Ladataan...
Itärajapakolainen

Kun poikaystävästäni tuli pikapikaa avopuolisoni, alkoi aivan jäätävä pitkin Suomea reissaaminen. Ajatuksena oli juhlistaa yhteenmuuttoa ja molempien lomaa käymällä Helsingissä tsekkaamassa Korkeasaaren eläintarjonta ja Sealifen haikalat. Varattiin sitä varten hotelli Pasilasta ja h-hetken koittaessa hurautettiin sateen saattelemana Tampereen kupeesta pääkaupunkiseudulle. Koska sää oli surkea, sisälsi ensimmäinen reissupäivä shoppailua Jumbossa, Sealife-käynnin ja hyvää ruokaa Vapianossa. Muutama juoma hotellin viereisessä pubissa ja hyvät yöunet, siinä kaikki.

Seuraava päivä startattiin erinomaisella aamiaisella ja suunnattiin jo ennen Korkeasaaren aukeamista portille norkoilemaan. Sää oli aurinkoinen, mutta viileähkö, joten nähtiin lähes kaikki eläimet, kun kissaelukatkin vaivautuivat liikuskelemaan. Mies oli käynyt Korkesaaressa viimeeksi lapsena, joten oli mukava, että eläimet näyttäytyivät niin sankoin joukoin. Ajettuamme kotimatkalla harhaan, päätimmekin samalla vaivalla hurauttaa Turkuun, jossa mies on ennen asustellut. Kävelimme Turun keskustassa ja huomasimme Aurajoen rannassa Kansainväliset markkinat, josta haimme suklaalla kuorrutettuja mansikkavartaita. Ajelimme illalla kotiin, vaikka tiedossa oli, että seuraavana päivänä suuntaamme Uuteenkaupunkiin, aivan Turun lähettyville. 

Uudessakaupungissa kävimme miehen perheen luona syömässä ja neuvottelemssa asunnonvälittäjän kanssa miehen asunnon myynnistä. Matkan päätarkoitus oli kuitenkin käydä Kustavissa Vuosnaisten laiturilla. Matkalla oli hienot maisemat ja lossimatka kauniissa, lämpimässä kesäsäässä. Kotiin oli kuitenkin lähdettävä ajoissa, sillä tiedossa oli illalla vielä pesäpallopeli Tampereella. Viikkoon mahtui jopa vapaapäivä ennen kuin suuntasimme juhlimaan miehen sukujuhlia Suonenjoelle Myllykosken kievariin, jossa olikin tiedossa uusiin ihmisiin tutustumista, erinomaisia buffetruokia ja kaunis miljöö. Saman päivän aikana ajettiin takaisin kotiinkin, joten autossa sai taas istua pitkän kaavan mukaan. 

Päivä väliä ja sitten auto liikkui taas itää kohti. Lappeenrannassa kävimme vanhempieni luona, näimme siskoani ja hengailimme satama-alueella ja hiekkalinnalla. Ajoissa oli kuitenkin suunnattava taas nukkumaan, sillä seuraavana päivänä oli suunnattava kohti Mikkeliä, parasta ystävääni ja jo helmikuussa varattua tatuointiaikaa. Yli neljä tuntia naputeltiin tatskaa ihoon ja illalla käytiin miehen ja kaverin kanssa syömässä ja vietettiin aikaa yhdessä. Seuraavana päivänä palattiinkin jo Lappeenrantaan vanhempieni luokse, sillä juhannus alkoi painaa päälle. Mummon luona ehdittiin vielä vierailemaan, vaikka väsy alkoi jo painaa. 

Juhannusateria syötiin isovanhempieni mökillä, josta suuntasimme vanhempieni mökille illanviettoon. Veto alkoi olla pois, eikä mitän riehakasta iltaa saatu aikaiseksi. Keskityimme syömiseen ja lepoon, sillä seuraavana päivänä täräytettiin taas neljän tunnin automatka kotiin pirkanmaalle. Viime viikonloppuna täytyi vielä tehdä vierailu takaisin Etelä-Karjalaan, sillä siellä juhlittiin minun ja mummini syntymäpäiviä ennakkoon. Lisäksi meillä oli varattu sunnuntaille kaksi lippua Imatralla pelattavaan Itä-länsi-otteluun. Upeasti toimivat järjestelyt Imatralla Ukonniemen stadionilla ja viihdyimme todella. Pelin jälkeen oli kuitenkin aika palailla taas kotiin. 

Luulen, ettemme liiku ainakaan viikkoon yhtään minnekään.

 

Share

Ladataan...
Itärajapakolainen

Ensinnäkin olen pahoillani tästä blogihiljaisuudesta, jota on taas kestänyt tolkuttoman kauan. Olen monta kertaa avannut blogin ja meinannut kirjoittaa jotain, mutten ole sitten kuitenkaan saanut mitään järkevää aikaiseksi. Tämä nykyinen blogini on ollut olemassa jo niin kauan, että se on täynnä myös todella vanhoja juttuja. Mielessä on käynyt uuden blogin aloittaminen puhtaalta pöydältä tai kokonaan kirjoittamisen lopettaminen. 

Käyn tässä postauksessa nyt läpi muutamia viimeaikaisia kuulumisia teemoittain.

