Ladataan...

Löytyykö silmistäsi hasselpähkinän tai meripihkan sävyjä? Ehkäpä jopa eben-puuta? Alkuviikko omistettiin hiusvärien valintaan vihreille ja sinisille silmille, nyt on kaikkien teidän ruskeasilmäisten vuoro. Lähtökohtaisesti ruskeiden silmien seuraksi tarjotaan aina lämpimiä ja runsaita sävyjä, mutta nyt moni trendiopas kehottaa valitsemaan vastavärejä viileiden sävyjen puolelta, jolloin ihon sävy ja silmät korostuisivat. Katsotaanpa Natalie Portmanin tähdittämistä kollaaseista, miltä se näyttäisi:

Ruskeat silmät + kupariset sävyt

Punertavat sävyt nostavat Natalien iholta ja huulilta esiin aprikoosin ja persikan sävyjä (eli niitä lämpimiä sävyjä, joita mielletään päivettyneeseen ihoon). Ehkäpä tästä johtuu selkeä biitsifiilis, rentous ja huolettomuus -selkeä tyylivalinta. Myös silmät näyttävät intensiivisiltä ja tummilta.

Ruskeat silmät + lämpimät sävyt

Tämän klassisempaa yhdistelmää saa hakea. Ruskeasilmäisten luonnollinen hiusväri löytyy todennäköisesti tältä kartalta, iho näyttää neutraalilta ja terveeltä. Koko ilme on hillitympi ja simppelimpi kuin punertavien hiusten kanssa.

Ruskeat silmät + viileät sävyt

Viileät sävyt saivat Natalien meikin muuttumaan ruusu- ja pinkkipohjaiseksi, aprikoosit ja persikat ovat tipotiessään. Viileä sävy voi olla todella tietoinen asennevalinta ja sopii parhaiten nuorille babyfaceille. En voi sille mitään, mutta huomasin vasta näiden viileiden sävyjen rinnalla, että Natalien silmien alla on pari aavistuksenomaista rypynhiventä. Onkohan vanhennusefekti vain omissa silmissäni?

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Klassisten ja luonnollisten sävyjen ystävänä valitsisin jälleen kerran lämpimät ruskeat ilmeisimmäksi valinnaksi ruskeasilmäiselle asiakkaalle. Tyylikeinoina punertavat sävyt ovat upeita, viileät harvinaisen rohkeita. Mihin valintaan siellä ruudun takana päädyttiin?

-Meeri

Share

Ladataan...

Haasteita oikean hiusten sävyn valinnassa? Eilen mietittiin parasta vaihtoehtoa vihreille silmille, tänään pureudutaan sinisten silmien saloihin. Kuten eilisessäkin postauksessa mainitsin, on makuasia, haluaako viileänsävyisen ihon ja sinisten silmien rinnalle perinteisesti viileänsävyiset hiukset vai lähteekö hakemaan korostusta nimenomaan vastavärien kautta. Katsotaanpas kuvia ajatusten tueksi, mallina ihana Julianne Hough:

Siniset silmät + kupariset sävyt

Oranssit vivahteet korostavat sinisiä silmiä ja toimivat todella hyvin varsinkin päivettyneelle iholle. Kupariset sävyt saattavat kuitenkin vaatia viileänsävyiseltä iholta paljon, sillä punertavat pikkuvihreet sinertäväpohjaisella iholla korostuvat herkästi, kun ne löytävät väriparin hiuksista. Mansikkaiset ja ruusuiset sävyt saattavatkin toimia sinisilmäiselle yksityiskohtina ja raitoina paremmin kuin kokopäänvärinä.

Siniset silmät + lämpimät sävyt

Väripari näyttäisi toimivan aivan loistavasti Juliannen ihoa vasten, joka hehkuu toffeisten raitojen lähellä terveenä ja raikkaana. Kokonaisuus on jotenkin tasapainoinen ja luonnollinen, yllättävän neutraali.

Siniset silmät + viileät sävyt

Kirkkaat ja tuhkaiset viileät sävyt kuulastavat ihon ja häivyttävät ihon sävyjä. Päivetys näyttäisi vähän häviävän, joten sävyt toimivat parhaiten tonennäköisesti talviaikaan. Tällöin kasvoille on hyvä tuoda eloa esimerkiksi kirkkaalla huulipunalla tai vaatteilla, jottei yleisilme ala muistuttaa lakanaa.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Juliannen iho näyttää selkeästi ruskeimmalta ja silmät sinisemmiltä punertavia hiuksia vasten. Viileät sävyt taas tekevät kasvoista ja silmistä hieman kalpeammat, mutta toisaalta niistä nousee esiin kaunis ruusuinen hehku. Viileät sävyt myös tuovat vaaleisiin kasvoihin tyyneyttä ja tyylikkyyttä. Oma uusi rakkaus löytyy kuitenkin selkeästi vaalean toffeisista sävyistä enkä maltakaan odottaa seuraavaa kampaajakäyntiäni!

Löytyykö omaa suosikkia?

Huomenna luvassa vielä ruskeat silmät, palataan siis pian!

-Meeri

Share

Ladataan...

