Ladataan...

"Aivan mieletön tukka - juuri sellainen kuin toivoinkin!" Kukapa asiakas ja kampaaja ei haluaisi päättää käyntiä tähän huudahdukseen? Salaisuus saattaa piillä sinussa itsessäsi - saatoit vaikuttaa aika paljonkin onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi! 

Mitä suunnitteluvaiheessa voi tehdä?

 • Varaa tarpeeksi pitkä aika. Mikäli sinulla on pitkät tai normaalia paksummat hiukset tai olet suunnitellut suurta muutosta (johon kuuluu esivaalennusta), vakioajat saattavat olla auttamatta liian lyhyet, jolloin joissakin seikoissa joudutaan tekemään kompromisseja. Nettiajanvarauksissa on vain vakioaikoja, joten puhelinta käteen ja soittoa ilmoille!
   
 • Tuo mukanasi kuvia halutusta lopputuloksesta. Tämä on vanha vinkki, josta ei voi liikaa muistuttaa! Mikäli et tiedä mitä haluat, voit tuoda kuvia hiuksista, jollaisia et ainakaan halua.
   
 • Pyri kampaajan kanssa suunnittelun jälkeen oikeaan visioon ja mielikuvaan, jonka myös itse allekirjoitat. Jos esimerkiksi sovitte vaaleista raidoista, on hyvä tiedostaa, että olet käsittelyn jälkeen oikeasti vaaleampi :) Vision puuttuminen on kampaajallekin jännittävä kokemus, sillä vastuu siirtyy kokonaan henkilölle, joka voi vain arvailla, mistä toinen saattaisi pitää.

Toteutuksen aikana voi edelleen vaikuttaa:

 • Vaikka lehden lueskelu ja maailman katselu ikkunasta on rentouttavaa, muista keskittyä pitämään päätä paikalla. Mikäli kampaaja joutuu suoristamaan päätäsi useaan otteeseen, voi jopa olla fiksua laittaa lehti sivuun leikkauksen ajaksi ja keskittyä tilanteeseen. Raidat saa tehtyä kauniisiin riveihin ja sovitussa mitassa pysytään, kun toista puolta ei tarvitse korjailla lyhyemmäksi.
   
 • Leikkauslinja pysyy kauneimpana, kun sitä ei enää kuivana tarvitse lyhentää. Myönnän auliisti, että "Otettaisko vielä sentti?" on hyvän leikkauksen jälkeen kampaajalle iso turn off - kiireessä ja kuivaan tukkaan ei vain enää saa yhtä hyvää leikkausta aikaiseksi. Näin ollen käyttäkää tarpeeksi aikaa suunnitteluun, jotta tältä tilanteelta vältyttäisiin.

Mitä muita juttuja olet havainnut toimiviksi kampaajakäynnin yhteydessä? Jaa viisautesi kommenttiboksissa!

Ihanaa päivää toivottelee,
Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kevät paistaa FOLKin ikkunoista sisään ihan täysillä! Kaikenlaista uutta hulinaa on ollut ohjelmassa ja lisää on vielä tulossa. Tähän mennessä olemme kerinneet kiireiden keskellä Wellan Studioille kouluttautumaan ainakin vaalennustekniikoiden ja leikkausten osalta. Laadukkaissa kännykkäkuvissa fiilistelyä ja keskittymisilmeitä paikanpäältä: 

Tarkkasilmäisimmät huomaavat myös vasemman alalaidan pömpelin, joka on löytänyt tiensä tiloihimme. Ilouutisia siis kaikille teille, jotka saitte viime kesänä traumoja ja lämpöhalvauksen: saimme Folkin seinälle melkoisen tehokkaasti viilentävän ilmalämpöpumpun! Vaihtoehdot olivat joko tämä tai pitää heinäkuussa liike kokonaan kiinni, sen verran sietämäntöntä oli kuumuus pahimpina päivinä.

Uusia tuulia puhaltelee myös laajentumisen saralla! Useimmat asiakkaani ovat saaneet kuunnella jo viime syksystä lähtien erinäisten liiketilojen löytymisten ja kaatumisten vuoristorataa. Nyt alkaa vihdoin näyttää siltä, että tila saattaisi olla löytynyt ja toinen Folk aukeaisi Helsingin keskustaan tässä näin pikkuhiljaa. Tämä tietää helpotusta aikojen tarjoamiseen ja vielä vähän tarkempaan profiloitumiseen. Jonkin verran on vielä matkaa maaliin, joten ilmoittelen tietysti aikaansaannoksista heti, kun on jotain oikeaa kerrottavaa!

Mielettömän aurinkoista ja pirteää perjantaita, kauniit!
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Aina välillä penkkiin istahtaa neitonen viattomasti keikkuvassa sykerössään. Sykerön aukikieputtamiseen kuluva minuuttikaan ei vielä saa kelloja soimaan päässäni - vasta kun koko komeus heilahtaa lattianrajaan, leukani loksahtaa. Nämä hiukset ovat aivan mielettömän pitkät!

