Ladataan...
Hanna Maria

 

Saanko esitellä - Argulus foliaceus, tuttavallisemmin kalatäi. Veikeän näköinen, mikroskooppisen pieni otus joka elelee Itämeressä.

Suunnittelin seinäkankaan osana neulottujen tekstiilien kurssia. Yhteisenä teemana meillä oli Itämeri, joka ymmärtääkseni liittyy jotenkin Suomi 100 -juhlavuoteen 2017. En enää muista mikä tarkempi rajauksemme tuotteiden suhteen oli (siitä on jo yli puoli vuotta aikaa), mutta kurssilta valmistui vilttejä, tyynyjä, pehmoleluja ja sitten tämä seinäkankaani, jota kyllä voi vilttinäkin käyttää. Materiaali on ihanan pehmoista ja lämmintä villaa, langoista kaikki muut paitsi musta on luomua. Pääsimme mukaan Tuusulaan Kutomo Holopaiselle katsomaan, kun suuret neulekoneet neuloivat tuotteemme valmiiksi. Aikaa taisi mennä tunti-pari per tuote, ja lopuksi ne vielä höyrytettiin tasaisiksi ja tarvittaessa ommeltiin, kuten tässä tapauksessa tuo kuja ripustuskepille.

On hienoa nähdä omaa suunnittelua ihan konkreettisessa tuotteessa. Hieman opiskelijan kukkaroa kauhistutti materiaalikustannukset, mutta on se vaan hieno! Ja ihan hintansa väärti, Suomessa suunniteltu ja valmistettu, laadukkaista materiaaleista.

 

 

Nämä kuvat otin portfoliotani varten, jota työstän parhaillaan graafisen suunnittelun kurssilla. Tykkään ihan tosi paljon taittaa visuaalista matskua, sommitella kauniita layoutteja. Ei mennyt hukkaan graafisen suunnittelun opistovuosi aikoinaan, vaikka nyt eri alalle lopulta päädyinkin. Ne kulkevat hyvin paljon rinta rinnan ja varsinkin työelämässä pystyy hyvillä taidoilla tekemään sitten vähän kaikenlaista.

 

Oikein rentouttavaa viikonloppua ja pyhäinmiestenpäivää teille! Itse ajattelin alkaa kohta kokkaamaan kaalilaatikkoa (nam!) ja illalla katsellaan varmaan leffaa. Parasta.

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Löysin jonkin aikaa sitten ihan mahtavan suklaapiiraan reseptin. Mahtavan siitä tekee se, että yhtenä raaka-aineena siinä on kesäkurpitsa. Kyllä, luit oikein! Itse en suuremmin välitä kesäkurpitsasta ja saatan piilottaa sen esimerkiksi vihersmoothien joukkoon. Nyt olen kuitenkin löytänyt toisen lempparitavan kesäkurpitsan syöntiin.

Ohje on Elämänmakua-blogista ja olen leiponut kakkusen nyt kaksi kertaa. Muokkasin hieman ohjetta sen mukaan mitä kaapeista milloinkin löytyi, esim. vaniljajauheen tilalle sopii yhtä hyvin vaniljastevia, kookosjauhot voi korvata manteli- tai spelttijauhoilla ja kookosmaito käy yhtä hyvin kuin kookoskerma. Kesäkurpitsan määrällä taas on väliä, ensimmäisellä kerralla laitoin sitä liikaa jonka seurauksena jouduin kypsyttelemään kakkua uunissa tupla-ajan liian kosteuden takia. Valmiissa kakussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, eikä kesäkurpitsa maistu ollenkaan läpi. Lisäksi piiras on melko helppo valmistaa.

Onko joku muu jo testannut tätä tuhtia ja suklaista herkkua?

 

 

Share

Ladataan...
Hanna Maria

 

Alkusyksy on ollut aika vaihteleva säiden suhteen - välillä aurinko paistaa niin että hiki tulee ja välillä ilma on kylmän tuulinen ja vettä tulee kuin sankosta kaatamalla. Tällä viikolla on ainakin vielä saatu nauttia auringosta ja puettu päälle trikoomekko ja sandaalit. Maksimekko on löytö Kampin kirpputorilta, samalta kerralta kun mukaan tarttui ainakin myös biker-takki. Mekko on monikäyttöinen; tänä kesänä se on ollut päällä niin kaupunkipäivänä Budapestissä, hääjuhlissa sekä 80-vuotissyntymäpäivillä. Koulussa, kotona ja kirppiskierroksella. Väri on oikein tumma sininen, jotkut ovat pitäneet sitä mustana tai harmaana, mutta kyllä se sininen on. Se on jännä, miten ihmiset näkevät värit eri tavoin.

Ylläolevan kuvan reppu on UFF:ista, se on musta ja (teko?)nahkaa. Juuri sopivan kokoinen silloin, kun mukaan ei tarvitse ottaa paljoa muuta kuin juomapullo, lompakko ja muutama pikkujuttu. UFF:ista löytää välillä kyllä todella nättejä ja hyväkuntoisia tuotteita. Nyt on muuten tasarahapäivät meneillään, tänään kaikki tuotteet enintään 2 euroa. Taitaa jäädä itseltä tällä kertaa väliin, mutta menkää te tekemään löytöjä!

 

Mekko, hattu, sandaalit, reppu - second hand

 

 

Share

Pages