Ladataan...

Olen pitkään kyseenalaistanut maantien harmaata sävyä. Koska oikein kunnon maantie on kauniin hiekkaisen ruskea eikä mikään harmaa :)

Tummat raidat elävöittävät pohjaa aika ihanasti eikä tarvitse tyvikasvusta murehtia. :)

Auringonpilkahduksia tähän (Etelä-Suomen ensilumiseen) päivään!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tällä viikolla on niin paljon aihetta iloon ja juhlaan, että halkean aivan kohta! Tulevat synttärini ovat olleet tiedossa jo viimeiset 30 vuotta, mutta ihan uutena sydämentykyttäjänä minulla on ilo kertoa, että minut on valittu mukaan Trendin ja Lilyn Best Beauty Buy -raatiin! Voi Riks Raks ja Poks miten huippua!

Vastasin pieneen haastikseen toimituksen blogissa, käy lukemassa juttu täältä. Nyt innolla seurataan, mitä tuleman pitää!

Riemukasta päivää toivottelee,

Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kysy kampaajalta -sarjassa on vuorossa viimeinen postaus, jossa taklataan kaikki värjäyksiin liittyvät kysymykset. Pitemmittä puheitta, olkaa hyvät:

VÄRJÄÄMINEN

Milloin hiukset olisi hyvä pestä värjäyksen jälkeen, tai onko niissä samantyyppistä varomisaikaa kuin permanentin ottamisen kanssa?

En uskalla puhua 100 %:n varmaksi muiden värisarjojen kuin Wellan puolesta, mutta yleisesti ottaen ei pitäisi olla mitään varoaikoja.

Onko mahdollista tehdä "täydellisiä raitoja"? Niin että ei jää jo valmiiksi rumaa tyvikasvua ja teräviä viivoja kun vetää hiukset taakse tai jakaukselle. En vielä ole sellaiseen kampaajaan törmännyt joka sellaisen olisi osannut tehdä. Ihanaa oilisi myös jos hiuksien juurikasvu olisi epätasainen eikä viivasuora värin vaihtuminen. Onkohan sekään mahdollista?

Hmm, saatan ymmärtää mitä haet takaa. Ehkä yksi avainjuttu näissä raidoissa on se, että ne tehdään tarpeeksi ohuiksi, jotta vältytään teräviltä viivoilta. Tämäkään ei kuitenkaan estä näkyvän tyvivärin esiintuloa. Päänahkaan raitoja ei saa kiinni, joten pieni tyvikasvu sinne jää aina valmiiksi. Ehkä jollakin vapaankäden tekniikalla voisi saada raitoja alkamaan eri korkeuksilta, mutta tällaiset raidat taas ovat auttamatta paksumpia, kuin folioraidat. Suosittelenkin siirtymään viikoksi etelän aurinkoon, niin saat ne kaikista luonnollisimman näköiset raidat! :D

Paras vinkkisi hiusten oman värin kasvattamiseen/värjäyskierteestä pois pääsyyn?

Vaalennuskierteen lopettaminen onnistuu esimerkiksi raidoilla, kiiltokäsittelyllä tai liukuvärillä, täältä löydät jutun aiheesta. Omaa väriä tummemman värjäyksen päättäminen on hankalampaa - tai ainakin hitaampaa. Muutama raidoituskerta on yleisin tapa. Mikäli asialla ei ole kovin kiire, tyvivärin voi valita joka tai joka toinen kerta puoli astetta edellistä vaaleammaksi. Näin ollen päästään pikkuhiljaa lähemmäs omaa ja tummaan latvaan voi tehdä jossain vaiheessa esim. vaalennuspesun.

Onko totta, että hiusten tummemmaksi värjääminen ei juurikaan kuluta hiuksia?

Värjääminen kuluttaa aina hiusta, joten ei ole totta. Toki riippuu hiuslaadusta, värjäysten tiheydestä ja käytetyistä väreistä, että kuinka paljon kulumista tapahtuu.

Mitä mieltä olet väitteestä, että suomalaiselle naiselle ei sovi 6-astetta tummemmat hiukset..?

No ei pidä alkuunkaan paikkaansa! Monella on ihan luonnostaan sitäkin tummemmat hiukset, joten luottaisin vain siihen, mitä mieltä silmä asiasta on :) Siitä kyllä haluaisin mainita, että useimmiten näyttää parhaimmalta, kun pitää hiusvärin korkeintaan parin asteen päässä omasta väristään.

Miten muutamat tumman pinkit raidat soveltuvat yli 40 vuotiaalle vai meneekö jo tyylittömäksi?

Jos haaveilet pinkeistä raidoista, niin anna mennä! Kerran täällä eletään, hiusta se vain on ja saahan sen sitten pois, jos alkaakin kaduttamaan :D

Viime talvena laitoin raitoja tummaan tukkaani, jotka kesällä vaalenivat ei-niin-minua-miellyttävän-väriseksi. Olen raskaana kohta puolissa välissä ja mietinkin onko nyt hiusten värjäys vaarallista? Olisiko kasviväri tai jokin muu parempi vaihtoehto? 

Hiusten värjäämisestä raskauden aikana kiistellään valtavasti. Kouluissa tai väripurkeissa sitä ei kielletä, mutta esimerkiksi ekokampaajilta kysyttäessä mielipide on toinen. Faktahan on, että hiusvärin sisältämä PPD on ainoa kosmetiikan kemikaali, joka imeytyy ihon läpi verenkiertoon. Aikuisen ihmisen (yli 16-vuotiaan) maksa pystyy hävittämään tämän myrkyn n. viidessä viikossa (kun väri on ollut päänahassa puoli tuntia). Äidillä ja sikiöllä on kuitenkin 8 raskausviikon jälkeen yhteinen verenkierto ja on melko hankalaa tutkia, miten PPD vaikuttaa vauvaan. En halua pelotella: raskaana olevia on värjätty iät ja ajat enkä ole koskaan kuullut, että jokin vauvan ongelma olisi voitu johtaa raskausajan värjäyksistä. Tämä on kuitenkin hyvä tiedostaa eikä hellävaraisempien värjäystekniikoiden valinta ainakaan haitaksi ole! Suoravärit toimivat loistavasti kellertävän värin taittamiseen eikä esimerkiksi raidoissa käytettävä vaalennusaine imeydy verenkiertoon hiusvärien tavoin. 

Miksi harmaat hiukset tulevat hiusten etuosaan eikä takaosaan, missä ne olisi helpompi peittää?

En tiedä! Tietäisikö joku muu??

Kuva: Brownsugar.ie

VÄRIEN HOITO KOTONA

Millä hiusväriä voi elvyttää/ muokkailla ilman värjäystä?
Onko olemassa sellaista shampoota, jolla voi kirkastaa omaa väriä (vrt. samaan tyyliin kuin värjätyille hiuksille on omansa)?

Sävyttäviä shampoita, hoitoaineita ja maskeja on tällä hetkellä kauppojen hyllyt notkollaan! Ne toimivat sekä värjättyihin että värjäämättömiin hiuksiin, joskin kannattaa olla varovainen, mikäli latvat on vaalennettu ja tyvi omaa sävyä: jotkin vahvat värimaskit saattavat todella napata vaalennettuun hiukseen. Näillä tuotteilla hiusta ei kuitenkaan saa tummennettua tai vaalennettua, ainoastaan sävytettyä. Mikäli siis valitsee liian vaalean sävyn, se ei välttämättä näy omassa hiuksessa ollenkaan. Esimerkiksi lämpimän ruskeat sävyshampoot ja hoitoaineet tuovat omaan maantienväriin ihanan vivahteen! Erityisen tykättyjä ovat Wellan Color Rechargen sävy Warm Brunette sekä KC:n Color Maskin sävy Toffee. Molemmilta sarjoilta löytyy myös shampoot.

Huom! Varoituksen sana: punaisia värejä sisältävät maskit ja shampoot (punaisten lisäksi toffeet, lämpimät ruskeat ja tummat sävyt) saattavat jämähtää varsinkin vaaleaan hiukseen pitkäksikin aikaa eikä edes vaalennusaine välttämättä pure niihin. Testaa siis ensin pieni osio niskasta ennen koko pään levitystä.

Kuinka tasoittaa kotikonstein ombre-hiusten sävyeroja? Suolitteletko jotain kevytsävytettä kotikäyttöön?

Tummemmalle osalle en suosittele tekemään kotikonstein mitään - korkeintaan käyttämään syväputsaria ja sitruunaa, jotta tummuus hieman haalistuisi. Vaaleampaa osaa taas voi koittaa tummentaa aavistuksen esimerkiksi yllä olevilla sävytteillä, pitkällä vaikutusajalla. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti valitsemaan tarpeeksi lämpimän sävyn! Kun vaaleaan hiukseen laittaa lämpimän sävyn, lopputulos on neutraali. Jos taas laitat neutraalin tai viileän sävyn, lopputulos on vihreä. Luota minuun! :) Lopulta kotona kahdenkin sävyn kanssa kikkailu tulee olemaan arvailua ja kokeilua ja saattaa olla, että siihen meneekin yhtä paljon rahaa (värivirheitä korjaillessa), kuin jos kävisi kerran kampaajalla.

Mitä kaikkea hiuksille tarvitsisi tehdä, että punertava väri pysyisi niissä mahdollisimman pitkään?

Ennen värjäystä kannattaa huolehtia, että hiuksissa ei ole yhtään metallijäämiä (lue lisää täältä). Värjäyksen jälkeen kannattaa pestä mahdollisimman harvoin ja ehdottomasti aina punaiseksi sävyttävillä shampoilla ja hoitoaineilla. Mitä paremmassa kunnossa hius on yleisesti ottaen, sitä paremmin väri myös pysyy! Hyllyyn kannattaa hankkia myöskin siis hyvä tehomaski. Mikäli olet joutunut vaalentamaan hiuksiasi, jotta saisit hiukset haluamasi punaiseksi, pysyvyys voi olla todella kinkkistä. Suoravärit pysyvät tällöin hapetevärejä paremmin (kampaajalla Elumen, kaupoissa esim. Wellan Color Freshit).

Kuinka saada raidat pysymään kirkkaina mahdollisimman kauan?

Säännöllinen hopeashampoon ja esimerkiksi sävytevaahdon käyttö ovat parhaat keinosi. Hopeashampoo-suositukseni voit vilkaista täältä. Tehokirkastajista suosittelen ehdottomasti Goldwellin Soft Color -sävytevaahtoa, josta olen tehnyt arviota täällä.

 

EKOVÄRJÄILY

Ekologiset hiusvärit? Onko niissä kestoa ja väriä tarpeeksi?
Kasvivärivärjäyksestä kysymys: jos värjään astetta tummemmaksi hiukset kasvivärillä, haalistuuko väri ajanmyötä niin, että juurikasvua ei näy?

Tämä vaihtelee valtavasti riippuen omasta hiuslaadustasi ja käytetystä väristä. Myöskin värin valinta voi olla haastavaa, sillä esimerkiksi juuri yhden asteen tummenemista voi olla vaikea varmaksi luvata (voi olla vähemmän tai enemmän). Ehdottaisin, että marssit johonkin ekokampaamoon näyttämään hiuksiasi ja pyytämään konsultaatiota asiasta, he osaavat vastata tähän parhaiten.

Onko kokemusta vaalean tukan värjäyksestä punajuurella? Jossain väitettiin, että sillä saisi kivan mansikkaisen värin, mutten ole vielä tohtinut lähteä itse suttaamaan :) Mulla on omasta takaa kirkkaan vaaleat hiukset ja nyt kun ei huvita värjäillä millään oikeilla väreillä, saattais olla hauska kokeilla tuollaista helposti poispeseytyvää (?) kikkaa.