Oikean hiussävyn valinta oman ihonsävyn ja silmien värin mukaan saattaa olla yllättävän kinkkinen juttu. Selkeää sääntöä on vaikea antaa ja makumieltymykset usein määräävät lopullisen päätöksen. On koulukuntia, joiden mukaan viileänsävyinen iho ja siniset silmät ansaitsevat rinnalleen viileänsävyiset hiukset. Toisten mielestä taas nimenomaan vastaväreistä haettu lämmin hiussävy saa ihon ja silmät kukoistamaan.

Keräsin kollaasit vihreille, sinisille ja ruskeille silmille yleisimmistä hiusväreistä. Kuvista näkee yllättävän helposti minkätyyppiset sävyt kirkastavat silmiä ja ihoa ja mitkä taas vievät kaiken värin kasvoilta ja jopa vanhentavat. Aloitetaan vihreistä silmistä, mallina suloinen Amanda Seyfried:

Vihreät silmät + kupariset sävyt

Aloitetaan ilmeisimmästä valinnasta: Vihreät silmät todella pomppaavat esiin vastavärinsä punertavan, kuparin ja ruusukullan ympäröiminä. Poskien väri on persikkainen ja iho vaikuttaa terveen hehkuvalta ja päivettyneeltä.

Vihreät silmät + lämpimät sävyt

Hunajainen vaalea, toffeiset raidat ja maitosuklaan sävyt saavat edelleen ihon näyttämään hyvinvoivalta. Lämmin ruskea voisi olla hyvin luonnollinen ja raikas valinta (tai jopa hiusten oma sävy) vihreäsilmäiselle. Klassisempi kuin kupari, joka taas on tosi persoonallinen valinta.

Vihreät silmät + viileät sävyt

Tuhkaiset ja viileät hiussävyt tuovat silmien väriin ripauksen harmautta. Omaan silmään myös Amandan iho vaikuttaa harmaammalta, joten meikin käyttö korostuu, jotta ihoon saadaan hehkua ja väriä. Viileä hiusväri vihreäsilmäiselle on ehkä rohkein tyylivalinta.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Tästä kuvasta on helppo vielä vierekkäin vertailla erilaisten sävyjen vaikutusta silmiin ja ihoon. Tämän perusteella valitsisin Amandalle lopulta keskimmäisen sävymaailman, eli lämpimien ruskeiden sävyjä. Jos taas Amanda olisi muutoin tyyliltään rohkea ja hivenen boheemi, valinta olisi ehdottomasti kuparin puolella. Minkä sävyn sinä valitsisit?

Huomenna tiedossa infopaketti sinisista silmistä, ylihuomenna ruskeista! :)

Meeri

Share

Ladataan...

Tästä aiheesta tulee niin paljon kyselyjä, että teenpä asiasta ihan oman postauksen. Folk Helsingin kampaajien ajankohtaisia tekeleitä löytyy parhaiten Instagramista. #folkhelsinki-tägin alle menee melkeinpä kaikki hiuskuvat, mutta meillä on myös jokaisella tekijällä oma nimimerkki, jota seurata.

@folkhelsinki

Allekirjoittaneen ylläpitämä, sisältää sekä omia juttuja, blogin aiheita että Folkin muiden tyyppien repostauksia.

@anjaelina

Albertinkadun liikkeen Anja, hiusten lisäksi ihania reissukuvia.

@hannamarja

Hanna Albertinkadun liikkeeltä. Tukkafiilistelyä sekä suloinen mäyräkoira Nasu.

@ponnarikielto

Veera Aurorankadun liikkeeltä, ahkeraa tukkapostausta!

@folkhelsinki_sofi

Aurorankadun liikkeen Sofi, paljon tukkaa ja ihania arkikampausideoita.

Toivotamme teidät kaikki oooikein lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan meitä Instagramissa! <3 <3

-Meeri

Share

Ladataan...

The hair story -palsta saa jatkoa sympaattisen ja luonnollisen oloisesta Jennifer Lawrencesta. Vuonna -90 syntynyt neiti on ehtinyt vaihtaa hiustyyliään vuodesta 2006 alkaneella näyttelijänurallaan niin tuhottoman monta kertaa, että kuvien rankkaus osoittautui yllättävän työlääksi! Selväksi tuli ainakin se, että Jenniferin kampaajakäyntiväli on pisimmillään 4 viikkoa.

2007-2010

Söötti Jennifer aloitteli TV-uraansa 17-vuotiaana todellisessa sunkissed-lookissa (vas. ylä). Seuraava kuvalöytö on vasta vuodelta 2010 (oik. ylä), jossa lapsenomainen suloisuus välittyy kiharoita myöten. Vas. alakulman hiukset ovat täydellinen sekoitus luonnonlasta, vintagea ja etelä-Ranskalaisia lomia - yksi suosikeistani! Jennifer teki ensimmäisen ison roolinsa vuonna 2010 Winter's bone -filkassa ja kertaheidolla muuttui myös lookki lapsesta kunnon beibemeininkiin (oik. ala).

