Kesän raikkain välipala: kookosjogurtti

kookosjogurtti_maidotonjogurtti_dairyfree_coconutyoghurt014.jpg

Ihana Lily on kokenut suurenmoisen muodonmuutoksen ja tämä postaus onkin meikätytön ensimmäinen uudistuneelle saitille! Olen viiletellyt Lily-vapaan aikaan huolettomasti pihalla auringon halailemana. Rakastan tällaista tietokoneetonta elämää, teki vallankin hyvää ja aion ottaa kesän edetessä kyllä muutenkin uusiksi. Silloin ehkä vain ajastelen teille kivoja juttuja valmiiksi.

Lupasin blogini facebook-sivuilla ja Instagramissani jakaa teille ensimmäisenä taivaallisen hyvän (pähkinättömän) raakabrownien ohjeen, mutta en vain malta olla postaamatta tänään vielä itsevalmistetusta, probioottisesta kookosjugesta. Sori. Tajusin vain eilen tätä jugea tuunaillessani, että tässä on kyseessä kesän raikkain, helpoin ja maukkain välkkäri. 

kookosjogurtti_maidotonjogurtti_dairyfree_coconutyoghurt015.jpg

Kermaista kookosjogurttia, mansikoita, mustaherukoita ja kookospalmusokeria. Ja parveke, aurinko sekä partsikeinu.

Valmistin tämän jogurtin pohjalle jo aiemmin kookoskarpalokakku-juustokakun, joka on kerännyt kehuja ja ajatuksenani olisi käyttää jugea tulevienkin kakkujen täytteenä. Mielessä on jo monta ideaa, pitää vain laittaa isompi satsi tällä kertaa hapattumaan, koska juge on jostain kumman syystä koko ajan loppu…

kookosjogurtti_maidotonjogurtti_dairyfree_coconutyoghurt016.jpg

kookosjogurtti_maidotonjogurtti_dairyfree_coconutyoghurt017.jpg

Kertauksen vuoksi jaan kookosjogurtin ohjeen uudelleen, sillä se on pelastanut maitojogurtittoman elämäni totaalisesti. Minä — entinen hapanmaitotuotteiden suuri himoitsija — en ole kaivannut noita pahasia ruokavaliooni enää lainkaan. Jugesta saa tehtyä myös kookospiimää, jos lisäät alkuperäiseen ohjeeseen muutaman desin vettä.

 

Probioottinen kookosjogurtti/mousse/rahka

400 ml kookoskermaa

2 pss Biolatte-maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti 2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö

Ota esille hyvin puhdistettu ja tiivis lasiastia. Itselläni oli käytössä niitä useimmissa kaupoissa myytäviä hillopurkkeja, joihin saa tiivisteen. Sekoita kookoskerma sekä maitohappobakteeripussit hyvin keskenään astiassa. Sulje astia ja jätä se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan seuraaviksi 24-48 tunniksi ja siirrä sen jälkeen kylmään. Mitä kauemmin annat jogurtin tekeytyä huoneenlämmössä, sitä happamamman makuisen lopputuloksen saat. Kun jogurtti on saanut olla kylmässä 3-5 tuntia, on se valmista käytettäväksi. 

Huomenna laitetaan suut muikealle, kun tiedossa on aika mielettömät browniepartyt!

Kommentit (18)
  1. Ja jogurtin siemenellä tarkoitan siis luonnollisesti kookosjogurttia. Eli valmista kookosjogurttia jatketaan kookoskermalla, jolloin koko seos hapettuu.

  2. Voiko kookosjogurttia tehdä jogurtin siemenestä/juuresta, kuten normaalia jogurttia? Eli pieneen osaan jogurttia kaadetaan kookoskermaa päälle ja jätetään huoneenlämpöön hapettumaan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *