Ladataan...

 

 

Kruununhaka on yksi lempikaupunginosistani ja viimeisen vuoden aikana siitä on tullut entistäkin ihanampi monien uusien kahviloiden myötä. Yksi niistä on Vironkadun Mad Possum, joka sattuu myös olemaan yhden lukiotuttuni perustama.

Suvi asui monta vuotta Australiassa ja palasi sieltä Suomeen miehensä kanssa. Nyt pariskunta on pyörittänyt Mad Possumia viime kesästä lähtien ja hyvin on kuulemma mennyt. Kahvilassa on hauskasti kansainvälinen fiilis. Banaanileipää, matcha lattea ja kahvierikoisuuksia sisältävä menu on kirjoitettu englanniksi ja sisustuskin poikkeaa virkistävästi Helsingissä yleisestä vaaleasta linjasta. Etenkin hiileksi poltettu puuseinä on mielettömän upea!



Olen käynyt Mad Possumissa pari kertaa aiemminkin, mutta nyt vierailulle oli ihan erityinen syy. Smoothiekulhoja tarjoava Best Things Brunch piti paikassa pop-uppia muutaman päivän ajan. Olen ehdottomasti enemmän smoothie lasista kind of a girl, enkä ollut itse asiassa koskaan aikaisemmin syönyt smoothiekulhoa. Best Thingsin kulhosta oli hyvä aloittaa: se oli superkauniisti tehty, ja oli hauska seurata millaista ihastelua koristeet aiheuttivat niin meidän kuin muiden pöydissä.

Smoothiekulhon lisäksi aamiaiseeni kuului matcha lattea ja banaanileipää – molemmat niin hyviä, että Vironkadulle pitää päästä pian uudelleen.

 

Share

Ladataan...

 

Olen jo parin vuoden ajan tehnyt vohvelini tällä Eeva Kolun superhyvällä kauravohvelireseptillä. Ohje on niin nopea ja helppo, että valmistan niitä välillä myös ihan vain omaksi ilokseni viikonloppuaamuisin. Ja koska näissä vohveleissa ei ole lainkaan valkoista sokeria tai viljaa, voi niitä syödä hyvällä omatunnolla useammankin.

Vohvelien päälle sopivat niin suolaiset kuin makeat täytteet. Joskus olen viipaloinut päälle avokadoa ja kylmäsavulohta, ja aika usein syön vohvelit marjojen, banaaniviipaleiden sekä turkkilaisen jogurtin kanssa. Viime sunnuntaina halusin kuitenkin tarjota ystävälleni vähän juhlallisemman aamiaisen, joten valitsin vohveleiden päälle appelsiinituorejuustoa ja sopivasti vielä hetken sesongissa olevia veriappelsiineja. Olin myös pitkään halunnut kokeilla näitä Fanni & Kanelin karamellisoituja verigreippejä, joten päätin viipaloida veriappelsiinin ja paahtaa sen uunissa sokerin kanssa.

Lopputulos oli valehtelematta aivan taivaallinen. Lämpimät vohvelit, makea tuorejuusto ja karvaanmakeat appelsiinit olivat myös visuaalisesti todella kaunis ja ihanan keväinen yhdistelmä.

 

Eeva Kolun kauravohvelit (n. 6–8 kpl)
  • 3,5 dl kaurajauhoja (helppo tehdä itse, ohje alla)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2,5–3 dl maitoa tai esim. mantelimaitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl öljyä tai voisulaa

Käytä kaupan valmiita kaurajauhoja tai tee kaurajauho itse jauhamalla kaurahiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi. 3,5 dl kaurajauhoa vaati n. 4 dl kaurahiutaleita.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista vohveliraudalla. Taikina turpoaa vohvelien paistumista odotellessa, joten voit hieman ohentaa sitä maidolla sitä mukaa, kun tarve vaatii.
 

Karamellisoidut veriappelsiinit
  • Haluamasi määrä veriappelsiineja
  • Ruokokidesokeria

Aseta uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Puolita appelsiini, aseta se leikkauspinta alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa kuoret appelsiineista pois. Viipaloi appelsiinit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Päällystä uuninpelti foliolla, aseta viipaleet foliolle ja ripottele päälle ruokokidesokeria. Paahda appelsiineja uunissa 5–10 minuuttia, kunnes pinta alkaa karamellisoitua. Anna jäähtyä ja tarjoile.

 


 
Share

Ladataan...

 

Löysin viime syksynä itselleni pitkästä aikaa lempibaarin. Sellaisen, johon tekee mieli palata aina uudelleen, vähintään parin viikon välein. Tuo paikka on Fabianinkadun F6-hotellin yhteydessä toimiva Bar Runar.

Kuten muidenkaan lempiasioiden, Runarin viehätystä ei voi täysin selittää. Sen vain tuntee. Mutta tiedän pitäväni ainakin paikan mahtavista, mielikuvituksellisista cocktaileista, aina yhtä ystävällisestä ja rennosta palvelusta sekä räppiä, indietä ja RnB:tä yhdistelevästä musiikkilinjasta. Sisustus on herkullinen sekoitus perinteistä ja outoa: hotellibaarille ominaisia kiiltolakattuja rasioita ja mustia pintoja, välkkyviä lamppuja ja valokylttejä. Oman lisänsä tunnelmaan tuo myös viereinen F6. Paikalla on aina hotellin vieraita aasialaisista liikemiehistä supertrendikkäisiin ruotsalaisiin turisteihin, mistä tulee itsellekin matkoilta tuttu, sopivan ja irtonainen ja vapaa olo.



Sinä aikana kun olen Runarissa iltoja istunut, on juomalista ehtinyt vaihtua kahdesti. Olen maistellut kummaltakin listalta melkein kaikki cocktailit läpi, ja tämänhetkiseltä suosikkejani ovat kirsikkaa, vaniljaa, mascarponea ja vodkaa sisältävä Frozen Elsa (joka ei raaka-aineistaan huolimatta ole lainkaan makea) sekä kantarellilta, tähtianikselta ja omenalta maistuva The Imp. Muillakaan valinnoilla ei tosin voi mennä kauheasti pieleen, sillä yhtäkään huonoa cocktailia en ole Runarissa vielä juonut. Myös viinitarjonta on mainio: erityispisteet alkuviinikuoharille ja shampanjalle.

Olen hehkuttanut Runaria varmaan jokaiselle ystävälleni ja raahannut useimmat heistä myös paikan päälle. Oli siis korkea aika tehdä julkinen rakkaudentunnustus ja kertoa tästä helmestä myös teille. ♥

Share

Pages