Ladataan...

Yhteistyössä: Goldwell

Wohou, nyt on tuuhea tukka! Hiukset tuntuvat leijailevan todella kaukana päänahasta ja ensimmäinen fiilis on ilmavuus. Ja tämän fiiliksen pitäisi vielä säilyä kymmenen pesun ajan. Mistä on kyse??

Käväisin siis tiistai-aamulla Hiushuone Decorissa Helsingin Kampissa, jossa Ina loihti hiuksiini Goldwellin uutukaisen Kerasilk Volume -käsittelyn. Koko homman salaisuus on kolmessa tuotteessa ja taitavassa föönauksessa. Keratiinia ja elastiinia sisältävät shampoo, Volume Treatment -hoito ja Volume Intensifying -jälkihoito vietiin hiuksiin aivan pitkien päähierontojen saattelemana. Hoito kesti föönauksineen noin tunnin ja astelin kampaamosta kadulle kevein askelin. Mietiskelin siinä matkalla töihin, että koska mahtaisin olla siinä pisteessä, kävisin ihan muuten vain kampaamossa pesettämässä hiukseni, fiilis oli mahtava!

Kotihoitotuotteilla höystettynä käsittelyn vaikutuksen pitäisi siis kestää tuon 10 pesua eli omalla tahdillani melkein kuukauden (ja itseasiassa Inan käsittelyn jälkeen meni helposti yksi ylimääräinen päivä hiuksia pesemättä!). Kotisettiin kuuluu shampoon ja hoitoaineen lisäksi lämpösuojan sisältävät Volume Blow-dry Spray ja Volume Plumping Cream.

Ja nyt on pakko ihmetellä: Pestessä hoitoaine liukui läpi heittämällä ja pesun jälkeen harja meni kerralla läpi. Volyymin lisäksi hiukset ovat siis yhtäkkiä hullun hyväkuntoisen tuntuiset! Lisäksi jo puolikuivana hiukset olivat oikeasti oudon kuohkeat ja föönaus tapahtui jotenkin ihan itsestään. Olo on yhä todella ilmava... En todellakaan osaa sanoa miten pelkkä keratiini ja elastiini saavat tämän aikaan, mutta eipä sillä kai väliä, sillä tämä on ihan mahtavaa! Odotukset tulevien pesujen suhteen ovat nyt todella korkealla.

Aivan parashan tällainen käsittely olisi esimerkiksi isojen juhlien alla, jos haluaa saada hiukset näyttämään mahdollisimman tuuheilta. Myös kampauksen pohjalle tämä olisi aivan ykkönen! Oli kyllä ihana fiilis olla ihan vain töissäkin hyvin föönatulla tukalla... Ja hei toimii varmasti myös apuna heille, jotka tuskailevat pesuvälin pidentämisen kanssa.

Kerasilkin hoitovalikoimastahan löytyy viisi erilaista käsittelyä erilaisiin tarpeisiin, joista omaan liuhulettiini tuo volyme-käsittely oli kaikista passelein. Muut hoidot ovat pörröhiuksisten Control, vaurioituneiden hiusten Reconstruct, ohenevien hiusten Anti-Hairloss ja värjättyjen hiusten Color. Oma kampaaja osaa varmasti kertoa sinun hiustesi tarpeet, jos hoidon valinta tuntuu vaikealta. Tuolta linkin takaa löydät lähimmän Kerasilk-hoitoja tekevän kampaamon (hoidon hinta n. 80 euroa kampaamosta riippuen). Meillä Folkissa ei ainakaan vielä tätä hoitoa tehdä.

Tuulitukka tästä pyyhältää taas takaisin töiden pariin, kuullaan!
Meeri

Share

Ladataan...

