Ladataan...

Blogin päivitystahti on viime aikoina hidastunut - ja syystä. Olen kehitellyt itselleni uuden projektin, jossa saa kirjoittaa sydämensä kyllyydestä.

Jos kaikki menee suunnitellusti, tämä tietokirjailijan alku saa jossain vaiheessa ilmoille käytännön oppaan kaikille kauneusalan yrittäjille. Kyseessä on erittäin helppolukuiseen pakettiin puettu teos, joka laittaa ensin pohtimaan oman yrityksen perustamisen ja vuokratuolin tai vuokrahuoneen välillä. Tulemme miettimään omia valmiuksia, työnkuvia ja liiketoiminann taloutta. Kirjan toisessa osiossa taas paneudutaan tekijöihin, jotka ovat suuressa roolissa vakaan yritystoiminnan, jopa menestyksen saavuttamiseen.

Kirja höystyy inspiroivilla tarinoilla, joissa kauneusalan ammattilaiset kertovat omista menestystarinoistaan, mahdollisimman erilaisista näkökulmista. Mikäli sinulla on mielessäsi joku henkilö, joka on tehnyt mieletöntä työtä jossakin portaassa, jollakin tavalla, kauneusalalla, niin ilmianna hänet kommenttiboksiin!

Millä hauiksilla tätä sitten kirjoitan? Ehkä suurin tekijä on oma KTM-taustani, joka on ollut vahvana tekijänä Folkin tarinan mahdollistamisessa. Olen enemmän liikkeenomistaja ja yrittäjä, kuin kampaaja. Olen myös aika teoreettinen tyyppi, joka inspiroituu kirjoista (pääasiassa yrittäjyyteen, liiketoimintaan ja markkinointiin liittyvien teosten voimasta). Minua turhauttaa, että Suomessa kauneusalalla, jossa lähes kaikki joutuvat olemaan yrittäjiä, yrittäjyyskoulutus on todella nololla tolalla. Ja tämä varsinkin yksityisellä puolella, josta kuitenkin valmistuu suuri osa suomalaisista kampaajista ja kosmetologeista. Apua tarvitaan ja uskon vahvasti, että minä pystyn sitä antamaan!

Kirja on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että olen viittä vaille painamassa enteriä kustannustoimittajien sähköpostiosotteiden äärellä. Pidetään peukut pystyssä! :)

Meeri

Ladataan...

EDIT: Mallit ovat löytyneet ja kaikille hakeneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos!! :)

Nyt olisi mieletön tilaisuus päästä Folkkilaisten mallipääksi omaan koulutukseemme!

Koulutuksen aihe on color correction, eli mitä mahtavampi sekametelisoppa hiuksistasi löytyy, sen parempi!

Ajankohta: Keskiviikko 6.6. / kaksi ryhmää: klo 8-12 ja 13-17 (yksi malli osallistuu vain yhteen ryhmään)

Paikka: Wella Studio, Kampinkeskuksen sähkötalon pääty, Helsinki

Koulutuksessa suunnittelemme yhdessä Wellan kouluttajan kanssa hiustesi värjäyksen ja toteutamme sen yhteisymmärryksessä toiveidesi kanssa. Värjäys on sinulle maksuton. Päivän aikana tullaan napsimaan valokuvia muutoksista.

Hae mukaan laittamalla mailia osoitteeseen info@folkhelsinki.com. Laita liitteeksi kuva tämänhetkisistä hiuksistasi sekä kerro viestissä tavoitetilasi hiustesi suhteen. Kerro myös kumpaan ryhmään pääsisit tulemaan (tai jos pääsisit molempiin). Voit myös mainita, mikäli olet käytettävissä pikaisella aikataululla mahdollisten peruutusten sattuessa.

Postia odotellen,

Meeri

Ladataan...

Nyt seuraa oikein kunnon suoraan mökiltä -tyyppinen postaus! :D Meikäläinen fresseimmillään, mutta niinhän me kaikki kesän kynnyksellä.

Asian pihvi on siis jakauksen paikka. Miksi sitä kannattaa välillä vaihtaa ja miten se onnistuu?

Todella moni penkkiini istuva on pitänyt jakaustaan samassa kohtaa vuosikausia ja aika monella se alkaa näkyä. Jakauksen ympärillä olevat hiukset ovat kovimmalla kulutuksella, joten ei ole lainkaan harvinainen näky, että hiukset alkavat siitä kohtaa harventua. Myös otsan kohdalla näkyy usein pieni syvennys siinä kohtaa, josta jakaus lähtee.

Jos jakaus on aina samassa kohdassa, se tarkoittaa päälimmäisille hiuksille myös extra-kulutusta kaiken mekaanisen rasituksen suhteen. Niitä harjataan ja harotaan eniten, värjätään eniten, ne saavat eniten aurinkoa. Alla olevat hiukset ovat usein huomattavan paljon paremmassa kunnossa ja kiiltävät eri tavalla!

Jos jakaus on ollut vuosia samalla paikalla, sen vaihtaminen toiselle puolelle vaatii kärsivällisyyttä. Suosittelen föönaamaan uuden jakauksen paikalleen ensimmäisen kuukauden ajan, jotta hius oppii kääntymään eri suuntaan. Alussa pitoa voi helpottaa vaikka ponnarilla, vahalla tai hiuslakalla. Itselle kävi niin, että kuukauden jälkeen jakaus ei tahtonut enää edes asettua entiselle paikalleen! Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että sen voi heittää mihin tahansa.

Moni luulee kärsivänsä valtavista pyörteistä, jotka eivät mahdollista muuta jakauksen paikkaa, mutta yhtä moni on päässyt pyörtämään puheensa, kun on antanut asialle aikaa. Tämä pyörre voi toki olla todellinen, mutta yhtä lailla myös itse aiheutettu -> hiukset ovat vain vuosien kuluessa oppineet kääntymään tiettyyn suuntaan.

Ja plus, uudella jakauksen paikalla saa omaan lookkiin jotain uutta ja trendikästäkin! Kokeilehan pois! :)

Meeri

Pages