Selleripuuroa silmät ristissä

Aivan mahtavaa, että niin moni innostui eilen heittämästäni 30 päivän koeaika -haasteesta! Toivottavasti osallistuneilla on nytkähtänyt projekti sulavasti liikkeelle. Vielä voi hyvin hypätä mukaan joukkokokeiluun ja kirjata lupauksensa tuonne edellisen postauksen kommentteihin!

Arvatkaa sainko itseni ylös aamulla kello kuusi, kuten aioin?

No tottakai! Diili on diili on diili. Vaikka eilisiltainen Ultramariinin keikka venytti nukkumaanmenoa lähes kello yhteen, ja unta tuli kiskaistua vain viisi tuntia, niin olipa miellyttävää kun ei tarvinnut aamulla sätkiä kiireessä. Ja miten ruhtinaallisesti riitti aikaa aamuaskareille, kun työt alkoivat pressitilaisuudella vasta klo 9.30!

Otin pitkän, äärimmäisen nautinnollisen ja äärimmäisen epäekologisen kuuman suihkun, tiskasin, järjestelin lojuvat tavarat paikoilleen, tein herkullista selleriomenapuuroa, herätin boifrendin syömään ja nautiskelimme aamupalan hitaasti kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa – katsoen samalla viihdyttävää Karhutv:tä. Aivan mahtavia miekkosia, bless them.

Nyt tojotan täällä silmät ristissä, mutta ylpeänä heräämiskokeiluni onnistuneesta startista. Tänään taitaa tapahtua melko aikainen uinahtaminen.
Tässä vielä teillekin testattavaksi aamulla nauttimani puuron ohje. Tuorepuurot ovat yksi vakioelementeistä aamiaisillani ja kyseinen selleriomenapuuro ehdoton lemppari.

Kanelinen selleriomenapuuro (kahdelle)
-4 Sellerinvartta
-Omena

-Päärynä

-Kiivi
-Banaani

-2 tl Kanelia

-1 rkl Chia-siemeniä

-5 Lehteä kanelibasilikaa

-Ripaus merisuolaa

-Ruokalusikallinen hunajaa
-2 dl Vettä

Hurista vesi, Chia-siemenet ja paloitellut sellerinvarret tehosekoittimella muusiksi. Lisää paloiteltu omena, päärynä, kiivi ja banaani ja blendaa. Heitä sekaan mausteet ja sekoita. Käyttäessäni Chia-siemeniä puuroissa tai smoothieissa, annan seoksen saostua vähintään puolituntia ennen syömistä. Näin siemenet ehtivät hörpätä itseensä nestettä, jolloin ne sulavat helpommin ja imeytyvyys paranee. Samalla seos paksuuntuu puuromaisemmaksi. Paremmissa ruuanlaittopiireissä siemeniä liotetaan yön yli tai idätetään. Itse olen melko huono muistamaan minkäänlaisia esivalmisteluita.

Ihanaista viikonloppua! Muistakaa hengittää ja hymyillä.

♥ Virpi

Kommentit (7)
  1. Taidampa testata piakkoin, jotenkin kevätfiiliksinen puuro!

  2. Mahtavaa kun löysin blogisi. Aion heti kokeilla muutamia juttuja täältä. Tätä ensimmäiseksi:)

    Terveisin Riikka
    http://www.lily.fi/palsta/weekdaycarnival
    http://www.roadtripinfinland.blogspot.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *