Selleripuuroa silmät ristissä

Ladataan...
Kiitos hyvää

Aivan mahtavaa, että niin moni innostui eilen heittämästäni 30 päivän koeaika -haasteesta! Toivottavasti osallistuneilla on nytkähtänyt projekti sulavasti liikkeelle. Vielä voi hyvin hypätä mukaan joukkokokeiluun ja kirjata lupauksensa tuonne edellisen postauksen kommentteihin!

Arvatkaa sainko itseni ylös aamulla kello kuusi, kuten aioin?

No tottakai! Diili on diili on diili. Vaikka eilisiltainen Ultramariinin keikka venytti nukkumaanmenoa lähes kello yhteen, ja unta tuli kiskaistua vain viisi tuntia, niin olipa miellyttävää kun ei tarvinnut aamulla sätkiä kiireessä. Ja miten ruhtinaallisesti riitti aikaa aamuaskareille, kun työt alkoivat pressitilaisuudella vasta klo 9.30!

Otin pitkän, äärimmäisen nautinnollisen ja äärimmäisen epäekologisen kuuman suihkun, tiskasin, järjestelin lojuvat tavarat paikoilleen, tein herkullista selleriomenapuuroa, herätin boifrendin syömään ja nautiskelimme aamupalan hitaasti kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa – katsoen samalla viihdyttävää Karhutv:tä. Aivan mahtavia miekkosia, bless them.

Nyt tojotan täällä silmät ristissä, mutta ylpeänä heräämiskokeiluni onnistuneesta startista. Tänään taitaa tapahtua melko aikainen uinahtaminen.
Tässä vielä teillekin testattavaksi aamulla nauttimani puuron ohje. Tuorepuurot ovat yksi vakioelementeistä aamiaisillani ja kyseinen selleriomenapuuro ehdoton lemppari.

Kanelinen selleriomenapuuro (kahdelle)
-4 Sellerinvartta
-Omena

-Päärynä

-Kiivi
-Banaani

-2 tl Kanelia

-1 rkl Chia-siemeniä

-5 Lehteä kanelibasilikaa

-Ripaus merisuolaa

-Ruokalusikallinen hunajaa
-2 dl Vettä

Hurista vesi, Chia-siemenet ja paloitellut sellerinvarret tehosekoittimella muusiksi. Lisää paloiteltu omena, päärynä, kiivi ja banaani ja blendaa. Heitä sekaan mausteet ja sekoita. Käyttäessäni Chia-siemeniä puuroissa tai smoothieissa, annan seoksen saostua vähintään puolituntia ennen syömistä. Näin siemenet ehtivät hörpätä itseensä nestettä, jolloin ne sulavat helpommin ja imeytyvyys paranee. Samalla seos paksuuntuu puuromaisemmaksi. Paremmissa ruuanlaittopiireissä siemeniä liotetaan yön yli tai idätetään. Itse olen melko huono muistamaan minkäänlaisia esivalmisteluita.

Ihanaista viikonloppua! Muistakaa hengittää ja hymyillä.

♥ Virpi

Share

Kommentit

pini (Ei varmistettu)

mites kello kuuden herätykset viikonloppuna? itellä ei kantti ainakaan kestäisi..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No sepä se! Täytyy myöntää, että vaikka kello oli viikonloppunakin herättämässä kuudelta, niin tuli hetki venyteltyä sängyssä ennen nousemista. Ajatteli olla tässä suhteessa lempeä itselleni. Tänään kuitenkin kimpaisin taas tasan kuudelta pystyyn! On vaan niin käsittämättömän hienoa, kun ei tarvitse hoppuilla aamutoimissa ja aina kun katsoo kelloa, niin vaan hymyilyttää kun vielä niin paljon aikaa jäljellä. :)

Äitiliini (Ei varmistettu)

Olenpa nyt muutamana aamuna sekoitellut vinkkisi mukaisen raakapuuron. ON HYVÄÄ! Perinteiset aamukahvin lipittelytkin on jääneet pois, koska en halua pilata raikasta ja hyvää makua suussani. Kiitos lisää terveellisiä vinkkejä :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Äiskä, Hyvä että on maistunut! Tarjoappa isällekin vihreää aamupuuroa - ja ota mulle kuva ilmeestä. ;)

Karoliina (Ei varmistettu)

Huipppu hyvä blogi :) ja kiitos Jaakko Halmetojan uutiskirjeelle, jonka kautta näille sivuille löysin. ISO KIITOS sinulle ihanista ruokaohjeista ja kaikista hyvistä, mielenkiintoisista jutuista.

Riikka (Ei varmistettu)

Mahtavaa kun löysin blogisi. Aion heti kokeilla muutamia juttuja täältä. Tätä ensimmäiseksi:)

Terveisin Riikka
www.lily.fi/palsta/weekdaycarnival
www.roadtripinfinland.blogspot.com

Tiinakaisa (Ei varmistettu)

Taidampa testata piakkoin, jotenkin kevätfiiliksinen puuro!

Kommentoi

Ladataan...