 

Työ

Viimeinen työviikko on menossa, mutta makaan saikulla kotona. Huomenna olisi viimeinen työpäivä, mutta missaan sen, enkä pääse hyvästelemään lapsia. Ensi vuoden lapsilistat ovat selvillä ja työsopimus kirjoitetaan elokuussa. Edessä on taas 9 viikkoa tyhjyyttä/lomaa, kun kausityön vuoksi minut potkitaan kesäksi pihalle firmasta. 

 

Terveys

Kuten yllä viittasinkin, olen sairaana. Kyseessä on ihan perus poskiontelontulehdus, joka alkoi kovalla kurkkukivulla jo viikkoja sitten. Kävin tällöin köyhtymässä yksityisellä lääkäriasemalla vain saadakseni kuulla, että kyseessä on todennäköisesti virus. Kun tauti viime viikonloppuna muuttui rajuksi, limaiseksi yskäksi, pistäydyin työterveydessä. Sain kovat antibiootit, jotka jouduin jättämään kesken muutaman tabletin jälkeen minulle poikkeuksellisen rajujen vatsaoireiden takia. Nyt olen sitten toipumassa tuosta antibiottien aiheuttamasta vessassa ramppaamisesta. Toisinaan edelleen myös yskin. Paniikkihäiriö ja IBS ovat olleet kevään ok, ei mitään mainittavaa niissä.

 

Opinnot

Journalistiikan ja viestinnän perusteet junnaavat paikoillaan. Tarkoitus oli saada kaikki valmiiksi lomaan mennessä, mutta siitä tavoitteesta luovuttiin jo kauan sitten. Nyt tarkoitus on saada kaikki valmiiksi kesän aikana ja voi olla, että siitäkin vielä lipsun, kun opiskeluoikeus jatkuu ensi kesään asti. Kun saan nämä yliopisto-opinnot päätökseen Avoimessa yliopistossa, kieltäkää minua ottamasta mitään uusia opintoja!

 

Parisuhde

Mainitsin eräässä postauksessa aloittaneeni parisuhteen. Useamman kuukauden juttelu sai aikaan sen, että tapasimme toisemme vapun tienoilla, aloitimme suhteen ja ensi viikolla mies muuttaa toisesta kaupungista luokseni. Joidenkin mielestä nopeaa toimintaa, mutta mitä sitä jahkailemaan. Jos homma ei toimi, ei siltoja ole poltettu ja paluu entiseen elämään käy molemmilta melko helposti. Kaukosuhde ei meidän välillämme olisi toimiva ratkaisu pidemmän päälle, joten näillä mennään ja täytyy sanoa, että olen kyllä tyytyväinen ja onnellinen juuri tähän tilanteeseen, joka meillä nyt on. 

 

Kuntoilu

Pelkkä sana "kuntoilu" saa aikaan ristiriitaisia tunteita. Viime kuussa päivitetty kuntosaliohjelma odottaa minua, joten salille pitäisi taudin jälkeen palata. Olen tehokkaasti laiminlyönyt kaikkea liikuntaa, joten kesä ilman työkiireitä olisi nyt se paikka, jolloin olisi todella aikaa ryhdistäytyä. Se saanko mitään aikaiseksi jää nähtäväksi. Pohjalta on vain yksi suunta ja se on ylöspäin. 

 

Tällaisia kuulumisia minulla. Kertokaa toki mitä kesäsuunnitelmia teillä on? Voitte samalla myös vinkata, miten minun kannattaisi edetä blogin suhteen: lopettaa, jatkaa entiseen malliin vai aloittaa puhtaalta pöydältä?

Share

Ladataan...
Itärajapakolainen

Tuli taas lupauduttua töihin ensi lukukaudelle. Sama työ aamu- ja iltapäivätoiminnassa, ehkä sijaisuuksia nuorisokahvilassa. Vielä vuosi, sitten etsin jotain muuta. Näin olen luvannut jo useampana vuonna.

Osa-aikatyö ei varsinaisesti ole mikään oma ihanteeni. Tässä elämäntilanteessa olisi aikaa painaa pidempääkin päivää, vaikka hätätapauksessa vuorotyötä. Osa-aikainen työsuhde sopisi paremmin perheelliselle tai kiireiselle. Ei tällaiselle oman elämänsä arjen sankarille. 

Kaikesta huolimatta olen iloinen siitä, että on työ. Että työyhteisö on mukava, asiakkaat pääosin ihan ok. Palkka nyt on surkea, mutta tyhjää parempi. Aamuisin saa nukkua pitkään ja illat ovat aina omaa aikaa. Viikonloppuisin ei töihin tarvitse mennä ja koulujen loma-ajat lomailen itsekin. Olen onnellinen jopa 9vk:n kesälomasta vuosittain, kun sopimukseni katkaistaan jälleen kerran säästösyistä, jotta minut voidaan palkata taas uudestaan koulujen alkaessa. 

Tätä sopimusta on jäljellä vähän yli 3 viikkoa. Enää 16 työpäivää, 80 työtuntia. Sitten olen taas hetkellisesti kokonaan työttömyyskassan armoilla. Yhdeksän viikon jälkeen sitä jo meneekin ihan mielellään töihin. 

 

Share

Pages