Jätskikopin johtajan suklaaunelmat

Ladataan...
Kiitos hyvää

Yksi lapsuuteni unelma-ammateista oli olla jäätelökopin johtaja. Sellainen, joka asustelee suuren jätskikoppinsa yläkerrassa, kenen ei tarvitse tehdä muuta kuin istuskella kotonaan ja joka saa tilata jäätelöä alakerrasta hissillä niin paljon kuin haluaa ja ikinä jaksaa syödä.

Ystäväni lapsuuden haave oli vieläkin ovelampi. Hän oli nimittäin halunnut olla isona Mövenpickin johtajan vaimo, eli vielä isommat jäätelöapajat ja vielä vähemmän töitä. (luv you maiju)

En tiedä kertovatko kyseiset haaveemme jotain suurista nautiskelijaluonteistamme, niiden valossa ei ainakaan ole kovin ihme, että meistä myöhemmin kehkeytyi ystäviä. Mutta täytyy sanoa, että onneksi nuo haavekuvat eivät ole käyneet toteen. Olisin nimittäin itse varmasti joutunut jäämään työstäni sairaseläkkeelle jo melkoisen nuorena, sillä niin huonosti jäätelöä siedän. Ja sen sijaan, että istuskelisin turpeana ja pahoinvoivana jätsikopin pomona, niin paljon mieluummin valmistan käsityöläisenä herkullisia ja terveellisiä artesaanijäätelöitä perheelleni.

Näiden upeiden jäätelöpuikkojen ensimmäinen erä sisälsi vain soseutettua banaania ja maapähkinävoita ja sekaan heiteltyjä raakakaakaonibsejä. Jäätelöt olivat kyllä mainioita niinkin, mutta itse kaipasin vielä jotain ekstraa, joten jalostin pohjareseptiä hieman ja lisäsin pinnalle sen jäätelömainoksista kuuluisan “suussa loksahtavan suklaakuorrutuksen” ja pinnalle hieman pähkinärouhetta. Ja tulihan ihan mielettömän hyviä. 

Määräsin miehen malliksi jäätelöpalkalla kuvatessani puikkoja teille ja terrorisoin hänen nautintoa huutelemalla “pysähdy!” tai “älä haukkaa vielä!” juuri kun toinen oli saamassa mehevän suklaapalan suuhunsa. Sieltä se sisäinen jäätelöpomottaja nosti sitten kuitenkin lopulta päätään.

Kirjasin teille ylös kaksi ohjetta: Toinen on helppo ja toinen monivaiheisempi. Kuvan jäätelöt on valmistettu jälkimmäisellä tavalla. Voit itse päättää, kuinka paljon työtä jaksat ja kuinka paljon nautintoa haluat. 

Suklainen artesaanijäätelö (raaka, maidoton, sokeriton)

KATSO OHJE UUDELTA NETTISIVUSTOLTANI VANELJASTA!

Ja on varmasti sanomattakin selvää, että nämä jäätelöt herkuteltuaan ei varmasti turvota, eikä ole äitelä olo. Voi vain tyytyväisenä taputella mahaansa, nuolaista suupieliään, painaa nappia ja tilata lisää - Eli valmistaa itse uusi satsi omin käsin ja rakkaudella.

Sillä jos jotain olen lapsuudestani oppinut, niin sen, että täydellisimmän tyytyväisyyden tunteen ihminen saavuttaa lopulta vain asioista, jotka hän on saavuttanut omien ponnisteluidensa kautta - Ja joissa ei käytetä maitotuotteita.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu)

Hihi, enpä tiennyt, että sulla on kyky käskeä Robert Downey Junioria ;-) (ei vaan, vitsi vitsi). Asiaan. Jätskisi näyttävät todella herkullisilta!! Osaatko antaa jonkun korvaavan tuotteen banskun tilalle. Minä kun koitan edes jossain määrin noudattaa vähähiilarista ruokavaliota, niin banaani on ihan nou-nou. Ei kai toi pähkinävoikaan kovin hyvin ruokavalioon istu, mutta siitä en taida välittää...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hahahaa, vai siltä ne miehen leukaperät näyttää! Mutta ei ehkä muuten kuitenkaan yhdennäköisyyttä kyseiseen herraan, ainakaan omiin silmiini. 