Ei ole kokemusta, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta! Kokeile punajuurta pieneen tupsuun vaikka alahiuksissa, niin näet tuloksen parhaiten juuri omalle hiuksellesi. Jos vain mehustin löytyy, niin punajuurimehulla sävytys onnistuu paljon helpommin ja tasaisemmin kuin kokonaisella punajuuren puolikkaalla. Voit myös sekoittaa punajuurimehua vaikka hoitoaineeseen ja pääset testaamaan värin vaikutusta paljon miedommin!

Mitä mieltä olet vaaleiden raitojen tekemisestä sitruunamehun avulla?

Sitruunalla pystyy kyllä kirkastamaan hiusten väriä, mutta raidat ovatkin jo melkoisen työläs operaatio tämän kanssa! Täältä jutusta voit käydä lukemassa vinkit sitruunavaleennukseen. Uskoisin, että ihan koko päänkin kirkastamalla saat hieman raitaisen fiiliksen, sillä esimerkiksi auringon vaalentamat luonnolliset raidat korostuvat tällöin vain entisestään.

Näin olemme vihdoin selättäneet kaikki kysymykset. Kiitos mielenkiinnosta ja visaisista pulmista, opin tässä matkan varrella itsekin!

Tehokasta viikkoa, beibet!

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Meinasin ympätä kaikki loput kysymykst tähän osaan Kysy kampaajalta -postaussarjasta, mutta päätin, että niin megapitkää juttua ei jaksa lukea kukaan! Värjäykset siis seuraavat tuonnempana, kun tänään käydään kiinni leikkauksiin, lyhyihin hiuksiin sekä permanentteihin.

LEIKKAUKSET

Miten luonnonkiharat hiukset kannattaisi leikkuuttaa?
Omaan hiukan laineikkaat/taipuvaiset paksut hiukset. Millainen hiusmalli sopisi, jotta tukan saisi vähällä vaivalla laitettua nätiksi päivittäin?

Leikkauslinja saa olla kevyt (esim. point cut -tekniikalla kevennetty), jotta kiharat menevät helpommin sumppuun. Kevyt kerrostus myös edistää kolmiomaisen yleisilmeen välttämistä. Liian vahva kerrostus taas saattaa yllättää, kun kevyet päälihiukset vetävätkin superkiharaan. Veitsellä leikkaaminen on ehdoton no-no, sillä se vetää luonnonkiharan aivan mahdottomaksi hampuksi.

Mikä on paras tapa ohentaa paksua tukkaa?

Hyvä kerrostus tekee ihmeitä! Tässä on tosin aika vaikeaa lähteä selittämään, että kuinka minun mielestäni tehdään hyvä kerrostus :D

Jos meni (hetken mielen juolahduksesta) leikkauttamaan hiukset keittiön oranssipäillä (kaverilla, joka ei ole ikinä hiuksia leikannut), niin voiko käydä niin, että hiukset nyt pahasti haaroittuvat (koska sakset eivät ehkä nii'in terävät olleet)?

Hahah, ole huoleti! Saksen laadulla voi vaikuttaa lähinnä siihen millaista leikkausjälkeä saa aikaiseksi (että onko tasaista vaiko kirveellä hakatun näköistä).

Olisi mukava saada postaus siitä, minkä malliset hiukset sopivat erilaisiin päänmuotoihin parhaiten.

Täältä löydät aikaisemmin kirjoittamani jutun aiheesta!

Minkälainen otsatukka sopii silmälasien käyttäjälle?

Kulmakarvoihin asti ylettyvä suora otsis tai hieman pidempi sivuotsis, jossa lyhimmät hiukset ylettävät sivusangan/lasien etukulman yli ovat yleensä olleet toimivia ratkaisuja.

LYHYET HIUKSET

Koska pakon edestä joudun hetken elelemään lyhyemmällä tukalla, olisi kiva saada vinkkejä niiden hoitoon ja laittoon (luonnollisin ainein, tietenkin).

Kannattaa ehdottomasti googlailla Michelle Williamsin hiuksia! En ole törmännyt toiseen, joka saisi lyhyistä hiuksistaan niin erinäköiset pienillä kikoilla. Hyvät vahat ja lakat ovat ehdottomasti avuksi ja luonnonkosmetiikan puolelta niiden löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Suosittelen testaamaan Zenzin vahaa, joka tuntuu yllättävän mattaiselta ja pitävältä! KC:n No nothing hiuslakka taas on yksi omista suosikeistani, vaikka ei olekaan aivan luonnonkosmetiikkaa.

Parhaat vinkit lyhyen tukan aamupörröön :D Onko ainut keino tainnuttaa pystypää vain pesemällä tukka uudestaan? Pelkän kastelun tuloksena kun usein on vaan likaisen näköinen klimppiintynyt kuontalo.

Toimisiko kastelu, kuivaus ja kuivashampoo? Toisaalta pesu ei ole kovinkaan paljon kastelua suurempi vaiva, mutta tiedän kyllä kokemuksesta, että hirveästi muita keinoja tähän ei ole :D

PERMANENTTI

Vahingoittaako permanentti hiuksia? Millaisia kiharoita permanentilla saa? :)

Valitettavasti minä olen tosi huono vastaamaan permanentti-kysymyksiin, sillä en tee niitä ollenkaan. Olen kirjoittanut kuitenkin kouluaikoina pitkän jutun aiheesta tänne.

