Ladataan...

 

Kunnon lounas tai illallinen Tallinnan Kalamajan Fabrik-ravintolassa on ollut mun to do -listalla jo pitkään, mutta aina on ollut jotain esteitä: liian myöhään alkava lounasaika, tiukat aikataulut tai ruokamyrkytys. Kokemukset rajoittuivat siis vain kakkukahveihin ja yhteen alkupalaan, joka oli vain ihan pakko tilata listalta kahvin seuraksi, vaikka olin juuri syönyt.

 

Viime Tallinnan reissulla pääsin kuitenkin vihdoin lounaalle tänne monen hehkuttamaan paikkaan. Ja vitsit, miten ihanalle lounaalle! Istuttiin pöydän ääressä yli kaksi tuntia nautiskelemassa. Aloitettiin ostereilla ja muun muassa punajuurta, vuohenjuustoa sekä tyrniä sisältäneellä alkupalalla ja jatkettiin kurpitsaravioleilla sekä possunposkella. Jälkkäriksi oli pakko ottaa pala testattua ja hyväksi todettua Brita-kakkua Fabrikin kakkuvitriinistä. Laskun kanssa pöytään tuotiin vielä pieni jälkiruokalajitelma, nuo macaronsit olivat ihan mielettömän hyviä ja nougat ihanaa – mutta sitä en vaan millään jaksanut enää syödä kaiken muun päälle, haha.


Palvelu ja tunnelma ovat aina olleet Fabrikissa ihan huippuluokkaa. Ruoka ei tällä kertaa aivan yltänyt sille tasolle, mutta aikaisemmin syöty alkupala oli antanut olettaa. Mutta tuntuu, että pieni pettymys tulee muutenkin aina välillä eteen paikkojen kanssa, joissa käymistä on odottanut vähän turhan kauan. Kokonaisuudessaan paikka on kuitenkin niin hyvä, että se tulee varmasti löytymään Tallinnan ravintolavisiittien kohteista jatkossakin.

Share

Ladataan...

 

Tunnustan: olen suuri tacofani. Ala-asteella kovakuoriset tacot olivat siisteintä ruokaa, mitä tiesin. Niitä syötiin (nakkipiilojen lisäksi, haha) myös perheemme juhlissa vuosituhannen vaihtuessa. Joten jos joku joskus kysyy, miten vietin legendaarista milleniumia, vastaus on että tacoja syömällä.

Nykyään kovakuorisia tacoja tulee syötyä harvoin, mutta pehmeitä sitäkin useammin. Teen tacoja aika usein nopeana arkiruokana, mutta välillä on ihanaa päästä herkuttelemaan pidemmän kaavan mukaan valmistetuilla täytteillä ja kastikkeilla. Silloin suuntaan suosikkitacopaikkaani, Vuorimiehenkadun Taqueria El Reyhin.
 

 

El Reyssä on kaikki kohdallaan: rento mutta viimeistelty sisustus, hyvä tunnelma, ystävällinen palvelu ja superhyvä ruokaa ja cocktailit. Tykkään tosi paljon myös alkoholittomasta hibiskuksen makuisesta Aqua de Jamaica -juomasta. Annoksista suosikkini on ehdottomasti Tacos al Pastor possulla ja ananaksella, mutta joskus pitää vielä syödä läpi paikan viiden ruokalajin maistelumenukin.

Ah, näitä viime kuussa otettuja kuvia katsellessa tulee sellainen olo, että uuden visiitin ajankohta voisi olla aika pian!

Share

Ladataan...

 

Kodin esittely jatkuu: tällä kertaa vuorossa ovat jo eteisen ja makuuhuoneen kuvissakin vilahtaneet olohuone ja keittiö.

Olohuone on lempihuoneeni koko kodissa. Rakastan tuota mattoa, vanhalta kämppikseltä saatua lipastoa, mummilta perittyä ruokapöytää ja ranskalaisia vintagekalusteita myyvästä kooPernusta ostettua sohvapöytää. Sen pystyritilät on alun perin suunniteltu vinyylien säilytykseen, mutta itse pidän siinä aikakauslehtiä.


Suomalaisen Sopen valmistama vuodesohva on ostettu käytettynä. Mietin ja himoitsin uutta sohvaa katsoessani parikin tonnia maksavia sohvia, mutta lopulta tulin onneksi järkiini ja lunastin itselleni ajattoman sohvan satasella.
 

 

Olen aina elänyt viherkasvien keskellä enkä voisi kuvitella asuvani täysin kasvittomassa kodissa. En kuitenkaan ole mikään viherpeukalo, joten olen suosinut helppohoitoisia lajeja: peikonlehteä, kiinanruusua, palmuvehkaa ja muorinpenniä. Suosittelen, niitä on tosi vaikea saada hengiltä, haha. Tuo pöydällä oleva hienohelma on sen sijaan hankalampi tapaus, mutta vielä se on jaksanut kituuttaa eteenpäin.

Ikeasta ostettu kirjahylly on enemmänkin kaiutin- ja kasvihylly. Vaikka luen paljon, olen aina ollut myös kirjaston suurkäyttäjä ja lainannut mieluummin omistamisen sijaan. Hyllyssä on noin puolet kirjoistani, ne tärkeimmät. Erityisen suurta tunnearvoa on ala-asteella ostamillani Sailor Moon -sarjakuvilla. Pieni onnenkissa niiden päällä on ostettu New Yorkista. Joskus hankin sille vielä isomman kaverinkin!
 


Keittiöstä on vähän vähemmän kerrottavaa, sillä se on oikeastaan vain pieni käytävä olo- ja makuuhuoneen välillä. Pienestä koostaan huolimatta keittiö on supertoimiva – kunhan siellä hääräilevien ihmisten määrä ei ylitä kahta.

Vaikka nykyisin keittiössä yleistyneet avohyllyt ovat mielestäni tosi kauniita, kattoon asti ulottuvat kaapit ovat voittavat ne käytännöllisyydellään. Kauneimmat ja käytetyimmät asiat olen kuitenkin nostanut pienelle String-hyllylle ikkunan viereen. Keittiön kattolamppu on VITA Copenhagenin söpö Acorn.

Tällaisissa kodissa minä siis asustelen. Kiva kun tulit käymään!

Share

Pages