Ladataan...

Vieläkö pohdiskelet täydellistä lahjaa ylioppilaalle? Vai oletko kyllästynyt omaan tusinakoruvalikoimaasi? Saimme kunnian ottaa Folkiin myyntiin Heidi Siitosen omin pikkuisin kätösin tekemiä koruja. Heidi on helsinkiläinen suunnittelija ja arkkitehti, ja satuimme päätymään yhteistyöhön asiakaspenkkiin päätymisen kautta. Utelin siinä hänen elämästään ja kävi ilmi, että Heidiltä syntyy sivuhommina aivan mielettömän kauniita kaulakoruja! Niitä ihania sattumia maailmassa!

Korut on tehty pääasiassa kierrätysmateriaalista: messinkiä, alumiinia ja kuparia. Kivet ovat luonnonkiveä. Koruja on valmistettu ihan rajallinen määrä, joten kannattaa ottaa mallia Hannasta, joka tuolla keskikuvassa on jo löytänyt oman kirsikkansa kakun päältä :)

Valikoimaan voi tutustua tarkemmin Heidin nettisivuilla ja koruja saa tulla hakemaan täältä Folk Helsingin Albertinkadun myymälästä 39 euron hintaan.

Kaunista kesäpäivää ja aurinkoa ja hymyjä ja orastavaa juhlafiilistä toivottelee,
Meeri :) :)

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

No nyt on nättiä!

Kyllä näissä tiloissa kelpaa laittaa tukkaa! :D Onneksi avajaisiin on vielä melkein kolmisen viikkoa ja urakoitsijat ovat uskomattoman tehokkaita :) Mitäs pidätte tästä omaperäisestä yhdistelmästä tehdashallia, jugendia ja trash-stylea??

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ensimmäinen hiusmuutos-artikkelini Kauneus&Terveys -lehden verkkosivuilla on nyt julkaistu! Käy kurkkaamassa kuinka pitkän hiuksen ilme raikastuu kertaheitolla kunnon leikkauksella ja valoa tuovilla latvaraidoilla sekä perusteluni siihen, miksi valita latvaraidat kokopään raitojen sijaan.

Juttuun pääset klikkaamalla tästä.

Aurinkoa loppuviikkoon!
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kauneus & Terveys -lehti julkaisi viime viikolla uutuudenkiiltävät nettisivunsa. Tämänhetkisten herkkujen lisäksi myös tämän blogin tulevat makeoverit eli ennen/jälkeen -kuvat siirtyvät suurilta osin sinne omina artikkeleinaan. Seuraaminen onnistuu edelleen täältä blogin kautta, linkkaan sivuille aina uuden artikkelin ilmestyttyä.

Kuvankaappaus: kauneusjaterveys.fi

Ensimmäinen makeover ilmestyy huomenna, odotan aivan ylitsepursuavalla innolla miltä jutut näyttävät uusilla raikkailla nettisivuilla!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viime kesästä saakka sinua on kaivattu. Kuukausien haparoinnin ja epäröinnin, epätoivoisen etsinnän ja false hopesien jälkeen taidat vihdoin olla siinä. Tila seuraavalle Folk Helsingille.

Pahoittelut sanavalinnasta, mutta olen aivan jäätävän innoissani! Meillä on kohta vihdoin lisää ilta-aikoja, enemmän tilaa morsianten seurueille ja asiakkailla mahdollisuutta vaihteluun virkistyksen vuoksi!

Tavoitteena on saada toinen putiikki auki kesäkuun puolivälissä. Itse siirryn sinne uuden tytskymme Veeran kanssa, kun taas Hanna, Anja ja Ilona jäävät konkareina pyörittämään the one and only original Folk Helsinkiä. Eikä hätää, kauas en lähde, eihän sitä raaskisikaan vauvastaan.

