Ladataan...

Uusin trendi hiusmaailmassa on huvittavien lyhennysten ja lempinimien keksiminen erilaisille hiustyyleille. Olen itsekin välillä aivan pihalla - viimeksi menneellä viikolla olen joutunut googlettamaan mm. wobin ja etana-tukan.

Tässäpä siis pieni välitsekki tällä hetkellä vallitsevalle hiustermisuolle:

LOB - Long Bob

Aloitetaan perusteista. Pitkä polkka, ulottuu harteilta solisluille. Oikeasti ei ole polkka, vaan pitkätukkaisten tapa huijata itseään rohkeasta vedosta :D (Terveisin, nimim. Hieman katkertoitunut hiustenkasvattaja, joka luuli tukkaansa pitkäksi, mutta se olikin vain LOB.)

WOB - Wavy Bob

Edellinen hiusmalli tai hieman lyhyempikin polkka, joka on muotoiltu raudalla kevyille laineille. Lookki vaatii laittoa, mutta tuo värit todella kauniisti esille.

OMBRE - Liukuvärjäys

Palataan jälleen perusteisiin, ennen kuin siirrytään ombren hienosäätöihin. Kyseessä on siis normaali liukuvärjäys, jossa yleensä väri liukuu tummasta tyvestä vaaleaan latvaan.

BALAYAGE - Vapaalla kädellä tehdyt vaaleat raidat

Balayage-raidat ovat normaaleja folioraitoja isompia ja näkyvämpiä yksittäisiä raitoja, joita maalaillaan vapaalla kädellä hiuksiin haluttuihin kohtiin. Balayage-raidoilla liukuväristä saa entistäkin kauniimman, sillä päälle maalatut raidat tekevät liukumasta hienovaraisemman

BRONDE - Brown Blonde

Yleensä raidoilla ryyditetty keskiruskea, jonka pinnassa on paljon vaalean sävyjä. Vivahteikas tummanvaalea.

TORTOISE SHELL - Kilpikonnankuorivärjäys

Yhdistelmä tummaa tyveä ja balayage-raitoja, sävytettynä lämpimillä ruskeilla ja vaaleilla sävyillä. Nimi saa alkuperänsä (mistäkäs muustakaan, kuin) monisävyisestä kilkikonnan kuoresta. Hyvin lähellä brondea ja balayage-raidoilla tehtyä ombrea, sävyt ovat vain lämpimiä.

ANANAS-TUKKA

Pitkään miesten hiuksissa vallinnut trendi, jossa sivut ovat lyhyet ja pääliosa pitkä. Muotoillaan hieman takaviistoon. Nimitys tulee siitä, että laittamattomana hiukset näyttävät sileästä ananaksesta kasvavalta lehtipuskalta

ETANA-TUKKA

Miesten hiusten uusin tulokas, jossa ananas-tukka muotoillaan erittäin sliipisti taaksepäin. Kiilto on häikäisevä. Muotoilu ja kiiltävyys yhdessä tekevät hiuksista etanan kotilon näköiset.

SIPULI-TUKKA

Tyyli, jossa ananas-tukka laitetaan pienelle tupsulle. Seuraava kuva kertoo kaiken termin alkuperästä:

No niin, kerrohan kommenttiboksissa mitä termejä tästä vielä puuttuu, niin saadaan kaikkien tietämys kerralla kartalle! :D

-Meeri

Kuvat: LOB: Fashionising.com/Wardrobelooks.com, WOB: Allure.com/Outranker.com, OMBRE: Cosmopolitan.com/Yarokhair.com, BALAYAGE: Planetlabs.net/Titeendshair.com, BRONDE: Theblondesalad.com/Teentimes.com, TORTOISE SHELL: Hji.co.uk/Brit.co, ANANAS: Menswearstyle.co.uk/Twoexcel.com, ETANA: Dazafashion.com/Hairstyleholic.com, SIPULI: 9gag.com

Share
Ladataan...

Ladataan...

Syyskuun kolkutellessa nurkan takana Folkissa päivittyvät taas musiikit! Ravistelevasta Amy-dokkarista hullaantuneena ja naapurin Fafa's-ravintolan biisivalinnasta innostuneena syksyn listalla erottuvat vahvat naislaulajat ja astetta soulimpi ja jazzimpi meininki. Uusi naapuruus jazz-baari Storyvilleen on näin ollen huomioitu samalla lätkäisyllä!

Marvin Gaye & Tammi Terrel - Ain't No Mountain High Enough

Ehkä maailman sympaattisimmalla videolla höystetty biisi on klassikko, joka saa kivisimmänkin lantion keinumaan ja hymyn kasvoille.

Amy Winehouse - Back to Black

Jos et vielä ole käynyt katsomassa loppukesästä ilmestynyttä Amy-dokkaria, se kannattaa tehdä viimeistään nyt. Silmiä avaava dokkari aiheuttaa Amy-ikävää ja hiemat pölyttyneet levyhyllyt saavat samantien tuuletusta.

Meghan Trainor - All About That Bass

Syksyn villi kortti on tummaääninen Meghan Trainor, jonka letkeä tanssimusa kuulostaa hieman siltä, kuin Amy Winehouse veivaisi Lily Allenin hittejä. Hyväntuulisuus taattu!

Iskeekö syksyn musat? Mikä siellä kotona soi just nyt?

-Meeri

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kilpikonnankuorivärjäys? Mistä on kyse?? Käy klikkailemassa vastaus päivän polttavaan kysymykseen Kauneus & Terveys -lehden netistä, täältä.

Miltäs uusi trendi kuulostaa? Vai oletko jopa ehtinyt jo testaamaan omaan päähän?

Vettä tulee taivaan täydeltä, mutta eipä anneta sen haitata tätä viikonloppua! Itse otan linja-auton alle ja lähden niinkin eksoottiseen kohteeseen kuin Kiteelle juhlistamaan kaverin kolmekymppisiä. Jos ei sade kastele, niin tanssilattian hiki sitten viimeistään ;D

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olen vieläkin niin fiiliksissä tästä parin viikon takaisesta niskanutturasta, että pitää postata kuva! Nuttura saa muhkeutensa kantajansa älyttömän paksuista ja pitkistä hiuksista ja isosta valkista, jonka ympärille nuttura kasattiin.

Kuvassa on koekampaus, lopulliseen kampaukseen lisättiin vielä hiukan timanttia nutturan päälle. Tätä timanttifiilistä voi käydä kurkkailemassa vaikka Instagram-tililtäni: meeripine.

Nautitaanhan vielä vikasta aurinkopäivästä, halit!
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tovi sitten ihmisten toimiin ja tekoihin liittyi valtavat määrät taikauskoa ja henkimaailmaa eivätkä hiukset tehneet poikkeusta. Törmäsin Facebookissa hyvin mielenkiintoiseen historiakatsaukseen hiusten merkityksestä 1800-luvulla. Teksti on julkaistu Suomenusko-ryhmässä, joka pyrkii säilyttämään ja pitämään elävänä kotoperäistä luonnonuskoista kansanperinnettä ja maanläheistä elämäntapaa.

---

Suomalaiset talonpojat ovat vanhastaan kasvattaneet hiuksensa pitkiksi ja antaneet niiden riippua valtoimenaan. Tapa ei miellyttänyt kirkkoa, jonka mielestä pitkät hiukset olivat miehelle häpeäksi. Niskoittelevia pitkätukkia tuomittiin muun muassa jalkapuuhun. Orivedellä vuonna 1662 piispa Terseruksen kerrotaan paheksuneen »metsäryövärin» näköisiä pitkähiuksisia paikallisia. Kuitenkin vasta uusien hiusmuotien rantautuminen Suomeen 1800-luvun alussa sai aikaan merkittäviä muutoksia rahvaan ulkoasussa.

Pitkät hiukset, erityisesti naisella, kuvastavat kansanrunoissa seksuaalista vetovoimaa. Kosijoita toivova neito »pesi illoin, pesi aamuin, päivän päätä harjaeli, sydänyöt kuivajeli». Runoissa kerrotaan Hiiden neidon hiuksista, joiden sukimisesta saa alkunsa myyttinen iso tammi ja joista valmistetaan kielet maailman ensimmäiseen kanteleeseen. Karjalassa neidon palmikkoa pidettiin neidon kunniana. Ulkopuoliset eivät saaneet koskea palmikkoon tai edes palmikkonauhaan. Jos pahansuopa ihminen veti palmikon kätensä läpi, neito menetti naimaonnensa.

