Ladataan...

Rakastan kukkia kampauksissa! Ne tuovat juhlan tuntua, viimeisteltyä fiilistä ja ripauksen boheemia ilmettä jokaiseen kampaukseen. Muutama juttu on kuitenkin hyvä ottaa huomioon kukkavirityksiä miettiessä ja floristin pakeilla käydessä.

Viime viikonlopun hääjuhlissa morsiamen kampausta koristi neilikoista ja harsokukista koottu puoliseppele

Mitkä kukat kestävät kampauksessa?

Ruusut, neilikat ja harsokukat ainakin on tullut testattua menestyksekkäästi. Yleisesti ottaen voisi ajatella, että mitä tiiviimpi kukka, sen kauniimpana terälehdet pysyvät rupsahtamatta. Viime kädessä luotan tässä osaavan floristin sanaan.

Kukkien keston voi maksimoida pitämällä ne yön yli jääkaapissa kosteassa astiassa ja ottamalla esille ne vasta juuri ennen hiuksiin laittoa. Hiuksiin ei oiken voi piilotella mitään vesituppoja, joten tämän jälkeen kukat ovat oman onnensa nojassa. Läkähdyttävän kuuma päivä on toki rankka myös kukille, jolloin niiden valinnassa kannattaa olla extra-tarkkana.

Ruiskaunokit tuovat neilikoiden ja harsokukkien sekaan jotain sinistä

Kuinka kukat kiinnitetään kampaukseen?

Kukkakaupoissa tehdään paljon hiuksiin kiinnitettäviä kukkalaitteita, joten ensimmäisenä kannattaa kysyä heidän näkemystään asiasta. Oman kokemukseni pohjalta toivoisin, että kukkalaitteesta tehtäisiin mahdollisimman kevyt riisumalla kaikki ylimääräiset varret ja nuput pois ja yhdistämällä yksittäisiä varsia esim. kukkateipillä tai muulla vastaavalla. Kukkalaitteesta olisi hyvä tulla ulos pieni yhtenäinen varsi (max. 5 cm pituinen ja puolen sentin paksuinen), jonka voi tökätä kampaukseen. Varren päässä ei tarvita rautalankoja, ponnareita tai muita virityksiä, sillä helpointa on kiinnittää kukkalaite pinneillä varren ympäriltä hiuksiin.

Jo kampausta tehdessä kannattaa miettiä kukan paikka ja tupeerata hiuspohja siltä kohdalta erityisen hyvin. Paksut hengettömät pinnit toimivat loistavasti kukkien kiinnittämiseen, koska niiden yläpäässä on hyvin tilaa kukkien varsille eivätkä ne purista varsia katki.

Itse en ole suihkinut kukkien päälle enää hiuslakkaa, sillä pelkään, että se pilaa terälehdet. Lakka on kuitenkin aikamoista myrkkyä, jolla saa tuhottua vaikka hyönteisiä, saatika sitten herkkiä ruusun terälehtiä. Jos jollain on tähän poikkeavaa faktatietoa, niin kuulen mielelläni!

Harsokukat toimivat loistavasti myös kaasojen hiuksissa

Minkälaisia kokemuksia sinulla on kukista hiuksissa? Kerrohan kommenttiboksissa parhaat vinkkisi!

Annetaanhan auringon hymyillä tänään, ihanaiset!
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vanhoista vaaleista haituvista on helppo päästä eroon kevyellä liukuvärillä ja kiiltokäsittelyllä. Käy kurkkaamassa muutos Kauneus & Terveys -lehden verkkosivuilla: klik!

Hei, aurinko paistaa, mahtavaa!!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kauneus & Terveys -lehden verkkosivujen puolella on ilmestynyt uusi juttu hiusten värjäämisestä raskauden aikana. Vinkkejä ja tietoa voi käydä lukemassa täällä.

Onko siellä ruudun toisella puolella painittu kyseisen asian kanssa? Kuinka olette ratkaisseet värjäyspulmat raskauden aikana?

Meeri

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vuosien varrella meikkipakkiini on hitsautunut muutama tuote, joita ilman en kovin mielelläni lähde tekemään enää morsianten meikkauksia. Kun kyseessä on meikkauksista kestoa vaativin ilman tinkimisvaraa hehkusta ja huolettomuudesta, seuraaviin tuotteisiin voi luottaa kuin kiveen:

Clarins - Teint Haute Tenue Everlasting Foundation

Meikkivoide, jota riittää pieni tippa ja peittää siitä huolimatta täysin ja pysyy hehkeänä kasvoilla aamuun asti! Tuoksu on loistavan raikas, iho ei tunnu eikä näytä pakkeloidulta, häivyttää ihohuokoset ja kaiken kukkuraksi purkista riittää vaikka miten pitkään. Enkä liioittele sitten yhtään näine ylistyssanoineni! Pieni miinus kovasta hinnasta: nelisenkymppiä saa tästä meikkivoiteesta pulittaa, mutta sen kyllä maksaa ilomielin, kun tietää mitä saa vastineeksi.

