Jätskikopin johtajan suklaaunelmat

Yksi lapsuuteni unelma-ammateista oli olla jäätelökopin johtaja. Sellainen, joka asustelee suuren jätskikoppinsa yläkerrassa, kenen ei tarvitse tehdä muuta kuin istuskella kotonaan ja joka saa tilata jäätelöä alakerrasta hissillä niin paljon kuin haluaa ja ikinä jaksaa syödä.

raw-chocolate-ice-cream-recipe-1.jpg

Ystäväni lapsuuden haave oli vieläkin ovelampi. Hän oli nimittäin halunnut olla isona Mövenpickin johtajan vaimo, eli vielä isommat jäätelöapajat ja vielä vähemmän töitä. (luv you maiju)

En tiedä kertovatko kyseiset haaveemme jotain suurista nautiskelijaluonteistamme, niiden valossa ei ainakaan ole kovin ihme, että meistä myöhemmin kehkeytyi ystäviä. Mutta täytyy sanoa, että onneksi nuo haavekuvat eivät ole käyneet toteen. Olisin nimittäin itse varmasti joutunut jäämään työstäni sairaseläkkeelle jo melkoisen nuorena, sillä niin huonosti jäätelöä siedän. Ja sen sijaan, että istuskelisin turpeana ja pahoinvoivana jätsikopin pomona, niin paljon mieluummin valmistan käsityöläisenä herkullisia ja terveellisiä artesaanijäätelöitä perheelleni.

homemade-chocolate-ice-cream-recipe-1.jpg

Näiden upeiden jäätelöpuikkojen ensimmäinen erä sisälsi vain soseutettua banaania ja maapähkinävoita ja sekaan heiteltyjä raakakaakaonibsejä. Jäätelöt olivat kyllä mainioita niinkin, mutta itse kaipasin vielä jotain ekstraa, joten jalostin pohjareseptiä hieman ja lisäsin pinnalle sen jäätelömainoksista kuuluisan “suussa loksahtavan suklaakuorrutuksen” ja pinnalle hieman pähkinärouhetta. Ja tulihan ihan mielettömän hyviä. 

raw-banana-peanutbutter-ice-pops-1.jpg

Määräsin miehen malliksi jäätelöpalkalla kuvatessani puikkoja teille ja terrorisoin hänen nautintoa huutelemalla “pysähdy!” tai “älä haukkaa vielä!” juuri kun toinen oli saamassa mehevän suklaapalan suuhunsa. Sieltä se sisäinen jäätelöpomottaja nosti sitten kuitenkin lopulta päätään.

raaka-suklaa-jaatelo.jpgbiting-ice-cream.jpg

Kirjasin teille ylös kaksi ohjetta: Toinen on helppo ja toinen monivaiheisempi. Kuvan jäätelöt on valmistettu jälkimmäisellä tavalla. Voit itse päättää, kuinka paljon työtä jaksat ja kuinka paljon nautintoa haluat. 

raw-banana-peanutbutter-ice-cream-recipe-1.jpg

Suklainen artesaanijäätelö (raaka, maidoton, sokeriton)

KATSO OHJE UUDELTA NETTISIVUSTOLTANI VANELJASTA!

raw-chocolate-ice-pops-1.jpgsuklaakuorrute-nam.jpghomemade-ice-cream-no-dairy.jpgicecream-all-gone-1.jpg

Ja on varmasti sanomattakin selvää, että nämä jäätelöt herkuteltuaan ei varmasti turvota, eikä ole äitelä olo. Voi vain tyytyväisenä taputella mahaansa, nuolaista suupieliään, painaa nappia ja tilata lisää – Eli valmistaa itse uusi satsi omin käsin ja rakkaudella.

Sillä jos jotain olen lapsuudestani oppinut, niin sen, että täydellisimmän tyytyväisyyden tunteen ihminen saavuttaa lopulta vain asioista, jotka hän on saavuttanut omien ponnisteluidensa kautta – Ja joissa ei käytetä maitotuotteita.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (43)
  1. Toki, yritetään parhaan mukaan! On vaan ollut tässä aika paljon hommia viimeaikoina, eikä ihan kaikkiin ehdi aina vastata, vaikka haluaisi. 

  2. Moi!

    Voisitko kuitenkin vielä vastata näihin vanhan palstan kyssäreihin? Kiitos!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *