All day I dream about Suklaa

Mistä muusta sitä ihminen voisi joulukuun ensimmäisenä päivänä blogata kuin Siitä? Ainakin omilla huulillani on viihtynyt tänään vain yksi asia, the big S. Aamupalan, välipalan ja lounaan aikana mielikuvitukseni ja makunystyräni ovat kiidättäneet minut yhdessä tuumin joka kerta samaan paikkaan, taikamaahan nimeltä Suklaa.

 

Tämä johtuu siitä, että menin eilen illalla pahaa-aavistamattomana valmistamaan alkavan lempikuukauteni kunniaksi salaperäistä suklaakakkua. Omintakeisen tästä leivonnaisesta tekee se, ettei siinä ole käytetty lainkaan jauhoja, ei jauhettuja pähkinöitä, eikä siemeniä. Kakku muodostuu nimittäin niinkin mielenkiintoiselle pohjalle kuin mustat pavut.

 

Nyt jos joku ajattelee, että yöks, papuja suklaakakussa, niin voin kertoa, että mustapavut eivät maistu kakussa lainkaan, antavat sille vain muhevaa täyteläisyyttä.

 

Bongasin alunperin gluteenittomien, maidottomien ja pähkinättömien vegebrownie-leivosten muodossa olleen reseptin opinto- health coachini, Emily Levensonin Custom made life -blogista. Varioin ohjetta hieman ja valmistin sen pohjalta suklaakakun, joka osoittautui yön yli jääkaapissa levättyään todella maukkaaksi. Kakun hurauttaa kasaan hyvinkin helposti, kas näin:

 

Jauhoton suklaakakku

1-1,5 tölkkiä mustapapuja (käytin GoGreensin pahvipurkkiin pakattuja papuja)
3-4 luomumunaa
½ dl raakakaakaojauhetta tai carob-jauhetta
½ dl kookoshiutaleita
ripaus merisuolaa
2 tl aitovaniljajauhetta

1 tl leivinjauhetta
2 rkl kotimaista hunajaa
muutama taateli
(1 rkl palmusokeria)
+ halutessa raakakaakaonibsejä tai murustettua valmista raakasuklaata levystä

 

Laita kaikki ainekset, paitsi makeuttajat (hunajan, taatelit ja palmusokerin) monitoimikoneeseen, sekoita taikinaksi. Lisää sekaan hunaja ja taatelit ja sekoita. Maistele makeusaste. Jos haluat lisää makeutta, lisää hieman hunajaa tai halutessasi palmusokeria. Mikäli haluat kakkuun sattumia, hämmennä lusikalla sekaan raakasuklaapaloja. Kaada taikina (voideltuun) kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle kuorrute. Omani tein sekoittamalla yhden banaanin, pari taatelia, ripsauksen suolaa ja muutaman ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta tahnaksi. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

 

Hipsaisenpas hakemaan jääkaapista vielä yhden kakkupalan… Siinä kun on niin paljon papuja, että sitähän voi ajatella jopa suklaisena papumuhennoksena, eli ihan melkein lähes vakavasti otettavana ruokana – Ainakin näin erityislaatuisena päivänä kuin joulukuun ensimmäinen.

♥ Virpi

Kommentit (18)
  1. ulkomaalainen
    31.5.2013, 18:32

    minua olisi mietityttänyt, että paljonko on tuo ”purkillinen” papuja – täältä kun ei löydy kuin kuivattuja niin mietin, että paljonkohan niitä nyt sitten pitäisi laittaa…? pakkohan tätä on kokeilla! 🙂

  2. Minulla ei ollut taateleita, mutta korvasin ne yhdellä kuivatulla viikunalla ja pienen banaanin puolikkaalla. Pakko tunnustaa, että hyvää tuli, vaikka suhtauduin papuihin kakussa hiukan epäillen. Kuorrutusta en ole vielä ehtinyt tekemään, maistuu kyllä hyvältä ilmankin. Lämpimänä kakku haisi aika vahvasti kananmunille, mutta kylmänä tuoksuu onneksi vain kaakaolle ja banaanille. Kiitos reseptistä, teen kyllä toistekin 🙂

    T:lle: Kuivat mustapavut pitää liottaa yön yli ja keittää 1-1,5 tuntia ennen käyttöä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *