Rakkauspasta, jonka ansioista me ollaan me

Kolmistaan

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Kun minä tulin ensimmäistä kertaa A:n luokse Tampereelle, teki mies minulle ruokaa. Jo pelkästään kokkaava mies sai sydämeni läpättämään, mutta se, mitä lautasella tarjottiin, olikin vielä astetta kovempi juttu. A:n katkarapu-lohipastasta kun tuli samoin tein oma suosikkiruokani, jonka asemaa mikään safka ei ole pystynyt tässä ajassa horjuttamaan. Sinänsä hassua, etten ollut ennen erityisemmin pitänyt lohen ja pastan liitosta. Olin kai liian usein saanut sellaista mössöistä kastiketta, jonne lohi oli ikään kuin hävinnyt hiutaleiksi.

Minä kuvittelin olevani ennen kovakin kokkaaja, mutta nykyisin huomaan, että yhä useammin meillä minä olen se oppipojan asemassa oleva apukokki, joka kyselee toiselta vinkkejä vähän joka käänteessä. Aivan sama juttu kun Hipu-siskoni kanssa. Muuten jakelen ruoka- ja leivontavinkkejä muille, mutta kun Hipu tulee paikalle, yhtäkkiä tuntuu, etten osaa kuin leikata kurkut salaattiin. Hassua, miten sitä asettuu heti altavastaajan rooliin, kun huomaa toisen olevan taitavampi. Siitäkin huolimatta, ettei toinen alentaisi millään tavalla.

Arla Lempi Hapatettu kerma on Arlan Lempi-perheen uusin jäsen. Koko Arla Lempi-sarjan idea on tuoda maitohyllyyn mahdollisimman puhtaita, vähänkäsiteltyjä tuotteita, ja Lempi Hapatettu kermakin jatkaa luonnollisesti tätä samaa linjaa. Siinä kun ei ole kerman ja hapatteen lisäksi käytetty mitään lisäaineita.

Lempi Hapatettu kerma toimii pastan valmistuksessa erinomaisesti juuri siksi, että sen rakenne on huomattavasti tiiviimpää kuin monen muun kerman. Ja minähän rakastan täyteläisiä, paksuja pastakastikkeita!

Toisekseen kerman vieno happamuus luo ihanan parin pastan muiden ainesosien kanssa. Alkuperäisessä A:n reseptissä sitruunamehua käytettiin paljon enemmän, mutta hapatetun kerman kanssa sitruunaa ei tarvitse kuin pieneksi lisäksi. 

Tässä resepti, jolla minut hurmattiin. Ja hurmataan kerta toisensa jälkeen. 

LOHI-KATKARAPUPASTA (kahdelle)

  • 1 punasipulia
  • loraus valkoviiniä
  • paketti kylmäsavulohta
  • paketti katkarapuja suolavedessä
  • tilliä
  • sitruunaa
  • purki Lempi Hapatettu kermaa
  • mustapippuri
  • parmesaania
  • (gluteenitonta) pastaa
  1. Kuulota punasipuli voissa.
  2. Lorauta kuulotettujen sipuleiden joukkoon valkoviiniä. Kiehauta miedolla lämmöllä niin, että viini imeytyy sipuleihin. 
  3. Lisää joukkoon Arla Lempi Hapatettua kerma ja rouhi kastikkeen päälle mustapippuria. Kiehauttele kastike kasaan.
  4. Lisää vasta vähän ennen pastan tarjoilua joukkoon pilkotut kylmäsavulohen palat ja valutetut katkaravut. 
  5. Pilko mukaan roima annos tilliä ja purista tilkkanen sitruunaamehua joukkoon.
  6. Tarjoile (gluteenittoman) pastan ja parmesaanin kanssa. 

 

Suosittelen kokeilemaan ja koukuttumaan. Tästä on tullut myös yksi F:n lempiruuista ja ruoka, jonka mainitseminen saa aikaan sen, että Saksassa A:n naapurissa asunut suomalaispariskunta rimputtaa jo ovikelloa. 

-Karoliina-

Share

Kommentit

Suttastiina

90-luvun alussa Tampereella nappasin ohjeen  kylmäsavulohipastaan jostain Jyrki Sukulan ohjelmasta - ohje on about yhteneväinen tämän ohjeen kanssa paitsi noita katkiksia.
Se resepti on levinnyt ystäväpiirissä vuosien mittaan Suomen rajojen ulkopuolellekin, taivaallisen hyvää!

Pitää testata ensi kerralla katkarapulisällä :D

Karoliina Sallinen
Kolmistaan

Suosittelen <3

jennajohannasi
Pirtti

Hehe, meidän rakkauspasta taas sisältää katkiksia, chiliä, valkosipulia ja aurajuustoa :) <3 Mies mut sillä hurmasi, ja hurmailee.

Karoliina Sallinen
Kolmistaan

Oi ihanaa. Aura <3

AnLottanen

Kiitos. Kannatti kokeilla. Meni kuulemma jatkoon. <3

Kommentoi