Ladataan...

Muistoja viime kesältä

Huh, onko tällä viikolla tosiaan jo juhannus? Ja kesälomaan on enää viikko? Kuulostaa siltä, että on taas aika tehdä kesälista! 

Suurin osa listojen asioista (tsek 2014, 2015 ja 2016) on aina tullutkin toteutettua, mutta esimerkiksi Iso Vasikkasaari jäi viime kesänä väliin. Tänä kesänä pitää siis ehdottomasti päästä sinne.

TÄNÄ KESÄNÄ AON

☆ Saaristoristeillä Isoon Vasikkasaareen ja nauttia Gula Villan -ravintolan herkuista. Pitäisi varmaan laittaa päivä kalenteriin jo nyt, että tämä varmasti toteutuu.

☆ Suunnata Viroon Into the Valley -festareille (telttamajoitus ekaa kertaa sitten vuoden 2008 a-p-u-a). Festarilistalla on myös Flow, sielläkin olen ekaa kertaa kaikki kolme päivää sitten vuoden 2011.

☆ Ajaa autolla läpi Montenegron, Albanian ja Kosovon. Huh huh, vähän jännittää. 

☆ Syödä perinteisen synttäritartarini tällä kertaa BasBasissa.

☆ Grillata ainakin kerran (kyllä, tämä on ihan oikeasti tavoite grillittömälle ja mökittömälle ihmiselle).

☆ Tanssia Lindy in the park -tansseissa mahdollisimman monena tiistaina.

☆ Tanssia Lindyä myös Tartossa elokuun alussa. Jo toinen tanssileirimatka tänä vuonna!

☆ Katsoa sarjalistani loppuun sateisina päivinä: vuoroaan odottavat SKAMin viimeisin kausi, Nuoret ja lupaavat, The Crown ja Twin Peaksin uudet jaksot.

☆ Tehdä pyöräretkiä Itä-Helsingin ravintoloihin – Roihuvuoressa ehdin käydä jo viime viikonloppuna, listalla ovat vielä ainakin Herttoniemi ja Itis.

☆ Kuunnella tämän kesän soittolistaa non-stoppina.

☆ Yrittää olla valittamatta säästä, vaikka se olisikin yhtä kylmä ja sateinen kuin viime kesänä. Näillä leveysasteilla helle on onnekas sattuma, ja sitä varmasti haluavien kannattaa suosiolla ostaa lennot etelään. Onneksi viime viikonloppu oli ihan maagisen lämmin ♥

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on tälle vuodelle?

Share

Ladataan...

*Yhteistyössä Taste of Helsinki

 

Vielä viimeinen Taste of Helsinki -postaus, nimittäin annossuositukset tämän vuoden valikoimasta. En toki testannut kaikkea, mitä olisi ollut tarjolla, mutta viittätoista annosta kuitenkin, ja Passion listan söin kokonaan läpi. Ei liene siis yllätys, että tämän vuodet suosikit löytyivät tuon itselleni entuudestaan valitettavan tuntemattoman ravintolan keittiöstä. Passioon pitää kyllä päästä mahdollisimman pian syömään ihan pitkän kaavan mukaan!

Kansalaistorilla järjestetään vielä kolme kattausta (tai no, tämän päivän lounas on jo alkanut) ja sää on ainakin kahteen viime vuoteen verrattuna aivan käsittämättömän hyvä. Kannattaa siis ehdottomasti lähteä herkuttelemaan. Tässä omat suosikkini tältä vuodelta – löytyykö teidän listoilta samoja?

PARAS ANNOS

Maistoin veripalttua ensimmäistä kertaa elämässäni pari viikkoa sitten ja hullaannuin sen makuun heti. Rapea pinta, pehmeä sisus, pieni maksasta tuttu raudan maku – nam. Osasin siis jo ennalta odottaa, että pitäisin tänä vuonna eniten Passion veripalttua sisältävistä makkaraperunoista. Veripaltun lisäksi annoksessa oli muun muassa ihanan meheviksi paistettuja perunoita, mukavasti hapokkuutta tuovia sinapinsiemeniä ja lammasmakkaraa. 4,5/5

MUUT SUOSIKIT

Fiilistelin etukäteen myös Tuohen ternimaitobliniä pihkakermalla ja hapatetulla tattarihunajalla. Näiden lisäksi annoksessa oli myös ketunleipiä. Kokonaisuus toimi hemmetin hyvin, ja pinnalle ripautetut suolakiteet viimeistelivät makeansuolaisen blinin. P.S. Jos tuota hunajaa saa ostaa jostain kotiin, olen erittäin kiinnostunut. 3/5

Ennakkolistalla oli myös Passion gazpachosorbetti. Itse sorbettiakin paremmat olivat annoksen puolikuivatut miniluumutomaatit ja avomaankurkku. Kesän makuja parhaimmillaan! 3,5/5

Passion parsakeittoa ja ibericotempuraa en olisi varmaan ottanut, elleivät gazpacho ja makkaraperunat olisi vakuuttaneet niin vahvasti. Mutta onneksi otin, sillä annos päätyi jaetulle kakkossijalle suosikeissani makkaraperunoiden jälkeen. Samettisen pehmeää, aivan vaahdoksi vispattua parsakeittoa, tempurafriteerattua iberico-porsaan lapaa ja valkoista, ehkä hieman pikkelöityä parsaa. Pahoittelut muuten superhuonosta kuvasta, tämä oli eilisen ensimmäinen annos ja olin selvästi liian nälkäinen keskittymään. 4/5

