Ladataan...
Jenna K

”Vene on varmimmassa turvassa satamassa,
mutta ei veneitä ole rakennettu sen vuoksi.”

- Paulo Coelho

En voi kuvitella mitään yhtä kornia kuin Paulo Coelhon siteeraaminen. Mutta menköön. Kyllä tähän päivään kasa korniutta mahtuu.

Tähän päivään mahtuu myös jännitystä. Iloa. Vähän huimausta. Ja paljon haikeutta.

 

Olen hikoillut viime viikkoina vaatekaappini märäksi.

Odottanut.

Ajatellut.

Yrittänyt hengittää.

Hakenut välillä turvaa tutuista kainaloista ja palannut sitten työpaikalle tekemään aikuisten päätöksiä.

 

Ja ne päätökset tulevat tässä:

Vaihdan ylihuomenna työtä  ja toimistopöytää. Voi olla, että vaihdan vähän vaatteitakin. Ainoa, mikä pysyy on meikkis ja pyhä parveke.

 

Vielä pari viikkoa sitten en olisi voinut kuvitella laskevani Lily-vauvaa sylistäni.

On vaikea jättää taakseen jotain näin rakasta, johon on laittanut kaikkensa. Jotain, jota on ollut siittämässä tai ainakin jännittämässä, odottamassa ja kasvattamassa ensimmäisistä magneettikuvauksista lähtien.

Sitten tuli tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Joka pakotti työntämään pikku soutuveneen vesille. Hyvästelemään kapteenit, joiden ohjaukseen on voinut aina luottaa. Irrottamaan pienen  Love-lapun työpisteen ilmoitustaululta ja kasaamaan kamppeet isoihin kasseihin.

 

Minusta tuntuu kuin olisin tänään hyvästelemässä omaa lasta, kummitätiä ja sisarusparvea samassa henkäyksessä, vaikka lupaan, etten mene kovin kauas.  Ettei elämässäni jatkossakaan kulu päivää ilman Lilyä; Herttaa, Saaraa, Lauraa ja toimituksen nerouksia. Täällä meikkis roikkuu, Lily-siskojen palstoilla, kuuntelee ja painelee klikkauksesta pinkiksi muuttuvaa sydän-nappulaa.

Ja tietenkin toivoo, että sinun ja minun ei tarvitsisi erota.

Siksi, jos haluat, olet tervetullut vieraakseni Bloggeriin, jossa jatkan sentimentaalista sieluni seulontaa ja parvekkeella pyörimistä omalla ajallani, ylihuomenna keskiviikkona.

Mikäli emme enää kohtaa, toivon pelkkää parasta tulevaisuuteesi. Siitä tulee hyvä.

 

Hengitetään syvään, uskotaan tulevaan ja pysytään liikkeellä toivoo: Jenna, joka ehdottaa, että laskemme purren vesille tämän toivobiisin soidessa, kas näin:

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Jenna K

 

Tiedän, että olen vähän tylsä, kun en näytä teille kuvia poikaystävästäni.

Hyvityksenä annan teille kaverini Harryn. Ja bonarina luottotyypit, Inken ja ja Eevan.

 

Inken ja Eevan todennäköisesti tunnettekin, mutta Harrysta voisin sanoa pari sanaa.

 

Harry on kaveri, jonka kainaloon mahdun ihan aina.

Tyyppi, joka keuhkoaa kanssani kahden aikaan yöllä Acnesta ja ihmissuhteista, kun muut miehet sekoittavat juomia ja puhuvat konsulttia.

Mies, joka ostaa naiselleen kukkia ja käsilaukun.

Ihminen, joka heittää tanssihaasteen pöytään juuri, kun pelkään nukahtavani.

 

Kiitos Hyrrä, eilisistä Fish Hoekin viinibileistä.  Ja siitä, että tuoksut aina

niin helkkarin hyvältä.

 

Terveisin: Jenna, joka otti tyttöin kanssa varaslähdön vappuun hassuilla seilorihatuilla. HIO HOI!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Jenna K

Olen luvannut itselleni ja niille, joiden joukoissa seison, että lakkaan ensi viikkoon mennessä kokonaan huolehtimasta. Nostan muina naisina kädet, ja ehkä myös jalat, kohti kattoa ja kohtelen universumia sellaisena kuin se on, hallitsemattomana ja letkeästi liikkuvana.  

 

Siksi minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa pikku hiljaa pukeutua uuden roolini mukaisesti, sivistyneeksi hipiksi.

Kukaan ei haltsaa sitä lookkia yhtä taitavasti kuin ranskalainen Isabel Marant.