Tiivistettynä osaan sanoa, että permanentti vahingoittaa hiusta jonkin verran, sillä permanentissa hiukset rikkisillat rikotaan ja sen jälkeen kiinnitetään kokonaan uuteen muotoon. Vaalennetulle hiukselle permanenttia ei suositella ollenkaan ja olen omin silmin todistanut parikin asiakasta, joilla permanentti on kirjaimellisesti katkaissut vaalennetut hiukset. Toki käytettyjä permanenttiaineita on montaa eri voimakkuutta ja taitava tekijä osaa kyllä valita aineen, joka on niin vahva kuin on tarpeen, mutta niin mieto kuin on mahdollista. On myös toinen ääripää, eli hyväkuntoiset ja vahvat hiukset, joille saa laittaa oikeasti vahvan permisaineen eikä tukka ole siitä moksiskaan eli hyvin tapauskohtaista tämäkin :)

Millaisia vaihtoehtoja on saada pysyvämpää kiharaa hiusta? Onko nykyään vielä olemassa ns. pehmennyskäsittelyä? Eli voiko ikään kuin permanentin tapaista saada jollain hieman miedommalla aineella ja isoilla rullilla? Onko tämmöinen käsittely kuinka hiuksia vahingoittavaa, ja pysyykö isoilla rullilla tehty "permanentti" yleensä hiuksissa?

Pehmennyskäsittely on yksi permanentin muoto, jossa rullan suuruus on isompi ja käytetty permanenttiaine sieltä miedommasta päästä. Pysyvyys vaihtelee valtavasti, liian isoilla rullilla tehdyt kiharat saattavat häipyä muutamassa viikossa. Vahingollisuus on edellisen vastauksen kanssa samaa luokkaa.

Onko olemassa jotain permanenttia miedompaa käsittelyä, jolla saisi volyymiä ja nostetta, mutta ei varsinaista kiharaa. Mielellään sellainen joka kestäisi vähintaan kuukauden.

Ei ainakaan minun tiedossani ole tällaista käsittelyä. Ns. tyvikohotus on myös yksi permanentin muoto, mutta edelliset vastaukset pätevät myös tähän.

Hennattu hius ja permanentti. Tuhoontuomittu yritys, yllättäviä lopputuloksia vai helppo keissi?

En ole asiantuntija, mutta nopea googletus kertoo, että ennen ja jälkeen hennauksen pitäisi olla 2 viikkoa väliä permanenttiin. Lisäksi permanentti vaikuttaa yleensä hiuksen väriin vaalentavasti, joten tämä kannattaa ottaa huomioon hennankin kanssa. Jos joku ekokampaaja osaa kommentoida tähän asiaan tarkemmin, niin kuulen mielelläni lisätietoa asiasta! 

Heräsikö kysymyksiä? Fire away! Minä palailen taas parin päivän sisään värjäys-kysymysten kanssa.

Kutkuttavaa torstaita, ihanaiset!

Meeri

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hellurei, rakkaat lukijat! Lomat on nyt lusittu, viikon nettipimento teki niin hyvää sielulle. Taannoisessa arvonta-postauksessa kovin moni oli huolissaan ohenevista hiuksista, hiusten kasvusta sekä päänahan oireilusta. Kysymykset ja niiden vastaukset vaativat aivan oman postauksensa, joten täältä pesee:

HIUSTEN KASVATUS

Mää tahon tietää parhaat niksit kasvattaa tukka pitkäks NYTHETIÄKKIISAMANTIEN.

No niin, hiustenpidennyksiähän saa vaikka minkälaisia :D Ne voivat olla yllättävän kiva apu hankalassa kasvatusvaiheessa oleville hiuksille, joskaan niillä ei kannata rasittaa hiuksia aivan liiaksi, jolloin kaikki kasvatus menee hukkaan. Hiustenpidennysten "turvallisuudesta" voit lukea vaikka täältä.

Hiusten kasvattamisesta luonnollisin keinoin puhuttiin myös blogini aikaisemmassa jutussa Hiustenkasvatuksen ABC. Lyhyesti sanottuna ohjeet kuuluvat seuraavasti: Syö oikein, älä stressaa, hoida päänahkaa ja hiuksia äläkä käy liian usein kampaajalla :) Helppoa, eikö?!

Onko joku "ihmeaine" (biotiini, sinkki tmv.), joka olisi työssäsi selkeästi noussut eniten suositelluksi asiakkaiden taholta?

Muutama tyyppi on saanut avun biotiinista, joku sinkistä ja kolmas jostain muusta ravintolisästä. Jokin ihmeaine saattaa omalle kohdalle löytyä, mikäli kropassa on vajaus nimenomaisesti kyseessäolevasta vitamiinista tai muusta. Mikäli syöt jo valmiiksi monipuolisesti ja voit muuten erinomaisesti, saattaa oman ihmeaineen metsästäminen käydä aika kalliiksi (vaikutuksia myös saa odotella vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen...), mutta toisaalta, yrittänyttä ei laiteta!

Onko OIKEASTI mitään toimivaa keinoa nopeuttaa hiusten kasvua?

Edelliset vastaukset kertovat oikeastaan kaiken, jonka voit tehdä :)

Minulla on rastat, jotka ajattelin leikata tässä syssymmällä pois. Minulla ei ole ikinä ollut lyhyttä tukkaa, joten en osaa sanoa kuinka paljon tämä luonnonkihara karmeus hapsuttaa joka suuntaan. Haluaisin täydellisen suoran polkkatukan, mutta mikä olisi hyvä välivaihe ennen kuin tukkani on tarpeeksi pitkä polkkaan? Minua stressaa jo valmiiksi, että näytän ihan kamalalta ilman iänikuisia rastojani.

Heheh, täydellinen suora polkkatukka voi olla hankala haave, jos oma hius on kuriton kihara :) Mutta kannattaa googlailla Carey Mulliganin hiuskuvia inspiraationnälkään. Hänellä on laineileva hius, jonka pituus vaihtelee lyhyestä polkkaan.

Kuva: http://www.moviemagik.us/

Millä uudella, kivannäköisellä tavalla voisin opetella laittamaan kovassa uudelleenkasvatusvaiheessa olevat, nyt n. 15 cm pitkät hiukseni niin, että saisin ne näyttämään tyylikkäiltä ja hyviltä?

