Ladataan...

Muokkailtiin tässä taannoin erään lyhythiuksisen asiakkaani hiusmallia niskasta lyhyemmäksi ja takaraivolla painopistettä alemmaksi. Lopputuloksesta tulee kuulemma mieleen ihan täysin eton crop ja eräs uria uurtanut, rohkea nainen nimeltä Lee Miller. Mistä on kyse?

Kevyesti suomennettuna eton crop tarkoittaa naisihmisen lyhyttä hiusmallia, jonkalaisia ennen maailmassa kantoivat vain miehet. Eton viittaa brittiläiseen, maineikkaiseen poikakouluun, Eton Collegeen, jonka historia juontaa vuoteen 1440. Eton cropista alettiin puhua 1920-luvulla, jolloin ensimmäiset rohkeat suunnannäyttäjänaiset leikkasivat hiuksensa lyhyeksi.

Lee Miller on amerikkalainen malli ja valokuvaaja, jonka eton crop tuli tunnetuksi Voguen sivuilla 20-luvun lopussa. Lee siirtyi pian kameran toiselle puolelle ja teki näyttävän uran toisen maailmansodan ainoana naispuolisena sotakirjeenvaihtajana. Tämä on se nainen, joka poseeraa kuuluisassa kuvassa Hitlerin kylpyammeessa.

Kaiken takana on tarina, miten kiehtovaa!

-Meeri

Share

Ladataan...

Kun jotakin tuotetta mainostetaan lausahduksilla ihmeitä tekevä ja ennenkuulumattoman tehokkaat ainesosat ja multi-award winning, mielenkiintoni herää. Mm. näillä ylistyslauseilla kuvaillaan Tabitha James Kraanin hiustenhoidon tuotelinjaa, joka pitää sisällään hiuspuhdistajat eli shampoot, 4-in-1 hoitoaineet, hiusöljyn, -parfyymin sekä jumalaisen kauniisiin pulloihin pakattuja kuivashampoita.

Tabitha on brittiläinen kampaaja, jolla oman raskauden aikana syttyi ajatus puhtaammasta, tehokkaammasta ja erittäin luonnollisesta hiustenhoidosta. Tuotteet ovat sertifioitua ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joka on valmistettu kantaen huolta sekä hiuksista, hiuspohjasta että maapallosta.

Sain testiin sarjan Golden Citrus -hiuspuhdistajan, jonka teho pohjautuu kauraan, aloe veraan, arganöljyyn ja kookosöljyyn. Puhdistaja lupaa tasapainoittaa ja ravita, samalla kun se rauhoittaa talineritystä ja tulehduksia sekä vähentää sähköisyyttä.

Käsissäni on ensimmäinen kokeilemani shampoo, joka ei vaahtoa juuri ollenkaan. Tunne on erikoinen ja hoksaankin siinä suihkussa seistessäni, että vaahto on paras indikaattori siinä, olenko saanut shampoota joka paikkaan ja jos vaahtoa ei muodostu kunnolla, tiedän jonkin kohdan jäävän likaiseksi. Nyt pitää siis luottaa omaan näppituntumaan. Pesen ensimmäisellä kerralla varmuuden vuoksi toiseen kertaan.

Pesun jälkeen käytän latvoihin Golden Citrus 4-in-1 Conditioneria, joka kauran, ruusunmarjaöljyn, arganöljyn ja kookosöljyn voimin selvittää hiukseni todella hyvin. Sitruksinen tuoksu on mieto, mutta virkistävä. 4-in-1 tarkoittaa, että hoitoainetta voi käyttää tavalliseen tapaan, hiuspohjan naamiona, pienenä määränä hiuksiin jätettävänä hoitoaineena ja vielä pienemmissä määrin myös lopuksi hiusten muotoiluun.

Pesun jälkeen, hiusten kuivuttua fiilis on todella hyvä! Hiukset ovat ihanan puhtaat, tuuheat ja hyvin kosteutetun tuntuiset eikä hoitoaineen kanssa tarvitse pelätä raskasta fiilistä. Korkkaan Dry shampoo for Fair Hair -kuivashampoon vasta parin päivän päästä ja yllätyn iloisesti! Hirmuisen pieni määrä puuteria riittää ja hienojakoinen jauhe sulaa hiuksiin ihan kokonaan.

Tabithan putelit ovat jääneet vakiokäyttöön rakkaiden Less is Morejen ja Dr. Hauschkan silkkipuuterin rinnalle. Vaahtoamattouus ei enää haittaa, siihen tottui itseasiassa hyvin nopeasti. Tuotteista jää jotenkin ylellinen fiilis, josta varmasti ison kiitoksen ansaitsee myös näyttävät pakkaukset. Hinnat kirpaisevat (noin 32-40 euroa), mutta hyvin pienet määrät riittävät, joten uskon pullojen kestävän pitkään. Suomessa Tabithaa näyttäisi myyvän ainakin Naturelle.fi ja PUR-hyvinvointikaupat.

Rentouttavaa tiistai-iltaa toivottelee,
Meeri

Share

Ladataan...

Talvisen iltapäivän valo on ehkä maagisinta, jota kameralla saa vangittua. Eilen tähtäimeen pääsi ainejärjestön vuosijuhliin valmistautuva neitokainen, Anu. Nudensävyinen silmämeikki, tulipunaiset huulet ja uskomattoman hehkuvat poskipäät - lady ruby.

Iltapuvuksi vaihtui päivän mittaan veistoksellinen ja upeasti laskeutuva, pitkä musta mekko, jonka kreikkalaishenkisyys inspiroi runsaaseen kiharahässäkkään. Kun puku on selkeä ja klassinen, hiukset saavat huoletta rönsytä.

Entä se hehkuvan ihon salaisuus? Meikkipakkini uudeksi suosikkituotteeksi on noussut blogin kautta saatu Isadoran Face Sculptor Highlighter -paletti. Sen kolmesta sävystä - luunvaalea, kulta ja roosa - löytyy juuri oikea kaikille ihoille, kesällä ja talvella ja jopa kevyen poskipunan asemasta. Esimerkiksi tässä Anun meikissä on vaalein luunsävy korostuskohdissa ja ruusuisin sävy poskipunan asemasta. Sävyt ovat todella pigmenttirikkaita, hehkuvia ja pehmeitä, mutta eivät yhtään glitterisiä. Aivan perfecto!

Tämän sunnuntain hehkuvaa aurinkoa odotellen,

Meeri

Share
Ladataan...

Pages