Marant on kuulemma ajatellut kevätmallistoa suunnitellessaan naista, joka reissaa ison kassin kanssa kesälomallaan ympäri maailman.

Minä suhaan todennäköisellä ratikalla parin pysäkin väliä, mutta aion silti viheltää matkallani. Ja vaihtaa työpäivien jälkeen kauluspaidan rytkyihin.

Ostin jo Lontoosta Marant-henkisen ryijypaidan.  Vielä tarvitsisin naurettavan pienet sortsit - ja niihin sopivat sääret. En ole ollenkaan huolissani, sillä tilasin ne universumilta jo viime vuoden puolella ja odotan sipsipussi kainalossa sohvalla niitä tuleviksi hetkellä millä hyvänsä.

Ostoslistalla odottaa lisäksi farkut, tuollaiset risaiset ja haalean väriset, vähän kuin auringon vaalentamat. Ihan vain siltä varalta, että universumilla on toimitushäiriöitä tai se jää kesälomalle ennen kuin saa gasellisääret postiin.

 

Niille tutuille, jotka epäilevät, ettei meikäneurootikko pysty muka tavoittamaan moista boheemiutta, minulla on yksi lause:

Olen alkanut juoda kaljaa.

 

Niin että aurinkolasit silmille ja tekstaria tulemaan. Meikäläisestä saa tulevana kesänä aina terassiseuraa, joka ei höpise työstressistä tai ihmissuhdehuolista, vaan siteeraa Sartrea, pitää polveilevia maljapuheita, valvoo pitkään ja lähtee yöuinnille aina, kun pyydetään.

Rauhaa ja rakkautta kesälle 2012 ennustaa: Jenna viime kesän lempibiisi korvissaan

Share
Ladataan...

Ladataan...
Jenna K

Uusi viikonloppulaukku American Apparel trikoopaita Weekday/ Farkut Rag&Bone/ Kengät Surface To Air/ Hiustenpidennykset Saara Sarvas

 

”Reckless with your love
You. Just. Give it away”

- Azari and Iii: Reckless With Your Love

 

Kun kuuntelen yllä siteeraamaani biisiä, ajattelen, että olen juuri tuollainen.

Holtiton rakkauteni kanssa.

Jaan empatiaa ja huomiota hullunrohkeasti. Kotona. Kaupungilla. Kommenteissa. Huolimattomasti niille, jotka sattuvat tielle.

Jokin vuosi sitten opettelin säästelemään. Lakkasin sanomasta kaiken aikaa kiitos. En enää hymyillyt niille, joita vitutti. Karsin kommunikaatiosta ja kaveripiiristä löysät pois.

 

Sitten törmäsin pitkästä aikaa Samu-Jussi Koskeen. Juttuarkisto muistaa, että siitä on nyt puolisen vuotta.

Nautin Samujin uuden liikkeen avajaisissa läsnäolon maailman mestarin valosta. Ihailin. Ihmettelin, miten  miltei  tuntematon ihminen osaa tehdä minulle niin tärkeän ja turvallisen olon.

Yritän edelleen olla vähän saita energioistani . Mutta siitä lähtien, kun kohtasin Samu-Jussin viimeksi, olen miettinyt, että ehkä holtiton rakkaus on sittenkin ihan ookoo.

Ja että ehkä joskus minunkaan ei tarvitse enää säästellä.

Että kun kasvan, toivon, että minäkin uskallan taas tuhlailla rakkauttani surutta. Mutta niin, etten ole  pitkien  päivien, viikkojen ja vuosien jälkeen ihan poikki.

Ehkä on hyvä välittää varmuuden vuoksi kaikista.

Ehkä rakkaus on samanlainen asia kuin luovuus. Jos hyviä ideoita alkaa säästellä, ne menevät piiloon. Mutta kun hyvät lauseet ja ideat heittää maailmalle, niitä tulee koko ajan lisää. Ne kasvavat ja tulevat takaisin. Eivät lopu koskaan.

 

Ehtymättömästä rakkaudesta tänään haaveilee: Jenna, joka laittaa postauksen sinetiksi jakoon  pari minuuttia  saamaansa rakkautta.

Olen viime kesästä asti vastaanottanut  pitkän soittolistan verran biisejä, jotka on pakattu uusilla, puhtailla tunteilla.  Alla yksi höpsöimmistä. Suunnilleen tältä kuulostaa rakastunut suomalainen mies:

Share
Ladataan...

