Juotavat itseruskettavat

Ladataan...

Kesä on nyt totuus. Ihan huomaamatta vaihtunut kuukauden nimi ja taivaalla lähes jatkuvasti loimotteleva aurinkokin sen todistavat. Ja se, että kaduilla näkyy koko ajan rennomman ja eläväisemmän näköistä porukkaa. Pieni päivetys, kesakot ja ulkoilman iholle puhaltama raikkaus - ja kansakunta sen kun kaunistuu.

Itsehän tulen toljottamaan sisätiloissa lähes koko viikon, sillä remontoimme parhaillaan uutta asuntoamme. Haaveeni pronssijumalattaren päivetyksestä pienestä terveellisestä rusosta poskipäillä saa siis edelleen odottaa toteutumistaan.

Tai ehkei sittenkään. Väriä voi nimittäin saada kasvoille myös muilla keinoin. Ja nyt en puhu siitä itseruskettavalla sliipatusta oranssihtavasta kelmeydestä, vaan sellaisesta ihan oikeasti tervehenkisestä ja kauniista ihonväristä. Sen voi nimittäin luoda itselleen juomalla luonnon omia itseruskettavia, eli tuoreista kasviksista valmistettuja mehuja. (Täällä muuten ihan mielenkiintoinen juttu kuvien kanssa tutkimuksesta, jonka mukaan kasviksilla saavutettua päivetystä pidetään yleisesti viehättävämpänä kuin auringosta saatua )

Parhaat sisäiset itseruskettavat syntyvät kasviksista, jotka sisältävät runsaasti karotenoideja, jotka aikaan saavat kasvikseen keltaisen, oranssin  ja punaisen värin. Karotenoidirikkaista kasviksista tunnetuin on varmaan porkkana. Mutta valikoimaa löytyy reilusti. Tässä esimerkkejä reilusti A-vitamiinia, tai sen esiastetta karotenoideja sisältäviä ruokia, jotka sekä säväyttävät jo itsessään ihoa, mutta myös auttavat auringon kanssa päivettymisessä ja suojaavat samalla hipiää.

Ruskettavia ruokia

Porkkana

Tomaatti

Punainen paprika

Persikka

Aprikoosi

Mansikka

Punajuuri

Kyseisiä kasviksia on kuitenkin melko työlästä popsia niin isoa määrää, että sillä olisi vaikutusta ihonväriin. Mehumuodossa tarvittavat määrät huljahtavat sen sijaan alas kurkusta helposti.

Nauti pari isohkoa lasillista tuorepuristettua kasvismehua päivässä, ja tulet varmasti huomaamaan vaikutuksen.

Huomenna, 4.6. ilmestyvässä Trendissä on tekemäni juttu itsepuristetuista mehuista. Juttua laajentaakseni ajattelin jakaa teille tällä viikolla muutamia mehureseptejä, joilla voi juoda terveellisesti mukavaa hehkua kasvoille, ja lisäksi saada muitakin täpäköitä terveysvaikutuksia, kuten vahvistaa vastustuskykyä.

Pysy siis lähipäivinä kanavalla, mikäli rusketusmehut kiinnostavat, ja lukaise uusin Trendi, jos haluat mehuaiheesta lisätietoa.

Mansikka-persikkamehu

Puoli kiloa mansikoita (mieluiten luomua)

3 persikkaa

1 omena

Laita kaikki ainekset mehustimeen ja mehusta niistä mehu, jonka nautit samantien tai noin 15 minuutin sisällä puristamisesta, jolloin kaikki entsyymit ja vitamiinit ovat elivoimaisimmillaan.

Huom! Torjunta-ainepesu:

Käytä tuorepuristetuissa mehuissa mieluiten aina luomua. Mikäli luomua ei ole saatavilla, eikä kasviksia ole mahdollista kuoria (esim. mansikat), pese ne seoksella, jossa on noin yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Voit tehdä seoksen valmiiksi esimerkiksi suihkepulloon, josta voit suihkuttaa etikkapesuainetta kasvisten pinnalle ja huuhdella ne lopuksi vedellä. Mikäli haluat tehokkaamat kylvyn, uita kasviksia etikka-vesi-seoksessa noin 10-15 minuuttia ja huuhtele.

Värikästä viikkoa kesäkissat ja mehukatit!

♥ Virpi

Share

Kommentit

hr (Ei varmistettu)

Näyttävät tosi herkullisilta nuo mehut, ah. Mitä mehulinkoa muuten suosittelet tai itse käytät? Meillä on ollut sellainen harkinnassa jo pitkään. Kiitos ihanasta ja rauhallisesta blogistasi.

Virpi Mikkonen

Moikka ja kiitos itsellesi kivasta kommentista! Itselläni on Stokkalta ostettu Cowayn JuicePresso, ja se ainakin toimii tosi hyvin. Täällä vanha postaukseni mehustuksesta + muutama mehustinsuositus: http://www.trendi.fi/blogi/kiitos-hyvaa/mehusta-ja-hehku

Juttu on näkyvissä vielä tänään, kunnes se katoaa hetkeksi ja palaa sitten vanhalta blogialustalta tänne Lilyyn. 