Ja mitäs jos tekisit nuo jäätelöt vaikka manteleista? Eli teet paksun mantelimaidon ensin heittämällä vaikka pari desiä manteleita ja 1-2 desiä vettä blenderiin. Hämmennät sen niin tasaiseksi seokseksi kuin mihin blenderisi kykenee.  Sekaan voi lisätä jotain pähkinävoita ja steviaa makeutukseen + noita raakakaakaonibsejä. 

Heidi (Ei varmistettu)

Ihana resepti! Olen jäänyt hieman koukkuun maapähkinävoihin ja haluaisinkin kysyä sinun mielipidettäsi - onko sitä ihan terveellistä syödä joka päivä esim. ruokalusikallisen verran? Kiitos vielä aivan ihanasta blogista, ainakin minun hyvinvointiini blogisi on vaikuttanut enemmän kuin uskotkaan. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Kantsii hommata jotain raakaa pähkinävoita, eli sellaista jota ei ole kuumennettu valmistusvaiheessa, eli jossa rasvat on kivemmassa kuosissa. Maapähkinöissä (kuten myös esim. parapähkinöissä) on myös sellaista luonnollista hometta, mistä johtuen niitä ei kannata ihan kauheasti kuluttaa. En siis ihan päivittäiseen käyttöön suosittelisi. Mutta hommaa ihmeessä sen rinnalle jotain muuta pähkinävoita (mieluiten raakaa) ja mantelivoita. Kaikissa on hieman erilainen maku, eli kantsii testailla. 

Tiia (Ei varmistettu) http://onnenrusina.blogspot.fi

Ihana posti (siis tämäkin taas, niin kuin tähän asti muutki )! Maidoton jätskihiiri perhe kiittää resepti-ideasta! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

jätskihiirille maukkaita päiviä!

Maikki (Ei varmistettu)

Moikka Virpi! Edellisen postauksen linkit eivät minulla toimi, voisitko laittaa ne vaikka ihan perinteisesti kirjoitettuna? :)

On kyllä ihanan näköisiä jätskejä, täytyypä illalla kokeilla...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

moi! pitäisi toimia, testasin linkit juuri. laita viestiä, jos ei edelleenkään pelitä. :)

Maiju (Ei varmistettu)

<3

Maiju (Ei varmistettu)

Oho, siinä piti olla sydän.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

<3 back at ya! 

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Jätskit näyttävät tosi herkullisilta (ja kuvat myös - wau)! :P Satun vain olemaan allerginen pähkinälle, joten olisiko sulla mitään ideaa millä ton maapähkinvoin voisi korvata?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oletko allerginen manteleille? Mantelivoi voisi nimittäin olla toinen samaa tuntua antava vaihtoehto. 

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Valitettavasti myös mantelit ovat allergialistalla.. Kuten myös pavut, herneet ja soija, joten näiden "super"ruokien tekeminen on mulle vähän haastavaa, vaikka innostuneistuutta kyllä löytyisi! Ehkä siis nappaan jatkossakin sen Magnumin jätskialtaasta aina silloin tällöin. ;)

Saija (Ei varmistettu) http://www.divaaniblogit.fi/cosyhome/

Ihan mahtavan näköisiä! Sä kyllä taidat tuon kuvaamisen, niin kaunista. Näitä herkkuja on kokeiltava!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No voi kiitos! Ihanaa jos kuvat miellytti. Unelmani olisi oppia oikeasti hyväksi kuvaajaksi, joten tällainen palaute lämmittää sydäntä. :)

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Miten sää voit aina keksiä noin herkullisen näköisiä juttuja? Ihailen.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heh, kanavoin terveysherkkuja jostain universumista. :) 

Kiva kuulla että tykkäät!

