Ladataan...

Nyt seuraa oikein kunnon suoraan mökiltä -tyyppinen postaus! :D Meikäläinen fresseimmillään, mutta niinhän me kaikki kesän kynnyksellä.

Asian pihvi on siis jakauksen paikka. Miksi sitä kannattaa välillä vaihtaa ja miten se onnistuu?

Todella moni penkkiini istuva on pitänyt jakaustaan samassa kohtaa vuosikausia ja aika monella se alkaa näkyä. Jakauksen ympärillä olevat hiukset ovat kovimmalla kulutuksella, joten ei ole lainkaan harvinainen näky, että hiukset alkavat siitä kohtaa harventua. Myös otsan kohdalla näkyy usein pieni syvennys siinä kohtaa, josta jakaus lähtee.

Jos jakaus on aina samassa kohdassa, se tarkoittaa päälimmäisille hiuksille myös extra-kulutusta kaiken mekaanisen rasituksen suhteen. Niitä harjataan ja harotaan eniten, värjätään eniten, ne saavat eniten aurinkoa. Alla olevat hiukset ovat usein huomattavan paljon paremmassa kunnossa ja kiiltävät eri tavalla!

Jos jakaus on ollut vuosia samalla paikalla, sen vaihtaminen toiselle puolelle vaatii kärsivällisyyttä. Suosittelen föönaamaan uuden jakauksen paikalleen ensimmäisen kuukauden ajan, jotta hius oppii kääntymään eri suuntaan. Alussa pitoa voi helpottaa vaikka ponnarilla, vahalla tai hiuslakalla. Itselle kävi niin, että kuukauden jälkeen jakaus ei tahtonut enää edes asettua entiselle paikalleen! Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että sen voi heittää mihin tahansa.

Moni luulee kärsivänsä valtavista pyörteistä, jotka eivät mahdollista muuta jakauksen paikkaa, mutta yhtä moni on päässyt pyörtämään puheensa, kun on antanut asialle aikaa. Tämä pyörre voi toki olla todellinen, mutta yhtä lailla myös itse aiheutettu -> hiukset ovat vain vuosien kuluessa oppineet kääntymään tiettyyn suuntaan.

Ja plus, uudella jakauksen paikalla saa omaan lookkiin jotain uutta ja trendikästäkin! Kokeilehan pois! :)

Meeri

Ladataan...

Vietimme ystäväni kanssa muutama viikko sitten lomaa Teneriffalla. Raahasin kerrankin ruumalaukun mukanani, joten nappasin mukaan myös maahantuojalta saatuja Maria Nilan tuotteita.

Kyseessä on ruotsalainen, vegaaninen brändi, jota myydään Suomessa vain muutamassa kampaamossa (ja vielä hetken aikaa Sokoksen valikoimassa). Merkki on kuitenkin Ruotsissa hurjan suosittu, se on sulfaatiton ja parabeeniton sekä sarjan pakkausten hiilijalanjälki on hyvitetty. Tartuin siis innolla testikappaleisiin!

Söpöt pastellinväriset pullot sisältävät hedelmäisiä tuoksuja

Aloitetaan ihan täydellisestä ykköstuotteesta. Salty Mist on ihan loistava tuote kaikkeen viimeistelyyn, toimii hieman kuin suolasuihke, mutta on vähän hoitavamman oloinen. Suihke on sen verran hyvin levittyvä, että sen voi suihkia suoraan pullosta hiuksiin, jo pyyhekuiviin tai sitten kuivien hiusten muotoiluun. Vieressä seisova Volume Spray toimii paremmin föönin alle, mutta kyllä Annaliina taisi sitäkin suihkia ihan kuivaan tukkaan!

Tässäpä Salty Mistit ja Volume Sprayt tosi toimissa. Lisäksi meikäläisellä on hiukset sävytetty Pearl Silver -naamiolla.

