Ladataan...

Siinä vaiheessa kun aurinko päättää esiintyä vain hetkittäin eikä inkkarimekot ole enää luomassa uskattavuutta paahtuneille latvoille, pitää ehkä tehdä jotain.

Kyllä sitä taas kelpaa, hiukkasen hienostuneempana ja herkullisempana, vai mitä?

Auringonpilkahduksia päivään,
toivottelee Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hiuslakka on uusi ruokasooda. Tiesitkö, että hiuslakalla voit esimerkiksi...

  • Poistaa sähköisyyttä vaatteista suihkuttamalla sitä tasaisesti vaatteen sisäpintaan (paras kikka pikkujoulukauteen sukkahousujen ja hameen välimaastoon!)
  • Pysäyttää hiusvärin imeytymisen, jos sitä tippuu levitysvaiheessa vaatteelle, suihkuttamalla lakkaa riittävästi suoraan tahraan
  • Estää sukkahousujen reiän leviämisen 
  • Poistaa huulipunat paidankauluksesta ja kuulakärkikynän musteen sohvasta ja seinistä
  • Muotoilla kulmakarvat kestävästi, kun suihkautat lakkaa kulmakynän harjaosaan juuri ennen harjaamista

Lisäksi hiuslakalla voi...

  • Hävittää banaanikärpäsiä ja ampiaisia tähtäämällä hyvin
  • Saada kampaukseen laitetun kukan kestämään pidempään, sillä kosteus ei pääse haihtumaan hiuslakan alta
  • Suojata paperit ja piirustukset roiskeilta ja kulumiselta
  • Laittaa langan helpommin neulansilmän läpi

Tuleeko sinulle mieleen lisää hyväksi havaittuja hiuslakkaniksejä?!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olen pitkään kyseenalaistanut maantien harmaata sävyä. Koska oikein kunnon maantie on kauniin hiekkaisen ruskea eikä mikään harmaa :)

Tummat raidat elävöittävät pohjaa aika ihanasti eikä tarvitse tyvikasvusta murehtia. :)

Auringonpilkahduksia tähän (Etelä-Suomen ensilumiseen) päivään!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tällä viikolla on niin paljon aihetta iloon ja juhlaan, että halkean aivan kohta! Tulevat synttärini ovat olleet tiedossa jo viimeiset 30 vuotta, mutta ihan uutena sydämentykyttäjänä minulla on ilo kertoa, että minut on valittu mukaan Trendin ja Lilyn Best Beauty Buy -raatiin! Voi Riks Raks ja Poks miten huippua!

Vastasin pieneen haastikseen toimituksen blogissa, käy lukemassa juttu täältä. Nyt innolla seurataan, mitä tuleman pitää!

Riemukasta päivää toivottelee,

Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kysy kampaajalta -sarjassa on vuorossa viimeinen postaus, jossa taklataan kaikki värjäyksiin liittyvät kysymykset. Pitemmittä puheitta, olkaa hyvät:

VÄRJÄÄMINEN

Milloin hiukset olisi hyvä pestä värjäyksen jälkeen, tai onko niissä samantyyppistä varomisaikaa kuin permanentin ottamisen kanssa?

En uskalla puhua 100 %:n varmaksi muiden värisarjojen kuin Wellan puolesta, mutta yleisesti ottaen ei pitäisi olla mitään varoaikoja.

Onko mahdollista tehdä "täydellisiä raitoja"? Niin että ei jää jo valmiiksi rumaa tyvikasvua ja teräviä viivoja kun vetää hiukset taakse tai jakaukselle. En vielä ole sellaiseen kampaajaan törmännyt joka sellaisen olisi osannut tehdä. Ihanaa oilisi myös jos hiuksien juurikasvu olisi epätasainen eikä viivasuora värin vaihtuminen. Onkohan sekään mahdollista?

Hmm, saatan ymmärtää mitä haet takaa. Ehkä yksi avainjuttu näissä raidoissa on se, että ne tehdään tarpeeksi ohuiksi, jotta vältytään teräviltä viivoilta. Tämäkään ei kuitenkaan estä näkyvän tyvivärin esiintuloa. Päänahkaan raitoja ei saa kiinni, joten pieni tyvikasvu sinne jää aina valmiiksi. Ehkä jollakin vapaankäden tekniikalla voisi saada raitoja alkamaan eri korkeuksilta, mutta tällaiset raidat taas ovat auttamatta paksumpia, kuin folioraidat. Suosittelenkin siirtymään viikoksi etelän aurinkoon, niin saat ne kaikista luonnollisimman näköiset raidat! :D

Paras vinkkisi hiusten oman värin kasvattamiseen/värjäyskierteestä pois pääsyyn?

