Ladataan...
Hanna Maria

 

Tammikuussa koulu alkoi vajaan viikon matkalla Frankfurtiin. Meidän luokka osallistui Heimtextiliin, alan suurimmille messuille. Campus-nimisellä osastolla näkyi eri oppilaitosten osaamista ja meidän ständi oli siis yksi niistä. Yleinen teema osastolla oli tänä vuonna "Mobile home". Tekstiilitaideteostemme aiheena oli tuntemukset; mikä tekee kodin itselle ja miltä koti tuntuu. Asioita, jotka voit pakata mukaan ja saada näin kodin tunteen mihin tahansa menetkin. Annoimme projektille nimeksi Feels Like Home ja olimme niitä harvoja, jotka olivat lähestyneet teemaa tekstiilitaiteen kautta.

Oma työni on tuo korallin värinen. Sen lisäksi vastasin toisena osapuolena some-kanavistamme (täällä ja täällä) sekä suunnittelin logon ja esitteen projektille. Kuten yleensä, kohtasimme paljon ala- ja ylämäkiä mutta lopulta kaikki meni kuitenkin hyvin ja olen oikein tyytyväinen siihen, mitä saimme aikaan. Messut (ja koko matka) olivat tosi kiva kokemus, sisältäen tietenkin myös ilmaisen ruuan ja juoman "verkostoitumisbileet". Seuraava päivä ei sitten ollutkaan yhtä kiva ;)

Alla kuvapläjäys raksapäivistä valmiiseen osastoomme!

 

Kuva 5: Jenni Mäensivu / Kuva 8: Tuiti Paju

Kuvissa näkyvät muiden työt: Marke Hongisto, Hilda Törmänen, Sonja Lehikoinen, Hanna Ruohola, Jenni Mäensivu, Krista Kuutti, Aino-Maija Porola

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

..on kuvissa näkyvä vaaleanharmaa, nilkkoihin asti ylettyvä villakangastakki. Kävin ensimmäistä kertaa Relovessa Töölössä, ja takki löytyi sieltä. Juuri sellainen mitä olen etsinyt, ja materiaalikin 47% villaa. Ainoa huono puoli on se, että takkia ei saa kiinni, mutta halutessani voisin ommella siihen vaikka parit nepparit. Toistaiseksi menee ainakin hyvin näin! Kovimmilla pakkaskeleillä ei tästä syystä takkia voi käyttää, mutta niitä nyt harvemmin täällä Suomen talvessa enää on. Ja niille keleille on olemassa toinen takki.

Napattiin nämä kuvat marraskuun alussa, mutta en ole ehtinyt ja muistanut postata niitä aikaisemmin. Nyt kun on tullut taas lunta maahan, sopii nämäkin julkaista :D Hauskaa muuten huomata, miten nopeasti hiukset kasvavat. Tässä otsatukalla on ikää noin kuukauden verran, nyt se yltää jo silmille! Ja kasvatusprosessi taas käynnissä..

 

Villakangastakki - Relove

Neule, kaulahuivi, tekonahkahousut - kavereiden vanhoja

Pitkä toppi - second hand

Nahkahansikkaat - second hand

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Saanko esitellä - Argulus foliaceus, tuttavallisemmin kalatäi. Veikeän näköinen, mikroskooppisen pieni otus joka elelee Itämeressä.

Suunnittelin seinäkankaan osana neulottujen tekstiilien kurssia. Yhteisenä teemana meillä oli Itämeri, joka ymmärtääkseni liittyy jotenkin Suomi 100 -juhlavuoteen 2017. En enää muista mikä tarkempi rajauksemme tuotteiden suhteen oli (siitä on jo yli puoli vuotta aikaa), mutta kurssilta valmistui vilttejä, tyynyjä, pehmoleluja ja sitten tämä seinäkankaani, jota kyllä voi vilttinäkin käyttää. Materiaali on ihanan pehmoista ja lämmintä villaa, langoista kaikki muut paitsi musta on luomua. Pääsimme mukaan Tuusulaan Kutomo Holopaiselle katsomaan, kun suuret neulekoneet neuloivat tuotteemme valmiiksi. Aikaa taisi mennä tunti-pari per tuote, ja lopuksi ne vielä höyrytettiin tasaisiksi ja tarvittaessa ommeltiin, kuten tässä tapauksessa tuo kuja ripustuskepille.

On hienoa nähdä omaa suunnittelua ihan konkreettisessa tuotteessa. Hieman opiskelijan kukkaroa kauhistutti materiaalikustannukset, mutta on se vaan hieno! Ja ihan hintansa väärti, Suomessa suunniteltu ja valmistettu, laadukkaista materiaaleista.

 

 

Nämä kuvat otin portfoliotani varten, jota työstän parhaillaan graafisen suunnittelun kurssilla. Tykkään ihan tosi paljon taittaa visuaalista matskua, sommitella kauniita layoutteja. Ei mennyt hukkaan graafisen suunnittelun opistovuosi aikoinaan, vaikka nyt eri alalle lopulta päädyinkin. Ne kulkevat hyvin paljon rinta rinnan ja varsinkin työelämässä pystyy hyvillä taidoilla tekemään sitten vähän kaikenlaista.

 

Oikein rentouttavaa viikonloppua ja pyhäinmiestenpäivää teille! Itse ajattelin alkaa kohta kokkaamaan kaalilaatikkoa (nam!) ja illalla katsellaan varmaan leffaa. Parasta.

 

 

Share

Pages