Ensimmäisenä katsahdan kelloa vain todetakseni, etten varmaankaan ehdi edes pestä (saatika kuivata) hiuksia vaaditussa ajassa. Seuraavaksi alan toivoa, ettei asiakkaalla ole mielessä kokopään raitoja tai täysväriä :D Mikäli näin on, onnistun yleensä ylipuhumaan hiukset kevyempään käsittelyyn.

Tälläkin kertaa teimme vain vähän tyviraitoja ja kiiltokäsittelyn, ei sinällään mitään ihmeellistä, mutta halusin laittaa tänne kuvat ihan vain siksi, että onnistuin ja ehdin! :D

Selvisipä tässä sekin, miten joillakin vain on niin uskomattoman pitkä tukka: sitä saa leikata yhden sentin, pitkällisten neuvottelujen jälkeen ehkä joistakin kohdista kaksi!

Hymyä sunnuntaihin!
-Meeri

Ps. Varmuuden vuoksi haluan vielä muistuttaa tässä, että mikäli sinulla on yhtä pitkät hiukset, muistathan varata aikasi kampaajalle soittamalla ja kertoa puhelun yhteydessä megahiuksistasi. Normaalisti pitkille hiuksille varattu aika ei tule riittämään sinulle. Varauduthan myös ylimääräiseen ainekuluun. Kiitos, kaikkien kampaajien puolesta :)

Share
Ladataan...

Ladataan...

Taannoinen Scarlett Johanssonia käsitellyt hiustarina sai tykkäyksiä ja toiveita sarjan jatkumisesta, joten täältähän niitä tippuu!

Päätin ottaa käsittelyyn australialaissyntyisen Margot Robbien, joka tuli tutuksi suurelle yleisölle Wolf of Wall Street -leffasta Leonardo DiCaprion vaimona. Erityisen ajankohtaiseksi Margotin tekee viimeisin hiusmalli, pitkä polkka, joka oli ehdottomasti viimeisimpien Oscar-juhlien parasta antia.

Noloja nuoruuskuvia ei Margotista pahemmin löydy. Ensimmäiset kuvat ovat vuodelta 2008, jolloin hädintuskin täysi-ikäisestä Margotista napsittiin ensimmäiset promokuvat (vas). Meikki ja tukka ovat vielä vähän raskaat, huomattavaa ilmeen kirkastumista tapahtui blondauksen myötä (kesk). Seuraavat kuvat hyppäävätkin suoraan vuoteen 2013 (oik), jolloin oli tapahtunut paluu juurille ja ruskeatukkainen Margot bongattiin Z for Zacharias -kuvausten kulisseista.

2014 taisi olla Margotin hiuksille aivan hippasen raskas, sillä erilaisten roolien takia hiustyyli ehti vaihtua yhden vuoden aikana luonnollisesta raitalookista tasaiseen punaruskeaan...

...ja hyvin tasaisesta ja tummasta kirkkaaseen, raidoitettuun blondiin! (Tässä on muuten pakko olla mukana Olaplex!) Moni luulee, että hunajapupumainen Margot olisi alunperin tuttu Playboyn sivuilta, mutta todellisuudessa hän lienee antanut pakit Hughille useampaankin otteeseen ja on tullut kuuluisaksi ainoastaan näyttelijänlahjojensa johdosta.

2015 Margot pätkäisi pitkän polkan ja häikäisi punaisilla huulillaan kaikki. Eiköhän meillä ole tässä tuleva kestotähti edessämme, sillä ikää on edelleen vasta 24!

Mikä on sinun suosikkisi Margotin hiustyyleistä? Itse kallistun ehdottomasti viimeaikaisimpaan (tai ainakin vaaleaan) versioon Margotista.

-Meeri

Kuvat järjestyksessä: dailymail.com.uk, bleedingcool.com, dailymail.com, aceshowbiz.com, justjared.com, popsugar.com, au.prime2.yahoo.com, popsugar.com x2, justjared.com, contactmusic.com

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kampaamoskene on suorastaan kuhissut viimeisen kuukauden. Suomen markkinoille on rantautunut Olaplex, johon jenkkilän superjulkkikset ovat tukeutuneet jo varmaan vuosia. Mistä on kyse??

Maahantuojan infon mukaan Olaplex hyödyntää uudenlaista kemiaa. Se on kampaamoissa tarjottava lisäpalvelu, jossa vaalennusaineen tai värin sekaan käytetään tätä tuotetta, joka lupaa suojella hiuksen rikkisiltoja käsittelyn aikana ja lisäksi korjaa jo aiheutuneita vaurioita. Katkenneet rikkisillat ovat siis ne, jotka aiheuttavat rakennevaurioituneen hiuksen ja joita ei tähän mennessä ole pystytty korjaamaan, ainoastaan kosmeettisesti paikkaamaan. Olisiko tässä vihdoin selitys julkkisten käsittämättömille muodonmuutoksille?