Vaalennuskierteen lopettaminen onnistuu esimerkiksi raidoilla, kiiltokäsittelyllä tai liukuvärillä, täältä löydät jutun aiheesta. Omaa väriä tummemman värjäyksen päättäminen on hankalampaa - tai ainakin hitaampaa. Muutama raidoituskerta on yleisin tapa. Mikäli asialla ei ole kovin kiire, tyvivärin voi valita joka tai joka toinen kerta puoli astetta edellistä vaaleammaksi. Näin ollen päästään pikkuhiljaa lähemmäs omaa ja tummaan latvaan voi tehdä jossain vaiheessa esim. vaalennuspesun.

Onko totta, että hiusten tummemmaksi värjääminen ei juurikaan kuluta hiuksia?

Värjääminen kuluttaa aina hiusta, joten ei ole totta. Toki riippuu hiuslaadusta, värjäysten tiheydestä ja käytetyistä väreistä, että kuinka paljon kulumista tapahtuu.

Mitä mieltä olet väitteestä, että suomalaiselle naiselle ei sovi 6-astetta tummemmat hiukset..?

No ei pidä alkuunkaan paikkaansa! Monella on ihan luonnostaan sitäkin tummemmat hiukset, joten luottaisin vain siihen, mitä mieltä silmä asiasta on :) Siitä kyllä haluaisin mainita, että useimmiten näyttää parhaimmalta, kun pitää hiusvärin korkeintaan parin asteen päässä omasta väristään.

Miten muutamat tumman pinkit raidat soveltuvat yli 40 vuotiaalle vai meneekö jo tyylittömäksi?

Jos haaveilet pinkeistä raidoista, niin anna mennä! Kerran täällä eletään, hiusta se vain on ja saahan sen sitten pois, jos alkaakin kaduttamaan :D

Viime talvena laitoin raitoja tummaan tukkaani, jotka kesällä vaalenivat ei-niin-minua-miellyttävän-väriseksi. Olen raskaana kohta puolissa välissä ja mietinkin onko nyt hiusten värjäys vaarallista? Olisiko kasviväri tai jokin muu parempi vaihtoehto? 

Hiusten värjäämisestä raskauden aikana kiistellään valtavasti. Kouluissa tai väripurkeissa sitä ei kielletä, mutta esimerkiksi ekokampaajilta kysyttäessä mielipide on toinen. Faktahan on, että hiusvärin sisältämä PPD on ainoa kosmetiikan kemikaali, joka imeytyy ihon läpi verenkiertoon. Aikuisen ihmisen (yli 16-vuotiaan) maksa pystyy hävittämään tämän myrkyn n. viidessä viikossa (kun väri on ollut päänahassa puoli tuntia). Äidillä ja sikiöllä on kuitenkin 8 raskausviikon jälkeen yhteinen verenkierto ja on melko hankalaa tutkia, miten PPD vaikuttaa vauvaan. En halua pelotella: raskaana olevia on värjätty iät ja ajat enkä ole koskaan kuullut, että jokin vauvan ongelma olisi voitu johtaa raskausajan värjäyksistä. Tämä on kuitenkin hyvä tiedostaa eikä hellävaraisempien värjäystekniikoiden valinta ainakaan haitaksi ole! Suoravärit toimivat loistavasti kellertävän värin taittamiseen eikä esimerkiksi raidoissa käytettävä vaalennusaine imeydy verenkiertoon hiusvärien tavoin. 

Miksi harmaat hiukset tulevat hiusten etuosaan eikä takaosaan, missä ne olisi helpompi peittää?

En tiedä! Tietäisikö joku muu??

Kuva: Brownsugar.ie

VÄRIEN HOITO KOTONA

Millä hiusväriä voi elvyttää/ muokkailla ilman värjäystä?
Onko olemassa sellaista shampoota, jolla voi kirkastaa omaa väriä (vrt. samaan tyyliin kuin värjätyille hiuksille on omansa)?

