Ladataan...

 

Tunnustan: olen suuri tacofani. Ala-asteella kovakuoriset tacot olivat siisteintä ruokaa, mitä tiesin. Niitä syötiin (nakkipiilojen lisäksi, haha) myös perheemme juhlissa vuosituhannen vaihtuessa. Joten jos joku joskus kysyy, miten vietin legendaarista milleniumia, vastaus on että tacoja syömällä.

Nykyään kovakuorisia tacoja tulee syötyä harvoin, mutta pehmeitä sitäkin useammin. Teen tacoja aika usein nopeana arkiruokana, mutta välillä on ihanaa päästä herkuttelemaan pidemmän kaavan mukaan valmistetuilla täytteillä ja kastikkeilla. Silloin suuntaan suosikkitacopaikkaani, Vuorimiehenkadun Taqueria El Reyhin.
 

 

El Reyssä on kaikki kohdallaan: rento mutta viimeistelty sisustus, hyvä tunnelma, ystävällinen palvelu ja superhyvä ruokaa ja cocktailit. Tykkään tosi paljon myös alkoholittomasta hibiskuksen makuisesta Aqua de Jamaica -juomasta. Annoksista suosikkini on ehdottomasti Tacos al Pastor possulla ja ananaksella, mutta joskus pitää vielä syödä läpi paikan viiden ruokalajin maistelumenukin.

Ah, näitä viime kuussa otettuja kuvia katsellessa tulee sellainen olo, että uuden visiitin ajankohta voisi olla aika pian!

Share

Ladataan...

 

Kodin esittely jatkuu: tällä kertaa vuorossa ovat jo eteisen ja makuuhuoneen kuvissakin vilahtaneet olohuone ja keittiö.

Olohuone on lempihuoneeni koko kodissa. Rakastan tuota mattoa, vanhalta kämppikseltä saatua lipastoa, mummilta perittyä ruokapöytää ja ranskalaisia vintagekalusteita myyvästä kooPernusta ostettua sohvapöytää. Sen pystyritilät on alun perin suunniteltu vinyylien säilytykseen, mutta itse pidän siinä aikakauslehtiä.


Suomalaisen Sopen valmistama vuodesohva on ostettu käytettynä. Mietin ja himoitsin uutta sohvaa katsoessani parikin tonnia maksavia sohvia, mutta lopulta tulin onneksi järkiini ja lunastin itselleni ajattoman sohvan satasella.
 

 

Olen aina elänyt viherkasvien keskellä enkä voisi kuvitella asuvani täysin kasvittomassa kodissa. En kuitenkaan ole mikään viherpeukalo, joten olen suosinut helppohoitoisia lajeja: peikonlehteä, kiinanruusua, palmuvehkaa ja muorinpenniä. Suosittelen, niitä on tosi vaikea saada hengiltä, haha. Tuo pöydällä oleva hienohelma on sen sijaan hankalampi tapaus, mutta vielä se on jaksanut kituuttaa eteenpäin.

Ikeasta ostettu kirjahylly on enemmänkin kaiutin- ja kasvihylly. Vaikka luen paljon, olen aina ollut myös kirjaston suurkäyttäjä ja lainannut mieluummin omistamisen sijaan. Hyllyssä on noin puolet kirjoistani, ne tärkeimmät. Erityisen suurta tunnearvoa on ala-asteella ostamillani Sailor Moon -sarjakuvilla. Pieni onnenkissa niiden päällä on ostettu New Yorkista. Joskus hankin sille vielä isomman kaverinkin!
 


Keittiöstä on vähän vähemmän kerrottavaa, sillä se on oikeastaan vain pieni käytävä olo- ja makuuhuoneen välillä. Pienestä koostaan huolimatta keittiö on supertoimiva – kunhan siellä hääräilevien ihmisten määrä ei ylitä kahta.

Vaikka nykyisin keittiössä yleistyneet avohyllyt ovat mielestäni tosi kauniita, kattoon asti ulottuvat kaapit ovat voittavat ne käytännöllisyydellään. Kauneimmat ja käytetyimmät asiat olen kuitenkin nostanut pienelle String-hyllylle ikkunan viereen. Keittiön kattolamppu on VITA Copenhagenin söpö Acorn.

Tällaisissa kodissa minä siis asustelen. Kiva kun tulit käymään!

Share

Ladataan...

 

Valoisaa alkanutta vuotta ihanat! En ole ikinä innostunut ehdottomista kielloista, itseni rääkkäämisestä tai rajoittamisesta, enkä aio tuoda niitä elämääni tämänkään vuoden kunniaksi. Niiden yritän olla lempeämpi itseäni ja muita kohtaan ja muistaa pysähtyä mahdollisimman usein.

Mietin näitä asioita tässä yhtenä sunnuntaiaamuna, kun innostuin tekemään pienen erän kauravohveleita tällä Eeva Kolun luottoreseptillä ihan itselleni. Niitä syödessä tuli tosi luksusolo, vaikka aikaa taikinan valmistamiseen ja paistamiseen tuntui kuluvan vain vähän kauemmin kuin kaurapuuron keittämiseen.

Olen muutenkin innostunut taas vähän paremmista viikonloppuaamiaisista. Vohvelien lisäksi olen viime aikoina herkutellut itsekseni myös näillä superhyvillä lohi-bataattitoasteilla. Toisessa maistui lohen lisäksi juusto, timjami ja hunaja, toisessa kananmuna ja lehtipersilja. Juusto ja hunaja on tavallisenkin leivän päällä tosi herkku yhdistelmä, varsinkin jos mukana on vielä vähän avokadoa.

Ja vaikka itsensä hemmottelu on kivaa, niin on myös muiden. Kaverit, vohveli- ja bataattitoastaamiaisia on siis luvassa!

 
Lohi-bataattitoastit (yhdelle)
  • Kaksi noin kahden sentin paksuista viipaletta pitkittäin leikattua keskikokoista bataattia
  • 2–3 siivua kylmäsavulohta
  • Muutama siivu lempijuustoasi
  • 1 kananmuna
  • 2–3 oksaa timjamia
  • 2–3 lehtipersiljan vartta lehtineen
  • Juoksevaa hunajaa
  • Oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uuninpelti leivinpaperilla, voitele bataatit oliiviöljyllä ja paista niitä uunissa n. 15-20 min. Paista sillä aikaa kananmuna pannulla.

Kun bataatit ovat valmiit, kokoa leivät: toiselle ensin kylmäsavulohta, sitten kananmuna ja päälle lehtipersiljaa silputtuna. Toiselle ensin juustoa, sitten lohta, juoksevaa hunajaa ohuena norona ja lopuksi timjamin oksat muutamaan palaan pilkottuna. Rouhi lopuksi päälle mustapippuria ja tarjoile vinaigrettellä maustetun vihreän salaatin kanssa.

Share

Pages