Maailman helpoin leipä

leipä1.jpg

leipä2.jpg

Otsikon toteamus on toki oma subjektiivinen näkemykseni, mutta en kyllä koskaan ole törmännyt näin helppoon leipäreseptiin. En ole mikään leipuri enkä koskaan ole onnistunut tekemään järin herkullisia leipiä tai sämpylöitä. Mutta tämä ohje oli sellainen, että jopa minä sain sillä ihanaa rapeakuorista leipää aikaiseksi. Ja koska taikina tehdään jo illalla jääkaappiin, voi aamulla tekeleen vain lykätä uuniin. Uunituore leipä aamupalalla on aika luksusta.

Ohje on alun perin Sikke Sumarin blogista mutta minä bongasin sen Kesällä kerran Sanna Matildalta. Ohjeella voi tehdä sämpylöitä tai leipiä. Tekemiäni vuokaleipiä ohjeella syntyy kaksi. Itse varioin jauhoissa niin, että käytin vehnäjauhoja, grahamjauhoja ja ruislesettä, ne kun sattuivat olemaan kaapissa. Uskon että resepti toimii aika monella yhdistelmällä.

Ja tässä se ohje:

7,5 dl vettä
25-30g tuorehiivaa tai 1 1/2pss kuivahiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja (taikina saa kuitenkin jäädä löysäksi)
halutessasi myös siemeniä (itse laitoin auringonkukan ja pellavan siemeniä)

Sekoita hiiva ja suola veteen ja lisää jauhot isolla lusikalla sekoittaen. Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jätä jääkaappiin yöksi kohoamaan.

Kun olet valmis laittamaan sämpylät/leivät uuniin, ota taikinaa kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille tai vuokaan, huiskauta päälle jauhoja, tee ristiviilto ja paista kuumassa uunissa 230°C n. 30-35min. Älä peitä leipiä liinalla, muuten kuoren ihana rapeus häviää. Nauti lämpimänä!

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.