Sävyttäviä shampoita, hoitoaineita ja maskeja on tällä hetkellä kauppojen hyllyt notkollaan! Ne toimivat sekä värjättyihin että värjäämättömiin hiuksiin, joskin kannattaa olla varovainen, mikäli latvat on vaalennettu ja tyvi omaa sävyä: jotkin vahvat värimaskit saattavat todella napata vaalennettuun hiukseen. Näillä tuotteilla hiusta ei kuitenkaan saa tummennettua tai vaalennettua, ainoastaan sävytettyä. Mikäli siis valitsee liian vaalean sävyn, se ei välttämättä näy omassa hiuksessa ollenkaan. Esimerkiksi lämpimän ruskeat sävyshampoot ja hoitoaineet tuovat omaan maantienväriin ihanan vivahteen! Erityisen tykättyjä ovat Wellan Color Rechargen sävy Warm Brunette sekä KC:n Color Maskin sävy Toffee. Molemmilta sarjoilta löytyy myös shampoot.

Huom! Varoituksen sana: punaisia värejä sisältävät maskit ja shampoot (punaisten lisäksi toffeet, lämpimät ruskeat ja tummat sävyt) saattavat jämähtää varsinkin vaaleaan hiukseen pitkäksikin aikaa eikä edes vaalennusaine välttämättä pure niihin. Testaa siis ensin pieni osio niskasta ennen koko pään levitystä.

Kuinka tasoittaa kotikonstein ombre-hiusten sävyeroja? Suolitteletko jotain kevytsävytettä kotikäyttöön?

Tummemmalle osalle en suosittele tekemään kotikonstein mitään - korkeintaan käyttämään syväputsaria ja sitruunaa, jotta tummuus hieman haalistuisi. Vaaleampaa osaa taas voi koittaa tummentaa aavistuksen esimerkiksi yllä olevilla sävytteillä, pitkällä vaikutusajalla. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti valitsemaan tarpeeksi lämpimän sävyn! Kun vaaleaan hiukseen laittaa lämpimän sävyn, lopputulos on neutraali. Jos taas laitat neutraalin tai viileän sävyn, lopputulos on vihreä. Luota minuun! :) Lopulta kotona kahdenkin sävyn kanssa kikkailu tulee olemaan arvailua ja kokeilua ja saattaa olla, että siihen meneekin yhtä paljon rahaa (värivirheitä korjaillessa), kuin jos kävisi kerran kampaajalla.

Mitä kaikkea hiuksille tarvitsisi tehdä, että punertava väri pysyisi niissä mahdollisimman pitkään?

Ennen värjäystä kannattaa huolehtia, että hiuksissa ei ole yhtään metallijäämiä (lue lisää täältä). Värjäyksen jälkeen kannattaa pestä mahdollisimman harvoin ja ehdottomasti aina punaiseksi sävyttävillä shampoilla ja hoitoaineilla. Mitä paremmassa kunnossa hius on yleisesti ottaen, sitä paremmin väri myös pysyy! Hyllyyn kannattaa hankkia myöskin siis hyvä tehomaski. Mikäli olet joutunut vaalentamaan hiuksiasi, jotta saisit hiukset haluamasi punaiseksi, pysyvyys voi olla todella kinkkistä. Suoravärit pysyvät tällöin hapetevärejä paremmin (kampaajalla Elumen, kaupoissa esim. Wellan Color Freshit).

Kuinka saada raidat pysymään kirkkaina mahdollisimman kauan?

Säännöllinen hopeashampoon ja esimerkiksi sävytevaahdon käyttö ovat parhaat keinosi. Hopeashampoo-suositukseni voit vilkaista täältä. Tehokirkastajista suosittelen ehdottomasti Goldwellin Soft Color -sävytevaahtoa, josta olen tehnyt arviota täällä.

 

EKOVÄRJÄILY

Ekologiset hiusvärit? Onko niissä kestoa ja väriä tarpeeksi?
Kasvivärivärjäyksestä kysymys: jos värjään astetta tummemmaksi hiukset kasvivärillä, haalistuuko väri ajanmyötä niin, että juurikasvua ei näy?

Tämä vaihtelee valtavasti riippuen omasta hiuslaadustasi ja käytetystä väristä. Myöskin värin valinta voi olla haastavaa, sillä esimerkiksi juuri yhden asteen tummenemista voi olla vaikea varmaksi luvata (voi olla vähemmän tai enemmän). Ehdottaisin, että marssit johonkin ekokampaamoon näyttämään hiuksiasi ja pyytämään konsultaatiota asiasta, he osaavat vastata tähän parhaiten.

