Ladataan...
Hanna Maria

 

Löysin jonkin aikaa sitten ihan mahtavan suklaapiiraan reseptin. Mahtavan siitä tekee se, että yhtenä raaka-aineena siinä on kesäkurpitsa. Kyllä, luit oikein! Itse en suuremmin välitä kesäkurpitsasta ja saatan piilottaa sen esimerkiksi vihersmoothien joukkoon. Nyt olen kuitenkin löytänyt toisen lempparitavan kesäkurpitsan syöntiin.

Ohje on Elämänmakua-blogista ja olen leiponut kakkusen nyt kaksi kertaa. Muokkasin hieman ohjetta sen mukaan mitä kaapeista milloinkin löytyi, esim. vaniljajauheen tilalle sopii yhtä hyvin vaniljastevia, kookosjauhot voi korvata manteli- tai spelttijauhoilla ja kookosmaito käy yhtä hyvin kuin kookoskerma. Kesäkurpitsan määrällä taas on väliä, ensimmäisellä kerralla laitoin sitä liikaa jonka seurauksena jouduin kypsyttelemään kakkua uunissa tupla-ajan liian kosteuden takia. Valmiissa kakussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, eikä kesäkurpitsa maistu ollenkaan läpi. Lisäksi piiras on melko helppo valmistaa.

Onko joku muu jo testannut tätä tuhtia ja suklaista herkkua?

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Alkusyksy on ollut aika vaihteleva säiden suhteen - välillä aurinko paistaa niin että hiki tulee ja välillä ilma on kylmän tuulinen ja vettä tulee kuin sankosta kaatamalla. Tällä viikolla on ainakin vielä saatu nauttia auringosta ja puettu päälle trikoomekko ja sandaalit. Maksimekko on löytö Kampin kirpputorilta, samalta kerralta kun mukaan tarttui ainakin myös biker-takki. Mekko on monikäyttöinen; tänä kesänä se on ollut päällä niin kaupunkipäivänä Budapestissä, hääjuhlissa sekä 80-vuotissyntymäpäivillä. Koulussa, kotona ja kirppiskierroksella. Väri on oikein tumma sininen, jotkut ovat pitäneet sitä mustana tai harmaana, mutta kyllä se sininen on. Se on jännä, miten ihmiset näkevät värit eri tavoin.

Ylläolevan kuvan reppu on UFF:ista, se on musta ja (teko?)nahkaa. Juuri sopivan kokoinen silloin, kun mukaan ei tarvitse ottaa paljoa muuta kuin juomapullo, lompakko ja muutama pikkujuttu. UFF:ista löytää välillä kyllä todella nättejä ja hyväkuntoisia tuotteita. Nyt on muuten tasarahapäivät meneillään, tänään kaikki tuotteet enintään 2 euroa. Taitaa jäädä itseltä tällä kertaa väliin, mutta menkää te tekemään löytöjä!

 

Mekko, hattu, sandaalit, reppu - second hand

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Maanantain ei tarvitse olla viikon pahin päivä. Sen voi viettää joogaamalla, siivoamalla, kolmen ruokalajin brunssilla ja kirpputorikäynnillä. Sain siskoni ja serkkuni kylään ja samalla myös pienen hiustenleikkuun auringon kuivattamaan ja festaritakkujen rasittamaan kuontaloon. On onni kun on ammattilaisia perheessä!

Herkuteltiin marjasmoothieilla, fetasalaatilla ja valkosipulipatongilla. Harvemmin tulee katettua pöytää vaikka se omanlaisen fiiliksen ruokailuhetkeen tuokin. Pöytälevyni on vaan vähän turhan kapea, lautaset joutuu asettelemaan lomittain kun ei ihan vastapäätä mahdu, ja kulhoille ynnä muille on rajatusti tilaa. Edellisessä kodissa tämä palveli työpöytänä, nyt se on samalla myös ruokapöytä. Levy on isäni vanha, jakkarat taas roskalavalöytöjä myöskin samasta taloudesta. Tuolien tarinan olenkin kertonut jo aiemmin. Viime muuton yhteydessä möin jonkin verran astioita pois ja kasa valkoisia lautasia on löytynyt tilalle kirpputorilta. Pöydän päässä oleva peikonlehti odottaa vielä hyllylle pääsyä, kunhan sen hyllyn saisi ensin seinään..

Myös tämän kertaiselta kirppisreissulta tarttui jotakin mukaan - kristallinen viinilasi yhden vanhemman kaveriksi sekä eräs kukkaruukku, joka maksoi kuusi euroa.

 

Aurinkoista viikon alkua - nautitaan valosta ja lämmöstä nyt vielä kun sitä hetkeksi riittää!

 

 

Share

Pages