Hanna (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Nämä on todellisia herkkuja maailmankaikkeudelta. Minä tilaan lisää ja lisää näitä kultahippusia! Kiitos Virpi, universumin lähettiläs! ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hahaa, kiitos Sinulle! :)

eveliina (Ei varmistettu)

Oi että näyttää hyvältä!! Mistä oot ostanu jätskimuotit?:)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Voi kiitos! Muotit olen ostanut noin vuosi sitten Tigeristä, tuolta Kampin kauppakeskuskesta. En tiedä onko heillä enää valikoimissa noita. Noissa muoteissa on oikeasti sellaiset värikkäät muovitikut, mutta käytän tuollaisia puisia, jotka on vähän nätimpiä. :)

Niin ja Ikeassa näytti muutama viikko sitten ainakin olevan muuten kans jädemuotteja. 

Juulia (Ei varmistettu)

Moikka!

Kiitos ihanasta blogista ja resepteistä :) Ei liity tähän jätskipostaukseen mutta olisin kysynyt miten koet kalaöljyn ja kasvipohjaisen omega 3-6-9:n eron, siis miksi olet päätynyt juuri Udo's:n tuotteeseen kalaöljyn sijasta? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kyllä laadukas kalaöljy tai esim krilliöljy ovat tosi hyviä omega 3 -lisiä. Kalaöljyt eivät vain aina ole kovin laadukkaita, ja niissä on mukana raskasmetalleja ja muita myrkkyjä, joita kaloista löytyy. 

Tässä pari mielenkiintoista artikkelia:

http://products.mercola.com/salmon-oil/

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/14/is-krill-oil-48-times-better-than-fish-oil.aspx

Mercola toki kauppaa omia tuotteitaan samalla, mutta ihan hyvää asiaa tuolla myös. 

Hanna K (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/sunday-blondie

Mieletöntä! Ihana idea, sinä se keksit mahtavia reseptejä, etenkin näitä jälkkäreitä ;) Pakko kokeilla!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos! Tuppaan olemaan vähän tällanen makeilija, eli inspiroidun eniten kaikista herkuista. :)

tiij (Ei varmistettu)

Ihanan näköisiä, näitä on pakko testata! Nyt on kuitenkin pakko kysyä, että millä raakakaakaonibsit voisi korvata? Täällä päin en ole niihin törmännyt ja himottaisi testata näitä jo heti huomenna eli netistä en viitsisi lähteä tilailemaan. :-D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Saitkin jo hyvän vastauksen, mutta tosiaan nuo nibsit voi jättää vaikka pois, heittää halutessa vaikka raakakaakaujauhetta vähän tai murskattuja manteleita ja pähkinöitä rouheutta tuomaan. :)

Carrie (Ei varmistettu)

tiij: Noi kaakaonibsit voi varmaankin tossa ohjeessa jättää ihan vaan poiskin ilman että koostumus kärsii tai jos ne haluaa välttämättä jollain korvata, niin ehkä sitten rouhimalla vähän raakasuklata sekaan tai lisäämäällä manteleiden määrää tai muita pähkinöitä.

Ja siis oli pakko vastata, kun ilmeisesti tänään suunnittelit kokeilla.

Sun mies taitaa olla todellinen komistus Virpi ;D Saisinpa omanikin maistelemaan kaiken maailman terveys-/rawpöperöitäni.

Näitä jätskejä aion kyllä kokeilla tässä kesän mittaan...soveltajaluonteeni vain määrää tekemään limevalkosuklaisia sekä kaakaonmakuisia :D.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei ihan mahtava idea! Tuo limevalkosuklaakuorrute ja kaakaosisus! jes, pakko kokeilla! Kiitos. :)

Ja välitin terveiset miehelle, myhäili tyytyväisenä.