Koska hiukset edustavat ihmisen elinvoimaa, niiden uskottiin olevan myös yhteydessä ihmisen kohtaloon. Rakastunut saattoi syöttää poltettujen hiustensa tuhkaa salaa sellaiselle henkilölle, jolta toivoi saavansa vastarakkautta. Morsian on voinut kammata oman ja sulhasensa tukan, kääriä hiukset kangaspalaan ja asettaa käärön sulhasen kaulahuivin väliin vihkimatkalle. Näin parin rakkaus pysyi vahvana. Hiusten avulla myös hallittiin ja osoitettiin määräysvaltaa. Aviomies pysyi kurissa, kun vaimo leikkasi niskoittelevan miehensä hiuksia ja säilytti niitä sukassa vasemman kantapäänsä alla.

Hiusten voimakkaan merkityksen takia ei ollut yhdentekevää miten niitä kohdeltiin. Etenkin leikattuihin hiuksiin liittyy uskomuksia ja kieltoja: ne eivät saaneet joutua hukkaan. Hiuksia on hävitetty esimerkiksi polttamalla. Sanottiin että polttaminen saa ihmisen hiukset kasvamaan ja säilyttää niiden kiillon ja värin. Hiuksia on myös kaivettu maahan sekä piilotettu puiden ja kivien koloihin ja hirsien väliin. Jos hiukset joutuivat »tuuliajolle» ja päätyivät hiiren, variksen tai harakan pesään, seurauksena saattoi olla järjen menetys tai pään kivistystä.

Leikattujen hiusten ei myöskään haluttu päätyvän väärien ihmisten käsiin. Kun jonkun ulkopuolisen tunteet morsianta tai sulhasta kohtaan haluttiin kylmentää, otettiin hänen hiuksiaan, kiedottiin ne kiven ympärille ja viskattiin kivi kaivoon. Näin hiusten omistajan tunteet morsianta tai sulhasta kohtaan muuttuivat yhtä kylmiksi kuin vesi kiville. Vihamiehen hiuksia saatettiin viedä metsään kahden tuulessa toisiaan hankaavaan puun väliin, jotta vihamies kituisi sitä mukaa kun puut hankaavat toisiaan. Hiuksia on myös viety pahantahtoisesti kitukasvuisten puiden rakoihin tai heitetty kosken pyörteisiin.

Lasten hiuksiin on liitetty omia erityisiä tapoja ja uskomuksia. Pohjanmaalla tunnettiin tapa, että lapsen hiuksia tai kynsiä ei leikattu ennen kuin lapsi oppi puhumaan. Hämeessä ei leikattu lasten - erityisesti tyttöjen - syntymähiuksia lainkaan. Samantapaisia uskomuksia tavataan myös muilla suomensukuisilla kansoilla. Udmurteilla lapsen ensimmäinen hiustenleikkuu on ollut perinteisesti merkittävä ja juhlistettu tapahtuma, jota varten kutsuttiin vieraita taloon. Perhe antoi lapsen hiusten leikkaamisen kunniatehtäväksi sellaiselle ihmiselle, josta toivottiin elinikäistä ystävää.

---

Teksti on suora lainaus Suomenusko-ryhmän Facebook-sivulta.
Sivua ylläpitää Taivaannaula ry.

Mitenkä siinä on niin päässyt käymään, että nykyään hiuksiin ei liitetä mitään näin mielenkiintoista toimintaa? Onko taikausko kuollut maailmasta vai tekeekö se vaivihkaa paluuta ihmisten hienoisen henkistymisen seurauksena?

Kerrohan kommenttiboksissa mikäli sinä toimit jonkin hassun tavan mukaan, jonka voisi rinnastaa taikauskoon!

-Meeri

Kuvat ovat arkistojen kätköistä: Hiukset ja meikki minun käsialaa, kameran takana Ghia Fieandt, mallina ihanainen Tintti

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ilolla ja ylpeydellä kerron tänään ilmestyneessä Me Naiset -lehdessä oman sössäykseni kampaajaurallani sekä vinkit siihen, kuinka asiakkaana voi auttaa kampaajaa välttämään näitä mokia. Juttu jatkuu myös Me Naisten nettisivuilla, jossa kerron, kuinka kannattaa toimia, jos moka kuitenkin on jo tapahtunut.

Parastahan jutussa on se, että kenen seurassa siellä keikun! Ihan vaan muina naisina Mariela Sarkiman ja Mikko Vainion vieressä, hui! :D

Lehden voi käydä nappaamassa Lehtipisteistä (äiti käy ainakin, eikö vaan?). Kipinkapin! ;)

-Meeri

Share
Ladataan...

Pages