Ladataan...

Yksi yrittäjyyden parhaita juttuja on se, että sitä voi suunnitella porukalle juuri sellaisen retriittipäivän, josta ennen on vain unelmoinut.

Niinpä suuntasimme keskiviikko-aamuna autojen nokat kohti Loviisaa ja hyvinvointikeskus Villa Mandalaa.

Reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitsee täydellinen pysähtyneisyyden ja rauhan tyyssija Villa Mandala. Tilan isäntä Mikko Harma otti meidät vastaan ja huolehti järjestelyistä (ja jälkkärijäätelöistä) pitkin päivää.

Aamupäivä kului Wellan koulutuksessa. Joni ja Esa kertoivat meille taas ne ajankohtaisimmat trendit maailmalta ja lisäksi pääsimme miettimään raitojen asettelua hieman tarkemmin. Se ei nimittäin ole ihan itsestään selvää, että minne niitä raitalappuja kannattaa missäkin tukassa laittaa!

Sananen Mandalan ruuista: voi jösses mitä herkkuja! Aamupalalla meitä odottivat uunituoreet sämpylät, täydellinen mustikka-chiatuorepuuro ja superherkullinen kaurapuuro. Lounaalla oli tarjolla mm. kvinoa-salaattia, munakoisorullia ja kurpitsakeittoa. Jälkkäriksi talon isäntä surrautti itse raakajäätelöä banaanista ja tarjoili sen raakakakkumurusien ja marjojen kera. Voe nam.

Iltapäivä omistettiin Hengähdyshetkiä-stressinhallintasessiolle, joka sisälsi pienen kerronnallisen osuuden stressinhallinnasta, hengitysharjoituksia, meditaatiota ja lempeitä venytyksiä. Ohjaaja Mia Jokiniva piti meistä niin hyvää huolta parin tunnin ajan, että salista poistui nirvanassa käyneitä, täydellisen rentoutuneita Folkkilaisia ja Wellalaisia.

Retriittipäivä oli täydellinen muistutus itselle siitä, kuinka tärkeää on joka päivä antaa aikaa itselle, pysähtyä ja vain hengittää. Aivojen ei kuulu käydä ylikierroksissa aamukasista iltakasiin. Ne eivät mene nukkumaan käskystä, sillä pysähtymistäkin pitää opetella ja keholle antaa lupa rauhoittua.

Suurkiitos Villa Mandalalle, että saimme tulla. Ainakin puolet porukastamme kertoi seuraavana aamuna nukkuneensa täydellisimmät yöunet pitkään aikaan.

-Meeri

Share

Ladataan...

Aktiiviviherseinä Naava rantautui vihdoin Lauttasaaren uuteen liikkeeseen!

Monet ovat varmasti törmänneetkin hehkutuksiini tämän tehoseinän vaikutuksista, joihin kuuluvat mm. sisäilman puhdistaminen kemikaaleista, huomattavasti vähentynyt tuulettamisen tarve sekä iltaan saakka jatkuva parempi työteho. Postaukseni kokemuksista voi lukea täältä.

Jos Naava on ihan outo juttu, lue aikaisemmasta postauksestani mistä on kyse tai silmäile tämä tiivistelmä läpi:

Kyseessä on huipputeknologiaa hyödyntävä viherseinä, jonka ihka oikeaT huonekasviT vastaavat ilmanpuhdistusteholtaan 8000 viherkasvia. Kemikaaleja syövät lehdet ja alipaine nappaavat ilman sisäänsä ja puhdistavat ilman kasvien kautta. Seinästä jatkuvasti lähtevän informaation mukaan säädetään automaattisesti mm. ilmankosteutta ja laitteen tehoa. Puhtaan sisäilman vaikutukset ovat merkittäviä sekä terveyden, työtehon että viihtyvyyden kannalta. Valmistaja on jyväskyläläinen Naava.

Nyt Lauttasaaren liikkeessä lisähyödyksi pitää mainita myöskin akustiikan parantaminen, kun suuren seinän kasvit pilkkovat avaran tilan ääntä ja kaikua.

Olemme edelleen rakastuneita.

-Meeri

Share

Ladataan...

Ihan supertuote. Näillä sanoilla kuvailisin Folkiin juuri myyntiin tullutta John Masters Organicsin Herbal Cider hair clarifyer & color sealeria.

Kyseessä on etikkapohjainen selvitys- ja puhdistusaine hiuksille. Omenaviinietikka, yrtit, vihreä tee, sitruuna ja öljyt yhdessä tekevät tehoseoksen, joka toimii mm. seuraavasti:

  • Poistaa muotoilutuotejäämiä
  • Omenaviinietikka vähentää talineritystä
  • Nokkonen tuuheuttaa ja vahvistaa hiuksia
  • Rosmariini stimuloi hiustenkasvua
  • Neutralisoi hiuspohjan pH:n
  • Poistaa hiuksista raskasmetalleja, jonka johdosta hiuksista tulee todella pehmeät
  • Kirkastaa hiusten väriä ja kiiltoa, kun sieltä poistetaan kaikki ylimääräinen
  • Saattaa jopa hieman purkaa mietoja kasvivärijäämiä hiuksesta (ei poista tavallista hiusväriä)

Itsehän hypin riemusta, kun kuulin tästä luonnonkosmetiikan tuotteesta ja ensimmäisen testauskerran jälkeen olen suorastaan seonnut. Tyypillinen käyttötarkoitus tälle olisi juuri ennen (kasvi)värjäystä, jolloin puhdistunut hius ottaa uutta väriä vastaan kaikista parhaiten. Herbal cideria voi käyttää myös kauniin hiusvärin ylläpitoon, kun sameuttavat asiat poistetaan säännöllisin väliajoin.

Itselleni tämä tuo kuitenkin merkittävimmän avun metallinpoistoon hiuksista. Vaikka suohkusuodatin painaa täysillä duunia, Lauttasaaren kotini putkiston hc-kuparivesi kuitenkin tummentaa hiuksiani aina jonkin verran, sillä latvani on niin huokoinen, että se oikein imaisee itseensä kaiken lähellä liikkuvan.

Korkillinen Herbal Cideriä lasilliseen vettä, päähän ja 10 minuutin vaikkari (pullon ohjeen mukaan 1-3 minuuttia, mutta mulla olikin tämä hc-vaihe päällä), ja muutos on aika merkittävä.

Hoidon jälkeen hiukset selviävät helposti, ovat todella pehmeämmät, ilmavat ja jotenkin painottomat. Sävy kirkastuu (eli vähän vaalenee) ja kiillottuu silmissä. Vähän kuin kasvojenkuorinta ja naamio parhaimmillaan, mutta hiuksille!

Herbal Cideria saa nyt siis Lauttasaaren Folkista, ensi viikolla myös keskustan liikkeistä sekä esim. Eco Beauty Wellnessin nettikaupasta.

-Meeri

Share

Pages