Ladataan...
Hanna Maria

 

..on kuvissa näkyvä vaaleanharmaa, nilkkoihin asti ylettyvä villakangastakki. Kävin ensimmäistä kertaa Relovessa Töölössä, ja takki löytyi sieltä. Juuri sellainen mitä olen etsinyt, ja materiaalikin 47% villaa. Ainoa huono puoli on se, että takkia ei saa kiinni, mutta halutessani voisin ommella siihen vaikka parit nepparit. Toistaiseksi menee ainakin hyvin näin! Kovimmilla pakkaskeleillä ei tästä syystä takkia voi käyttää, mutta niitä nyt harvemmin täällä Suomen talvessa enää on. Ja niille keleille on olemassa toinen takki.

Napattiin nämä kuvat marraskuun alussa, mutta en ole ehtinyt ja muistanut postata niitä aikaisemmin. Nyt kun on tullut taas lunta maahan, sopii nämäkin julkaista :D Hauskaa muuten huomata, miten nopeasti hiukset kasvavat. Tässä otsatukalla on ikää noin kuukauden verran, nyt se yltää jo silmille! Ja kasvatusprosessi taas käynnissä..

 

Villakangastakki - Relove

Neule, kaulahuivi, tekonahkahousut - kavereiden vanhoja

Pitkä toppi - second hand

Nahkahansikkaat - second hand

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Saanko esitellä - Argulus foliaceus, tuttavallisemmin kalatäi. Veikeän näköinen, mikroskooppisen pieni otus joka elelee Itämeressä.

Suunnittelin seinäkankaan osana neulottujen tekstiilien kurssia. Yhteisenä teemana meillä oli Itämeri, joka ymmärtääkseni liittyy jotenkin Suomi 100 -juhlavuoteen 2017. En enää muista mikä tarkempi rajauksemme tuotteiden suhteen oli (siitä on jo yli puoli vuotta aikaa), mutta kurssilta valmistui vilttejä, tyynyjä, pehmoleluja ja sitten tämä seinäkankaani, jota kyllä voi vilttinäkin käyttää. Materiaali on ihanan pehmoista ja lämmintä villaa, langoista kaikki muut paitsi musta on luomua. Pääsimme mukaan Tuusulaan Kutomo Holopaiselle katsomaan, kun suuret neulekoneet neuloivat tuotteemme valmiiksi. Aikaa taisi mennä tunti-pari per tuote, ja lopuksi ne vielä höyrytettiin tasaisiksi ja tarvittaessa ommeltiin, kuten tässä tapauksessa tuo kuja ripustuskepille.

On hienoa nähdä omaa suunnittelua ihan konkreettisessa tuotteessa. Hieman opiskelijan kukkaroa kauhistutti materiaalikustannukset, mutta on se vaan hieno! Ja ihan hintansa väärti, Suomessa suunniteltu ja valmistettu, laadukkaista materiaaleista.

 

 

Nämä kuvat otin portfoliotani varten, jota työstän parhaillaan graafisen suunnittelun kurssilla. Tykkään ihan tosi paljon taittaa visuaalista matskua, sommitella kauniita layoutteja. Ei mennyt hukkaan graafisen suunnittelun opistovuosi aikoinaan, vaikka nyt eri alalle lopulta päädyinkin. Ne kulkevat hyvin paljon rinta rinnan ja varsinkin työelämässä pystyy hyvillä taidoilla tekemään sitten vähän kaikenlaista.

 

Oikein rentouttavaa viikonloppua ja pyhäinmiestenpäivää teille! Itse ajattelin alkaa kohta kokkaamaan kaalilaatikkoa (nam!) ja illalla katsellaan varmaan leffaa. Parasta.

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Löysin jonkin aikaa sitten ihan mahtavan suklaapiiraan reseptin. Mahtavan siitä tekee se, että yhtenä raaka-aineena siinä on kesäkurpitsa. Kyllä, luit oikein! Itse en suuremmin välitä kesäkurpitsasta ja saatan piilottaa sen esimerkiksi vihersmoothien joukkoon. Nyt olen kuitenkin löytänyt toisen lempparitavan kesäkurpitsan syöntiin.

Ohje on Elämänmakua-blogista ja olen leiponut kakkusen nyt kaksi kertaa. Muokkasin hieman ohjetta sen mukaan mitä kaapeista milloinkin löytyi, esim. vaniljajauheen tilalle sopii yhtä hyvin vaniljastevia, kookosjauhot voi korvata manteli- tai spelttijauhoilla ja kookosmaito käy yhtä hyvin kuin kookoskerma. Kesäkurpitsan määrällä taas on väliä, ensimmäisellä kerralla laitoin sitä liikaa jonka seurauksena jouduin kypsyttelemään kakkua uunissa tupla-ajan liian kosteuden takia. Valmiissa kakussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, eikä kesäkurpitsa maistu ollenkaan läpi. Lisäksi piiras on melko helppo valmistaa.

Onko joku muu jo testannut tätä tuhtia ja suklaista herkkua?

 

 

Share

Pages