All day I dream about Suklaa

Kiitos hyvää

Mistä muusta sitä ihminen voisi joulukuun ensimmäisenä päivänä blogata kuin Siitä? Ainakin omilla huulillani on viihtynyt tänään vain yksi asia, the big S. Aamupalan, välipalan ja lounaan aikana mielikuvitukseni ja makunystyräni ovat kiidättäneet minut yhdessä tuumin joka kerta samaan paikkaan, taikamaahan nimeltä Suklaa.

 

Tämä johtuu siitä, että menin eilen illalla pahaa-aavistamattomana valmistamaan alkavan lempikuukauteni kunniaksi salaperäistä suklaakakkua. Omintakeisen tästä leivonnaisesta tekee se, ettei siinä ole käytetty lainkaan jauhoja, ei jauhettuja pähkinöitä, eikä siemeniä. Kakku muodostuu nimittäin niinkin mielenkiintoiselle pohjalle kuin mustat pavut.

 

Nyt jos joku ajattelee, että yöks, papuja suklaakakussa, niin voin kertoa, että mustapavut eivät maistu kakussa lainkaan, antavat sille vain muhevaa täyteläisyyttä.

 

Bongasin alunperin gluteenittomien, maidottomien ja pähkinättömien vegebrownie-leivosten muodossa olleen reseptin opinto- health coachini, Emily Levensonin Custom made life -blogista. Varioin ohjetta hieman ja valmistin sen pohjalta suklaakakun, joka osoittautui yön yli jääkaapissa levättyään todella maukkaaksi. Kakun hurauttaa kasaan hyvinkin helposti, kas näin:

 

Jauhoton suklaakakku

1-1,5 tölkkiä mustapapuja (käytin GoGreensin pahvipurkkiin pakattuja papuja)
3-4 luomumunaa
½ dl raakakaakaojauhetta tai carob-jauhetta
½ dl kookoshiutaleita
ripaus merisuolaa
2 tl aitovaniljajauhetta

1 tl leivinjauhetta
2 rkl kotimaista hunajaa
muutama taateli
(1 rkl palmusokeria)
+ halutessa raakakaakaonibsejä tai murustettua valmista raakasuklaata levystä

 

Laita kaikki ainekset, paitsi makeuttajat (hunajan, taatelit ja palmusokerin) monitoimikoneeseen, sekoita taikinaksi. Lisää sekaan hunaja ja taatelit ja sekoita. Maistele makeusaste. Jos haluat lisää makeutta, lisää hieman hunajaa tai halutessasi palmusokeria. Mikäli haluat kakkuun sattumia, hämmennä lusikalla sekaan raakasuklaapaloja. Kaada taikina (voideltuun) kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle kuorrute. Omani tein sekoittamalla yhden banaanin, pari taatelia, ripsauksen suolaa ja muutaman ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta tahnaksi. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

 

Hipsaisenpas hakemaan jääkaapista vielä yhden kakkupalan... Siinä kun on niin paljon papuja, että sitähän voi ajatella jopa suklaisena papumuhennoksena, eli ihan melkein lähes vakavasti otettavana ruokana - Ainakin näin erityislaatuisena päivänä kuin joulukuun ensimmäinen.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oon nähnyt tälläisen papuisen suklaakakkureseptin joskun aiemminkin, mutta olen yhä hieman epäileväinen. :D Kai se on kokeiltava, kun niin moni kehuu! Herkulliselta ainakin näyttää.

Laura (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta, olen kauan etsinyt hyvää tekevämpää versiota rakastamistani muta- ja muista suklaakakuista. Kerrankin kakkua ei ole kyllästetty pähkinöillä ja kookosöljyllä, lisäksi pavut ovat huomattavan opiskelijaystävällinen raaka-aine. Blogisi on muutenkin ihana :)

Pirkko (Ei varmistettu)

Heippa! Olipa ihana ohje täällä sinulla taas, kiitos tosi kivasta vinkistä! :) Itse valmistin eilen raakasuklaata joulukalenteri-idealla, josta itse teit joskus postauksen. Nyt on ihania suklaayllätyksiä jokaiselle päivälle ennen joulua! :] nam. The big S indeed! ;)

Emma (Ei varmistettu)

Oi vaikuttaa tosi hyvältä, täytyy heti kokeilla! Tuhannet kiitokset blogista Virpi, olet arjen pelastaja. Ajattelin jakaa yhden ruokablogin jonka sattumalta löysin, vaikuttaa hyvältä. Myös tosi kätevää, kun reseptit on kategorioitu raw foodin, vegaanin jne mukaan. http://healthyblenderrecipes.com Voi olla, että tiedät jo tuon, mutta ehkä muut lukijat eivät. Ihanaa perjantaita!

