Ladataan...
Itärajapakolainen

Ensinnäkin olen pahoillani tästä blogihiljaisuudesta, jota on taas kestänyt tolkuttoman kauan. Olen monta kertaa avannut blogin ja meinannut kirjoittaa jotain, mutten ole sitten kuitenkaan saanut mitään järkevää aikaiseksi. Tämä nykyinen blogini on ollut olemassa jo niin kauan, että se on täynnä myös todella vanhoja juttuja. Mielessä on käynyt uuden blogin aloittaminen puhtaalta pöydältä tai kokonaan kirjoittamisen lopettaminen. 

Käyn tässä postauksessa nyt läpi muutamia viimeaikaisia kuulumisia teemoittain.

 

Työ

Viimeinen työviikko on menossa, mutta makaan saikulla kotona. Huomenna olisi viimeinen työpäivä, mutta missaan sen, enkä pääse hyvästelemään lapsia. Ensi vuoden lapsilistat ovat selvillä ja työsopimus kirjoitetaan elokuussa. Edessä on taas 9 viikkoa tyhjyyttä/lomaa, kun kausityön vuoksi minut potkitaan kesäksi pihalle firmasta. 

 

Terveys

Kuten yllä viittasinkin, olen sairaana. Kyseessä on ihan perus poskiontelontulehdus, joka alkoi kovalla kurkkukivulla jo viikkoja sitten. Kävin tällöin köyhtymässä yksityisellä lääkäriasemalla vain saadakseni kuulla, että kyseessä on todennäköisesti virus. Kun tauti viime viikonloppuna muuttui rajuksi, limaiseksi yskäksi, pistäydyin työterveydessä. Sain kovat antibiootit, jotka jouduin jättämään kesken muutaman tabletin jälkeen minulle poikkeuksellisen rajujen vatsaoireiden takia. Nyt olen sitten toipumassa tuosta antibiottien aiheuttamasta vessassa ramppaamisesta. Toisinaan edelleen myös yskin. Paniikkihäiriö ja IBS ovat olleet kevään ok, ei mitään mainittavaa niissä.

 

Opinnot

Journalistiikan ja viestinnän perusteet junnaavat paikoillaan. Tarkoitus oli saada kaikki valmiiksi lomaan mennessä, mutta siitä tavoitteesta luovuttiin jo kauan sitten. Nyt tarkoitus on saada kaikki valmiiksi kesän aikana ja voi olla, että siitäkin vielä lipsun, kun opiskeluoikeus jatkuu ensi kesään asti. Kun saan nämä yliopisto-opinnot päätökseen Avoimessa yliopistossa, kieltäkää minua ottamasta mitään uusia opintoja!

 

Parisuhde

Mainitsin eräässä postauksessa aloittaneeni parisuhteen. Useamman kuukauden juttelu sai aikaan sen, että tapasimme toisemme vapun tienoilla, aloitimme suhteen ja ensi viikolla mies muuttaa toisesta kaupungista luokseni. Joidenkin mielestä nopeaa toimintaa, mutta mitä sitä jahkailemaan. Jos homma ei toimi, ei siltoja ole poltettu ja paluu entiseen elämään käy molemmilta melko helposti. Kaukosuhde ei meidän välillämme olisi toimiva ratkaisu pidemmän päälle, joten näillä mennään ja täytyy sanoa, että olen kyllä tyytyväinen ja onnellinen juuri tähän tilanteeseen, joka meillä nyt on. 

 

Kuntoilu

Pelkkä sana "kuntoilu" saa aikaan ristiriitaisia tunteita. Viime kuussa päivitetty kuntosaliohjelma odottaa minua, joten salille pitäisi taudin jälkeen palata. Olen tehokkaasti laiminlyönyt kaikkea liikuntaa, joten kesä ilman työkiireitä olisi nyt se paikka, jolloin olisi todella aikaa ryhdistäytyä. Se saanko mitään aikaiseksi jää nähtäväksi. Pohjalta on vain yksi suunta ja se on ylöspäin. 

 

Tällaisia kuulumisia minulla. Kertokaa toki mitä kesäsuunnitelmia teillä on? Voitte samalla myös vinkata, miten minun kannattaisi edetä blogin suhteen: lopettaa, jatkaa entiseen malliin vai aloittaa puhtaalta pöydältä?

Share

Ladataan...
Itärajapakolainen

Tuli taas lupauduttua töihin ensi lukukaudelle. Sama työ aamu- ja iltapäivätoiminnassa, ehkä sijaisuuksia nuorisokahvilassa. Vielä vuosi, sitten etsin jotain muuta. Näin olen luvannut jo useampana vuonna.

Osa-aikatyö ei varsinaisesti ole mikään oma ihanteeni. Tässä elämäntilanteessa olisi aikaa painaa pidempääkin päivää, vaikka hätätapauksessa vuorotyötä. Osa-aikainen työsuhde sopisi paremmin perheelliselle tai kiireiselle. Ei tällaiselle oman elämänsä arjen sankarille. 

Kaikesta huolimatta olen iloinen siitä, että on työ. Että työyhteisö on mukava, asiakkaat pääosin ihan ok. Palkka nyt on surkea, mutta tyhjää parempi. Aamuisin saa nukkua pitkään ja illat ovat aina omaa aikaa. Viikonloppuisin ei töihin tarvitse mennä ja koulujen loma-ajat lomailen itsekin. Olen onnellinen jopa 9vk:n kesälomasta vuosittain, kun sopimukseni katkaistaan jälleen kerran säästösyistä, jotta minut voidaan palkata taas uudestaan koulujen alkaessa. 

Tätä sopimusta on jäljellä vähän yli 3 viikkoa. Enää 16 työpäivää, 80 työtuntia. Sitten olen taas hetkellisesti kokonaan työttömyyskassan armoilla. Yhdeksän viikon jälkeen sitä jo meneekin ihan mielellään töihin. 

 

Share

Ladataan...
Itärajapakolainen

  

Sitoutua niin syvästi
että muuttuu pohjattomaksi
Puristaa niin lujasti
että muuttuu rajattomaksi
Rakastaa niin mielettömästi
ettei mikään enää
ole vailla merkitystä

Tommy Tabermann

 

 

Vappu toi mukanaan uuden miehen, parisuhteen ja onnellisuuden. 

Ei hullumpi vappu.

Share

Pages