Pinnit ja kieputukset ovat parhaat ystäväsi. Tässä ideoita kampauksiin, jotka pystyy kiepauttamaan moneen mittaan:

Kuvat: Prettydesigns.com, Miabellabeauty.dk, Babble.com, Behairstyles.com, Hairstylesweekly.com, Hairstyle-tips.co.uk

OHENEVAT HIUKSET

Jos hiukset ovat todella ohuet, mikä olisi hyvä hiusmalli jotta näyttäisivät runsaammilta?
Minkälainen hiusmalli sopii parhaiten erittäin ohuille hiuksille?
Millä leikkauksella ohuen "vauvatukan" saisi tuuhean näköiseksi?

Yleisesti ottaen paras hiusmalli hyvin ohuelle hiukselle on leukamittainen polkka sivuotsiksella. Takaosassa kannattaa olla hiukkasen kerrostusta, jolloin runsas fiilis on helppo aikaansaada. Kaikkien hiusten pitäminen samanmittaisena siinä pelossa, että latva näyttäisi entistäkin hennommalta, jos sitä kerrostaa, saattaa jopa korostaa lirumaisuutta. Ajatuksella leikattu otsis taas näyttää paljon paremmalta kuin pari hentoa ja eripituista hiusta, jotka epätoivoisesti yrittävät hipoa muun hiuksen linjaa.

Tuovatko raidat runsauden illuusiota ohuisiin hiuksiin?

Monivärisyys tuo ehdottomasti runsauden tuntua. Voit kokeilla raitoja tai vanhaa hyvää kikkaa, jossa tyviväri (2-3 sentin matkalta) on ½-1 astetta muuta pituutta tummempi ja luo näinollen illuusion syvyydestä.

Mitä tehdä kun pitkät hiukset ovat niin hauraat, että lyhenevät silmissä ja ohimot ohenevat? Uskaltaako kyniä lyhyeksi?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää ohenemisen ja haurauden syy ja hoitaa sitä. Mikäli haurastuminen johtuu kovista käsittelyistä, niin sakset lienevät paras vaihtoehto. Pituuden kanssa pysyisin tuossa leukamitassa, varsinkin jos on syytä pelätä, että päänahka paistaa lyhyeksi kynityn tukan läpi.

Ohuiden hiusten perusneuvot (hoito, kampaus, suositukset)?

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota päänahan kuntoon ja omaan ruokavalioon, jotta hiuksella olisi mahdollisimman hyvät kasvuolosuhteet.

Hentojen hiusten hoidossa on myös hyvä muistaa kohtuus tuotteiden määrässä: liian suuri määrä tuotteita lässäyttää viimeisenkin volyymin toivon. Jos vain hiuksen kunto sallii, pitäytyisin luonnonkosmetiikassa, jotta silikonit eivät pääse silottamaan hiusta liikaa. Föönaukseen kannattaa käyttää hennon hiuksen muotovaahtoa ja föönata koko tukka pää alaspäin. Myös muutama loiva kihara siellä täällä saa aikaan runsauden tuntua.

PÄÄNAHAN HOITO

Miten kuivaa päänahkaa kannattaisi hoitaa?

Varmista, että ruokavaliostasi löytyy tarpeeksi rasvoja ja öljyjä. Lisäksi voit käyttää kookosöljyä päänahan naamiona, lue lisää täältä.

Voisitko kertoa jotain hyviä vinkkejä luomupohjaiseen hiusten-/päänahkanaamioon? Niitä voi ilmeisesti tehdä itse elintarvikkeista, mutta mikä olisi sellainen raikastava, hyväntuoksuinen naamio, joka ei kuitenkaan jätä tukkaa klähmäiseksi?

Tehokkaimmat naamiot varsinkin kuivalle päänahalle ovat öljypohjaisia (kookos ja oliivi), joten ne kyllä saa pestä pariin kertaan pois, jos haluaa välttää tuon klähmäisen fiiliksen. Voit käyttää naamion pohjana myös jogurttia, joka on rauhoittava ja viilentävä (en kyllä tiedä onko se yhtään vähemmän klähmäinen sitten loppujen lopuksi :). Jogurtin tai öljyn sekaan voi soseuttaa banaania ja avokadoa sekä kananmunaa, joilla on myös hiusta korjaavia ominaisuuksia. Täältä Pinterest-sivulta löydät valtavan hienoja vinkkejä erilaisiin luomunaamioihin.

Mikä avuksi jos päänahka kutiaa jo pienestä määrästä mitä tahansa muotoilutuotetta? Kuitenkin tukka rasvoittuu myös kovaa kyytiä.

Kannattaa yrittää selvittää mille ainesosalle olet yliherkkä. Joka tapauksessa, kaikki päänahkaa ärsyttävät muotoilutuotteet kannattaa unohtaa täysin. Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan hiustuotteita?

Tukan rasvoittuminen taas on melkoinen noidankehä, josta poispääsyyn on vain yksi tie: päänahan totuttaminen pidempään pesuväliin. Tästä voit lukea lisää aikaisemmasta Kysy kampaajalta -jutusta.

Voiko kampaaja tukasta ja päänahasta päätellä jotakin esim. asiakkaan elämäntavoista, vitamiini- ja hivenainetasoista ja mahdollista puutostiloista? Itselle on nimittäin joskus todettu, että hiuksistani päätelleen minun pitää lopettaa maitotuotteet tai syödä sinkkiä.

Jaa-a. Itse en ainakaan ole tällaiseen koulutukseen koskaan päässyt, mutta ehkä jokin harjaantunut silmä osaa jotakin ihon kunnosta veikata. Toki esimerkiksi kuivan ihon syitä on helppo päätellä (rasvojen ja öljyjen puute, liian tiheä pesuväli), mutta sen pidemmälle en kyllä uskaltaisi mennä.