L (Ei varmistettu)

Ihana resepti! Itselleni maistuvat pähkinät ja siemenet, joten pohdin, voisiko papuja korvata esimerkiksi auringonkukansiemenillä ilman että se vaikuttaisi olennaisesti kakun makuun tai koostumukseen...?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hosuli, rohkeasti vaan testimään, sittenpä ainakin tiedät! :) . Laura, kiitos! itsellänikin tulee välillä nuo pähkinät ja kookosöljyt korvista, eli tämä resepti auttaa hyvin siihen kyllästymiseen. . Pirkko, uuu, mietin itse vähän samaa, että josko olisi oman kalenterin väsännyt, mutta sitten hommasinkin kaupasta ökymarsipaanisuklaakalenterin, joka on kyllä kans melko huippu, tosin kaikkea muuta kuin terveellinen. :) . Emma, hei kiitti vinkistä! Ei ollut ainakaan minulle entuudestaan tuttu blogi. Mukavaa viikonloppua sinnekin! . L, veikkaan että tämän reseptin salaisuus lymyää juuri noissa pavuissa, mutta yhden hyvän suklaisen piirakka-/kakkureseptin, jonka pohjaan voisi eri pähkinöiden ohella/sijaan kokeilla jotain siemeniäkin, löydät esim täältä: http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?Bl...

sandy (Ei varmistettu)

Hei jännä resepti!! :) Mullakin tulee jo korvista pähkinät ja kookosöljyt... heheh
Jos ei ole monitoimikonetta, niin millä pelillä tuon taikinan voisi sekoittaa? Ja tuliskohan tuosta hyviä muffinseja jos laittaa vuokiin? Millaista kakkuvuokaa suosittelet? Kiitos! <3

Virpi (Ei varmistettu)

sandy, blenderillä tai sauvasekoittimella saa kans hyvin sileeksi. ja uskoisin että taikina toimii myös muffinssivuoissa, kantsii ainakin kokeilla! laittaa vaikka himpun enemmän leivinjauhetta tai ruokasoodaa, jotta kohoaa paremmin. itse paistoin irtokakkuvuoassa.

papu (Ei varmistettu)

Sopisko tohon sun mielestä joku muu papu, kuin just mustapapu? Olisin halunnut testata, muttei kaupasta löytynyt mustapapuja ollenkaan.

J (Ei varmistettu)

Kokeilin härkäpavuilla ja onnistui niinkin! Makeutta ja kosteutta tosin ens kerralla lisää.

mustapavut vaihtoon? (Ei varmistettu)

Niin, mikäköhän pavuista mahtaisi olla neutraalein maultaan, kun tuo pavun maku hiukkasen epäilyttää. Mustapavut on musta aika ruokaisia ja voimakkaan makuisia.

Heidi (Ei varmistettu)

Tuli mieleen että onkohan vastaavaa suolaisenpiirakan ohjetta missä olisi käytetty papuja jauhojen tilalta? Pitää koittaa tätä kanssa, kuulostaa jännälle ja hyvälle:)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pavuista kyselleille, Itse en ole testannut kuin tätä papupohjaista piirakkaa, eli omakohtaista kokemusta muiden papulaatujen käytöstä ei ole. Mutta olen törmännyt muissa piirasresepteissä valkoisiin papuihin, eli niitä kannattaa kokeilla. Meksikolainen paputortillaresepti on ainakin yksi suolainen papupiiras mikä tuli mieleen: http://allrecipes.com/recipe/black-bean-pie/ . Eli siitä voisi inspiroitua testailemaan muitakin variaatioita.

Kaisa (Ei varmistettu)

Voikohan kookoshiutaleiden sijaan käyttää kookosöljyä? Kuulostaa ihanalta ja lähes terveelliseltä! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kaisa, hmm, miksipä ei. Kannattaa ainakin kokeilla!

T (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Ostin punnitse ja säästä- kaupasta mustapapuja tätä reseptiä kokeillakseni. Olen tosi vähän käyttänyt papuja ruuanlaitossa aiemmin, joten uudehko tuttavuus ovat. Ostamani pavut ovat kuivia ja kovia. Pitääkö papuja jotenkin esikäsitellä pehmeämmäksi (liottaa tai keittää) tätä reseptiä varten vai hurautanko vaan sellaisenaan sileäksi? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. :)

Tiina (Ei varmistettu)

Minulla ei ollut taateleita, mutta korvasin ne yhdellä kuivatulla viikunalla ja pienen banaanin puolikkaalla. Pakko tunnustaa, että hyvää tuli, vaikka suhtauduin papuihin kakussa hiukan epäillen. Kuorrutusta en ole vielä ehtinyt tekemään, maistuu kyllä hyvältä ilmankin. Lämpimänä kakku haisi aika vahvasti kananmunille, mutta kylmänä tuoksuu onneksi vain kaakaolle ja banaanille. Kiitos reseptistä, teen kyllä toistekin :)

T:lle: Kuivat mustapavut pitää liottaa yön yli ja keittää 1-1,5 tuntia ennen käyttöä.

ulkomaalainen (Ei varmistettu)

minua olisi mietityttänyt, että paljonko on tuo "purkillinen" papuja - täältä kun ei löydy kuin kuivattuja niin mietin, että paljonkohan niitä nyt sitten pitäisi laittaa...? pakkohan tätä on kokeilla! :)

Kommentoi