Ladataan...

Pugliassa on paljon "valkoisia kaupunkeja". Vierailimme Ostunissa (jossa olemme käyneet myös ennen, nykyään Ostuni oli tosin hyvin turistitäytteinen), Ceglie Messapicassa (Ihana pikkukaupunki, kävimme food truck festivaleilla, blues-konsertissa, kala-illallisilla, lounaalla ja yövyimme jopa yhden yön), Martina Francassa (kävimme antiikkimarkkinoilla ja pianokonsertissa, hieman isompi kaupunki), Locorotondossa (Hienot näkymät, kivat pienet kadut, söpöjä kauppoja ja ravintoloita) ja Monopolissa (satamakaupunki, söimme ihanaa kalalounasta). Olemme ennen käyneet Alberobellossa, jonne emme tällä kertaa suunnanneet. 

Olimme ensimmäisen viikon lomastamme aivan Salentossa, eli Alessano-nimisessä paikassa, josta on lyhyt matka ihanille rannoille, mutta kaupunkit ja kylät ei niinkään söpöjä. Olimme sitten seuraavan viikon Ostuni-Ceglie-Locorotondo akselilla jolloin taas oli mukavaa käydä katsomassa kauniita pikkukaupunkeja mutta sitten oli taas hieman pidempi matka rannalle.

Share

Ladataan...

Pugliassa olessamme yövyimme ihanalla maatilalla. Itseasiassa yövyimme kuudessa eri maatilalla, mutta Masseria Camarda oli ihanin ja mainitsemisen arvoinen. Meillä oli oma trullo, jossa asuimme ja trullolla oli oma puutarha jossa oli viikunapuu. Poimin puusta tuoreita viikunoita joka päivä. Aamupalaksi saimme oman tilan kananmunia, leipää joka oli leivottu omilla jauhoilla, erilaisia marmelaadeja ja tuorepuristettua mehua tilan hedelmistä ja mitä parasta: jugurttia ja ricotta-juustoa joka oli tehty viereisellä tilalla, heidän lehmien maidosta.

Tilalla oli myös hehtaareittain omia oliivipuita ja kävimme omistajien 5 koiran kanssa lenkkeilemässä ja kävelyllä tiluksilla. Itseasiassa lenkkipolku oli numeroitu ja ajattelin tehdä kyykkyjä joka numeron kohdalla saadakseni hieman lihaskuntotreeniä kävelylenkkiin, numeron 1 kohdalla 1 kyykky, numeron 2 kohdalla 2 jne.... Tosin jossakin numeron 17 kohdalla (153 kyykkyä) päätin, että olin ollut tarpeeksi reipas :) Numerot nimittäin loppuivat 30:een (joka olisi ollut 465 kyykkyä!).

Oli ihanaa yöpyä maatilalla, joka oli erittäin siisti ja ihana, mutta ei tullut kertaakaan sellaista oloa, jota joissakin hienoissa hotellissa tulee, että pitäisi käyttäytyä tietyllä tavalla. Täällä pystyi helposti olemaan oma itsensä ja tuntemaan itsensä kotoisaksi ja samalla nauttia kaikesta kauniista. Vietimme aikaa omassa puutarhassamme, makoilimme illalla uima-altaalla katselemassa tähtiä ja juoksentelin ja leikin koirien kanssa oliivi- ja mantelipuiden seassa. Jos joku miettii Pugliassa käyntiä suosittelen lämpimästi Masseria Camardaa ja myös heidän kaupunkipalatsia Palazzo Camardaa (jossa yövyimme viimeisen yön).

Share

Ladataan...

Teimme yhtenä päivänä päiväretken Leccen kaupunkiin. Kävimme katsomassa roomalaista teatteria ja amfiteatteria (hieno asia muuten että ovat edelleen käytössä!), maanalaisia pakokäytäviä ja muutamaa museota. Ulkona oli yli 40 astetta kuumaa ja tukalaa ja siinä kuumuudessa löysimme ensimmäisen asian jonka ostimme vauvalle: talvitakin! Haha. Puolustaudun kertomaan että se oli super söpö ja että se oli alennuksessa.

Share

Ladataan...

Kun Italialaiset lomailevat Italiassa lomailevat he suurimmaksi osaksi Pugliassa. Siksi Pugliassa on elokuun ajan mieletön määrä tapahtumia... niin konsertteja kuin markkinoita kuin ruokajuhlia.

Kävimme Magliessa ruokamarkkinoilla. Maglien keskustan eri kadut saivat omat teemat (oliiviöly, viini, olut, makeiset, vihannekset ja hedelmät, katukeittiöt, leipätuotteet, juustot ja leikkeleet ja sitä rataa) ja alueen eri yrittäjät pystyttivät puljut teeman mukaisesti. Tuotteita pystyi ostaa kotiin tai nauttia paikan päällä.

Otin kuvat ennen pimeäntuloa. Kun alkoi hämärtää juhlalliset katuvalot syttyivät ja kadut täyttyivät tuhansista ihmisistä.

Tajusimme myös Francescon kanssa että mehän asumme täällä nyt! Eli tällä kertaa voimme ostaa oliiviöjyä ja viiniä mukaan kotiin! Edellisinä Puglia-reissuilla emme ole lennon takia niin tehneet. Tosin emme ostaneet markkinoilta vaan päätimme käydä oliiviöljy"puristamossa" ja viinitilalla.

Share

Ladataan...

Kun saavuimme linnaan vastaanottovirkailija kertoi Wifi salasanat ja aamiaisajat mutta emme muistaneet oliko hän kertonut missä aamiainen on? Kävelimme aamulla sokkelomaisessa linnassa sinne tänne ja vastaleivotun tuoksu täytti ilman. Leipuri avasi sitten pienen oven ja toivotti tervetulleeksi aamiaiselle "Haha! Löysitte perille!" Aamiaispöydän paras? Naapurin tekemää jugurttia!

Share

Pages