Ladataan...
Jenna K

Jos sunnuntai-iltana alkaa ahdistua tulevasta työviikosta, on nähdäkseni unohtanut hetkellisesti arviolta 70 % itsestään.

Ihminen muistaa kyllä 30 %. Sen että hän on, sanotaan nyt vaikka 26-vuotias verkkojulkaisun tuottaja, muttei tunne yhteyttä siihen kaikkeen muuhun.

Siihen, että on myös kämppis. Kuluttaja. Kirjaston asiakas. Ajattelija. Kuuntelija. Itkijänainen. Sisustaja. Satuhäät-katsomon perustaja. Kirjoittaja. Tytär. Ystävä. Tyttöystävä. Body jamin harrastaja. Erittäin kuivan viinin kannattaja. Kummitäti. Tekstiviestittäjä. Hieroja. Freud-fani. Unissapuhuja.

Sen kaiken unohdin, kun vietin lauantain pahoinvoivana sängyssä ja sunnuntaiaamun ahdistuneena. Olin valmis luopumaan viikonlopusta. Sitten lähdin ystäväni Paulan kanssa retkelle.

Kävelimme ratikkapysäkille. Kuiskailimme ja kikatimme.

Kiertelimme Fashionkirppiksen kulmilla.

Vaelsimme etsimässä ruokaa.

Söimme parasta pitsaa Sähkötalon Il Duetossa.

Unohdimme ostaa Hulluilta päiviltä halpoja leffalippuja.

Joimme kahvit.

Makasimme sängyssäni ja ajattelimme omiamme.

Söimme lisää.

Pelkäsimme pakahtuvamme. Lähinnä henkisesti.

Katsoimme Jungista kertovat loistoleffan A Dangerous Method.

Keskustelimme keittössä yli puolen yön.

Muistimme, mikä on totta ja keitä ihan oikeasti olemme.

Tajusimme, että täydellisen viikonlopun voi elää kolmessa tunnissa.

Suljimme aplikaatiot ja menimme nukkumaan.

 

Pelko pois. Edessä on jälleen paitsi täysi työviikko myös pieni ikuisuus, jonka aina voimme olla ja ajatella.

Ihan mitä tahansa.

Uskoo, toivoo ja tietää: Jenna

Share
Ladataan...

Ladataan...
Jenna K

Kun aikuisten elämä käy jännäksi, voi olla tarpeellista unohtaa hetkeksi oikeat asiat ja jutella pojista.

Tai meikeistä.

Muistatteko, kun kerroin, että kevään trendikkäimmät kynnet ovat hopean huurteiset?

Metallinen meikkitrendi ei todellakaan jää kynsien korkeudelle, vaan kultainen ja varsinkin hopea puskee kaikkialle, mihin ylettyyy. Silmäluomille, poskipäille. Ja kyllä, myös huuliin.

Pelottaako? Niin vähän minuakin, mutta ei hätää.

Metallitrendin voi halutessaan ottaa haltuun kolmessa vaiheessa:

1. Aloittelijan valinta: Metalliset kynnet

No niin, tämä on jo vanha tarina, jonka voit lukea tästä. Lyhyt kertaus: Mikään ei ylitä tulevana kesänä trendibarometrilla supermetallisia hopeita kynsiä. Nerokkain testaamaani hopealakka on Max Factorin Angel Nails, joka tulee myyntiin toukokuussa.

2. Edistyneen askel: Metalliset silmäluomet

Luonnollinen jatkumo hopeisille kynsille on metallinen silmämeikki. Helpoin ja tyylipuhtain veto on rajata silmät hopealla tai kullalla. Giorgio Armanin silmänrajauskynä numero 4 on täydellisen ruusuhopean sävyinen ja levittyy yhtä leppoisasti  kuin maapähkinävoi leivälle. Tee  reilulla otteella yläluomelle paksu rajaus, joka nousee silmän ulkokulmasta kissamaisesti kohti kattoa.

3. Trendsetterin tyyli: Huurteiset huulet

En voi uskoa, että tähän on tultu, mutta 90-luvun lopun helmiäishuulet ovat nyt kuuminta kamaa. Levittämällä MAC:n Metal Maven -huulipunaa koko huulille teikä on varmasti katujen kovin edelläkävijä. Töpöttelemällä hopeaa punaa kevyesti nuden tai oranssin huulipunan päälle, saat astetta kesymmät kesähuulet.

 

Se oli siinä! Ei muuta ku hopeaa pintaan ja legendaarisessa  Pepsi Chart Showssa jammailtu millenium-pop  soimaan.

Kuvat: Stylebistro, Style.com, valmistajat

Share
Ladataan...

Pages