Maahantuojan mukaan Olaplex toimii ihan jokaiselle hiuslaadulle, käsitellylle ja käsittelemättömälle, hennolle ja kiharalle ja hiuksen kunto paranee jokaisen käyttökerran jälkeen. Olaplexiähän voi siis käyttää myös pelkkänä tehohoitona ilman värjäystä tai vaalennusta. Me otimme tuotteen käyttöön ja tällä viikolla testiin ovat päässeet niin omat kuin asiakkaittenkin päät.

Olen suostunut vaalentamaan tätä hiusta tähän asti aika pitkin hampain. Hiusta on vaalennettu raidoittamalla erittäin tummasta tähän pisteeseen. Latva on hauras ja takkuuntuva, pinnassa on aika paljon rakennevaurioita ja saattapa sieltä löytyä vielä muutama sentti vanhaa permanenttiakin. Viimeisimmät raidat tehtiin nyt Olaplexin kanssa, joten odottelen innolla seuraavaa käyntikertaa, jotta näen miten asiakas on huomannut hiustensa muuttuvan kotihoidossa!

Ensivaikutelma pesupaikalla on kyllä vakuuttava, hius on käsittelyn jälkeen todella liukas ja pehmeä! Mutta toisaalta, niinhän se on aina superhyvän hoitoaineen jälkeen... Märkää hiusta kammatessa huomaa kuitenkin aivan selkeän eron! Kun ennen piti käyttää kärsivällisesti takkuharjaa kerros kerrokselta, nyt menee leikkauskampa kerralla läpi, latvaan saakka. Ohoh... Föönauksen jälkeen hius on oudon jäykkä ja erittäin kiiltävä. No vau! Kaksihaaraiset nyt eivät sentään ole sulautuneet yhteen, mutta muutoin hius tuntuu todella vahvalta! Lopputulos on tosiaan yllättävän kova hius, enemmän kuin pehmeän pumpulinen.

Vaalennuksen yhteydessä on vaikea sanoa kuinka paljon Olaplex vaikuttaa lopputulokseen, sillä verrokkia ei tietenkään ole. Kuitenkin, tuotetta käyttäessä hius ei ole harjatessa venynyt ollenkaan eikä pesupaikalla ei ole tarvinnut taistella takkujen kanssa. Olen siis aika vaikuttunut! Toki on selvää, että kotikäyttöön myytävä tehohoitoa ei ole keksitty turhan takia, joten jos Olaplexin kanssa tehdään vahvoja vaalennuksia, hius todella vaatii hoitoa jatkossakin.

Netistä löytyy kuvia, joissa musta tukka on vaalennettu valkoiseksi Olaplexin kanssa ja lopputulos on suorastaan häikäisevä! Yhtälailla löytyy kommentteja, joissa käyttäjä ei tehohoidon jälkeen huomaa mitään eroa entiseen. Teimme myös meidän kampaajallemme Anjalle pelkän tehohoidon ja olihan siinä kyllä vissi ero, että jotain siellä todella tapahtuu! Itse odottelen vielä ensi viikkoa, jos vaikka ottaisin teille ennen/jälkeen -kuvat omasta päästäni.

Miten on, tulisiko Olaplexit tarpeeseen sinun hiuksillesi??

Leppoisaa sunnuntaita toivottelee,

Meeri

Olaplexistä tulee normaalikäsittelyn yhteydessä n. 15-40 euroa lisäkulua, riippuen hiuksen määrästä ja tarvittavasta vaikutusajasta. Pelkkien tehohoitojen hinta on noin 50-80 euroa.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Sormien julmettua syyhyämistä aiheuttava Glitterin Hiusopas on julkaistu tänään! Hiusopas esiteltiin jo viime tiistaina ryhmälle kauneusbloggaajia ja sain ilon ja kunnian olla hommassa mukana - tällä kertaa lavan toisella puolella! Teimme yhdessä Schwarzkopfin kouluttajan Mikko Korpelan kanssa keväisiä kampauksia ja kuorrutimme ne parhaamme mukaan syötävän suloisilla hiustilpehööreillä.

Nube-blogin Erika löytyi tottakai yleisön puolelta ja hänen blogistaan löytyy ihana juttu lanseerauksesta. Symppis Erika muuten muuttaa bloginsa kanssa toukokuun puolivälissä Lilyyn, tervetuloa! :)

Kuvat: Erika Naakka / Nude -kauneusblogi

Kiitos Glitterille, tää oli huikeeta!! Nyt vain kipinkapin hakemaan omaa Hiusopasta lähimmästä Glitter-myymälästä (joita on ainakin 40 ympäri Suomea!)

Ihan mielettömän aurinkoista päivää toivottelee,
Meeri

Share
Ladataan...

Pages