---

Tällaisia höpötyksiä tänään, heräsikö uusia kysymyksiä?? Kysy kampaajalta -sarjassa on luvassa vielä yksi osio, jossa käydään läpi värit, leikkaukset ja permikset. Stay tuned!

Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kysy kampaajalta -sarjan muotoilutuoteosio on nyt selätetty! Seuraavassa vinkkejä hiustenlaittoon pesun jälkeen, kampauksiin asti:

LÄMPÖSUOJAT JA KUUMALAITTEET

Mitkä hiustenhoitotuotteet ajaa lämpösuojan virkaa eli mikä on se lämpösuojan "vaikuttava aine" ja onko sitä siis muissakin hoitotuotteissa, kuin vain virallisest lämpösuojana myytävissä tuotteissa?
Kuinka paljon loppujenlopuksi lämpösuojat suojaavat hiuksia lämpökäsittelyssä. Onko ero suurikin verrattuna ilman lämpösuojaa käsiteltäessä, kuin lämpösuojan kanssa? Lämpösuojahan ei 100 prosenttisesti hiuksia kumminkaan lämmöltä suojaa?
Voiko föönaukselta ja suoristusrautakäsittelyltä aikuisten oikeasti jollakin ihmeineella suojata hiukset kulumasta?

Aikaisemmin kirjoittamani juttu hiustuotteiden lämpösuojista löytyy täältä. Lyhyesti voin tässä tiivistää, että ei ole olemassa raaka-ainetta eikä kemiallista yhdistettä, joka suojaisi hiusta lämmöltä. Lämpösuojatuotteina myytävät aineet ovat normaaleita muotoilutuotteita, jotka sinänsä toimivat hyvin yleisenä tuotteena esim. raudan tai föönin alla. Ne tuovat kiiltoa, pitoa ja niiden sisältämät silikonit saavat raudan liukumaan hyvin hiuksen pinnalla. Mutta tarkempaa tietoa tosiaan vaikka tuosta kuvasta napsauttamalla :)

Omistan luonnonkiharat hiukset, joita suoristan noin joka toinen päivä. Käytän kyllä lämpösuojaa, mutta kuinkakohan paljon tästä on haittaa hiuksilleni? Pitäisikö siis vähentää jatkuvaa suoristusraudalla käsittelyä.

Hius kyllä kestää melkoisen määrän kuumaa, joten en nyt olisi valtavan huolissani tästä. Mikäli sinulla on hyvät, kosteuttavat tuotteet shampoo-hyllyllä etkä liu'uta ylikuumaa ja huonolaatuista rautaa todella hitaasti vaalennetuilla latvoilla, olet suht turvassa. Jos et ole huomannut tähän mennessä muutosta huonompaan, ei sitä todennäköisesti tule tulevaisuudessakaan.

Mikä on paras kapine suorille hiuksille kiharien tekoon? Kerran kokeilin curling ironia, mutta ne kiharat suoristui melkein samantien...

Itse tykkään tehdä pelkästään suoristusraudalla, sillä sen avulla saan mielestäni parhaan muotoiset kiharat. Toiset taas vannoo kiharruspuikon nimeen. Keston kannalta olennaista on se, mitä tököttejä laitat rautojen alle, molemmat laitteet saa kyllä yhtä kuumiksi. Katso vinkit tähän tuolta hiukan alempaa...

Mitä eroa on kihartimien/muiden lämpölaitteiden pinnoitteilla ( titaaninen, keraaminen...) ?

Chic Blush -blogissa annetaan tähän asiaan niin tyhjentävä vastaus, että suosittelen tsekkaamaan vastauksen sieltä. Tiivistettynä, metallipintainen rauta (titaaninen) kuumenee todella nopeasti ja todella kuumaksi (jopa liian kuumaksi). Keraaminen pinta on hiukselle ystävällisempi ja pinnoite kestää hyvin kulutusta eikä muotoiluaineet pala siihen kiinni. Keraamiset raudat ovat selkeästi kalliimpia kuin titaaniset.

Onko oikeasti hiuksille vahingollista käyttää hiuslakkaa kampauksen tekoon siten että laittaa lakkaa ja sitten föönaa kuumalla ilmalla...

Joillakin valmistajilla on erityisiä hiuskiinteitä, joita voi käyttää raudan alle. Kyseessä on tässä tapauksessa erityistä pitoa tuova muotoilusuihke, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan lähinnä hiuslakkaa. Itse en ole näihin kovinkaan paljoa tutustunut, joten en osaa vinkata sopivaa. Ihan normaalia hiuslakkaa tähän en käyttäisi, sillä ainesosista saattaa löytyä muovia tai hartseja, joita en haluaisi polttaa hiuksen pintaan kiinni.

VOLYYMIA TUKKAAN

Onko olemassa muotovaahtoa tai muuta hyvää pitkille hiuksille tarkoitettua ekoa muotoilutuotetta? Kaipaisin hiuksiini luonnollista volyymia.

On varmasti ja olisin superkiitollinen sille lukijalle, joka osaa antaa tähän kohtaan hyvän tuotevinkin! Yleisesti ottaen eko-sarjoissa on kamalan vähän muotoilutuotteita ja olen päässyt vain vähän sivusta fiilistelemään Less is Moren tuotteita, jotka kyllä todella kiinnostaisivat!

Tukka on hento ja ohut. Mitä tuotteita suosittelisit pohjaksi, kuohkeutta tuomaan?

Sebastianin Thickefy Foam on ollut todella tykätty hentohiuksisten keskuudessa. Föönaa hiukset pää alaspäin niin kauan, että hiukset ovat viimeistä suortuvaa myöten kuivat.

Onko työssäsi tullut esille toimivia keinoja saada hiukset tuuheammiksi, joko pysyvästi tai tilapäisesti.

Hyvä föönaus kunnon muotovaahdon kanssa on tärkeintä (kts. edellinen kysymys). Lisäksi tupeeraus on aika toimiva kikka, kaikessa perinteisyydessään! Kokeile tupeerata takkuharjalla, saat aika muhevan ja luonnollisen tupeerauksen. Redkenillä on erityinen tupeerauslakka Quick Tease, joka on voittanut Cosmopolitanin äänestyksen pari vuotta takaperin. Se kyllä toimii varsinkin lyhyemmälle hiukselle! Myös kuivashampoo tuo paljon tuuheutta kun sitä suihkuttelee ympäriinsä.

Miten saada puoleen selkään kasvatettu tukkani näyttämään joltain auki ollessaan? Olen pyrkinyt säästämään tukkaani niin etten kuivaisi sitä föönillä mutta itsestään kuivunut tukka on pörröinen ja helposti latistuva ja näyttää lirulta.

Hyvin hentoinen tukka voi olla aika hankala saada näyttämään ja pysymään tuuheana läpi päivän. Hyvä leikkaus sopivien kerrostusten kera on paras pohja saada pitkä tukka näyttämään joltain esim. hiukkasen kiharrettuna. Kokeile suihkuttaa valmiiseen tukkaan Four Reasonsin hiuspuuteria kauttaaltaan, toimii! Entä oletko kokeillut klipsipidennyksiä? Jos niiden kanssa säätäminen tuntuu hankalalta, muutama teippipidennys takaraivolla voisi myös toimia.

PITOA JA KESTOA KIHAROIHIN JA KAMPAUKSIIN

Miten saan yksinkertaisen kampauksen pysymään hiuksissa joilla on oma tahto?
Hiukseni on paksut, karkeat, lainehtivat hevosen jouhet, joita liki päivittäin taltutan suoristusraudan kanssa. En vain keksi mitään näppäriä arkikampauksia, jotka kestäisivät. Irtosuortuvia ponnahtelee pinteestä jo puolen tunnin päästä letin tms. väkertämisen jälkeen. Kampauksen pitäisi mahtua myös pyöräilykypärän alle.

Tahmaa sormet vahalla ennen kuin alat väkertää kampausta! Sebastianin Matte Putty on loistava yleisvaha, joka toimii pitkänkin hiuksen muotoiluun, kiharoiden aukiharomiseen sekä yhtälailla kampausten muotoiluun. Hyvin pieni määrä riittää. Pinnityksen kanssa kannattaa muistaa työntää pinni vastakarvaan, ei hiuksen suuntaisesti. Laita mieluummin monta pinniä pieniin osioihin kuin liian vähän pinnejä isoihin osioihin.

Miten saisin kiharat pysymään? Mitä muotoilutuotteita kannattaisi käyttää?

Ensiksi kannattaa tehdä hyvä föönaus kunnon muotovaahdon kanssa. Ykköstykkini on edelleen Sebastianin Mousse Forte. Kuivaa hiukset todella kuiviksi, yhtään kosteutta ei saa jäädä kummittelemaan.

Ennen rautaa kannattaa laittaa muotoilusuihke, jossa on kunnolla pitoa. Kollegani Hanna vannoo Lanzan Thermal Defense -suihkeen nimeen! Tuote on itseasiassa tarkoitettu hiusten suoristukseen, mutta toimii kiharaan aivan yhtä loistavasti. Pito on huikea, lämpösuojaan sinällään en ota kantaa. Suihke on melko märän oloinen, joten se kannattaa harjata hiuksiin ennen kuin siihen koskee raudalla.

Kiharra tarpeeksi kuumalla föönillä ja sopivalla hartaudella. Suihkuta kevyttä lakkaa ympäriinsä ennen kuin harot kiharoita auki 5-piikkisellä.

Miten saada lyhyet hiukset menemään taaksepäin nätisti? Itselläni on siili sivuilla ja takana, mutta päällyosassa pehko. Tosin siinäkin on monen pituista hiusta. Sen haluaisin oppia kampaamaan taakse päin ja pysymään myös niin.

Tupeeraa koko setti tasaisesti (aloita ottamalla 2 cm levyinen osio edestä, tupeeraa hiuksen mitta lähes kokonaan, sen jälkeen sen takana oleva osio jne.). Laita tupeerauksiin kevyesti hiuslakkaa. Siloita tupeeraushässäkkä luonnonharjalla taaksepäin haluamaasi muotoon. Voit siloittaa pintaa kevyesti mattaisella hiusvahalla ja lopuksi hyvä lakkaus päälle.

PYÖRTEET

Millä keinoilla voimakas hiuspyörre voidaan saada hallintaan?
Onko olemassa joitain kikkakolmosia takaraivon pyörteiden taltuttamiseen? Etenkin, jos ei joka kerta pesun jälkeen haluaisi föönata hiuksia kuontalon säästämiseksi?
Pystyykö pyörteitä vastaan mitenkään taistelemaan?

Näihin ei valitettavasti ole mitään erityisiä kikkoja. Jos pyörre on voimakas, tehokas föönaus ja pitoa tuovat muotoilutuotteet taitavat olla ainoa apukeino.

MUOTOILUTUOTTEET YLEISESTI

Mikä on sun suosikki hiustuote ikinä?

Vaihtelee niin valtavasti, mutta tällä hetkellä en vaihtaisi Madaran shampoota ja hoitoainetta mihinkään (näistä lisää edellisessä Kysy kampaajalta -jutussa). Myöskin kuivashampoo yleisestiottaen on aika luottotuote, niistä käytän ihan mitä vain eteen tulee, mutta L'orealin yksilö menee raikkaan tuoksunsa kanssa kärkeen.

Miten muotoilutuotteita voisi käyttää pesun jlk ilman fööniä (tyhmä kysymys mutta olen oikeasti pulassa tämän kanssa)?