Maria Nilalla on valtava värivalikoima erilaisia Color refresh -sävytteitä. Nappasin testiin Pearl Silver -sävyn, joka taittaa helposti kellastuvaa tukkaani kertaheitolla ja silminnähden. Käytin sävytettä hoitoaineen sijaan (vaikka ohjeessa neuvotaan käyttämään hoitoainetta vielä erikseen) ja tämä selvitti kyllä itsessään jo todella hyvin eikä lässäyttänyt ollenkaan! Ylitaittumista tai harmautta ei tarvitse pelätä, vaikka sävyte hengailisi hiuksissa useammankin minuutin.

Reissussa kului myös pullollinen tuota Dry Shampoota, joka tuoksuu todella raikkaalle ja putsaa tehokkaasti. Ei kuitenkaan takuta hennompaakaan hiusta, joten tätä tuli suihkittua ihan volyymitarkoitukseenkin jo puhtaaseen tukkaan. Päänahkani on hieman arka kuivashampoiden suhteen (kutiaa herkästi), joten tämä ei ehkä toimisi minulla jatkuvassa käytössä, mutta näin reissun ajan palveli hyvin.

Maria Nilan Finishing Spray taas on erittäin vahaa pitoa tuova hiuskiinne. Ei kyllä otsaheitto hievahda, kun tätä suihkaisee kevyesti. Lähtee kuitenkin hyvin harjaamalla ja tuoksuu kevyesti, joten pysyy edelleen toilettilaukussa!

Kotona olen testaillut myös sarjan Gneiss-vahaa, jolla saa lentelevät vauvahiukset juuri sopivasti siloteltua ilman rasvaista fiilistä. Myös sarjan Repair-shampoo ja hoitoaine tekevät hiuksista superpehmeät ja painottomat. Ne olivat testissa kampaamolla ja asiakkaat tykkäsivät kovasti!

Itselle jäi ehdottomasti käyttöön tuo Salty Mist! Ootko sinä päässyt kokeilemaan Maria Nilan tuotteita?

Meeri

Tuotteet saatu testiin työn kautta.

Ladataan...

Folkkilaisten jokavuotinen tykypäivä otti eilen paikkansa ja jollain järjettömällä tuurilla saimme taas nauttia täydestä auringosta koko päivän!

Kurkataanpa päivän fiiliksiin:

Näiden reippailijoiden matka alkoi Lauttasaaresta. Läheisillä kallioilla meitä odotti aaltojen liplatus, lintujen viserrys sekä joogaohjaaja Satu Torri.

Aamun joogahetki oli aivan taianomainen, aina niin tuulinen Lauttasaarikin pysyi hetken tyynenä!

Joogahetken jälkeen nautimme brunssia samalla, kun kaikki kävivät vuorollaan rentouttavassa hartiahieronnassa.

Tie vei Lohjalle, jossa meitä odotti Omppula, omenapuutarha, josta kerätään This is not Calvados -juoman luomuomenat

 

Maskeeraajamme Hanna esittelee appivanhempiensa mökkitiluksia samalla, kun appiukko Renne ja hänen poikansa Henrik valmistavat meille ihan mieletöntä italialaista menua.

Väinöä väsytti kaikki ulkona riehuminen niin paljon, että hän nukahti istualteen mamman (Marin) syliin.

 

 

 

Päästiin toki maistelemaan tilan tuottamaa juomaakin. Mielettömän herkullista This is not Calvadosta saa Helsingistä yksittäisistä laaturavintoloista. Kannattaa pitää silmät auki! Itse ainakaan en tykkää yhtään viskeistä enkä konjakeista, mutta tämä raikas, omenainen ja makeantuoksuinen ei-calvados oli herkkua.

Omppulan tilan kaltaista vieraanvaraisuutta saa harvoin kokea. Ilta venähti viimeisillä Folkkilaisilla pitkälle, kun jäimme jutustelemaan talon väen kanssa ruokapöydän ääreen maailmanmenosta.

Päivä oli upea, kiitos!

Meeri

Pages