Ladataan...
Janita Johanna

 

 

Olen innoissani... tulevasta vuodesta, uusista opinnoista, maisemista ja kokonaan uudesta arjesta. Kauhee sanoa mut oon myös innoissani tulevasta syksystä, viilenevistä ja pimenevistä illoista ja syysvaatteista. 

Haluan... kaiken uudesta Marimekon syysmallistosta, sisustaa sekä Kallion kodin, että uuden opiskelija-asunnon lattiasta kattoon ja paljon uusia vaatteita. Jos ajatellaan vähemmän materialistin aivoilla, niin haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa ihanien tyyppien kanssa ennen lähtöä. Tää onneksi toteutuukin.

Luen... Tess Gerritsenin Eloonjäänyttä. Oon perinyt äidiltäni viehtymyksen mitä sairaimpiin murha/rikosdekkareihin ja tänä kesänä oonkin lukenut normaalia enemmän. Gerritsen on ammatiltaan lääkäri ja kirjottaa välillä liiankin yksityiskohtaisesti kaikkea ihmisanatomiaan liittyvää. Ihan huippukirjoja, suosittelen lämpimästi jos on yhtään niin sairas kuin mä tai mun äiti :-).

 

 

Katson... tuhannetta kertaa Modernia perhettä Netflixistä ja oon saanut tähän poikaystävänikin mukaan. Se on vaan kerta toisensa jälkeen yhtä hauska ja mieltä lämmittävä sarja. 

Suunnittelen... tätä jouduin miettimään hetken ja tällähetkellä en suunnittele oikeastaan mitään, mikä on erittäin harvinaista. Yleensä suunnittelen kokoajan jotain. On tässä tosin jo suunniteltukin viimeiakoina vaikka mitä ja nyt alkaa kaikki olemaan suhteellisen selkeetä, ihan kiva tilanne.

 

 

Tänään oli mun vika työpäivä ja haikein mielin hyvästelin kaikki työkamut. Kukkakimppu kädessä kotiin lähtiessä alkoi todellisuus pikkuhiljaa jo iskemään. Vielä on kuitenkin muutamat Suomipäivät edessä <3.

Kuvat on otettu eilen Talin siirtolapuutarhassa, jossa oltiin luistelutyttöjen kanssa viettämässä kesäiltaa. Vaikka itse sanonkin niin tuli jotenkin tosi ihania kuvia! 

 

 

 

Kivaa viikonloppua!

 

xx, Janita

Ladataan...

Ladataan...
Janita Johanna

 

 

 

Ekaa kertaa pitkästä aikaa on tällainen rauhallinen lauantaiaamu ihan vaan kotona, viimeviikolla oltiin Berliinissä ja sitä edellisenä kavereiden kanssa mökillä. 

Jäljellä on siis enää yksi kokonainen viikko ennen lähtöä. Lopetan työt ensviikon perjantaina ja seuraavan viikon keskiviikkona 22.8. lennetään Amsterdamiin, josta saadaan Student Housing Hollandin järkkäämä kyyti suoraan meidän kämpille Tilburgiin (!). Välimatkaa kaupungeilla on noin 87 kilometria.

Ollaan vuokrattu huoneet edellämainintun SHH:n kautta, mikä vaikuttaa ainakin toistaiseksi tosi hyvältä ratkaisulta tällaiselle vuoden rupeamalle. SHH on siis yliopistosta irrallinen palveluntarjoaja, joka vuokraa Hollannissa taloja opiskelijoille. Taloissa on yleensä 4-8 huonetta ja yhteiset kylppärit ja keittiöt. Ehkä suurin syy päätyä vuokraamaan kämppä tätä kautta oli heidän tarjoamansa All-in service, eli vuokraan kuuluu automaattisesti kaikki seuraavat:

 • kalustetut huoneet
 • ympärivuorokautinen päivystys (sähkökatkot, vahingot, turvallisuusasiat ym.)
 • haku lentokentältä
 • paikallinen pankkitili
 • julkisen liikenteen matkakortti
 • kuntosalikortti
 • oma polkupyörä
 • WiFi
 • lääkäripalvelut (SHH järjestää ajanvarauksen)
 • paikallinen SIM-kortti
 • kaupunkikierros
 • I*ESN- opiskelijajäsenyys

Meidän talossa on huoneet kahdeksalle opiskelijalle ja meille on tehty yhteinen Facebookryhmä jo juhannuksena, jolloin päästiin stalkkaamaan meidän tulevia kämppiksiä. Meidän kahden suomalaisen lisäksi taloon majoittuu ihmisiä muun muassa Kiinasta, Saksasta, Turkista ja Meksikosta.

