Kesän raikkain välipala: kookosjogurtti

HaLo

Ihana Lily on kokenut suurenmoisen muodonmuutoksen ja tämä postaus onkin meikätytön ensimmäinen uudistuneelle saitille! Olen viiletellyt Lily-vapaan aikaan huolettomasti pihalla auringon halailemana. Rakastan tällaista tietokoneetonta elämää, teki vallankin hyvää ja aion ottaa kesän edetessä kyllä muutenkin uusiksi. Silloin ehkä vain ajastelen teille kivoja juttuja valmiiksi.

Lupasin blogini facebook-sivuilla ja Instagramissani jakaa teille ensimmäisenä taivaallisen hyvän (pähkinättömän) raakabrownien ohjeen, mutta en vain malta olla postaamatta tänään vielä itsevalmistetusta, probioottisesta kookosjugesta. Sori. Tajusin vain eilen tätä jugea tuunaillessani, että tässä on kyseessä kesän raikkain, helpoin ja maukkain välkkäri. 

Kermaista kookosjogurttia, mansikoita, mustaherukoita ja kookospalmusokeria. Ja parveke, aurinko sekä partsikeinu.

Valmistin tämän jogurtin pohjalle jo aiemmin kookoskarpalokakku-juustokakun, joka on kerännyt kehuja ja ajatuksenani olisi käyttää jugea tulevienkin kakkujen täytteenä. Mielessä on jo monta ideaa, pitää vain laittaa isompi satsi tällä kertaa hapattumaan, koska juge on jostain kumman syystä koko ajan loppu…

Kertauksen vuoksi jaan kookosjogurtin ohjeen uudelleen, sillä se on pelastanut maitojogurtittoman elämäni totaalisesti. Minä — entinen hapanmaitotuotteiden suuri himoitsija — en ole kaivannut noita pahasia ruokavaliooni enää lainkaan. Jugesta saa tehtyä myös kookospiimää, jos lisäät alkuperäiseen ohjeeseen muutaman desin vettä.

 

Probioottinen kookosjogurtti/mousse/rahka

400 ml kookoskermaa

2 pss Biolatte-maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti 2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö

Ota esille hyvin puhdistettu ja tiivis lasiastia. Itselläni oli käytössä niitä useimmissa kaupoissa myytäviä hillopurkkeja, joihin saa tiivisteen. Sekoita kookoskerma sekä maitohappobakteeripussit hyvin keskenään astiassa. Sulje astia ja jätä se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan seuraaviksi 24-48 tunniksi ja siirrä sen jälkeen kylmään. Mitä kauemmin annat jogurtin tekeytyä huoneenlämmössä, sitä happamamman makuisen lopputuloksen saat. Kun jogurtti on saanut olla kylmässä 3-5 tuntia, on se valmista käytettäväksi. 

Huomenna laitetaan suut muikealle, kun tiedossa on aika mielettömät browniepartyt!

Kommentit

Nipad (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalle!! Itse haluaisin myös vähentää maitotuotteita, mutta tykkään niin paljon jogurtista..Kauanko tämä säilyy jääkaapissa?

HaLo

Jogurtti säilyy jääkaapissa 5-7 päivää hyvänä :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Toistan itseäni: NAM.

HaLo

Tämän kohdalla toistaminen on ainoa oikea vaihtoehto :D

SannaKuo (Ei varmistettu)

Näyttääpä herkulliselta! Minkä merkkistä kookoskermaa käytät? Itselläni on ollut vain yhtä merkkiä ja sen käyttö on ollut vähän vaivalloista koska rasva ja kookos on erottunut toisistaan niin ettei niitä meinaa saada millään sekoitettua keskenänsä...

HaLo

Täältä ei kovin monesta marketista saa luomukookoskermaa, joten olen käyttänyt Kara-merkkistä. Bionalta löytyy superhyvää luomukookoskermaa, siinä ei ole tuota kookosmaidosta tuttua nestettä ollenkaan.

Nina Enroth

Oh, pitääpä testata! Ra-kas-tan kookosta. Onpa muuten freeshin näköinen tuo sun sivupalkkikuvanauha. Hmm.

HaLo

No sitten ihan varmasti rakastut tähän! Ja kiitosta :)

Mindye (Ei varmistettu)

Testasin ja tuli todella ihanaa jogurttia :) Loistava keksintö!

HaLo

Mahtavajuttu!:) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnistuuko myös kookosmaidosta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyypä kokeilla tuota karaa, koska santa mariasta tuli lirua, hyvänmakuista tosin, mutta ei se jogurttia ole. Vai oliko tän tarkoutus edes jähmettyä siinä hapatessaan..?

siru... (Ei varmistettu)

onko lasiastia välttämätön? tänään laitoin jogurtin tekeytymään, mutta tupperin muovikippoon...

Gyopeli (Ei varmistettu)

Onnistuiko muoviastiassa? Voisin kuvitella, että lasiastiaa kannattaa suosia ihan vain siksi, että se on paremmin puhdistettavissa. Et halua, että kippoon jää yhtään ylimäärästä bakteeristoa lojumaan pariksi päiväksi huoneenlämpöön. Toinen juttu on muoviastioiden ominainen haju/maku. Saattaa tarttua?

Jenni1 (Ei varmistettu)

Ootko kokeillu tehdä tätä sellasesta kookoskermatiivisteestä esim biona? Vai pitääkö olla valmiiksi jotain litkukermaa?

ssiiri (Ei varmistettu) http://ssiiri.wordpress.com

Kiitos hyvästä reseptistä! Jaoin sen blogissanikin ja linkitin tänne. :)

https://ssiiri.wordpress.com/2014/06/07/itse-hapatettu-kookosjogurtti-pa...

Popsy (Ei varmistettu)

Voiko kookosjogurttia tehdä jogurtin siemenestä/juuresta, kuten normaalia jogurttia? Eli pieneen osaan jogurttia kaadetaan kookoskermaa päälle ja jätetään huoneenlämpöön hapettumaan?

Popsy (Ei varmistettu)

Ja jogurtin siemenellä tarkoitan siis luonnollisesti kookosjogurttia. Eli valmista kookosjogurttia jatketaan kookoskermalla, jolloin koko seos hapettuu.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.