Muistatte varmaan viime syksynä villinneen kilpikonnankuorivärjäyksen? Myös ecaille-nimellä kutsuttu värjäystrendi yhdistelee tummaan tyveen upean eläväisiä vaaleita ja lämpimiä balayage-raitoja, jolloin lopputulos on vivahteikas ja luonnollinen. Pääsin ihastelemaan Wellan kevään Ecaille-näytöstä tiistaina ja kuinka sitä voikaan taas inspiroitua näkemästään! Wellan hauska ja sympaattinen Nordic team sai yli 20-henkisen mallikavalkadin näyttämään mielettömän upealta, kas näin:

Nuo kultalangalla tehdyt lettiviritykset tuovat hiuksiin ylellistä kreikkalaishenkeä ja pari menninkäishenkistä mallia puolestaan lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Joukossa on myös muutama aivan hengästyttävän taitavasti tehty ecaille-värjäys. Vaikuttaisi menevän niin, että mitä luonnollisemmalta ja eläväisemmiltä hiukset näyttävät, sitä monimutkaisempi itse värjäys on! Ei auta kuin laittaa treenisuti heilumaan :D

Erikoismainintana pitää sanoa, että Wellan näytöksissä on nykyään aivan julmetun upeat meikit! Pari viime kertaa niitä ihasteltuani sain kuulla jälkeenpäin, että meikkipöydän takana on häärinyt Keiku Borgström, josta tuli välittömästi uusi idolini. Siinäpä on ammattilainen paikallaan!

Lempeää loppuviikkoa, ystävät!
-Meeri

Share

Ladataan...

Oioi, se on täällä! Nimittäin talvihääkausi! Ensimmäinen oma ihanainen morsmaikkuni asteli alttarille lauantaina rennon kiharaisessa kiepautusnutturassa ja roosansävyisessä meikissä. Hiuksia koristi kaksi pientä oksaruusua, joita löytyi myös hääkimpusta.

Nyt alkaa olla tulevan kesän maikuilla viime hetket varata aikansa hääkampaukseen ja -meikkiin, sillä muutamia yksittäisiä aikoja on vielä vapaana. Meillä Folkissa nämä morsiusseuruetiedustelut hoituvat ehkä parhaiten sähköpostilla. Mailiin on hyvä kertoa seurueen koko, kelle tulee meikit ja kelle kampaukset sekä päivän aikataulu (mihin aikaan täytyy olla valmista). Myös oma puhelinnumero on hyvä laittaa mukaan.

Että lämpimästi vain tervetuloa ja onnittelut vielä uutukaiselle hääparille! :)
Meeri

Share

Ladataan...

Fiilistelin eilen onnistunutta balayage-työtä, jonka tein Guy Tangin keskiviikkoisen shown uusilla opeilla.

Onnistuin nappaamaan pari kuvaa Guyn työstä lavalla ja asiasta kiinnostuneille kampaajille laitan otokset tähän. Mukana myös kaikki vinkit, joita muistan Guyn maininneen (saa lisätä kommenttiboksiin, jos muistuu vielä muuta mieleen). Kotikampaajille tässä vaiheessa tiedoksi, että kyseessä on advanced-tason balayage-tekniikka, jota en ehkä ihan ensimmäisenä suosittele kotona kokeilemaan. Balayagessa se ammattitaito punnitaan ja laikkuja on helpompi kampaamossa välttää kuin korjata!

GUY TANG - Diamonds in the Sky

  • Osita hiukset neljään: keskijakaus ja päälaelta korville. Molemmat takaosat jaetaan viistoilla jakauksilla (hieman timanttimaisesti) kolmeen osioon. Homma aloitetaan takaa alarivistä.
  • Vaalennusaineen pitää olla sellaista, että se pysyy kipossa, vaikka sen kääntää nurinpäin. Itse tein tuon oman työni Wellan normaalilla blondorilla 1:1,5 (koska freelightsin vaalennusteho ei ko. tapauksessa olisi riittänyt). Guylla oli käytössä Pravanan savimainen vaalennusaine.

  • Osioiden vetosuunta on tärkeä, sillä se luo liikettä ja luonnollisuutta lopputulokseen. Vetosuunta alarivissä on ulospäin, keskirivissä keskelle ja ylärivissä eli päälaella sisäänpäin. Jännite on aika tiukka, jotta vaalennusainetta on helppo levittää ja vetosuunta pysyy.
  • Vaalennusainetta ei työstetä osion läpi, vaan ainoastaan pinta maalataan tasaisesti. Yläreunan maalauksen tulisi olla häivyttelevää, ei liian tasaista seinää tyveä vasten.
  • Latvan maalauksessa auttaa lasta. Alapuolet on myös hyvä tsekata joka välissä, ettei siellä ole rantuja tai laikkuja! Jos sellaisia on ilmaantunut, ne kannattaa siveltimen kanssa häivytellä kauniisti. Myös lastan puhtauteen ja asentoon on hyvä kiinnittää huomiota, sillä sen kanssa saa hyvät rannut aikaiseksi (lastan yläreunan ei pitäisi koskettaa hiusosiota, vaan osion pitäisi laskeutua riittävän yläsuunnasta lastan päälle, jolloin lastan yläreuna ei itseasiassa edes koske hiusosioon).
  • Normivaalennusaineen kanssa laitoin osioiden väliin foliot, jotta osioiden alapuolet pysyvät siistinä.

