Ladataan...

Teimme lauantai-retken Rosendals trädgårdeniin. Meiltä menee lautta keskustaan kerran tunnissa ja se pysähtyy Djurgårdeniin, joten hyppäsimme siihen ja nautimme merimaisemista. Oli erittäin helteinen päivä ja ihanaa. Olen hehkuttanut Rosendals trädgårdenia Tukholman ihanimmaksi paikaksi monesti ja olen edelleen samaa mieltä. Puutarhassa tapasimme lounasseuramme: Alicen, Diegon ja pikkuAnitan. Ostimme lounaamme puutarhan kahvilasta ja söimme sen piknikmaisesti luumupuun varjossa. Lounaan jälkeen Anita nukkui päiväunia ja teimme ihanan kävelyretken puutarhassa.

Share

Ladataan...

Eiln meillä kävi muuttofirma kylässä arvioimassa muuttokuormamme suuruutta ja nyt tuntuu kaikki todelliselta, että muutamme siis ihan oikeasti kuukauden päästä Italiaan.

Täällä on ollut matalapainetta ja sadetta ja ukkosta ja salamoita ja niin masentavaa säätä, että olen viime aikoina joka ilta katsonut yhden Diane Keaton-elokuvan ja katsellut näitä aurinkoisia Skåne-valokuvia.

Tässä sadesäässä olen myös lukenut paljon blogeja enkä itse inspiroitunut valokuvaamaan tai kirjoittamaan mistään.

  • Onko Eeva Kolu sen näköinen että päätyisi tanssimaan eteläranskalaiselle laventelipellolle vai juontamaan Kymppitonnia
  • Saara Helkala sai aikaan mielettömän kommenttikohun kertomalla humoristisesti mitä treffeillä on kuultua tai tullut mietittyä
  • Geneva Vanderzeil inspiroi lounassuunnitteluillaan
  • Onpa kaunis tuo Isabella Löwengripin Walk In Closet.
  • Mitä poikaystävät eivät tajua, à la Marja
  • Sandra Beijer valokuvasi muuten tätä Tukholman säätä sopivasti

Jos olisi loputtomasti rahaa, haluaisin kävellä kesähelteessä tässä ihanan hupsussa mekossa, käydä jossakin ihanissa kesähäissä tässä luomuksessa, ja tämän heittäisin bikinien ylle, kun istahtaisin varjoon syömään vesimelonia ja ananasta.

Diane Keatonista puheenollen, osa I, osa II ja osa III.

Haluan seuraavaan talooni paljon petonia. Näin, näin ja näin.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kävimme ystäväni Peterin kanssa päiväretkellä Vaxholmissa. Söimme ihanan pehmeää ja maukasta kylmäsavustettua lohta ulkona auringonpaisteessa, vanhojen puutalojen ja meren äärellä. Vaxholm on Tukholmalaisille hieman mitä Porvoon vanha kaupunki on Helsinkiläisille. Ruuan jälkeen taapersimmekin vanhojen puutalojen kaupoissa ja ostin ihanaa käsisaippuaa kotiin. Oi kesä.

Share

Ladataan...

Kaikki tämä sai alkuunsa äidistäni. Äitini on sellainen superäiti, joka ajattelee kaikkia ja kaikkia mahdollisia skenaarioita viikkoja etukäteen. Kun äitini lapset tulevat kotona käymään on hän aina ostanut erilaisia erikoisoluita (joista vanhempani eivät välitä) ja suomalaista ruokaa (ainakin karjalanpiirakoita) jääkaappiin. Toisinaan sängylläni on supersalmiakkia, ihan kun vanhanajan hoteleissa oli suklaapalanen tyynyn päällä.

Vuosia sitten meillä oli olut kotona, jossa oli ananasetiketti. Molemmat veljeni ja minä maistoimme sitä ja ihastuimme ja opimme, että olut oli tanskalaiselta merkiltä nimeltä Mikkeller.

Kööpenhaminassa ollessamme ystävämme Tobias viestitti "sellainen panimo kuin Mikkeller on avannut uuden baarin, josta näkyy koko Kööpenhamina, haluaisitteko tulla meijän kanssa juomaan oluttaja  katsomaan auringonlaskua" .... en voinut olla iloisempi. Olipas soma paikka!

Sieltä tosiaan näkyi koko Kööpenhamina ja auringonlasku oli mitä hienoin. Jokunen food truck myi tacoja ja DJ soitti musiikkia ja pihalla pystyi tanssia. Raportoin tietenkin myös livenä Kanadassa asuvalle veljelleni tästä mahtavasta paikasta.

Share

Ladataan...
Iho

Vuonna 2014 löysin Organic Makers merkin ja siitä asti olen käyttänyt niiden öljyjä. Öljyjä olen käyttänyt ihonhoitoon ja hiuksiin ja meikinpoistoon ja ihastunut niihin paljon. Merkki on Malmöstä ja kun kävimme viime viikolla Skånessa halusin ehdottomasti käydä Organic Makersien kaupassa.

Laitoin kotivisuilta osoitteen Google Maps-appiin ja ajoimme.... teollisuusalueelle? Pysähdyimme ja tarkistin uudestaan osoitteen ja appin. Olin ajatellut että kauppa olisi söpönä putiikkina jossakin ihanalla mukulakivikadulla keskustassa mutta hämmästyksekseni kauppa oli satama-alueen teollisten hallien yhdessä kulmassa, jonkun graafisen suunnittelutoimiston naapurissa.

Astuin kauppaan ja jututtelin henkilökuntaa ja kertoivat, että myyvät 90% nettikauppansa kautta ja siksi pitävät kauppaa varastossaan. Olivat auttavaisia ja kerroin mihin "ongelmiin" etsin öljyä ja tällä kertaa minulle ehdotettiin bergamotti- ja ryytineitoöljyjä. Nyt tuoksun siis Earl Graylle joka ilta ennen nukkumaanmenoa :)

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olen lähes kokonaan jättänyt hotellit pois ja käyttänyt Airbnb:ta matkustaessani. Jos hotelli on trendikäs ja kiva maksaa se yleensä monia satoja euroja per yö Euroopassa ja kovin useasti hotelli ei ole kuitenkaan niin kiva kun mitä kuvat ja kertomukset antavat ymmärtää. Airbnb-asuntoja olen kokeillut monessa maassa ja niissä on lähes aina ollut todella hyvä fiilis. On hauskaa tuntea itsensä kaupungin asukkaaksi eikä aamupalattomuus haittaa minua laisinkaan, koska paljon mielummin syön kahvila-aamiaista kun isoa hotelli buffeeta. Airbnb asunnoista saan myös joskus sisustusinspiraatiota :) Postauksen kuvat viime viikonlopun Kööpenhaminan asunnosta. Kivoja Airbnb- asuntoja on myös ollut tämä Katajannokalla, tämä Milanossa, tämä Lissabonissa ja tämä Ullanlinnassa.

Share
Ladataan...

Pages