Juotavat itseruskettavat

Kesä on nyt totuus. Ihan huomaamatta vaihtunut kuukauden nimi ja taivaalla lähes jatkuvasti loimotteleva aurinkokin sen todistavat. Ja se, että kaduilla näkyy koko ajan rennomman ja eläväisemmän näköistä porukkaa. Pieni päivetys, kesakot ja ulkoilman iholle puhaltama raikkaus – ja kansakunta sen kun kaunistuu.

Itsehän tulen toljottamaan sisätiloissa lähes koko viikon, sillä remontoimme parhaillaan uutta asuntoamme. Haaveeni pronssijumalattaren päivetyksestä pienestä terveellisestä rusosta poskipäillä saa siis edelleen odottaa toteutumistaan.

summer-fruits-strawberry-peach.jpg

Tai ehkei sittenkään. Väriä voi nimittäin saada kasvoille myös muilla keinoin. Ja nyt en puhu siitä itseruskettavalla sliipatusta oranssihtavasta kelmeydestä, vaan sellaisesta ihan oikeasti tervehenkisestä ja kauniista ihonväristä. Sen voi nimittäin luoda itselleen juomalla luonnon omia itseruskettavia, eli tuoreista kasviksista valmistettuja mehuja. (Täällä muuten ihan mielenkiintoinen juttu kuvien kanssa tutkimuksesta, jonka mukaan kasviksilla saavutettua päivetystä pidetään yleisesti viehättävämpänä kuin auringosta saatua )

summer-fruits-health_0.jpg

Parhaat sisäiset itseruskettavat syntyvät kasviksista, jotka sisältävät runsaasti karotenoideja, jotka aikaan saavat kasvikseen keltaisen, oranssin  ja punaisen värin. Karotenoidirikkaista kasviksista tunnetuin on varmaan porkkana. Mutta valikoimaa löytyy reilusti. Tässä esimerkkejä reilusti A-vitamiinia, tai sen esiastetta karotenoideja sisältäviä ruokia, jotka sekä säväyttävät jo itsessään ihoa, mutta myös auttavat auringon kanssa päivettymisessä ja suojaavat samalla hipiää.

Ruskettavia ruokia

Porkkana

Tomaatti

Punainen paprika

Persikka

Aprikoosi

Mansikka

Punajuuri

Kyseisiä kasviksia on kuitenkin melko työlästä popsia niin isoa määrää, että sillä olisi vaikutusta ihonväriin. Mehumuodossa tarvittavat määrät huljahtavat sen sijaan alas kurkusta helposti.

Nauti pari isohkoa lasillista tuorepuristettua kasvismehua päivässä, ja tulet varmasti huomaamaan vaikutuksen.

summer-juice-recipe.jpg

Huomenna, 4.6. ilmestyvässä Trendissä on tekemäni juttu itsepuristetuista mehuista. Juttua laajentaakseni ajattelin jakaa teille tällä viikolla muutamia mehureseptejä, joilla voi juoda terveellisesti mukavaa hehkua kasvoille, ja lisäksi saada muitakin täpäköitä terveysvaikutuksia, kuten vahvistaa vastustuskykyä.

Pysy siis lähipäivinä kanavalla, mikäli rusketusmehut kiinnostavat, ja lukaise uusin Trendi, jos haluat mehuaiheesta lisätietoa.

strawberry-peach-juice-tanning.jpg

Mansikka-persikkamehu

Puoli kiloa mansikoita (mieluiten luomua)

3 persikkaa

1 omena

Laita kaikki ainekset mehustimeen ja mehusta niistä mehu, jonka nautit samantien tai noin 15 minuutin sisällä puristamisesta, jolloin kaikki entsyymit ja vitamiinit ovat elivoimaisimmillaan.

Huom! Torjunta-ainepesu:

Käytä tuorepuristetuissa mehuissa mieluiten aina luomua. Mikäli luomua ei ole saatavilla, eikä kasviksia ole mahdollista kuoria (esim. mansikat), pese ne seoksella, jossa on noin yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Voit tehdä seoksen valmiiksi esimerkiksi suihkepulloon, josta voit suihkuttaa etikkapesuainetta kasvisten pinnalle ja huuhdella ne lopuksi vedellä. Mikäli haluat tehokkaamat kylvyn, uita kasviksia etikka-vesi-seoksessa noin 10-15 minuuttia ja huuhtele.

strawberry-peach-juice-recipe.jpg

summer-fruits-juice-recipe.jpg

Värikästä viikkoa kesäkissat ja mehukatit!

♥ Virpi

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (29)
 1. Hei! Pakko kysyä, mistä nuo ihastuttavat mehulasit ovat? Olen etsinyt samanlaisia jo jonkin aikaa melkein pakkomielteisesti :–D

 2. DragonflyElisabeth
  5.8.2013, 08:28

  Ihana ja inspiroiva blogikirjoitus, kiitos siitä!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *