Ladataan...

Maailma on tasapainossa, kun pystyy iloisesti yhdistämään työn ja huvin. Suuntaan tässä kaukomaille kuvailemaan inspiraatiota kesähiuksille ja aika paljon myös vain lukemaan ja höllimään. Mikäli automaatti vain suo, blogiin ilmestyy päivityksiä tasaiseen tahtiin, kommentteihin vastailen sitten ajan kanssa ja parempien nettiyhteyksien äärellä.

Seuraavan tovin ajan minut löytää täältä, meren ja riippumaton välimaastosta:

Kuva: Travelshus.com

Kuullaan pian, pipanat! :)

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Täällä alkaa olla kohta pakkailut käynnissä. Lomastahan nauttii sitä enemmän, mitä paremmin on työnsä tehnyt. Otan sitten varmuuden vuoksi vähän töitä mukaan reissuun, niin ei ainakaan siitä jää kiinni. Normilomalla en tee hiuksilleni mitään - en itseasiassa arkenakaan tee niille juuri mitään - joten voitte kuvitella matkakumppanin hämmennyksen laukkuja pakatessa, kun pelkkien hiuspantojen määrä on tämä:

Hiuskoristeet saatu Glitteristä blogin kautta

Häähiusideoita ja inkkarimeininkiä siis luvassa, en oikein itsekään malta odottaa!

Hymyä päivään, toivottelee
-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ensi kesän hääkampausten suunnittelu käy kuumana. Lähes kaikki kesän kampausajat on jo varattu ja olen havaitsevinani kaksi juttua, jotka nousevat tänä kesänä vahvasti pintaan.

VINTAGE-HENKISYYS

 • Kampaus kootaan suurikokoisista kiharoista tai laineista
 • Nutturan painopiste on niskassa, takaraivolla on volyymia
 • Jakaus on alhaalla toisella sivulla
 • Otsahiukset muodostavat suuria laineita
 • Pinta on elävä ja laineileva, mutta samalla suhteellisen siisti
 • Sopivat pinnikampauksina erittäin hyvin myös puolipitkille hiuksille (paras esimerkki 4. rivin vasemmanpuolinen kuva)!

HIUSKORISTEET

 • Kasvojen eteen tulevat harsot
 • Nutturaa kehystävät koristekammat - lasikivet, timantit ja helmet
 • Kauniisti kimaltelevat hiuspannat
 • Valkoiset, kukka-aiheiset isot hiuskoristeet
 • Elävät kukat

Itse lähtisin etsimään kauniita hiuskoristeita Glitteristä, jonka hiuspuoli yllättää minut joka kerta! Koristeet kannattaa ottaa mukaan jo koekampaukseen (joka on muuten kampaajankin mielenrauhan kannalta aivan ehdoton!), jotta painopisteet saadaan kohdilleen jo suunnitteluvaiheessa.

Löytyykö suosikkeja, uusia ihastuksia? Minkälaisesta hääkampauksesta sinä haaveilet?

Meeri

Kuvat:
julesbridaljewellery.com, bridesoffadelaide.com, burnettsboards.com, etsy.com
confettidaydreams.com, etsy.com, colincowieweddings.com, elblogdeboba.com
uptowngirlfashionmagazine.com, etsy.com, brides-book.com, bridalmusings.com

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vaaleat hiukset ovat täydellisen sävyiset kampaajan jälkeen, mutta jo parin viikon jälkeen väri on muuttunut vihertäväksi tai tummankeltaiseksi? Punaiset hiukset hehkuvat aluksi liiankin kirkkaana, mutta muuttuvat tunkkaisen haalistuneiksi jo muutamassa pesussa? Hiukset takkuuntuvat sietämättömästi, vaikka niiden pitäisi olla ihan hyvässä kunnossa? Kuulostaako tutulta?

Tässä viimeisen vuoden aikana (ja koska valtaosa asiakkaistani on vaaleahiuksisia) olen vasta tajunnut itsekin kärsiväni hanaveteen kertyvistä metalleista. Yleisimmin ongelma johtuu kaivovedestä, mutta ei ole mahdoton kaupunkialueellakaan, sillä vanhoista putkista saattaa irrota mm. kuparia ja rautaa. Ongelma saattaa esiintyä jopa ns. uusiputkisessa talossa, mutta tämä on harvinaisempaa. Hyvin huokoinen hius sitten nappaa nämä metallit sisäänsä ja kierre voi alkaa.

Mistä tiedän onko suihkuvedessäni metallikertymiä?

Lattiakaakeleiden saumat ja suihkuverhon alareuna värjäytyvät ruosteenvärisiksi, lavuaariin saattaa jäädä punertavia tai vihertäviä rantuja. Ilmeisimmillään hiukset haisevat raudalta pesun jälkeen ja vaarallisilla vesillä ollaan silloin, jos kampaaja kertoo vaalennusraitafolioiden kuumentuvan hiustesi kanssa. (Metallit ja vaalennusaineet saattavat reagoida keskenään ja pahimmillaan aiheuttaa hiusten katkeamisen. Tämä on kuitenkin hyvin harvinaista.)

Mitä metallikertymät aiheuttavat hiuksille?

Ilmeisin ongelma on hiusten värin muuttuminen epäpuhtaaksi ja tunkkaiseksi. Punavärit eivät pysy, vaaleat vielä vähemmän. Tässä voi olla hankalaa erottaa normaali hiusvärin haalistuminen, oman pohjavärin vahvuus (esim. onko hius ollut vahvasti oranssi jo alunperin vaalennuksen jälkeen) ja todellinen metalliongelma. Hius voi myös takkuuntua ja tuntua kuivan tönköltä, ns. puumaiselta.

Kuinka pääsen eroon metallikertymistä?

Lievään ongelmaan riittää syväpuhdistava shampoo, jonka pitää ehdottomasti sisältää metallinsitojaa (inci-nimi Tetrasodium EDTA). Tätä ainesosaa toki saattaa löytyä normaaleistakin shampoista, kuten esim. Wellan Elements -sarjan shampoosta. SIM on kehittänyt erityisesti metallien poistoon tarkoitetun tuotesarjan SIM CX Corrector. Metallijäämien poistuminen hiuksista saattaa kestää kuukausia, joten tuotteita tulee käyttää kuuriluontoisesti.

Vihreyden poistoon voi kokeilla punaisella suoravärillä sävytettyä hoitoainetta, esim. Wellan Color Recharge sävyssä Red. Käyttöohjeet löytyvät linkin takaa.

Erityisen akuuttiin ongelmaan voi kokeilla myös apteekista saatavaa askorbiinihappojauhetta eli C-vitamiinia. Jauheesta tehdään seos shampoon ja vesitilkan kanssa, levitetään tasaisesti hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia. Hoidon jälkeen on hyvä käyttää erityisen tehokasta hoitoainetta tai maskia, sillä kovin hoitavasta toimenpiteestä ei ole kyse. Saara Sarvas on aikoinaan tehnyt erityisen havainnollistavan ohjeen askorbiinihapon käytöstä hiuksissa. Itse ajattelin lähteä tähän projektiin viikonloppuna, josko tähänkin päähän saisi vihdoin jotain tolkkua :) Muistattehan, että kaikki kokeilut tulee tehdä omalla vastuulla, vaikka homma yleisesti ottaen olisikin toimivaksi todettu. 

Metallinpoisto olisi parasta tehdä hiuksilleen ennen kampaajakäyntiä, jotta värit saadaan laitettua puhtaalle pöydälle. Joihinkin hiusväreihin on myös nykyään lisätty metallinsitojaa, joten kampaajakäynti itsessäänkin saattaa auttaa. Näin toimivat esimerkiksi Wellan Illumina -värit, joilla voidaan tehdä kiiltokäsittely värin korjaamiseksi. Minulle ei valitettavasti ole tuntemusta muista kuin Wellan väreistä, joten saa vinkata, mikäli muilta sarjoilta löytyy vastaavia värejä ja väripalveluita!

Minkälaisia vinkkejä sinulla on metallinpoistoon hiuksista?

Rautaista päivää, tyypit! ;)

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Pehmoista ja kepeää kevätfiilistä saa aikaiseksi raidoilla ja neutraaleilla sävyillä. Liiallinen lämpö taittuu pois, mutta ihan turhan viileää ei tarvitse aina edes tavoitella:

Eikö vain näytäkin yhtä pehmeältä kuin mantelimaito, ehkä vähän toffeella maustettuna? :)

-Meeri

Share
Ladataan...

Ladataan...

Joskus nyt vain sattuu käymään niin, että kampaajaväli venyy sinne puolen vuoden paremmalle puolelle. Vajaan 10 cm tuhkainen oma tyvi, punertavaksi kääntyneet latvat sekä reippaasti venähtänyt pituus tulevat kuitenkin aika iisisti kuntoon:


On aivan mahtavaa huomata, että päivässä on nykyään jo paljon enemmän valoisaa kuvausaikaa kuin vaikka viime kuussa! Tämähän tarkoittaa tietysti lisääntyvän makeover-postausten määrän lisäksi paljon uutta hymyä ja naurua maailmaan, vai mitä?!

-Meeri

Share
Ladataan...

Pages