Periaatteessa melkein mitä vain voi käyttää ilman fööniä. Kaikkia tehoja ei välttämättä saa irti, mutta ei niistä haittaakaan ole. Ensimmäiseksi voit levittää jonkin jätettävän hoitoöljyn latvoihin. Jokin tuuheuttava suihke tai kevyt muotovaahto voi toimia, mikäli pöyhit tukkaa tasaisin väliajoin sen kuivuessa. Kuiviin hiuksiin voi sitten rutistella esimerkiksi suolasuihketta, mikäli haluaa rennompaa ilmettä. Davinesin This is seal salt spray on todella hyvä ilmavan suihkeen ansiosta! Jos taas haluaa siloisempaa, voit suihkauttaa kevyttä lakkaa ja harjata sen heti perään isolla lapioharjalla.

Miten kesyttää kurittomat hiukset rasittamatta niitä liikaa ? :D

Tarkoitatko kurittomilla kenties pörröisiä, kiharaisia tai lenteleviä hiuksia? Kääntyisin ehkä jätettävien hoitoaineiden, hiuslakan ja pinnien puoleen :) Myös jokin vaha saattaisi toimia.

Miten luonnonkiharoita hiuksia pitäisi hoitaa?

Luonnonkihara hius janoaa jo lähtökohtaisesti paljon kosteutusta ja mikäli sitä on vaalennettu, niin aivan erityisen paljon kosteutusta. Panosta hyvään shampooseen, hoitoaineeseen ja pesun jälkeen laitettavaan öljyyn/kiharavoiteeseen. Anna hiusten kuivua vapaasti, välillä rutistellen, mikäli vain ehdit, sillä föönaaminen on kamalinta, mitä luonnonkiharalle voi tehdä. Lopputulos on auttamatta homssuisen pörröinen ja vaatii tarttumista suoristusrautaan.

"Puhelinjohtoponnari"/invisibobble, silikoninen hiuslenkki, se perinteinen kumilenkki vai kukallinen hiusdonitsi. Mikä näistä on hellävaraisin hiuksille, millä kannattaa heittää tukka ponnarille? Entäpä mikä on oma suosikkisi? :)

En ole kertaakaan löytänyt puhelinjohtoponnaristani katkenneita hiuksia, joten ehkäpä se tosiaan päihittää muut! Valitettavasti tuo donitsin kokeilu on jäänyt hieman taka-alalle, joten siitä en pysty sanomaan mitään :D

Millainen hiusharja on hiuksille vähiten kuluttava?

Harjaakin enemmän merkitsee se miten harjaa. Repimättä harjaaminen onnistuu kuitenkin parhaiten luonnonharjalla tai takkuharjalla.

KAMPAUSIDEAT JA HIUSTENLAITTO

Onko ihan urpo ajatus varata aikaa kampaajalle saamaan opetusta/vinkkejä oman tukan laittamisesta?

Ei todellakaan ole yhtään urpo idea, vähänkös olisi kivaa jos joskus saisi käyttää aikaa vain helppojen arkikampausten laitteluun!

Miten tehdä kalanruoto letti?

Saara Sarvas on juuri tehnyt blogiinsa maailman selkeimmät letitysohjeet, joista löytyy myös kalanruotoletti (n. 7 minuutin kohdalla). Käyhän kurkkaamassa!

Olisi kiva saada vinkkejä kuinka clip on-hiuslisäkkeitä käytetään. Monessa liikkeessä (vaateketjuissa/marketeissa) on tarjolla jos jonkinmoista irtohius tarjontaa. Olisi kiva silloin tällöin kokeilla lisukkeita oman ohuen tukkani sekaan, mutta en tiedä miten se kiinnitetään ja saisi näyttämään "luonnolliselta".

Klipsilisäkkeet ovat erittäin näppäriä laittaa eivätkä vaadi mitään erityisen tarkkoja ohjeistuksia onnistuakseen. Perussääntönä voisin sanoa, että kannattaa laittaa lisäkkeet tarpeeksi alas takaraivolle (esim. korvan korkeudelta alaspäin), ettei klipsit vilku omien hiusten seasta. Jo pari riviä klipsihiusta riittää tuuhennokseen. Väri kannattaa valita aika tarkkaan omien hiusten latvan värin mukaan ja sekoittumista helpottaa, mikäli kampaus on hieman kiharainen tai laineikas. Koitan tehdä tästä tutorialin vielä tämän vuoden puolella :D

Minkälaista kiharaista/laineikaista hääkampausta ehdottaisit yli olkapäihin ylettyviin hiuksiin, jossa on kulmakarvat peittävä otsatukka? Onko mahdollista saada häähumun kestävää em. kampausta ilman että se näyttää lakka-ämpäriin upotetulta?

Hyvä kampaaja osaa tehdä lisäkehiuksilla niin hienoa työtä, että oman hiuksen pituudella ei ole merkitystä. Monella kampaajalla on ihan lainata irtotukkaa hääpäivää varten, mutta toki voit myös ostaa omat klipsipidennykset. Hiuksiisi saa varmasti rennon ja laineikaspintaisen niskanutturahässäkän ja pari harsokukkaa hiuksissa tuo valtavasti volyymia nutturan kokoon! Pidä otsis normaalisti, ehkä kevyesti toisen silmän päältä sivulle ositettuna ja tuuheaksi ja kiiltäväksi muotoiltuna. Onefabday.com on koonnut tosi hienoja vinkkejä hääkampaukseen otsiksella.

onefabday.com

Tällaista tänään, heräsikö mieleen kysymyksiä tai loistavia tuote-ehdotuksia? Anna vain kommenttiboksin laulaa, vastailen loman jälkeen! Kysy kampaajalta -sarjan seuraavissa osioissa tullaan seikkailemaan vielä mm. värjäysten, permanenttien, leikkausten ja hiustenkasvatuksen maailmassa!

Ihanaa päivää!

-Meeri

Share
Ladataan...

Pages