Ladataan...

Koska armoton auringonotto alkaa omalta osaltani nyt, on tämä postaus erityisen ajankohtainen. Seuraavassa vakkarityylini kietaista huivi päähän helteellä. Parastahan tässä tyylissä on se, että rento turbaani jättää vähän otsahiuksia näkyviin eikä lässäytä tukkaa totaalisesti kuumanakaan päivänä.

Here's how you rock it:

1. Taittele neliönmallinen huivi kahtia
2. Aseta se päähäsi niin, että pitkä sivu jää niskaan

3. Vedä pitkän sivun päät eteen (anna kolmion liipakkeen roikkua tässä vaiheessa otsalla)
4. Solmi päät kolmioliipakkeen päälle kevyesti (tämä vaihe määrittelee koko huivin kireyden)

5. Nosta kolmioliipake solmun yli taakse
6. Tee huivin päistä uusi solmu liipakkeen päälle

7. Tee jäljellejääneistä solmun päistä rusetti (ja tunge ylimääräisiä päitä ja hapsuja solmujen alle piiloon, jos haluat)
8. Done!

Lähteekö testiin??

-Meeri

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

K&T -nettisivuilla ilmestyi tänään yksi tämän vuoden suosikkitöistäni. Rakastan vaaleita ja punertavia, inkiväärin sävyisiä hiuksia ja pääsin tekemään yhden asiakkaan kanssa mahtavan luonnollistamisprojektin näiden herkkuvärien kanssa! Keräsin myös kasan värjäysvinkkejä, joilla yksiväristä tukkaa voi loihtia eloisammaksi ja luonnollisemmaksi. Klikkaa juttuun tästä.

Eikö tullutkin mieletön muutos, vaikka väriskaala itsessään pysyi hyvin samana lähtötilanteeseen nähden?! Oikeanmallinen leikkaus tekee myös ihmeitä pitkään tukkaan. Vaikka hiusta on paljon vähemmän jäljellä, se näyttää oikeasti huomattavasti runsaammalta (ihan ilman kiharoitakin).

Kesäkelien vihdoin saavuttua ja pidemmittä puheitta, minä siirryn lomalle n-y-t!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Koska henkilöhaastattelut ovat lehtien mielenkiintoisinta antia, päätin ottaa vastaavan palstan blogiini! Asiakkaan kanssa -palstalla ihmetellään maailman menoa ja tutustutaan kampaamon asiakkaiden sielunelämään - ja tietysti tukkaan. Koska haastattelutuokio leikkauksen lomassa on sangen jännittävää, päätin aloittaa ystävälläni Juhanilla, olkaattes hyvät:

Juhani, Junni, somettajille Junnigubbe on ollut vakioasiakkaani jo parin vuoden, ystäväni noin 10 vuoden ajan. Tutustuin Juhaniin Jyväskylässä yliopistoaikoina. Olimme molemmat sangen innokkaita koodareita (tai sitten nykyisistä ammateistamme voi päätellä, että emme). Iltahulinat ainejärjestön juhlissa olivat kuitenkin jokaviikkoista kauraa ja opiskelujen jälkeen molempien teiden tuotua Helsinkiin olemme jatkaneet erinäistä kylillä hulinointia.

Osa on saattanut törmätä sanavalmiiseen ja nokkelasti kirjoittavaan Juhaniin tyttöystävänsä Natan White Trash Disease -blogissa, jossa Junni pääsee välillä siirtymään hovikuvaajan roolista vieraskirjoittajaksi. Mm. miekkosen vaatesettejä pääset ihailemaan täällä. Eipä tällainen melkein sukua julkkikselle -tyyppi ole julkisuuden varjopuoliltakaan selvinnyt: rakkailla vauva.fi -sivun keskustelupalstoilla kun on käytetty paljon aikaa ja päänvaivaa, kun on pitänyt pohtia mielenkiintoisin sanankääntein niin miekkosen ikää kuin ammattiakin.

Mutta eipä tuollainen maallinen meno tätä Pohjanmaalaista häjyä häikkää! Nelipäiväinen viikonloppu on mennyt jokavuotisen perinteen mukaan Provinssissa ja fiilikset ovat näin haastattelua tehdessä tiistaina sen mukaiset:

Mitä mietit tänään? Tänään mietin lähinnä krapulaa. Mulla ei ole eläissäni ollut tällästa krapulaa, kolmatta päivää!

Oli vissiinkin hyvä provinssi? No joo, tänä vuonna päätettiin pelkän kaljateltassa istumisen sijasta panostaa alueeseen tutustumiseen ja bändien katteluun. Mentiin ajoissa alueelle joka päivä ja rahaakin meni kyllä sen mukaisesti. Kovimmat keikat vetivät Eppu Normaali, Faith No More, Passenger, Äpärät ja Die Antwoord!

Juhanin hiuksia on jo tovin leikattu samalla kaavalla: sivuilta lyhyiksi ja päältä pidempää. Mutta kun joku on komiaa, niin mitä sitä heti vaihtamaan! Hiuslaatu on karkea ja vahva, joten käytettävät muotoilutuotteetkin saavat olla kovemmasta päästä. Sivutkin pysyvät hallinnassa, kun ne pitää tarpeeksi lyhyinä. Leikattiinkin alkukesän kunniaksi sivut ihan reippaasti 3-millisellä terällä. Vihreän kauluspaidan kanssa saatiin hyvät inttivibat aikaiseksi!