Kätevästi Passion ja Tuohen vieressä oli myös Savoyn tiski, josta testasin grillatun vuohenjuustomoussen hunajapaahdetuilla manteleilla, sydänsalaatilla ja romesco-kastikkeella. Vuohenjuusto ei tosin maistunut yhtään grillatulta, mutta muuten annos oli ihanan raikas ja tuhti samaan aikaan. Savoylle lisäpisteitä myös pisteen somistuksesta: se oli Grönin jälkeen tapahtuman kauneimpia. 3,5/5

Hauskaa muuten, kaikki lempipääruokani löytyivät samasta teltasta. Kolmosteltta, I luv you! ♥♥♥

+ LEMPIJÄLKKÄRI

Kuten viime vuonnakin, paras jälkkäri löytyi Tocasta. Sitruuna, valkosuklaa ja kamomilla -annos sisälsi pehmeää sitruunavanukasta (samantyylistä kuin sitruuna-marenkipiiraan täyte), makeaa vaahtoa ja kamomillapölyllä koristeltua valkosuklaata. Lusikoimme tämän annoksen puoliksi seuralaiseni kanssa ja hoimme jatkuvasti nam, vitsit miten hyvää, nyt kyllä, ah. Kertonee jotain maun herkullisuudesta. 4/5

+ LEMPIJUOMA

Yhdistin annokset pääosin kuohuvien ja samppanjan kanssa, mutta pitihän sitä yhtä coktailiakin kokeilla. Lignell & Piispasen pisteeltä tilattu tilli sour oli juuri sopivan raikas ja pitkä (koostumukseltaan lähempänä spritziä kuin souria) valinta avajaispäivän päätteeksi. 

Kiitokset seuralaisille, järjestäjille, mukana olleille ravintoloille ja Suomen kesälle. ♥ Kyllä näillä jaksaa taas ensi vuoteen.

P.S. Ensimmäinen vuosi, kun en syönyt yhtäkään tartar-annosta! Mutta jos olisin, olisin valinnut Bistro O Matin version, näytti superhyvältä.

Share

Ladataan...

Yhteistyössä Taste of Helsinki & Pastor

Enää yksi yö Taste of Helsinkiin! Viime viikolla alkanut ennakkofiilistely jatkui eilen, kun pääsin pitkän kaavan illalliselle tapahtumassa mukana olevaan ravintola Pastoriin. Viime kerrasta olikin jo aikaa, joten oli kiva päästä päivittämään tiedot.

Kolmisen vuotta sitten avattu Pastor tarjoaa japanilaista ja perulaista ruokakulttuuria yhdistävän Nikkei-keittiön herkkuja, tietääkseni ainoana Helsingissä. Erottajalla katutasossa sijaitseva ravintolatila on todella tunnelmallinen ja viihtyisä, ja olenkin viettänyt useita hauskoja iltoja ja after workkeja baarin puolella. Erityismaininta shiratori sour -drinkille, kauniille ja suurille skumppalaseille sekä DJ:den hyville biisivalinnoille. ✨

Tälläkin kertaa istuimme Nuorgamin Emmin kanssa baarin puolella, sillä tokihan ruokabloggaajien illallisella annosten kuvaaminen on yhtä tärkeässä osassa kuin itse syöminen. Pastorin tunnelmallinen valaistus on omiaan mukaviin iltoihin, mutta ei ruokakuvaukseen. Kiikutimme siis kaikki annokset ikkunalaudalle ikuistettavaksi, haha. Samalla saatoimme saada muutaman hieman kummaksuvan katseen osaksemme.

Mutta itse ruokaan: emme lähteneet valitsemaan juuri uudistuneelta listalta yksittäisiä annoksia, vaan luotimme keittiön valintoihin ja nautimme kolmen alkuruoan, kahden pääruoan ja lisukkeen sekä kahden jälkkärin yllätysmenun. Ensimmäisenä pöytään tuotiin yllä näkyvät annokset: perunamuusia parsalla, katkaravuilla, mädillä ja majoneesilla sekä Taste of Helsingissäkin mukana oleva annos, jossa on tomaatteja ponzukastikkeen ja artisokan kera.

Hetken päästä näitä seurasi Black Angus -naudan lihasta valmistettu tartar rapeiden sipsien, pikkelöityjen siitakesienten, kananmunankeltuaisen ja chilimajoneesin kanssa sekä merianturasta, retiiseistä ja minikantarelleista tehty ceviche. 


Pääruoaksi saimme Pastorin kuuluisia ribsejä tamarind-kastikkeessa ja mustekalaa mm. perunakrokettien, oliivimajoneesin, hasselpähkinän ja tomaattien kanssa. Lisukkeina friteerattuja kukkakaaleja ja ulkonäöltään vaatimaton, mutta maullaan yllättänyt nuudeli-papaijasalaatti. Se nousikin suosikikseni illan annoksista tartarin ja mustekalan ohella. 

Koko iltaa siivittivät tietenkin Pastorin mainiot cocktailit ja viinit. Aterian päätteeksi söimme vielä jälkkäriannokset maitosuklaanamelakasta ja banaanijäätelöstä sekä vaniljaisesta maitokakusta maitosorbetin ja dulce de leche -karamellikastikkeen kanssa. 

Ruoka oli läpi illan tuttua Pastoria: voimakkaita makuja, yllättäviä yhdistelmiä ja kauniita värejä. Makumaailman hallitsevia elementtejä olivat etikkaisuus, suolaisuus, tuoreet yrtit ja majoneesit. Näitä luvassa myös Taste of Helsingissä. Tomaattialkuruoan ja maitokakkujälkkärin lisäksi listalta löytyy Black Angus -nautaa sienillä ja majoneesilla sekä grillattua mustekalaa perunaterriinillä ja savustetuilla kirjolohenmädillä.

Nähdäänhän siis viikonloppuna Kansalaistorilla?

 

Share

Pages