Ladataan...

Yllä: 1. Näkymä yhdestä asunnosta jonka osto on käynyt mielessä. Terassilta näkee Mont Blancin. 2.Löysin hyvää acaita lähikaupasta joten iltapäivisin voi syödä silloin tällöin acai-bowlin ja tankata vitamiineja. 3. Kävimme yhtenä päivänä vuoristossa ottamassa aurinkoa, lukemassa kirjaa ja syömässä lounasta ja Iselin nukkui varjossa ja oli ihanaa. 4. Kävimme Liguriassa meren äärellä viettämässä rantaelämää ja katselemassa palmuja. 5. Äiitiii, älä pussaaa enäää, mä haluan laittaa sormeni mielummin viinilasiin ja kaataa lautasen maahan! 6. Cogoleto, Liguria. 7. Kävimme Milanossa lounaalla Giulian ja Marcon kanssa kivalla alueella. 8. Vespojen päälle oli laitettu kivat kankaat. 9. Kävimme Comossa lounaalla unohdetulla sisäpihalla.

Alla: 1. Yhdellä sisäpihalla Comossa on puu, johon on ripustettu mietteitä ja runoja. 2. Tyttäremme kastoi varpaansa ensimmäistä kertaa Välimeressä! 3. Lähellämme on iso villa nimeltä Villa Olmo. Sen puutarhassa voi käydä piknikillä. 4. Yksi lempikaupoistani Comossa on deb-niminen. Se on sisustusliike, joka on sisustettu asunnoksi. Siellä on kiva oleskella. 5. Yhtenä päivänä kävelyretkellä viereisessä kaupungiss Cernobbiossa näin tuon ja se näytti instagram-friendlyltä kuvalta joten napsin sen. 6. Järven ympäri voi kävellä ja pyöräillä ja nauttia maisemista. 7. Comossa aperitiivoilla, isä ja tytär. 8. Jos on menossa syntymäpäiväjuhlille ja mekko ei pysy alhaalla voihan sitä aina pukea liian isot röyhelöiset alushousut päälle, hyvällä mielikuvituksella ne näyttää oikein söpöille pöksyille. 9. Milanon markkinat ovat vaan niiiiin paljon Comon markkinoita paremmat. Ostin kivan raitapaidan jokunen viikko sitten.

Ladataan...

Comojärvi ei ole oikein tunnettu rantaelämästä. Pohjoisitalialaiset lähtevät yleensä Liguriaan merenrannalle, jos haluaa lähteä uimaan. Comojärveä ympäröi hyvin jyrkkä vuoristo eli rannat ovat pieniä ja kivisiä ja vesi on Italialaisille kylmää.

Meitä kuitenkin kiinnostaa kovasti nämä pienetkin järven rannat, koska miksi ei lähteä kodin lähelle uimaan ja aurinkoa ottamaan jos voi?

Tänään kokeilimme ekaa rantaa: Riva Bianchaa Liernan kylässä. Ranta oli todella söpö, vesi kirkasta ja rannan lähellä oli jopa ravintola, josta ostimme pikniklounaamme jälkeen kahvit. 

Palaamme varmasti toistekin!

Ladataan...

Tyttäremme Iselin Ingeborg täyttää tänään 5 kuukautta. Viime kuun aikana hän on oppinut paljon omasta kehostaan. Hän rullailee sinne tänne, istuu hetken itsekseen, osaa ottaa käsillään kiinni leluista ja tutista ja viedä niitä suuhun. Hän nostelee jalkojaan rattaissa ja lähtisi melkein lentoon kantorepussaan, niin kovasti hän huitoo niin jaloillaan kuin käsillään. Hän kokeilee mielellään käsillään vanhempiensa kasvoja ja tunkee sormiansa minunkin suuhuni. En voi käyttää laisinkaan korvakoruja ja saan monia tukkapöllyjä päivässä.

Iselin on maistanut ruokia! Sitruunaa hän imeskelee ihan innoissaan, tekemättä minkäänlaista ilmettä. Tykkää naudanlihasta ja hernekeitosta ihan kuten isänsäkin. Hän ei tykkää päärynästä, banaanista tai bataatista. Emme siis ole aloittaneet vielä kiinteiden antamisen vaan annamme hänen maistaa joka päivä yhtä uutta makua. Suunnilleen teelusikallisen verran. Paitsi sitä soseutettua naudanlihaa, sitä emme saaneet viedä pois!

Iselin ääntelee kovasti, "juttelee" ja "laulaa". Hän imee ilmaa ja sitten oikein huudahtaa. Hän leikkii kielensä kanssa ja rullailee sitä eri muotoihin. Ennen hän leikki kukkuu-leikkiä, nyt hän muistaa leikin ja nauraa jo kun vaan katsoo häntä ja sanoo "bu!". Hän nauraa jatkuvasti, mikä on ihanaa!

Iselinillä oli kuumetta ekan kerran. Se meni onneksi nopeasti ohi. Peppa Pigin lisäksi olemme katselleen Curious Georgea. Issellä oli 4 kk uniregressio, se kesti noin 4 viikkoa, nyt taas nukkuu 10 tunnin yöunia.

Issen lempilelut ovat mitkä tahansa rapisevat jutut ja jalkapallo. Hän tykkää tosin ihmisten kanssa kanssakäymisestä enemmän kuin leluista. Onnea Iselin 5 kk!

Ladataan...

1. Olemme aloittaneet talon metsästyksen. Tässä näkymä yhden talon kattoterassilta! 2. Perhepotretti. 3. Tehtiin paellaa sinä päivänä kun olimme seurustelleet 9 vuotta. 4. Comon keskusta on niin ihana arki-iltaisin. Viikonloppuna on liikaa vipinää. 5. Viereisen talon sisäpiha. 6. Saman talon etupiha. Tykkään noista palmuista. 7. Ostin H&M:stä kesämekon jossa nappeja koko matkan. Kerrankin löytyi kesämekko joka sopii imettämiseen! Jee! 8. Etsin kauan Iselinille pehmeää leikkimattoa, jotta hän voi oppia konttamaan ilman että lyö päänsä lattiaan ja voi leikkiä sitten muutaman kuukauden päästä leluilla naarmuttamatta lattiaa. Löysin kalliita ja rumia lasten nettikaupoista kunnes kirjoitin Amazoniin "mustavalkoinen lelumatto" ja se löytyi alle 20 eurolla! 9. Piadina ja appelsiini välipala.

Ladataan...

Ladataan...

Tänään Milanossa vietettiin Japani-päivää. Ohjelmassa oli teeseremoniaa, kimononäytös, Japanilaista food truck ruokaa, eri Japanilaisten kauppojen ständejä, sake-baari, esityksiä ja puheita eri Japani-teemoista, origami-workshoppia, valokuvanäyttely ja Japanilaisten elokuvien ulkonäytöksiä. Me keskustelimme Japanin kulttuuriyhdistyksen kanssa mitä Japaniteemaista tapahtuu Comossa, ostimme sweet read bean pastea ja wasabijauhoa, joimme oluet ja vihreät teet ja katselimme ständejä ja kimonoesityksen.

Ladataan...

Pages