Ladataan...

 

Viime joulukuun suklaa-banaanipuuron ei todellakaan ollut tarkoitus jäädä tämän blogin viimeiseksi postaukseksi. Päinvastoin, olin tosi innoissani sekä kirjoittamisesta että kuvaamisesta, sillä olin vihdoin onnistunut löytämään talven pimeydestä sopivan ajankohdan (lauantaiaamut) ruokakuvien ottamiselle. Seuraava postaus kuitenkin jumahti luonnosteluvaiheeseen, ensin muutamaksi päiväksi ja lopulta kuukausiksi.

 

Suurin syy blogihiljaisuudelle on oikeastaan se, että päätin vuoden lopulla lopettaa niin koneen kuin puhelimen tuijottamisen iltayhdeksän jälkeen. Samalla päivästä katosivat ne pari iltatuntia, joina olin yleensä tehnyt postaukset valmiiksi. Aloin kuitenkin nukkua niin paljon enemmän ja ennen kaikkea paremmin, että parin iltatunnin rauhoittaminen tuntui tarpeelliselta. Etenkin kun vuodenvaihde ja alkuvuosi olivat töissä tosi mielenkiintoista, mutta myös kiireistä ja kuormittavaa aikaa.

Vaikka en kaipaa nyt valoisten iltojen myötä enää niin paljon unta (ja puhelintakin tulee selattua usein nukkumaanmenoon asti), ei blogin kirjoittaminen ole tuntunut ajankohtaiselta. Olen ihan varma, että jossain vaiheessa se taas tuntuu, mutta tällä hetkellä riittää että saan tehdä töitä ruokaviestinnän parissa päivittäin. Mutta siihen asti kiitos teille kaikille, jotka lukeneet, kommentoineet ja tykänneet näistä jutuista. Nähdään taas ❤️

- Jaana

Share
Ladataan...

Ladataan...

Parasta. Tuorepuuroa. Ikinä. Siinä tiivistettynä ajatukseni, kun lusikoin tätä ihanaa, suklaavanukkaalta maistuvaa herkkua suuhuni.

Olen syönyt erilaisia tuorepuuroja jo monta vuotta ja suklaa kaikissa muodoissaan kuuluu ehdottomasti lempiherkkuihini. Siitä huolimatta kokeilin suklaista tuorepuuroa vasta nyt. Ja vitsit, kokeilen varmasti uudestaankin. Mieluiten vaikka joka viikko.

Söin hyvällä ruokahalulla koko kulhollisen itsekseni (ja enemmänkin olisi varmasti mennyt), osana muuta aamu- tai iltapalaa tästä täyttävästä puurosta riittää varmasti toisellekin syöjälle. 

Jos haluat puurosta vielä ruokaisamman, voit lisätä mukaan myös pari ruokalusikallista vaniljanmakuista heraproteiinia, kuten The Body Coachin alkuperäisessä reseptissä

 

Suklaa-banaanituorepuuro (1–2 annosta)

  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 2/3 ylikypsää banaania (säästä loput koristeluun)
  • 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kaurahiutaleita

Soseuta banaani, kauramaito ja kaakaojauhe sauvasekoittimella. Sekoita kaurahiutaleet mukaan ja anna turvota jääkaapissa yön yli. Koristele valmis annos banaaniviipaleilla ja halutessasi kaakaojauheella.

Share

Ladataan...

Toissa lauantaina pääsin nauttimaan 5/5-ravintolakokemuksesta Turussa, kasvisruokaa tarjoilevassa KUORI-ravintolassa

Syön suhteellisen usein ravintoloissa ja olen melkein aina todella tyytyväinen asiakas. Harvoin tulee kuitenkaan vastaan sellaisia paikkoja, jotka iskevät aivan täysillä omiin mieltymyksiin. Parin viime vuoden aikana tällaisia kokemuksia ovat tarjonneet Suomessa Kamome (ennen omistajanvaihdosta), Ragu ja BasBas viinibaareineen.