Virpi Mikkonen

Heh, vais niin. No hyvä jos nämä miellyttivät silmää. :)

vilppumaan erika (Ei varmistettu)

Oujes, kiitos Virpi tästä(kin)! Meillä ei ole mehustinta vielä, joku linko on, joka kuuluu johonkin laitteeseen mutten suin surmin tiiä, miten se toimii :) Mutta joka tapauksessa hyviä uutisia meille porkkananpuputtajille, jotenkin tuntuu että siitä on ollut etua tässä auringon ilmaannuttua, että on syöty aikas paljon porkkanaa yli talven. Emme ole pitkiä aikoja suorassa auringonpaisteessa, mutta aiempiin vuosiin verrattuna on tullut vain vähän päivetystä, yksikään meidän perheen kalkkilaivan kapteeni ei ole vielä polttanut nahkaansa :)

Virpi Mikkonen

Kyllä sillä ruualla vain on tosi iso vaikutus siihen miten nahkamme reagoi auringossa. Toki perintötekijät ym. vaikuttavat myös. Mutta itse olen tehnyt saman havainnon kuin sinä aikoinaan kun puhdistin ruokavaliostani pois kaiken prosessoidunkemikaalimössön ja siirryin syömään paljon tuoreita kasviksia, että en palanut lainkaan niin helposti kuin ennen. 

Palamatonta kesää ja paljon porkkanoita siis sinne teille jatkossakin! :)

Ooooo! Pitää varmaan käydä ostamassa mehustin :) näyttää niin herkulliselta.

Nyt vasta löysin blogisi ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

Virpi Mikkonen

Mahtavaa että löysit tänne! Kiva kun kommentoit, ja alahan ihmeessä mehukatiksi sinäkin. :)

Renja (Ei varmistettu)

Yhtenä talvena pikkusiskoni söi koko ajan niin paljon porkkanoita, että neuvolantäti luuli meidän olleen etelänmatkalla :)

Virpi Mikkonen

Hahaa, aika hauskaa! :)

Kultakutri (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista, olen lukenut jo pitkään mutta nyt vasta rohkaistuin kommentoimaan! Juuri tänään murehdin auringossa helposti palavaa ihoani - olis mukava saada kaunis rusketus, mutta auringossa oleilu ei oikein houkuta kun lopputuloksena on joko suojakertoimissa kylvetetty valkoinen iho tai niiden puuttuessa auttamattoman punainen hipiä. Pitääpä siis kokeilla näitä ihania mehuja!

Oikeastaan kommentoin kuitenkin siksi, että haluaisin toivoa sinulta juttua hiusten värjäykseen liittyen. Värjäätkö itse hiuksia ja miten suhtaudut kampaamoväreihin? Värjätty tukka on parhaimmillaan ihana kun taas värjäämätön vois olla harmittavan kiilloton, mutta värjääminen kemikaaleineen tuntuu ristiriitaiselta. Kiitos jos joskus jaksat kirjoittaa aiheesta!

Virpi Mikkonen

Moi! Mukavaa, että innostuit kommentoimaan. Ja tosiaan testaahan kunnon mehutankkausta ja katso miten vaikuttaa ihoon. Mehustuksessa kannassaa muuten muistaa monipuolisuus, ettei tule vain vetäneeksi makeita hedelmämehuja ja sitä kautta toooodella isoa määrää fruktoosia, eli kasvismehut kannattaa pitää enemmistössä. Tämä ei varsinaisesti liittynyt kommenttiisi, mutta tulipahan mieleen. :)

Ja tuo hiusjuttu on hyvä postausidea, kiitos! Merkkaan ylös. 

Varmaan saman asian ajaa tehosekoittimella "mehustaminen"? Itse olen tehnyt tosi hyvää juomaa kombolla porkkana + appelsiini + inkivääri. :)

Virpi Mikkonen

Juu, no itse käytän kans tuota menetelmää, että lisään ainekset ja vähän vettä ja blendaan paksuksi mehuksi. Tosin jos blendatun juoman vielä siivilöisi, jolloin seasta lähtisi pois kuitumassa, niin silloin juomasta saisi vielä paremmin imeytyvää, jolloin siis ravintoaineidenkin imeytyvyys paranee. Lähinnä noiden tuorepuristettujen mehujen juju on nimenomaan juuri siinä, että niissä entsyymit ja ravinteet ovat tuoreeltaan vielä niin elinvoimaisia, ja koska vatsan ei tarvitse ruokaa sulattaa, kun se tulee täysin nesteenä, niin silloin kaikki nuo aineet pääsevät tehokkaimmin kropan hyödynnettäviksi. Joidenkin tutkimusten mukaan mehuista imeytyi muistaakseni lähes puolet enemmän ravintoaineita kuin smoothieista. Valitettavasti ei nyt ole tähän mitään faktaa/tutkimusdataa heittää, kun en muista lähdettä. Näistäkin on toki montaa mielipidettä. Minusta jos viitsii itse tehdä ruokansa tuoreista ja puhtaista aineksista, ja vielä mahd. usein nauttia sitä myös nestemäisenä, niin oikein hyvä - oli se sitten smoothiena tai ihan oikeaoppisesti mehustettuna. :)

ekoemo
ekoemo

Kiitos torjunta-ainepesuvinkistä!