Pidän kaikki kartalla ja ilmoittelen asiakkaille henkilökohtaisesti, kun siirtymisen aika on. Blogissa seuraa taas fiilistelyä remontin vaiheista, ihan niin kuin silloin viime vuoden talvellakin :)

Nyt lompsista vaan Tampereelle, nährää!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tilanne on monelle tuttu - vetäistäkö kerralla vaaleaksi kunnon kokopään vaalennuksella vai valitako hitaampi, mutta turvallisempi tapa eli raidoitus? Tarkastellaanpa ensin hieman kummankin toimenpiteen hyviä ja huonoja puolia:

Kokopään vaalennus kerralla

Tehdään laittamalla vaalennusaine tyvestä latvaan kuiviin hiuksiin. Sopii sekä värjätyille että värjäämättömille hiuksille. Ei herkkäihoisille tai helposti suuresta muutoksesta shokeerautuville yksilöille :)

Ylivoimainen etu:

 • Selkeästi vaaleampi lopputulos heti

Ja hankaluudet:

 • Tasaisen lopputuloksen saaminen saattaa olla hankalaa, mikäli hiuksissa on tummia värijäämiä tai oma hius on erittäin tumma
 • Vaalennusaineen vaikutusaika päänahassa ja iho-ongelmat
 • Saattaa olla hankala hallita värin vaikutusta jo hyvin vaaleissa kohdissa (vaalentuvat liikaa ja saattavat kärähtää)
 • Selkeä tyvikasvu jo parin viikon päästä, käyntiväli kerran kuussa
 • Vaalennuskierteestä poispääsy sitten syksyn tullen

Raidoitus vaalennusaineella

Tehdään perinteisten foliolappujen kera, tiheitä ja ohuita raitoja ympäri päätä.

Hyvät jutut:

 • Vaalennusaine ei koske päänahkaan
 • Oma tyvi jää kontrastiksi kasvojen ympärille ja tyvikasvu ei häiritse
 • Lopputulos on yleensä tasaisempi
 • Tummat sävyt seassa tekevät syvyysvaikutelmaa ja saavat hiukset näyttämään runsaammilta
 • Valmiiksi vaaleat latvat voidaan jättää ulos folioista
 • Sekaan jää paljon omaa, hyväkuntoista hiusta
 • Käyntiväliksi riittää 3-4 kuukautta

Kinkkiset puolet:

 • Hyvin vaalea lopputulos saavutetaan vasta 2-3 kerran jälkeen. Ensimmäinen kerta saattaa siis olla pettymys kovasti vaaleutta haluavalle.
 • Jos oma pohjasävy on hyvin lämmin, se heijastaa lämpöä myös vitivaaleisiin raitoihin (toisille kiva juttu, toiset ei tykkää :)

Sattuipa sopivasti, että eräs asiakkaani halusi pitkän omaväri-kauden jälkeen selkeästi vaaleammat hiukset näin kesän korvilla. Sain projektista hienon esimerkin siitä, kuinka paljon normaali 7-tummuinen hius vaalenee parin raidoituskerran aikana.

Ekalla raidoituskerralla tehtiin tiheää raitaa koko pää täyteen, toisella kertaa panostettiin pääliosan raidoitukseen vaaleuden maksimoimiseksi. Raidoituskertojen välillä on pari kuukautta. Alemmasta kuvasta näkyy hyvin se, mitä tarkoitan oman lämpimän pohjasävyn heijastumisella vaaleisiin raitoihin. Kolmannella raidoituskerralla viimeisetkin lämpimät vivahteet alkaisivat olla historiaa, mikäli sellaista lopputulosta haluaisi hakea.

Toki on olemassa kolmaskin keino, liukuvärimäisempi Freelights-värjäys (makeover täällä). Se sopii jo melko vaalealle hiukselle ja freelightsien kanssa tyviväriongelmat voi unohtaa aivan tyystin, sillä tyveen jää selvästi omaa tummuutta ainakin 5 sentin matkalle.

Vannotko sinä kokoblondin vai raitojen nimeen? Oma mielipiteeni taisi jo vaivihkaa käydä ilmi rivien välistä :)

-Meeri

Share
Ladataan...

Pages