä se ensin. Kiehauta siis pinaatinlehdet vedessä muutaman minuutin ajan. Kaada vesi pois ja lisää pinaatit pannulle.

Laita uuni 225 asteeseen ja grillivastukselle. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsat ohuiksi pitkiksi siivuiksi. 

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja asettele siivut vierekkäin. Lorauta oliiviöljyä ja ripottele suolaa päälle  Älä laita kasviksia päällekkäin jotta ylimääräinen neste haihtuu uunissa ja pintaan tulee kaunis väri.  Grillaa kasviksen kahdessä erässä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman paahtuneet. Jos haluat, voit myös paahtaa kasvikset grillissä.

Sitruunaricotta

500 g ricottaa

1 luomu sitruuna (kuori ja mehu)

1 nippu basilikaa hienoksi silputtuna
sormusuolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Culinarista

Tänään ruokakaupassa osui silmiini ihana vuori punaisia superkypsiä tomaatteja, paikallisia tottakai. Tiesin heti mitä tänään syödään. Tämä resepti ansaitsee aivan ehdottomasti uusintajulkaisun. Paahdettu tomaattikeitto on edelleen suosikkikeittoni ja nyt se on parhaimillaan, kotimaisista tomaateista tehtynä. Tämä keitto valmistuu kuin itsestään, kasvikset uuniin ja lopuksi soseutus. Nauti kuumana päivänä kylmänä tai kylmänä päivänä kuumana. Ihanaa!

Paahdettu tomaattikeitto 4:lle tai alkuun 6:lle

1,5 kg kypsiä tomaatteja

3-4 punaista paprikaa

4 valkosipulinkynttä

2 keltasipulia

1 punainen mieto chili

oliiviöljyä

2 rkl sokeria

suolaa & pippuria

(vettä)

(1 kasvisliemikuutio tai 3 rkl kasvisfondia)

iso nippu basilikaa

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle. Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria. Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. 

Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan. Paista kasviksia uunissa 200 asteessa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa. 

Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan. Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, voit myös soseuttaa keiton blenderissä. Lisää tarvittaessa hieman vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hetken aikaa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle. (Pirkan parhaat-mozzarella on tosi hyvä)

Huom. Keitto on myös todella ihanaa gazpacho-tyyppisesti kylmänä. Leikkaa kurkkua pieniksi kuutioiksi ja tarjoile kylmän keiton päällä.

 

Share
Ladataan...

Pages