Maria (Ei varmistettu) http://montrealinaikaa.blogspot.ca/

Hei Virpi,

Olen jo jonkin aikaakin lukenut ihanaa blogiasi ja sieltä etsinyt kaikenlaisia kivoja ohjeita. Kokeiltu on muun muassa raakapuuroa, johon tuli banaania ja maapähkinävoita, sekä maailman parasta leipää. Ei ole vain tullut kommentoitua vielä, nyt siis aika. Mies muuten ihastui puuroon kovasti, vaikka kyseli illalla, että mitä ihmettä oikein teet, miten maapähkinävoi voi sopia puuroon?

Jatka samaa tahtia, minusta on tullut vakiolukijasi. Sinulla on ihania postauksia ja kivoja reseptejä, joihin varmasti palaan, kunhan vain haen raaka-aineet jostain ensin (eivät ihan heti löydy kaapista).

Blogiasi voi lukea edestakaisin monia kertoja ja aina jää hyvä mieli!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Voi kiitos. Olipa kiva kommentti. Ja aina yhtä superilahduttavaa tietää, että ihmiset oikeesti myös testailee näitä reseptejä - Ja etenkin jos ne testit ovat maistuneet! :)

Tervetuloa taas lukemaan ja kommentoimaan!

Maria (Ei varmistettu)

Kyllä vain maistuvat! Leipää teen nyt toisen kerran! Superhyvää sekin!! :)

Jennie (Ei varmistettu)

Moi Terhi,

Selailin juuri ihania reseprejäsi ja mietin minkä kakun tekisin seuraavaksi. Kertoisitko mitä maapähkinävoita käytät?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi! Taitaa juuri nyt olla jääkaapissa jotain Bionan maapähkinävoita. 

Jaana (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi ihan semmonen arkiruokailun postaus. Tuskin kukaan kuitenkaan syö päivisin vain smoothieita ja raakakakkuja. Eli miten ruokailet ihan normipäivisin? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heh, joo, kyllä kuuluu ruokavalioon muutakin kuin kakut ja smoothiet. Jostain syystä vain sellaiset salaattiannokset ja uunijuurekset ym. eivät ole oikeen inspiroineet postauksiin saakka. Mutta täytyy koittaa laajentaa repertuaaria tälläkin saralla, jos malttaa. ;)

Jaana (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet muuten "nutritional yeast":sta? Onko sen päivittäinen käyttö ihan ok?

Carrie (Ei varmistettu)

Mistä muuten tota ravinto-/oluthiivaa nykyään löytyy? kun tavan marketeista en enää ole sitä bongannut (en tiedä mihin on piilotettu, ennen löytyi vitamiinien yms. ravintolisien vierestä) henkilökuntakin vain pyörittelee silmiään ja ohjaa oluen valmistukseen tarkoitetulle hyllylle.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Itse ostan täältä Helsingistä Ruohonjuuresta ja Natura Zonesta, tosin nyt en ole vähään aikaan käynyt ko. ainetta hankkimassa, eli en osaa sanoa että onko tarjonta muuttunut. 

Maria (Ei varmistettu)

Pähkinättömät voi koittaa kookosvoita (massaa seassa) ja macaa (+lucumaa). Miksei myös hampunsiementahnaa, tahinia tai muuta siemenvoita, jos ne käy. Toco+maca+lucumakin sen kookosvoin/ -öljyn/ gheen parina.

jaana (Ei varmistettu)

Moi!

Voisitko kuitenkin vielä vastata näihin vanhan palstan kyssäreihin? Kiitos!!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Toki, yritetään parhaan mukaan! On vaan ollut tässä aika paljon hommia viimeaikoina, eikä ihan kaikkiin ehdi aina vastata, vaikka haluaisi. 

Kommentoi

Ladataan...