Onko kokemusta vaalean tukan värjäyksestä punajuurella? Jossain väitettiin, että sillä saisi kivan mansikkaisen värin, mutten ole vielä tohtinut lähteä itse suttaamaan :) Mulla on omasta takaa kirkkaan vaaleat hiukset ja nyt kun ei huvita värjäillä millään oikeilla väreillä, saattais olla hauska kokeilla tuollaista helposti poispeseytyvää (?) kikkaa.

Ei ole kokemusta, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta! Kokeile punajuurta pieneen tupsuun vaikka alahiuksissa, niin näet tuloksen parhaiten juuri omalle hiuksellesi. Jos vain mehustin löytyy, niin punajuurimehulla sävytys onnistuu paljon helpommin ja tasaisemmin kuin kokonaisella punajuuren puolikkaalla. Voit myös sekoittaa punajuurimehua vaikka hoitoaineeseen ja pääset testaamaan värin vaikutusta paljon miedommin!

Mitä mieltä olet vaaleiden raitojen tekemisestä sitruunamehun avulla?

Sitruunalla pystyy kyllä kirkastamaan hiusten väriä, mutta raidat ovatkin jo melkoisen työläs operaatio tämän kanssa! Täältä jutusta voit käydä lukemassa vinkit sitruunavaleennukseen. Uskoisin, että ihan koko päänkin kirkastamalla saat hieman raitaisen fiiliksen, sillä esimerkiksi auringon vaalentamat luonnolliset raidat korostuvat tällöin vain entisestään.

Näin olemme vihdoin selättäneet kaikki kysymykset. Kiitos mielenkiinnosta ja visaisista pulmista, opin tässä matkan varrella itsekin!

Tehokasta viikkoa, beibet!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Meinasin ympätä kaikki loput kysymykst tähän osaan Kysy kampaajalta -postaussarjasta, mutta päätin, että niin megapitkää juttua ei jaksa lukea kukaan! Värjäykset siis seuraavat tuonnempana, kun tänään käydään kiinni leikkauksiin, lyhyihin hiuksiin sekä permanentteihin.

LEIKKAUKSET

Miten luonnonkiharat hiukset kannattaisi leikkuuttaa?
Omaan hiukan laineikkaat/taipuvaiset paksut hiukset. Millainen hiusmalli sopisi, jotta tukan saisi vähällä vaivalla laitettua nätiksi päivittäin?

Leikkauslinja saa olla kevyt (esim. point cut -tekniikalla kevennetty), jotta kiharat menevät helpommin sumppuun. Kevyt kerrostus myös edistää kolmiomaisen yleisilmeen välttämistä. Liian vahva kerrostus taas saattaa yllättää, kun kevyet päälihiukset vetävätkin superkiharaan. Veitsellä leikkaaminen on ehdoton no-no, sillä se vetää luonnonkiharan aivan mahdottomaksi hampuksi.

Mikä on paras tapa ohentaa paksua tukkaa?

Hyvä kerrostus tekee ihmeitä! Tässä on tosin aika vaikeaa lähteä selittämään, että kuinka minun mielestäni tehdään hyvä kerrostus :D

Jos meni (hetken mielen juolahduksesta) leikkauttamaan hiukset keittiön oranssipäillä (kaverilla, joka ei ole ikinä hiuksia leikannut), niin voiko käydä niin, että hiukset nyt pahasti haaroittuvat (koska sakset eivät ehkä nii'in terävät olleet)?

Hahah, ole huoleti! Saksen laadulla voi vaikuttaa lähinnä siihen millaista leikkausjälkeä saa aikaiseksi (että onko tasaista vaiko kirveellä hakatun näköistä).

Olisi mukava saada postaus siitä, minkä malliset hiukset sopivat erilaisiin päänmuotoihin parhaiten.

Täältä löydät aikaisemmin kirjoittamani jutun aiheesta!

Minkälainen otsatukka sopii silmälasien käyttäjälle?

Kulmakarvoihin asti ylettyvä suora otsis tai hieman pidempi sivuotsis, jossa lyhimmät hiukset ylettävät sivusangan/lasien etukulman yli ovat yleensä olleet toimivia ratkaisuja.

LYHYET HIUKSET

Koska pakon edestä joudun hetken elelemään lyhyemmällä tukalla, olisi kiva saada vinkkejä niiden hoitoon ja laittoon (luonnollisin ainein, tietenkin).