Milloin tukka on hyvin? Tukka on oikeestaan aina hyvin! Nataa ottaa aamusin päähän, kun meikä herää tukka hyvin ja toinen joutuu taistelemaan. Sellanen siisti ja simppeli on hyvä.

Aamurutiinisi hiusten kanssa? Letin aamurutiini kestää noin minuutin: pari vetoa harjalla ja vähän vahaa, niin se on siinä!

Laitappa vielä terveisiä I'd rather hair you now -blogin lukijoille: Aurinkoista festarikesää! :D

Juhanille toivottelen kaikella rakkaudella vähemmän krapulaisia kesäpäiviä (voin kyllä toivottaa illemmalla ihan kasvotustenkin, koska ollaan menossa grillaamaan) ja kehoitan ottamaan ensi vuonna muutaman päivän loman Provinssin perään!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Leikkasin viime viikolla varmaan seitsemän otsista ja se aiheutti itsellekin aivan valtavan otsishimon! Se hyvä puoli kampaamossa työskentelyssä on, että tällaisen himon sattuessa olet taatusti oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lähtökohta oli tylsä ja keltainen. Laitettiin kunnolla raitaa ja leikattiin sellainen täydellinen "lähes-normi-mutta-kuitenkin-sivuotsis-jakauksella":

Jee, näytän taas alakoululaiselta! Olen vannottanut kavereitani kieltämään minua, kun alan puhua otsahiuksien leikkauksesta, mutta nyt ei kyllä harmita. Pelkäsin, että otsis näyttäisi liian lyhyeltä ja sporttiselta, mutta siinä onkin juuri sitä haaveilemaan 70-luvun kaareutta ja pehmeyttä. Bonusta on myös se, että sain vihdoin valtavina tukkoina kasvavan ohimoiden vauvatukan hyötykäyttöön.

Olen valtavan innoissani, kiitos tukasta Veera! Jopa kotona huomattiin, että ohoh, ootko tehnyt sun tukalle jotain :)

Onko kenellekään muulle iskenyt outo kaipuu otsahiuksille??

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hyvin pitkäksi venähtänyt hius pääsi vähän saksen alle ja sai kunnolla vaalennussudista! Ennen ja jälkeen -kuvia sekä vinkkejä pitkän, vaalennetun hiuksen hoitoon pääset selailemaan Kauneus & Terveys -lehden nettisivuilta, klik klik.

Aivan näillä näppäimillä päästään näistäkin surffilaineista nauttimaan aurinkoisissa ja helteisissä keleissä - ei se kesä voi enää kauaa itseään odotuttaa! :)

Kesäfiiliksillä,
Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tuli tässä erään raskaana olevan asiakkaan kanssa juteltua menneellä viikolla siitä, kuinka raskaana ollessa hiukset tuntuvat normaalia paksummilta. Että ihan niin kuin niitä ei tippuisi ollenkaan! Ja näinhän se useimmilla menee: muuttunut hormonitoiminta aiheuttaa sen, että normaalisti tippumaisillaan olevat hiukset pysyvät päässä ja taas imetyksen aikoihin (hormonitoiminnan jälleen jouduttua sopeutumaan) kaikki kovalla painolla kannetut ylimääräiset hiukset tipahtavat parissa kuukaudessa lattiakaivoon.

Kuvan malli ei liity aiheeseen

Tein pari laskutoimitusta aiheesta:

Ihmisellä on keskimäärin 100 000 hiusta, joista päivittäin vaihtuu noin 100.

Hiusten lähtemättömyys raskauden aikana alkanee useimmilla jo aika alkuvaiheessa, ehkä ensimmäisen kuukauden jälkeen. Näin ollen voidaan olettaa, että lähtemättömiä kuukausia olisi noin kahdeksan. Pientä realiteettia hapuillen voidaan ajatella, että tuona aikana hiuksia lähtisi noin kymmenisen kappaletta päivässä eli 90 hiusta normaalia vähemmän.

Kahdeksassa kuukaudessa tämä tekee (90 hiusta x 30 päivää x 8 kuukautta) 21 600 ylimääräistä hiusta päässä eli yli viidesosan lisää normitukan paksuuteen! Et siis todellakaan kuvittele, mikäli tunnet hiustesi paksuuntuvan!

Onhan tässä toki miinuspuolikin. Juuri kun uuteen ruuhkatukkaan ehtii tottua, alkaa imetys, jonka vuoksi kaikki nämä ylimääräiset hiukset saattavat tippua pois ja vielä paljon nopeammalla aikataululla kuin tulivat. Vaikka aina löytyy poikkeustapauksia, niin tähän kannattaa suurimman osan henkisesti varautua.

Mutta niin kauan kuin lystiä riittää, niin nauttikaahan kaikki vauvaa kantavat näistä pienistä raskauden suomista iloista! :)

Hykerryttäviä odotteluaikoja toivottelee,
Meeri

Share
Ladataan...

Pages