Ladataan...

Yhteistyössä Passio Keittiö ja Baari

Taste of Helsingissä yksi ravintola onnistui hurmaamaan minut täysin. Söin Passion koko menun läpi ja ihastuin annos toisensa jälkeen kekseliäisiin raaka-aineyhdistelmiin ja täyteläisiin makuihin.

Oli siis selvää, että ravintolaan piti päästä syömään ihan pitkän kaavan kautta. Päätöstä vahvisti se, että ToH-kokemusta hehkuttaessani kuulin Passiossa jo käyneiltä vain hyvää siitä.

Suuntasimme Vaimomatskuu-Juulian ja ystävämme Ellan kanssa paikan päälle heti ensimmäisellä työviikolla kesäloman jälkeen – aika mukavan pehmeä laskeutuminen arkeen. Ruokalajien valinta on tehty hyvin helpoksi, sillä listalla on vaihtoehtoja kaksi: kolmen tai viiden ruokalajin menu. Kolmisen vuotta sitten avattu Passio tarjosi aluksi myös à la cartea, mutta luopui siitä kun valtaosa vieraista tilasi aina menun. Lista vaihtuu kolmen viikon välein kokonaan.

Herkuttelu alkoi kuohuviinin kautta keittiön tervehdyksellä: taimenen tartaria, perunarieskaa, hapankermaa, raastettua kananmunan keltuaista ja mätiä. Annos oli ihana suupala suomalaista kesäkeittiötä Balkanin reissun makujen jälkeen.

Seuraavana vuorossa oli ankkaa kolmessa muodossa kesäporkkanoiden ja viinihyytelön kanssa. Erityismaininta annoksen kanssa tarjoilulle Wagram Pinot Noir -punaviinille, joka on varmasti yksi parhaista koskaan maistamistani punkuista.

Kolmen teema jatkui myös väliruoassa, joka sisälsi simpukkalientä, sinisimpukkaa ja confattua kampasimpukkaa mykyjen kera. Sametinpehmeät simpukat olivat ehdottomasti suosikkini illan suolaisista ruoista, vaikka annoksen mykyt olivat omaan makuuni jotenkin liian taikinaisen tahmaisia. Aina yhtä ihana ja toimiva yksityiskohta annoksen tarjoilussa oli kuumana höyryvän liemen kaataminen annoksen päälle vasta pöydässä.

Pääruokina söimme ensin hiillostettua siikaa ja grillattua mustekalaa fermentoidusta valkosipulista tehdyn aiolin kanssa. Tässäkin annoksessa etenkin merenelävien osasto oli aivan erinomaista laatua. Toisena pääruokana oli härän flanksteak endiivien, vaniljalla maustettujen retiisien ja sipulikastikkeen kanssa. Voin sanoa, että vaniljan ja retiisien yhdistelmä oli aivan tai-vaal-linen! Siinä jäi vähän härkäkin sivuhuomiolle.

Illan paras osuus oli kuitenkin vasta edessä, sillä ensimmäinen, kuohuviinin, mansikoiden ja ruusun makuja yhdistellyt jälkkäri hurmasi meidät täysin. Kuohuviini oli sorbetin muodossa, kun taas mansikkaa oli sekä sellaisenaan että mansikka-ruusuöljykastikkeessa. Näiden lisäksi annoksessa oli myös ruusuhyytelöä. Tämä annos muistutti mielestäni eniten Passion ToH-menua: tuttuja raaka-aineita sopivan uudella tavalla, kekseliäästi yhdistettynä.

Illan päätti niin ikään marjaisa yhdistelmä vanilja-mustaherukkakääretorttua, mustaherukkasorbettia, marenkia ja hunajavaahtoa. Etenkin hunajavaahto ihastutti, kun taas kääretorttu olisi kaivannut mielestäni jotain lisää oikeuttaakseen paikkansa tällaisen illallisen päätöksenä.

Kokonaisuudessaan illasta jäi oikein hyvä kuva, ja haluan ehdottomasti käydä testaamassa myös paikan pitäjien uuden ravintolan, Korkeavuorenkadun Corson. Ruoan lisäksi pidin kovasti ravintolan tunnelmasta, sisustuksen yksityiskohdista ja ihanan lämminhenkisestä palvelusta.

Kiitos Passiolle* ja ihanalle illallisseuralle arkeen paluun helpottamisesta!

*Passio tarjosi illallisen viineineen.

Share

Ladataan...

Muistoja viime kesältä

Huh, onko tällä viikolla tosiaan jo juhannus? Ja kesälomaan on enää viikko? Kuulostaa siltä, että on taas aika tehdä kesälista! 

Suurin osa listojen asioista (tsek 2014, 2015 ja 2016) on aina tullutkin toteutettua, mutta esimerkiksi Iso Vasikkasaari jäi viime kesänä väliin. Tänä kesänä pitää siis ehdottomasti päästä sinne.

TÄNÄ KESÄNÄ AON

☆ Saaristoristeillä Isoon Vasikkasaareen ja nauttia Gula Villan -ravintolan herkuista. Pitäisi varmaan laittaa päivä kalenteriin jo nyt, että tämä varmasti toteutuu.

☆ Suunnata Viroon Into the Valley -festareille (telttamajoitus ekaa kertaa sitten vuoden 2008 a-p-u-a). Festarilistalla on myös Flow, sielläkin olen ekaa kertaa kaikki kolme päivää sitten vuoden 2011.

☆ Ajaa autolla läpi Montenegron, Albanian ja Kosovon. Huh huh, vähän jännittää. 

☆ Syödä perinteisen synttäritartarini tällä kertaa BasBasissa.

☆ Grillata ainakin kerran (kyllä, tämä on ihan oikeasti tavoite grillittömälle ja mökittömälle ihmiselle).

☆ Tanssia Lindy in the park -tansseissa mahdollisimman monena tiistaina.

☆ Tanssia Lindyä myös Tartossa elokuun alussa. Jo toinen tanssileirimatka tänä vuonna!

☆ Katsoa sarjalistani loppuun sateisina päivinä: vuoroaan odottavat SKAMin viimeisin kausi, Nuoret ja lupaavat, The Crown ja Twin Peaksin uudet jaksot.

☆ Tehdä pyöräretkiä Itä-Helsingin ravintoloihin – Roihuvuoressa ehdin käydä jo viime viikonloppuna, listalla ovat vielä ainakin Herttoniemi ja Itis.

☆ Kuunnella tämän kesän soittolistaa non-stoppina.

☆ Yrittää olla valittamatta säästä, vaikka se olisikin yhtä kylmä ja sateinen kuin viime kesänä. Näillä leveysasteilla helle on onnekas sattuma, ja sitä varmasti haluavien kannattaa suosiolla ostaa lennot etelään. Onneksi viime viikonloppu oli ihan maagisen lämmin ♥

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on tälle vuodelle?

Share

Pages