Virpi Mikkonen

Eipä kestä! Ajattelin tehdä tästä ihan oman postauksensakin mahd pian. 

Miku (Ei varmistettu)

Hei Virpi!
Olen jo pitkään haaveillut mehulingosta, ja olenkin miettinyt, voiko mehun puristamisesta yli jäävää "jätettä" käyttää esim. leivonnassa tai muussa ruuanlaitossa?

Virpi Mikkonen

Moikka! Juu, kuitumassasta (riippuen toki mistä kasviksesta se on peräsisin) voi tehdä esim. kräkkereitä tai heittää leipä/sämpylätaikinan sekaan jne. Googlettamalla löytyy paljon kivoja reseptejä kuitumassan hyötykäyttöön. :)

Lotta ja Lempiruoka (Ei varmistettu)

Jee! Sain muutama viikko sitten lahjaksi mehupresson ja olen siitä aivan innoissani. Yhdistelmäehdotukset ovat tällä hetkellä erittäin tervetulleita. Punajuuri, omena, inkivääri on jo muodostunut suosikiksi.

Virpi Mikkonen

Hei mahtavaa, onneksi olkoon mehupressosta! Ja kuulostaa aika maukkaalta tuo suosikkireseptisi. 

Ja lisää reseptejä on tosiaan täältäkin luvassa! So stay tuned.

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu)

Löysin nyt ekaa kertaa blogiisi. Paljon ihanaa luettavaa ja todella kauniita kuvia! Tuo mehu menee heti kokeiluun!

Virpi Mikkonen

Jee, kiitos! ja tervetuloa lukemaan ja katselemaan. :)

Veemäinen (Ei varmistettu)

Myös kurkumaa kannattaa nauttia samaan tarkoitukseen, se sopii erityisen hyvin pinaatin, kikherneiden ja myskikurpitsan kanssa :)

Virpi Mikkonen

Hei hyvä vinkki, kiitti!

MeriM (Ei varmistettu)

Mistä olet löytönyt luomumansikoita, noin yleisesti kesäaikaan? Ruohonjuuressa ei ainakaan vielä ole näkynyt ja toreilla ei ole... Olen aina syönyt valtavasti kesäisin tuoreita mansikoita ja nyt vasta heräsin Hesarin artikkelin ja blogisi myötä niiden torjunta-ainemääriin! Ei ihme, että viime kesänä pukkasi jo allergista reaktiota.

Virpi Mikkonen

Moi! Olemme käyneet joskus poimimassa itse mansikoita luomumansikkatiloilta, mikä on tosi hyvä vaihtoehto jos haluaa isomman satsin ja itse säilöä. Toisinaan luomumansikoita löytyy onneksi myös lähikaupasta, esim. Laivurin valinnasta tästä Ullanlinnasta/Eirasta.

annam_
anna k.

Voihan harmitus! En ole kymmeneen vuoteen voinut syödä raakoja porkkanoita siitepölyallergioiden vuoksi ja kadehdin heitä jotka niitä voivat syödä. Raaka porkkana olisi niin ihanaa.. ehkä vielä joskus :)

IlonaS (Ei varmistettu)

Moi Virpi!
Kiitos tosi kivasta blogista, tätä lukiessa tulee aina jotenkin seesteinen ja hyvä mieli.

Miten tehokkaasti tuo etikkapesu toimii, tiedätkö? Ja jättääkö etikka jälkeensä jotain lisämakua..? Torjunta-ainepesu kuulostaa todella hyvältä keksinnöltä, ja jos sillä vältyn edes osalta torjuna-aineista mitä kesällä ahmimistani mansikoista saan, niin voin olla kai tyytyväinen.

Keltainen (Ei varmistettu)

Millaisissa kasviksissa ei ole sitten tätä Karotenoidia? Olen vaalea ja haluan pysyä myös sellaisena(meitä ihmisiä on monenlaisia) auttaako esim kananmuna, juusto,maito..?
Kiitokset!:)

Keltainen (Ei varmistettu)

Odottelen yhä vastaustasi...:(

DragonflyElisabeth (Ei varmistettu) http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Ihana ja inspiroiva blogikirjoitus, kiitos siitä!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Villain (Ei varmistettu)

Hei! Pakko kysyä, mistä nuo ihastuttavat mehulasit ovat? Olen etsinyt samanlaisia jo jonkin aikaa melkein pakkomielteisesti :--D

Kommentoi

Ladataan...