Ladataan...

Nordic ceviche siiasta ja yrttejä Kotipellon puutarhasta

Perunalepuskaa ja härkäpaputahnaa

 

Pekka Terävän luotsaama fine dining -ravintola Olo sai tänä keväänä pikkusiskon, kun Helenankadun Lampa-sali avasi ovensa ravintola Olo Gardenina. Aiemmin kaunis sisäpiha on ollut vain tilauskäytössä, mutta nyt siitä pääsevät nauttimaan kaikki. Toisin kuin Olo, Garden on à la carte -ravintola, ja iltaa voi tulla viettämään ihan vain baariinkiin drinkin äärelle.

Kävin tutustumassa uuteen ravintolaan ja sen ruokiin muutaman muun bloggaajan kanssa.* Söimme kuuden ruokalajin maistelumenun, johon kuului muun muassa perunalepuskaa ja härkäpaputahnaa, sellerikeittoa sekä grillattua possunkylkeä karamellijogurtin kanssa. Kaikki illan annokset olivat Olo Gardenin vastaavan kettiömestarin Kim Mustosen käsialaa ja niissä maistuivat Kimin ulkomailta hakemat vaikutteet, kekseliäät ideat ja kunnioitus laadukkaita raaka-aineita kohtaan.

 

Sellerikeittoa, savustettua juuriselleriä ja tattaria

Grillattua possunkylkeä ja karamellijogurttia

Haudutettua kuhaa, maa-artisokkaa ja misoa

 

Omia suosikkejani illan tarjonnasta olivat kalaruoat: pohjoismainen ceviche siiasta ja haudutettu kuha maa-artisokan ja mison kanssa. Myös sellerikeittoannoksen savustettu mukulaselleri ja molemmat jälkiruoat – omenavispipuuro suolakaramellin kanssa sekä mustikkakakku kuusenkerkällä – olivat mielettömän hyviä. Illallisella oli muuten mukana myös pari vegaania, jotka kehuivat heille muokattua menua kovasti.

Listaa ei ole jaoteltu alku- ja pääruokiin, vaan kaikki annokset ovat suunnilleen saman kokoisia. Suosituksena on tilata niitä kolmesta kuuteen. Annokset ovat oikeasti hieman suurempia kuin nämä kuvassa olevat, sillä meidän iltaamme varten annoskokoa oli hieman pienennetty maistelumenun takia.

Erityismaininta myös paikan cocktaileille, joissa on näkyy rakkaus pohjoismaisia raaka-aiheita kohtaan. Join itse tilli-akvaviitin illan alkuun, mutta listalta pitää päästä ehdottomasti maistamaan myös kaksi lempiasiaani yhdistävä fenkoli sour.

 

Mustikkakakkua, kuusenkerkkää ja maitoa

Ylhäällä vegaaninen trynijälkiruoka, alhaalla omenavispipuuroa ja suolakaramellia

* OLO Garden tarjosi illallisen

Share

Ladataan...

 

Monien mielestä yksi bloggaamisen parhaista puolista on muihin, samoista asioista superinnostuneisiin ihmisiin tutustuminen. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka kavereidenkin kanssa tulee puhuttua paljon ruoasta, pääsee blogikavereiden kanssa keskusteluissa vielä syvemmälle.

Ensimmäinen blogikaverini oli Suusta suuhun -Alisa, johon tutustuin toissa syksynä tällä Lohjan reissulla. Tuolloin Alisa kirjoitti vielä tänne Lilyyn, minkä jälkeen matka on jatkunut Maku-lehden kautta itsenäiseksi bloggaajaksi Asennemedialle. Menestystä on ollut ilo seurata vierestä, ja olin tosi innoissani kun jossain vaiheessa kuulin, että Alisan ja WTD-Natan nerokkaat reseptit ovat päätymässä kirjaksi.

