Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Oon koukussa TV-sarjan Grace and Frankie. Jos ette ole katsoneet sitä, katsokaa! Viihdyttävä! Jane Fonda ja Lily Tomlin (jotka muuten molemmat ovat lähes 80 vuotta vanhoja!!) esittävät kahta 70 vuotiasta naista Gracea ja Frankieta jotka eivät ole oikein pitäneet toisistaan ikinä. Heidän miehensä omistavat yhteisen lakifirman ja sen takia ovat tutustuneet toisiinsa. Yhtenä päivänä miehet ilmoittavat että ovat rakastuneet toisiinsa ja haluavat mennä naimisiin ja sen jälkeen alkaa rumba mitä Frankien ja Gracen kuuluu tehdä elämällään? Täällä heistä hauska haastattelu.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Kun emme päässeet sunnuntaina katsomaan Torre Hadidia, keksimme päivälle muuta ohjelmaa. Kävimme NASA:n näyttelyssä A Human Adventure katsomassa millaista on ollut ja millaista olisi matkustaa avaruuteen ja tien toisella puolella East Market- tapahtumassa. East Market on periaatteessa kirpputori, mutta jossa teema vaihtuu. Sunnuntaina teemana oli "garage" ja myynnissä oli vanhoja autoja, moottoripyöriä ja niihin liittyvää vaatetusta. Ensi viikolla teemana on lenkkarit, videopelit ja vinyylit. 

East Market järjestetään Lambratessa, joka on alue tunnettu mm. Milanon design messuilta. Alueella on myös hyvää aamupalaa ja lounasta ja DJ joka soittaa koko päivän. 

 

Share

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Sunnuntaina kävimme Carropontessa, Sesto San Giovannissa,  Food Truck Festivaleilla lounaalla. Olemme käyneet kerran aikasemminkin ja tapahtuma on aika kiva. Live musiikkia ja iso kasa food truckeja, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa ja iso alue, jossa voi istua joko pöydän äärellä tai nurmikolla syömässä ruokaansa. On muuten ihanaa olla lokakuussa teepaidassa ulkona!

Share

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Italiassa järjestettiin viime viikonloppuna avoimien ovien päivä monessa rakennuksessa, joihin ei muuten pääse vierailemaan. Meidän lähellä yksi näistä rakennuksista oli Milanossa sijaitseva Hadid Tower. Sekä Francesco että minä olemme suuria Zaha Hadid Architects faneja ja halusimme ehdottomasti käyttää tilaisuutta hyväksemme... kunnes saavuimme tiluksille ja vastassa oli 1 kilometrin pituinen jono, jonka jonotusaika oli sanomalehtien mukaan 5 tuntia.

Emme siis käyneet rakennuksessa, päättelimme että muita mahdollisuuksia tulisi vielä, ehkä jopa töidemme takia. Tosin ulkona oli teepaitasää ja aluetta on muuten vaan kiva ihastella, joten nautimme näkemästämme hetken. Hadid Towerin vieressä on myös Zaha Hadid Architectsien suunnitteleman "City Life" luksusasuntoalue, jossa jalkapallotähdet, muotisuunnittelijat ja muut Milanon rikkaat asuvat.

Hassua ajatella että oma Erasmusasuntoni oli vain muutaman sadan metrin päässä noista luksusrakennuksista ja niihin aikoihin tuo alue oli vain rakennustyömaata.

Share

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Kävimme päiväretkellä Venetsiassa. Venetsiassa oli sumuinen mutta kuuma päivä ja kuten aina, kaupunki oli täynnä turisteja. Italiassa ollaan pohdittu Venetsian sulkemista turistimassoilta ja jonkunlaisen varausjärjestelmän aloittamista, jotta vain tiettäy määrä ihmisiä pääsisi päivisin kaupunkiin. Suuret ihmismassat ehtivät tuhota enemmän kuin kukaan ehtii kunnostaa ikivanhoja historiallisia rakennuksia.

Tällä kertaa meidän ohjelmassamme oli Biennale Art, eli Venetsian modernin taiteen museo, jossa oli tosin näyttely, joka ei antanut paljookaa inspiraatiota. Itse Biennalen taideosuuden rakennukset ovat tosin aivan ihania ja itse museoalueella voisi viettää tunteja vain ja ainoastaan arkkitehtuurin luoman tunnelman takia.

Onhan tietenkin koko kaupunki aina yhtä ihana ja erikoinen.

 

Share

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Kun muutimme Italiaan pohdimme asuisimmeko Milanossa vai Comossa tai jossakin niiden välillä tai ympärillä. Luonnollisin vaihtoehto olisi ollut Francescon omistama asunto tietenkin, mutta se on Milanon eteläpuolella, joten työmatka Sveitsiin olisi ollut aika pitkä. Päädyimme lopulta Comoon sillä halusimme päästä pois Milanon saastepilvistä ja saada kotimme ympärillemme luontoa, eikä niinkään kaupungin vilskettä, samalla Francescolle lyhyt työmatka ja minulle kiva pikkukaupunki, jossa kotitoimistoa voi pitää lähikahviloissa. 

Ainakin tähän asti olen ollut erittäin tyytyväinen valintaamme. Olemme käyneet Milanossa iltaisin tapaamassa kavereita tai ostoskierroksilla ja sunnuntaisin perhelounailla, mutta sitten on ollut aina kivaa palata kotiin Alppimaisemiin. Päivisin Comossa on kiva ulkoilla ja luonto on hyvin kaunis eikä iltaisin tarvitse pelätä kaduilla.

Kuva on keskiviikolta kun kävimme Milanon keskustassa muutamassa kaupassa ja illallisella Japanilaisessa ravintolassa. Turistimassan keskuudessa nyökkäsin innokkaasti, että kyllä se Como oli hyvä valinta mutta ei Como olisi yhtä kiva ilman mahdllisuutta käydä Milanossa.

Share

Pages