Ravintola Purpur – makumatka Georgiaan

PSX_20170715_141657.jpg

 

PSX_20170715_141619.jpg

 

PSX_20170715_141738.jpg

 

PSX_20170715_141526.jpg

 

Käytiin torstaina syömässä Helsingissä Ravintola Purpurissa, joka on Ville Haapasalon luotsaama georgialainen ravintola. En ole ennen georgialaista ruokaa syönyt – saati georgialaista punaviiniä juonut, mutta koska rakastamme hyvää ruokaa ja tykkäämme testata erilaisia makumaailmoja, oli Purpur oiva tilaisuus tähän. 

Pää- ja alkuruuat olivat ihan loistavia! Maistuvia, todellakin täyttäviä ja kauniita kokonaisuuksia. Todella tuhdit ja näyttävät annokset! Alkuruokana jaoimme alkupalakokelman ja pääruuaksi minä söin karitsankaretta – Topi Ljulja-kebabin. Lisukkeiksi otimme hapankaalia ja peruna-sipulipaistosta. Ei todellakaan valittamista missään näistä. Ja muuten, en olisi ikimaalimassa uskonut, että georgialainen punaviini on ihan oikeasti hyvää!

Jälkiruut ovat olleet viime aikoina monissa ravintoloissa suuri pettymys, mutta nyt pitkästä aikaa, saatiin nauttia aivan loistavista jälkkäreistä! Baklava ja talon hunajakakku veivät kyllä kielen mennessään. Aivan kymppisuoritukset! Baklava ei ollut liian lössöä ja hunajakakku taas oli aivan mahtavan mehukasta. Itsetehty suklaajäätelö ja tuplaespresso vielä siihen kylkeen niin johan oli täydellistä.

PhotoGrid_1500121489023.jpg

PhotoGrid_1500121563562.jpg

Paikka oli ihanan rento ja sisustus mukavan kodikas sekä sopivan värikäs ja tunnelmallinen. Tiedättekö, viimeistelty, mutta ei kuitenkaan liian hieno. Todellakin suosittelen välillä kokeilemaan jotain uutta ja suuntaamaan avoimin mielin Purpuriin, jos et siellä vielä ole käynyt!

 

-R

 

Suhteet Ruoka ja juoma Rakkaus Mieli