Lohipastrami

 

kuva_7.png

Lohipastrami on taivaallista ja helppotekoista eli täydellistä tarjottavaa kesän juhliin.

 

lohen selkäfileetä eli ”Coeur de filet” – lohen sydänfilee.

suolaa &sokeria

pippureita ( musta-, valko, viher- ja/tai roseepippuria)

juustokuminaa

Leikkaa ruodottoman ja nahattoman lohen keskiosasta noin 3 cm paksu ja 8 cm pitkä pötkö. Ripottele jokaiselle sivulle mausteseosta sekä rullaa pötkö tiukkaan elmukelmu pakettiin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi maustumaan.

Poista lohi kelmusta ja käytä se nopeasti kuivalla, kuumalla pannulla. Lohen on tarkoitus kypsyä pinnasta vain muutaman millin. Anna jäähtyä hetki ja rullaa takaisin kelmupakettiin. Laita rulla jääkaappiin tai pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Muista ottaa lohi pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Poista kelmu ja leikkaa 2cm:n paloiksi.

Voit tarjota pastramin kanssa uunissa paahdettua patonkia sekä tuorejuusto-piparjuurimoussea ja avokado-wasabitahnaa.

Tuorejuusto-piparjuurimousse:

maustamatonta tuorejuustoa

piparjuuritahnaa

kuohukermaa

suolaa &pippuria

Sekoita tuorejuusto ja piparjuuritahna ( tai käytä piparjuurella maustettua tuorejuustoa) sekä notkista kuohukermalla sopivan tuntuiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Avokado-wasabitahna

avokadoa

limetti

valkosipulinkynsi

wasabia

suolaa &pippuria

Sekoita avokado, lime ja muurskattu valkosipulinkynsi ja mausta wasabilla sekä suolalla ja pippurilla.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.