Clinique - High Impact Curling Mascara

Lämpimällä vedellä lähtevä Cliniquen ripsari pysyy, itketti tai nauratti! Se ei myöskään tahri rasvaisuuteen taipuvaisia luomia tai varise kuivuessaan. Lähtee helpommin kuin ystävänsä Sensain 38° ja puteli on isompi. Cliniquella on myös toinen, pienempiharjainen ripsari, joka lähtee lämpimällä vedellä, mutta massa sinällään on samaa kuin tässä purkissa, joka on kooltaan suurempi ja hinnaltaan sama.

Diorin luomivärit

En ole vielä törmännyt toiseen luomivärisarjaan, jossa yhdistyisi näin valtava määrä pigmenttejä, täydelliset sävyt ja uskomaton kesto. Levitän aina luomivärien alle Lumenen luomivärinpohjustusvoidetta ja seuraavana esiteltävää irtopuuteria pikkusiveltimellä ja tällä kombolla ei ole pelkoa viiruista luomivaossa. Todistetusti kestää myös kunnon itkut - hievahtamatta.

Logona irtopuuteri

Raikkaan tuoksuinen ja pehmeästi levittyvä irtopuuteri tuo juuri täydellisen hehkun meikkivoiteen päälle. Puuterin kiillonpeittotehoa voi säädellä levitystekniikalla - paketissa tulevalla vipalla laitettuna iho pysyy täysin mattaisena koko päivän, kun taas suurella puuterisiveltimellä lopputulos on kuultavampi ja kevyempi. Laitan tätä myös silmien ympärille ja luomille pikkuisella peitevoidesiveltimellä, jolloin meikit eivät paakkuunnu juonteisiin vaan pysyvät siloisina hamaan loppuun saakka.

Lumenen huulipunat ja huulikiillot

Lumenen viimeisimpien huulipunien kehittäjille täytyy antaa täysi kymppi! Loistavaa työtä! Sävyt sopivat jokaiselle, niitä on huoleton levittää ja joukosta löytyy myös tarpeeksi intensiivisiä sävyjä. Sekä punat että kiillot tuntuvat hoitavan huulia todella hyvin, joten seuraavan päivän rohtuneesta suusta ei todellakaan tarvitse kärsiä. Bonusta myös siitä, että morsianten on helppo käydä nappaamassa melkein mistä tahansa kaupasta oma kappale illan lisäilyä varten!

Oliko joukossa tuttuja tuotteita? Ja kertokaahan myös, jos omasta meikkipussista löytyy jokin tuote, jolla uskaltaisi meikata vaikka sen morsiamen!

Aurinkoa viikonloppuun, beibet!
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viikonloppuna tanssittiin Suomenlinnassa ystäväpariskunnan häitä. Kaikki oli aivan vimpan päälle - paikka, ruoka, ihmiset, jopa kelit! Hääparin vierasjoukossa oli valtava määrä ystäviä ja opiskelukavereita, ja kaikki kun olivat parastaan pistäneet, niin intouduin kuvaamaan naisvieraiden hiuksia.

Häävieraiden hiusmuoti on ennenkaikkea rentoa - kun asu on todella juhlava, hiukset saavat olla luonnollisemmat. Hiuksissa nähtiin paljon lettejä ja sykerönutturoita, kiharat olivat korkeintaan kevyttä lainetta. Kampaus saa vallan mainiosti valahtaa illan mittaan, sehän tarkoittaa vain sitä, että meno on ollut loistava! (Kuvien joukosta voi toki bongata myös päivän morsiamen, jonka hiukset kyllä pysyivät kuosissaan hauskasta meiningistä huolimatta, terkkuja vain Hennalle!)

Pari aivan mieletöntä hiuslaitetta jäi vielä kuvaamatta (valitettavasti yön pimeinä tunteina otetut baari-kuvat eivät laadultaan ihan täyttäneet blogimatskun kriteereitä), mutta kokonaisuudessaan upeita hiuksia, naiset!

Löytyykö joukosta kampaus, jollaista olet itse miettinyt tuleviin juhliin?

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Yksi lempeimmistä ja mukavimmista tapaamistani häävalokuvaajista on Mikkosen Tuomas, joka on ollut kuvaamassa muutamia häitä, joihin olen saanut kunnian osallistua vieraana tai kampaajana. Bongasin Tuomaksen blogista jutun parin kuukauden takaisista häistä, joiden morsiamelle taiteilin siistin ja simppelin vintage-henkisen nutturan.

Kuvat ovat aivan valtavan kauniita ja tyylikkäitä! Suomenlinnan puitteet ovat henkeäsalpaavat, jylhät kalliot ja mahtipontiset pilvet pysäyttävät:

Kuvat: Tuomas Mikkonen

Lisää Tuomaksen ottamia kuvia tästä pariskunnasta voi käydä ihailemassa täällä. Toinen lukijoille jo tuttu kuvatarina löytyy parin vuoden takaa ihanaisten Hanskin ja Villen häistä.

Ja sattuipas niin, että eilenkin laitettiin jalalla koreasti Suomenlinnassa! Kuvasatoa juhlien kampauksista tulossa aivan tuota pikaa...

-Meeri

Share
Ladataan...

Pages