Taivaallinen Vadelma-Kookoskakku (raaka)
Yllätä äiti ensi sunnuntaina tällä super helpolla, taivaallisen ihanalla ja raikkaalla (raaka)kakulla. Kakku ei mene missään vaiheessa uuniin eli et voi epäonnistua, tarvitset vain hyvän tehosekoittimen (tai vähemmän hyvän ja paremmat hermot). Tämä oli ihanaa!!
Vadelma-Kookos raakakakku (gluteeniton, maidoton, sokeriton)
Pohja
2,5 dl kookoshiutaleita
2,5dl pähkinöitä ( laitoin 1,5dl cashew ja 1 dl parapähkinöitä)
10 pehmeää taatelia
1 rkl raakakaakaota/ kaakaonibsejä
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä hienoksi muruksi. Pingota 20-23cm irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja reunoille kelmua. Painele seos pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte -osa 1
5dl jäisiä kotimaisia marjoja ( vadelmaa, mustikkaa, mansikkaa)
8 pehmeää taatelia
1tl vaniljauutetta
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada kulhoon. Huuhtele tehosekoittimen kannu.
Täyte -osa 2
300g cashew-pähkinöitä ( yön yli liotus tekee pähkinöistä pehmeämpia ja blendaus sujuu helpommin)
3 rkl kookosöljyä
1tl vaniljauutetta
1 luomusitruunan mehu
1dl (kookos) vettä ( jos liotat pähkinät, vähennä veden määrää)
Päälle
1 rasia pensasmustikoita
Tämä osa vaatii hieman hermoja. Jos omistat vähemmän hyvän tehosekoittimen, kannattaa pähkinät liottaa ensin, tämä tekee niistä pehmeämmät ja helpommin blendattavat. Sekoita siis kaikki ainekset hienoksi ja lisää lopuksi marjaseos ja pyörräytä tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele kakun pintaan pensasmustikoita ( tai vadelmia). Laita kelmu päälle ja siirrä pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yön yli.Ota kakku huoneenlämpöön 30min ennen tarjoilua.
Alkuperäinen resepti: http://www.wholefoodsimply.com/raspberry-cheesecake-with-chocolate-crust/
Hitsi vie, kahlasin juuri kaikki reseptisi läpi ja huokailin ihastuksesta lähes jokaisen kohdalla 🙂 Nyt menee kyllä kokeiluun niin moni resepti! Hassua miten samanlaiset makumieltymykset jonkun kanssa voikaan olla.
Tänään meillä syödään paahdettua tomaattikeittoa 😉