Kannattaa ehdottomasti googlailla Michelle Williamsin hiuksia! En ole törmännyt toiseen, joka saisi lyhyistä hiuksistaan niin erinäköiset pienillä kikoilla. Hyvät vahat ja lakat ovat ehdottomasti avuksi ja luonnonkosmetiikan puolelta niiden löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Suosittelen testaamaan Zenzin vahaa, joka tuntuu yllättävän mattaiselta ja pitävältä! KC:n No nothing hiuslakka taas on yksi omista suosikeistani, vaikka ei olekaan aivan luonnonkosmetiikkaa.

Parhaat vinkit lyhyen tukan aamupörröön :D Onko ainut keino tainnuttaa pystypää vain pesemällä tukka uudestaan? Pelkän kastelun tuloksena kun usein on vaan likaisen näköinen klimppiintynyt kuontalo.

Toimisiko kastelu, kuivaus ja kuivashampoo? Toisaalta pesu ei ole kovinkaan paljon kastelua suurempi vaiva, mutta tiedän kyllä kokemuksesta, että hirveästi muita keinoja tähän ei ole :D

PERMANENTTI

Vahingoittaako permanentti hiuksia? Millaisia kiharoita permanentilla saa? :)

Valitettavasti minä olen tosi huono vastaamaan permanentti-kysymyksiin, sillä en tee niitä ollenkaan. Olen kirjoittanut kuitenkin kouluaikoina pitkän jutun aiheesta tänne.

Tiivistettynä osaan sanoa, että permanentti vahingoittaa hiusta jonkin verran, sillä permanentissa hiukset rikkisillat rikotaan ja sen jälkeen kiinnitetään kokonaan uuteen muotoon. Vaalennetulle hiukselle permanenttia ei suositella ollenkaan ja olen omin silmin todistanut parikin asiakasta, joilla permanentti on kirjaimellisesti katkaissut vaalennetut hiukset. Toki käytettyjä permanenttiaineita on montaa eri voimakkuutta ja taitava tekijä osaa kyllä valita aineen, joka on niin vahva kuin on tarpeen, mutta niin mieto kuin on mahdollista. On myös toinen ääripää, eli hyväkuntoiset ja vahvat hiukset, joille saa laittaa oikeasti vahvan permisaineen eikä tukka ole siitä moksiskaan eli hyvin tapauskohtaista tämäkin :)

Millaisia vaihtoehtoja on saada pysyvämpää kiharaa hiusta? Onko nykyään vielä olemassa ns. pehmennyskäsittelyä? Eli voiko ikään kuin permanentin tapaista saada jollain hieman miedommalla aineella ja isoilla rullilla? Onko tämmöinen käsittely kuinka hiuksia vahingoittavaa, ja pysyykö isoilla rullilla tehty "permanentti" yleensä hiuksissa?

Pehmennyskäsittely on yksi permanentin muoto, jossa rullan suuruus on isompi ja käytetty permanenttiaine sieltä miedommasta päästä. Pysyvyys vaihtelee valtavasti, liian isoilla rullilla tehdyt kiharat saattavat häipyä muutamassa viikossa. Vahingollisuus on edellisen vastauksen kanssa samaa luokkaa.

Onko olemassa jotain permanenttia miedompaa käsittelyä, jolla saisi volyymiä ja nostetta, mutta ei varsinaista kiharaa. Mielellään sellainen joka kestäisi vähintaan kuukauden.

Ei ainakaan minun tiedossani ole tällaista käsittelyä. Ns. tyvikohotus on myös yksi permanentin muoto, mutta edelliset vastaukset pätevät myös tähän.

Hennattu hius ja permanentti. Tuhoontuomittu yritys, yllättäviä lopputuloksia vai helppo keissi?

En ole asiantuntija, mutta nopea googletus kertoo, että ennen ja jälkeen hennauksen pitäisi olla 2 viikkoa väliä permanenttiin. Lisäksi permanentti vaikuttaa yleensä hiuksen väriin vaalentavasti, joten tämä kannattaa ottaa huomioon hennankin kanssa. Jos joku ekokampaaja osaa kommentoida tähän asiaan tarkemmin, niin kuulen mielelläni lisätietoa asiasta! 

Heräsikö kysymyksiä? Fire away! Minä palailen taas parin päivän sisään värjäys-kysymysten kanssa.

Kutkuttavaa torstaita, ihanaiset!

Meeri

 

Share
Ladataan...

Pages