Ladataan...
Kontion koti

Sunnuntaina on joskus mukavaa syödä hieman kevyemmin. Silloin tällöin teemme tätä herkkuruokaa: tuorehernesosekeittoa. Varsinkin loppukesästä, kun voi poimia herneet suoraan pellolta - ai että on hyvää. No - ei tämä näin adventtia odotellessa hassumpaa ole: talvisaikaan keitot ovat aina hyviä.

Ensin ohje:

 • luomuvoita
 • 6 dl herneitä (tähän vuodenaikaan pakko ottaa pakasteesta; meillä oli omia herneitä vielä pakasteessa)
 • 2 luomusipulia
 • valkopippuria myllystä
 • pari hyppysellistä suolaa
 • 1 ruukku villisuolaheinää
 • 4 dl kasvislientä
 • 1,5 dl luomukermaa
 • 0,5 ruukkua rucolaa
 • 0,5 ruukkua persiljaa
 • (kivennäisvettä)

Ensin kuullotetaan kattilassa voissa sipulit ja lisätään herneet joukkoon. Suolan voi laittaa jo tässä vaiheessa. Toisessa kattilassa muuten keitetään maisseja pikku-Kontiolle. Ne on käyty elokuussa poimimassa Kirkkonummelta. Maissia itsepoimintana - suosittelen kyllä ensi kesänä kaikille!

Sitten sekoitetaan.

Ja sitten annetaan hetken olla. Nesteet voi lisätä tässä vaiheessa.

Kun herneet ovat vähän aikaa pehmenneet, niin sitten vain lisätään yritit.

Ja onkin jo aika tehdä sose.

Tässä välissä leikataan leipä. Chiapatta käy tosi hienosti sosekeiton kanssa.

Ja leipä sitten vielä kauniisti esille.

Kun laittaa tuon verran herneitä ja nestettä, niin tästä riittää reilut annokset kahdelle henkilölle. 

(Resepti saanut inspiraation Ruokala.tv:stä)

 

Ladataan...

Ladataan...
Kontion koti

Tänä viikonloppuna on Tapiolan Weegee-talolla perinteiset joulumarkkinat. Josset tänään ehtinyt paikalle, niin suosittelen, että huomenna vielä menet. Ei pelkästään mielenkiintoisia pieniä suomalaisia taidetyöläisiä, vaan myöskin hauskoja työpajoja lapsille ja lapsenmielisille sekä kirsikkana kakun päällä vapaa sisäänpääsy talon museoihin (Emma on aina käymisen arvoinen; tällä kertaa Birger Kaipiaisen näyttely)

Mutta ennen kuin menet Emmaan, niin kannattaa pistäytyä viereisen oven takana, jonne on tästä viikonlopusta lähtien majoittautunut KYKY-osuuskunta: Omnian artesaani- ja muut käsityöläisopiskelijat ovat perustaneet osuuskunnan. Upeita puutuotteita.

Joulumarkkinoilta muutamia kohokohtia. Ensimmäisenä Funky Homo Sapiens, lohjalainen koruntekijä. Mukaan tarttui vaimolle kahdet upeat korvakorut.

Toinen mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli Veera Tammisen keramiikkatyöt. Tällä kertaa ei tullut ostettua; mieli olisi tehnyt.

 

Loppuun tämän kerran suosikkini. Korsi-tuotteet! Tosi hieno keksintö. Magneettitaulu, johon on tehty vanerista magneettipaloja. Näistä voi muodostaa mitä kuvioita haluaa. Vaikka taulu on kohtuullisen kallis (50cm x 50cm taulu ja noin 40 palan pussi yhteensä 150 euroa), niin messutarjouksena sai hieman edullisemmin. Tämä ei ole lelu ainoastaan vanhemmille, vaan opettavainen taulu myöskin pikku-Kontiolle. 

Tällainen oli ensimmäinen meidän tekemä kuva Korsi-taulusta. Meidän perhe!

Jos liikutte huomenna Tapiolassa päin, niin suosittelen kyllä käyntiä Emmassa ja Weegeessä. Vaikka koko perheen voimin.

 

Ladataan...
Kontion koti

Perjantai-iltapäivän kunniaksi kasasin viikon varrelta muutamia kuvia. Toivottavasti pidätte!

Itse tehty kahvi näin pimeänä marraskuisena päivä on enemmän kuin omiaan piristämään päivää. Arvatkaa vain kuinka monta kuppia kahvia on pitänyt juoda, että nuo pinnalle tulevat sydämet ovat onnistuneet. Eivät ne kyllä aina onnistu nykyäänkään; ennemmin edelleen vahingossa tulevat. Mutta sitä mukavampi yllätys kun vain onnistuu.

Pitää tunnustaa, että allaolevat kuvat ovat vanhasta kodista. Jaffa-juliste on pitänyt laittaa varastoon hetkeksi aikaa; ei mahdu tällä hetkellä mihinkään seinälle. Ja partavaahtokin on jo loppu. Mutta Deko-lehdet ovat edelleen kovassa käytössä. Niitä on hauskaa lueskella uudelleen ja uudelleen.

No tuosta Genevalabin radiosta tuli eilen pari sanaa sanottuakin. Kaksi muuta kuvaa ovat alkupaloja meidän keittiöstä. Pikkubroidin tuoma oliiviöljypullo on kaunis lisä keittiöön; puhumattakaan erittäin hienostuneesta mausta, jonka se antaa. Vanhat lääkepurkit ovat Ruotsista ja kulkeutuneet Tukholman seudulla asuneen tätini mukana jossain vaiheessa Suomeen ja lopulta meidän keittiön hyllyyn.

Näillä kuvilla tahdomme toivottaa Kontion kodista teille kaikille oikein rentouttavaa perjantai-iltaa!

Pages