Tässä vaiheessa Halparuokakirjasta on kuullut moni muukin: lanseeraus sai aika mielettömän lähdön, kun kirjan lihapulla- eli panopastan reseptistä kirjoitettiin iltapäivälehtiä myöten.

 

 

Itse päätin kuitenkin kokeilla hittireseptin sijaan superhelppoa savusimpukkapastaa. Neljästä raaka-aineesta kymmenessä minuutissa valmistuva pasta maistui paljon juhlavammalta, kuin raaka-aineiden määrän ja valmistusajan perusteella voisi odottaa. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi rennolla viikonloppuillallisella kuoharin kanssa. Meillä toimi ainakin ihan täydellisesti. 

Seuraavaksi kokeiluun lähtevät ainakin Eggs Benedict ilman Benedictia ja siskonmakkara hot pot. Kuten esipuheessakin sanotaan, kirjasta ei löydy mitään sesonkiajattelua tai yhtäkään avokadoa.  Pakastevihanneksia, säilykkeitä ja valmisnuudeleita käytetään sen sijaan surutta. Kaikkien tontonton-ruokavalioiden, avokadoruusujen ja näperreltyjen smoothiekulhojen keskellä Halparuokakirja on tervetullutta ja virkistävää vaihtelua värikästä ja Vice-henkistä taittoaan myöten. 

Olin muuten juuri viikonloppuna What's cooking Helsinki -tapahtumassa, jossa puhuttiin valokuvauksen trendeistä ja pohdittiin, milloin salamavalolla kuvattu tyyli tulee myös ruokakuvien maailmaan. No, Alisa ja Nata tekivät sen jo. Ja hyvältä näyttää!

 

Halparuokakirjan savusimpukkapasta (kahdelle)
  • 250 g pastaa
  • 1 tlk savusimpukoita öljyssä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • Mustapippuria myllystä, suolaa 

Mittaa ja keitä pasta. Sen kiehuessa pilko valkosipuli, lämmitä paistinpannu ja lisää sille valkosipuli ja simpukat öljyineen. Paista noin kolme minuuttia miedolla lämmöllä.

Valuta kypsä pasta, mutta säästä keitinvettä noin puoli desiä. Sekoita vesi, simpukat, valkosipuli ja persilja pastan joukkoon kattilassa. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja tarjoile heti.

 

Share

Ladataan...

 

Laatukebabeistaan tunnetun Döner Harjun pitäjät avasivat viime vuoden lopulla Bulevardille vähän fiinimmän ruokapaikan, ravintola Wernerin. Paikan ideana on avotuligrilli, jolla lähes kaikki tarjottavat valmistetaan.

Söimme Wernerissä läksiäisillallista, joten pöytä oli katettu koreasti ja pääsimme maistelemaan suurinta osaa menusta. Alkuun oli useampi jaettava pikkuruoka: leikkelelajitelma (suositus etenkin ankkamakkaralle!), ihanan paahteisen makuista hummusta, raikasta endiivi-sitrussalaattia, tartaria ja sinisimpukoita tomaattikastikkeessa. Kaikki alkuruoat olivat todella maistuvia ja pelkästään niillä olisi saanut vatsansa täyteen. Illan menuun kuului kuitenkin vielä pää- ja jälkiruoka, joten piti säästellä ruokahalua vähän niihinkin.


Pääruoaksi söin grillattua siikaa sydänsalaatilla ja broccoliinilla. Toinen vaihtoehto olisi ollut entrecoteeta munakoisolla, mutta se tuntui alkuruokien jälkeen liian tuhdilta valinnalta. Illallisen päätti vielä ihanan raikas veriappelsiinivanukas.

Aikaisemmin kirjakauppana toiminut tila on kaunis, avara ja valoisa. Yksinkertainen sisustus on vaalea, mutta lämmin. Lisäpisteet vielä hauskimmasta palvelusta pitkään aikaan. Tarjoilija oli samaan aikaan tosi rento ja asiassa kiinni – tällaista saisi tulla vastaan useamminkin.

 

Share

Pages