2011-2012

2011 alkoi löytyä oma lookki kerrostetussa blondissa ja kevyessä sivuotsiksessa (ylärivi). Kuvioihin alkoi tulla isot Hollywood-tapahtumat, mukaan lukien helmikuiset Oscarit (oik. ylä). Suurin osa ihmisistä tuntee Jenniferin Nälkäpeli-saagan pääosasta. Katniss-nimisen tytön rooliin haettiin todellista luonnollisuutta, joten yksivärinen ruskea peitti blondit kutrit (vas. ala). Elokuvan ensimmäisen osan jättisuosion siivittämänä Jennifer pomppasi kertaheitolla kaikkien aikojen kovapalkkaisimmaksi action-naisnäyttelijäksi. Vahvasta roolista huolimatta vaalea veti puoleensa ja jo alkuvuodesta 2012 Jennifer nähtiin jälleen tutussa blondissa ja sivuotsiksessa (oik. ala).

2012-2013

Loppuvuodesta 2012 Nälkäpelin toisen osan myötä tummat kutrit palasivat (vas. ylä), mutta 2013 alkuun mennessä vaaleus palasi balayage-raitojen muodossa. Oma mielipiteeni - ehdottomasti muutos parempaan! Samoihin aikoihin Jennifer napsi lukuisia pystejä parhaasta naispääosasuorituksesta roolistaan Silver Linings Playbook -elokuvassa. Hiusten sävy sai vielä lämmetä huomattavasti ennen toukokuista kokovaaleaa pitkää polkkaa (oik. ala). Ehkäpä näihin aikoihin alettiin jo haaveilla selkeästi lyhyemmästä mallista.

2013-2015

Marraskuussa 2013 Jennifer räväytti näyttävällä pixiellä, joka muistetaan yllättävän hyvin siihen nähden, että jo maaliskuun 2014 Oscareissa (oik. ylä) oli niskahiuksissa nähtävissä yritteliäs kasvatusprosessi, vain pari kuukautta lyhyen leikkauttamisesta . Vuosi 2014 menikin kasvatellessa, lokakuussa oltiin jo ihanassa vintage-tyylisessä leukamitassa (vas. ala). Samoihin aikoihin kuvattiin elokuvaa Joy. 2015 menivät joko hermot kasvatusprosessiin tai jokin rooli vaati uutta lookkia, sillä neitonen laitatti päähänsä hetkeksi aikaa massiiviset pidennykset (oik. ala).

2015-2016

Vuoden 2015 marraskuisella Nälkäpelin viimeisen osan promokiertueella Jennifer nähtiin jotenkin ihanan luonnontilassa.Vaalea polkka näyttää freshiltä ja pukee Jenniferin kasvoja varsinkin kevyille laineille kiharrettuna. Alkuvuodesta 2016 hiusten sävy on muuttunut huomattavasti viileämmäksi (vas. ala), lieneekö uudella X-Men-leffan roolilla osuutta asiaan? Viimeisessä kuvassa Jennifer kuluvalta huhtikuulta sleekissä lookissaan.

Aikas kameleontti tuo Jennifer, eikö vain? Mikä lookki on sinun suosikkisi??

Lue myös The Hair Story -palstan edelliset osat: Scarlett Johansson, Margot Robbie ja Kendall Jenner.

-Meeri

Kuvat:
2007-2010: Vogue.com x2 / Teenvogue.com / Stealherstyle.net
2011-2012: Vogue.com
2012-2013: Marieclaire.com / Vogue.com / Elle.com / Vogue.com
2013-2015: Marieclaire.com / Vogue.com x2 / Telegraph.co.uk
2015-2016: Vogue.com / Telegraph.co.uk / Vogue.com x2

Share

Ladataan...

"Anteeksi, ne on ihan tosi likaiset!" Siinäpä lausahdus, jonka kuulen kampaajana asiakkaalta harva se viikko. Vähintään yhtä moni miettii, että en tiennyt, että pitääkö tulla puhtailla vai likaisilla, joten pesin ne nyt aamulla, kun olin salilla ja tosi hikinen...

Vastaus tähän ikuiseen pulmaan on melko yksiselitteinen: Kampaajaa varten ei tarvitse pestä hiuksia. Hiuspohjan oma tali jopa suojelee ihoa värjäyksen aikana, toisin kuin putipuhtaaksi hinkattu päänahka. Lisäksi hiuksia on helpompi käsitellä, kun ne eivät ole aivan tuhottoman leijuvat. Voit kyllä luottaa siihen, että kampaaja on ammattilainen eikä nyt normaalisti pesemätöntä hiusta säikähdä. However, kohtuus tässäkin asiassa: rasvaa tihkuva, superlikainen, kuivashampoosta tönkköinen ja ullakolta tuoksahtava tukka on eri juttu. Sen käsittely saattaa olla jo vähän hankalaa esim. raidoittaessa. Pesuväliä ei siis tarvitse erikseen myöskään venyttää kampaajalle mentäessä :)

Että no panic, ihan normaalilla tukalla vaan kampaajalle ja kaikki on aivan hyvin! :D

-Meeri

PS: Löytyykö oma tukka kollaasista? :D

Share

Pages