Olin kuullut ravintolasta vasta pari viikkoa aikaisemmin, kun omistajat vastasivat osuvasti Savoyn Kari Aihisen höpinöihin naisista ravintola-alalla. KUORI on kuitenkin jo ehtinyt valloittaa monen muun sydämen mua ennen: Facebookin, TripAdvisorin ja Foursquaren TableOnlinen arvostelut ovat kaikki melkein viittä tähteä. 

KUORI teki vaikutuksen jo heti sisään astuessamme. Sisustus oli samaan aikaan sopivan tyylikäs ja rento, ajankohtainen olematta kuitenkaan överitrendikäs. Palvelu oli lämmintä ja ystävällistä alusta alkaen ja ruokalistalta olisimme halunneet tilata ihan kaikki annokset. Muuten olisimme varmaan ottaneet Kuoren seitsemän ruokalajin maistelumenun, mutta parin tunnin päästä lähtevä bussi ja täyttävä lounas ohjasivat yksittäisten annosten tilaamiseen, joita suositeltiin otettavaksi 2–3 jokaiselle ruokailijalle. Me otimme 2,5, joka oli juuri sopiva määrä. Viinien, alkudrinkkien ja yhden jälkkärin kanssa neljän hengen illallisen loppulasku oli 190 euroa, eli todella kohtuullinen.

Baby dragon bowl eli parsakaalia ja avokadoa aasialaiseen tyyliin

Seitan laab eli seitania, chilimajoneesia, avokadoa ja riisikeksiä sydänsalaatinlehdellä

sekä

Red porridge eli luomuspelttiä, punajuurta, vuohenjuustoa paahdettua pähkinää ja mustakaalisipsiä

Golden buns eli höyrytetyt kurkumaleipäset kahdella täytteellä: nyhtökaura & kurpitsa ja paneroitu soija & pikkelöidyt kasvikset

120 min celeriac eli suolakuoressa kypsennettyä juuriselleriä, creme fraichea, hunajaa ja timjamisuolaa

Green leaf eli mustakaaliräiskäle, suppilovahveroita, sipuli-sienivaahtoa ja suolaheinää

Listalla näkyivät vahvasti sekä skandinaaviset että aasialaiset maut. Me tilasimme pöytään molempia. Vaikka etenkin aasialaishenkisissä annoksissa mausteita oli käytetty runsaasti, raaka-aineiden omat maut ja rakenne pääsivät hyvin esiin. Kuten kasvisravintolalta saattaa odottaakkin, kaikkien kasvisten kypsyysaste oli juuri sopiva, optimaalisen pehmeä tai rapsakka annoksesta riippuen. Myös eri ainesosat olivat annoksissa hyvin tasapainossa ja tukivat toisiaan.

Omiksi suosikeiksini nousivat golden bunit paneroidulla soijalla ja pikkelöidyillä vihanneksilla, paksoita, siitakesieniä ja cashew-pähkinöitä yhdistänyt Bok choy -annos ja Baby dragon bowl parsakaalista ja avokadosta. Myös suolakuoressa kypsennetty juuriselleri creme fraichen ja hunajan kanssa oli ihanaa, mutta annoksen mietoja makuvivahteita oli vaikea erottaa alkuun syömäni aasialaisen ja tulisen Baby dragon bowlin jälkeen. Tämä yksityiskohta oli mielestäni illan ainoa heikkous, ja sekin olisi korjaantunut päinvastaisella tarjoilujärjestyksellä. 

Ruokien lisäksi KUORI vakuutti cocktaileillaan, joista testasimme päärynää, agavelikööriä, basilikaa ja minttua yhdistäneen That Greenin, piscolta, ananakselta ja limeltä maistuvan Pisco Discon ja gini-karhuvatukkadrinkin Merry Berryn.

En ollut meidän neljän hengen seurueesta ainoa, joka ihastui ravintolaan. Illallisen jälkeen mietimme kaikki samaa: milloin tehdään seuraava reissu Turkuun?

Share

Pages