Edessä  siis melkoinen elämänmuutos, itsehän en oo koskaan asunut kämppiksen kanssa, ainoastaan yksin ja nyt 1,5 vuoden ajan poikaystäväni kanssa. On mielenkiintoista nähdä miten arki sujuu noin eri kulttuureista tulevien kesken, erityisesti kiinnostaa nähdä mitä ihmiset ostavat jääkaappiin :-D!

 

 

Itse koulun kannalta on saanut tehdä yhtä jos toista järjestelyä jo ennen lähtöä. Tutkintoomme kuuluu 12 opintopisteen edestä valinnaisia kielen opintoja, joille aukesi ilmottautuminen tällä viikolla. Olin etukäteen kuullut, että syksyn kurssit ovat haluttua tavaraa, jonka vuoksi olin minuutilleen paikalla kun ilmottautuminen alkoi ja pääsin haluamalleni kurssille. Ilmoittauduin ilmeisesti astetta haastavammalle englanninkielenkurssille, josta löytyy lisätietoja täältä. Pohdin jonkin aikaa ottavani jonkin täysin vieraan kielen kursseja, mutta uskon hyödyn olevan melko olematon verrattuna mahdollisuuteen edistää kielitaitoa englannissa pidemmälle.

Tutkintokohtaista kurssitarjontaa on myös päässyt jo tutkimaan, mutta valinnat voi onneksi tehdä vähän myöhemmin. On tosi haastavaa yrittää etukäteen pohtia aikatauluja ja kursseja, kun ei ole vielä saapunut edes maahan. Tutkintoomme kuuluvia kursseja näkevät kiinnostuneet täältä.

Heti saavuttuamme Hollantiin on kuitenkin edessä TOP-week, johon osallistutaan viikon puolestavälistä (karkelot alkaa jo maanantaina). TOPweek on Tilburgin yliopiston uusille opiskelijoille järjestettävä tutustumisviikko, joka osoittautui olevan hauskan pienen orientaatiotapahtuman sijaan spektaakkelimainen. Osallistuminen kustansi 75,00 euroa ja sisältää ohjelmaa koko viikoksi sisältäen lounaat. Tapahtumasta voi lukea täältä

 

 

 

Multa kysytään jatkuvasti mikä fiilis mulla on lähdöstä, jännittääkö, pelottaako, oonko innoissani? Vastaan jokaiselle aina tylsästi, etten oikeen tiedä. On tosi vaikeeta sisäistää lähtöä kun ei oo oikein mitään tarttumapintaa. En oo koskaan ollut edes Hollannissa, saati nähnyt tulevaa yliopistoa tai edes muutamaa kuvaa enemmän tulevasta kodistani. On todella outo tunne, ettei osaa yhtään kuvitella millaista oma elämä on vain kahden viikon päästä.

Nyt näiden vikojen viikkojen aikana on kuitenkin vähän alkanut tulemaan sellasta todellisuutta, uusien opiskelijoiden FB-ryhmä käy kuumana kysymyksistä, muutaman lomalle jääneen työkaverin jouduin jo hyvästelemään ja Elixiajäsenyys meni vuodeksi jäihin. Whatsappkin on kovasti elävöitynyt viimeaikoina ja monien vanhojen kavereiden kanssa sovittu "viimeiset" treffit mikä on tietysti ihanaa. 

Ensviikolla täytyy viimeistään alkaa pakkaamaan, joten eiköhän silloin viimeistään saada jo muutamat kyyneleet vieritettyä, puhumattakaan mun viimeisestä työpäivästä perjantaina.