  • Etuosat jaetaan kahteen (tai jakauksen isompi puoli kolmeen) viistoon osaan, jotka ovat muodoltaan kolmiomaisia ja lähtevät päälaelta.
  • Osioiden vetosuunta on vahvasti taaksepäin ja ne maalataan päälipuolelta samaan tyyliin kuin takaosan hiukset.
  • Kaikki baby-hiukset ohimoilta kannattaa jättää pois, koska Guyn viisaiden sanojen mukaan huomio kiinnittyy vaaleisiin osioihin ja vaalennetut baby-hiukset todella kiinnittävät huomion ja näyttävät lähinnä kärähtäneiltä tai katkenneilta. Lisäksi aivan kasvojen ympärille on hyvä jättää pieni määrä tummempaa hiusta syvyysvaikutelman luomiseksi ja kasvojen erottumisen takia. Ympärillä olevat pitkät ja vaalennettavat hiukset luovat sitten sen auringon vaalentaman ja kasvoja kirkastavan efektin.

  • Jakausta ympäröivät osiot nostetaan ensin suoraan ylöspäin ja vaalennusaine maalataan ns. etupaneeliin. Sen jälkeen sama osio lasketaan (tiukka jännitys pysyen) alas horisontaalille tasolla ja vetosuunta hieman taaksepäin. Koko tämän pääliosion pinta maalataan samaan tyyliin kuin kaikkien muidenkin osioiden pinnat (tässä kohtaa vain erityisen taitavasti häivytellen tyvialueella, sillä nämä osiot jäävät kunnolla näkyviin).

Ja näin tulee valmista! Valitettavasti minulla ei ole kuvaa Guyn työn lopputuloksesta, sillä aikataulusyistä sitä ei ehditty lavalla esitellä (ellen sitten jostain syystä missannut finaalirivistä ko. mallia). Vaalennusteho näkyy aika hyvin eilen postaamastani omasta työstä.

Toivottavasti tästä irtosi inspiraatiota!
-Meeri

Share

Ladataan...

Fiilistelin torstaina Suomessa vierailleen jenkkisuperstarbakampaaja Guy Tangin showta ja kädet syyhyten odotin ensimmäistä asiakasta, jonka päähän pääsisin uusia tekniikoita testaamaan. Jenni saapuikin sopivasti penkkiini heti perjantaina ja laitoin saman tein hihat heilumaan:

Tyvessä siis reilut 10 senttiä omaa vahvan 7-tummuista hiusta, jonka jälkeen vanhaa folioraitaa latvaan asti. Guy Tangin kehittelemän Balayage-tekniikan nimi oli Diamonds in the sky (perustuen hiusten timantinmuotoisiin osituksiin) ja tällaista sieltä tuli:

Päätin kerrankin olla välittämättä hämärtyneen illan aiheuttamasta keltainen keinovalo -ongelmasta, sillä olin lopputulokseen niin valtavan tyytyväinen! En juuri enempää osaisi balayage-tekniikalta tällä hetkellä toivoa :)

Onnistuin nappaamaan muutaman hyvän otoksen, kun Guy opetti tätä balayage-tekniikkaa ja palaankin huomenna asiaan mahdollisimman teknisen postauksen kera! Kuullaan!

Meeri

Share

Ladataan...

Ikuisuusongelma pitkien hiusten kanssa liittyy arkiaamuihin: miten laittaa hiukset kiinni nopeasti, mutta ehkä jotenkin muulla tavalla kuin sillä samalla ponnarilla, jolla on menty viimeiset 10 vuotta? Ratkaisu on söpö solmuponnari, jonka saa näprättyä lähes yhtä nopeasti kuin tavallisenkin ponnarin, mutta jossa on heti joku juju.

Katso 2 helppoa askelta solmuponnarin tekoon Kauneus & Terveys -sivujen puolelta, klik!

Lähteekö testiin??

Meeri

Share

Pages