Kaikenkaikkiaan oon kuitenkin lähdössä matkaan tosi motivoituneena ja innostuneena opiskelujen suhteen, ylpeänä siitä että oikeasti uskallan lähteä sekä luottavaisin mielin siitä, ettei vuoden muuallaolo vaikuta hyvällä pohjalla olevaan Suomielämääni. Jos kuitenkin muutoksia tulee, niin sitten tulee, mitään kun ei voi ennalta ennustaa. Siksi oon ja ollaan päätetty ottaa kaikki hyvä irti tästä kokemuksesta, jollaista tuskin uudestaan tulee vastaan. <3

 

 

 

 

Kivaa lauantaita kaikille!

 

xx, Janita

Ladataan...

Ladataan...
Janita Johanna

 

Moi!

tää kesä on ollut ihan super ihana ja oon tarkoituksella jättänyt tänne kirjottelun kokonaan pois. Mullahan ei ollut varsinaista kesälomaa ollenkaan, joten kaikki arkipäivät on menneet toimistolla koneen ääressä eikä oo huvittanut jatkaa samaa kotona.

Nyt kun kesä lähenee loppuaan ja Hollantiinmuutto lähestyy, ajattelin palailla tänne päivittelemään kuulumisia. 

Berliininmatka, jolta palattiin maanantaina, oli ihan mahtava. Oltiin Saran kanssa viis päivää reissussa ja tänään töihin mennessä tuntui että olisin ollut lomalla ainakin kaks viikkoa. Viis päivää yli kolmenkymmenen asteen helteessä oli tosin melkein jopa liikaa kaupunkilomaksi :-D.

Ostettiin reissu jo helmikuussa Lentodiilit.fi sivuston kautta ja epäilin vielä koneessakin tulleeni huijatuksi, lennot ja  viiden tähden hotelli viideksi päiväksi kustansivat nimittäin 200,00 euroa per naama. Onneksemme en ollut tullut huijatuksi ja vietettiin ihanan viileät neljä yötä ilmastoidussa hotellissa. Meillähän ei siis kotona ole minkäänmaallista ilmastointia ja ollaan leiriydytty muutaman viikon ajan olohuoneen lattialla..

Koska meillä oli Berliinissä hyvin aikaa, oltiin ajateltu pitää päivät rauhallisina ja olla sen kummemmin suunnittelematta mitään. Tämä suunnitelma meni kuitenkin vähän niin ja näin ja sykittiin aikamoisella tahdilla koko viis päivää. Tulipahan ainakin turreiltua ihan kunnolla ja kierrettyä kaikki mahdolliset nähtävyydet. Kuvissa näkyvien paikkojen lisäksi käytiin mm. DDR-museossa, Holokaustin muistomerkillä sekä pienillä shoppailukierroksilla.

Sunnuntaina kun oltiin jo koluttu kaikki nähtävyydet läpi, päädyttiin Mauerparkkiin kirppistelemään mikä osoittautuikin ehkä reissun kivoimmaksi jutuksi. Puisto on sunnuntaisin aivan täynnä ruoka- ja kirppiskojuja joka lähtöön. Suosittelen käymään jos ootte huudeilla sunnuntaina!

 

 

1. Ihana Spreegoldin aamupala 2. 25hours-hotellin kahvila. Hotellin katolla on ihan mahtava Monkey Bar ja Restaurant NENI 3. Samaisen hotellin aula

 

 

1. Maisemat yllämainitusta Monkey Barista 2. Sunnuntaimarkkinat Alexanderplatzilla 3. Funk You- Natural Foodissa aamupalalla

 

 

1. Brandenburg gate 2. Toinen Spreegold-aamupala 3. Puistomaisemia 

 

 

1. Monkey Bar 2. Topographie des terrors- museo 3. Itä-Berliiniä

 

 

1. Museosaari 2. Mauerparkin söpö koju 2. L'osteria. En uskonut Tripadvisorin "jäätävän kokoiset pitsat"- kommentteja ennenkun näin itse tämän :-D 

 

 

1. Checkpoint Charlie 2. Mauerpark 3. East Side Gallery

 

 

Kaikki kuvat Mauerparkin markkinoilta/kirppikseltä. Oli muuten hyvin lähellä etten raahannut kasaa noita kulhoja mukanani :-D.

 

Nyt vietänkin jo vikoja viikkoja Suomessa ennen Tilburgiin lähtöä, palaillaan näistä fiiliksistä erikseen..!

 

xx, Janita

Ladataan...

Pages